- 19 Aralık 2012
- 1.765
- 206
- 123
merhabalar ben tartıda bu yaz gördüğüm rakamdan sonra dehşete kapılıp bu işe bir dur deme kararı aldığım gün canan karatayı dinlemiştim bir gece televizyon proğramında bazı başlıkları kendime not aldım şekeri kestim yemeği günde 2 öğüne indirdim yürüyüş yaptım diyet yaptım denilemez zaman zaman pastalar börekler vs... havadada uçuştuğu olmuştur ama bir yerden başlamalıydım ve en azından artık almamalıydım tartım bozulmuştu dikkatimin üzerinden 4 ay geçmişti komşumun ısrarrıyla tartıya çıktım evett sadece dikkatle 10 kg gitmişti benden...sonra bazı sorunlardan dolayı 2 ay yürüyüş yapamadım yediklerimede değil dikkat etmek pastalar felan havada uçuşuyordu tartılmamıştım kendi kendime tamam bu 2 ayda bu yemeyle kimbilir ne kadar almışımdır derken bir gün bir tartıldım oda ne 2 kğ gitmiş inanamadım ve tekrar gaza geldim günde bir saati aktiviteye ayırdım evden çıkıyorum biraz yürüyor birazda parklardaki aletlerle çalışıyorum derken 15 gün sonrasında diyetide kattım dukan diyeti şimdi 24 günümdeyim diyette 105 kg geçen hafta yani yazdan bu tarafa toplamda 17 kğ gitti benden..dukan diyetinden şimdilik memnunum zorlanmıyorum ama ellerim çatlıyor diş etlerim ağrıyor ve sanki biz türk halkına pek uymuyor bir kaç gündür kararsızım acaba sizemi katılsam karataymı yapsam puffffff kafam karışıkk
Kendini zorlamadan ve zrar görmeden yapabileceğin mükemmel bir diyet bu herkes çok memnun. Davet ediyoruz seni buraya
çok güzel sonuç almışsın tebrikederim yaptıgın detoks hakkında bilgi verirmisin
zeytin,ceviz,narekşisi gibi şeyler çok özlüyorum oysaki kartayda serbest anladığım kadarıyla
evet kızlar çok uzun süredir diyetlerle haşır neşir olduğum için kendimi aç bırakmaya çok alışkın bir insanım.o yüzden ben aç kalamam asla yapamam diyenler boşuna okumasınlar.yaptığım detoks prof. Ahmet marankinin uyguladığı bir detoks.insanlar sırf bu detoks için kamplara kaplıcalara gidiyorlarmış.bende oraya giden bi abime bu karatay diyetinden bahsettim.(metabolizmamın yavaş olduğunu,her gün wc ye çıkmadığımı bu yüzden yavaş kilo verdiğimi filan.)O da bana bu detoksu yaparsan hem bağırsakların düzenli çalışacak,hem toksin,hemde bağırsak ve böbreklerdeki gereksiz taşları atacaksın dedi.yani bağırsakların S şeklindeki her kıvrımında taşlar oluyormuş ve bunlar bizim sindirimimize engel oluyormuş.tamam dedim ve 10 gün önce başladım.Detoks sonunda 7 kiloya kadar verenler oluyormuş ama ben 4 kilo vermişim.sanırım her zamanki gibi bol su içmediğim için.kısaca yeneceklerden bahsedeyim yemede sınırlama miktarı yoktur:
*çiğ olarak yenilebilecek her türlü sebze ve meyve
*evde sıkılmış meyve suları
*kuru yemiş(fındık,ceviz,badem)
*kuru meyve (kuru siyah üzüm,kuru kayısının gün kurusu olanından,kuru incir)
*2 ltreye kadar su
*Gün içinde iki kupa yeşil çay(arada kekik çayıda olabilir)
*ve kesinlikle ama kesinlikle unutulmaması gereken şey gece yatmadan önce çay bardağının yarısına limon suyu diğer yarısınada gerçek zeytin yağı doldurup fondipleyp içiyoruz.(tadı çok iğrençti ama burnumu tıkayarak içmek zorunda kaldım.)
*yoğurt, ve ayran
vee kesinlikle yenmemesi gereken şeyler:
*hayvansal hiçbir ürün(yoğurt,ayran dışında) tüketilmiyecek.
*kesinlikle ve kesinlikle sebzeler pişirilmeye maruz bırakılmayacak.tamamen çiğ olarak yiyaceğiz.yalnızca su dönemde brokoli ve karnabahar yiyebilmek için 2-3 dakika kadar haşlayabilirsiniz.yarı çiğ olacak.
*kesinlikle şeker ve tuz kullanılmayacak.
*hazır olan herhangi bir işleme maruz bırakılmış yiyecekelr kesinlikle yasak.
*zeytin yağı dışında bir yağ kullanmak yasak.
evet kızlar listem böyleydi.Bugün 10. günüm bu güne özel bir mönü var.saat 5 e kadar hiç birşey tüketmeyeceğim.dolayısıyla yataktan çıkmamam gerek. 17:00 de bir tatlı kaşığıyla demlenmiş sinameki çayım var.20-21 arası bir su bardağı zeytin yağı bir su bardağı limon suyunu çip bitiricem.yatakta sağ tarafıma ana rahmi pozisyonu alarak yatacağım.ve gece 2 ye kadar lavaboya çıkacağım.Eğer çıkmazsam sabah 6 da kalkıp lavman yapacağım(hiç yapmamıştım çok tedirginim).ve bağırsaklar tamamen boşalacağı için wc den hemen sonra 2 kaşık pirinçle yapılmış pirinç lapası yiyeceğim.tarfi veren abim bana içinde yıllarca neler yaşadığını görebilmek için klozete peçete sar yaptıktan sonra bak ama sakın korkma dedi:)bunu söylerken bile ürktüm.belki bu işlemden sonre 1-2 kg daha zayıflar mıyım diye düşünüyorum.tamamen doğal bir detoks olduğu için kesinlikler verdiğn kiloları geri almıyorrmuşsun. denemek isteyenler olursa sorularını cevaplayabilirim
canım hoşgeldin uzun süredir bende giremiyordum bebişin doğdumu hamileydin dğilmi canımkac gundur hayatim yorgun ve hareketli geciyor annemler gitti hic bir seye yetisemez oldu bir de bebis icin hayirli olsuna gelenler hic sormayin iki cocukla persanim dun kosusturmaktan 1 kilo gitmis cok mutlu oldum karatayim sag olsun elimden geldilce kacamak yapmiyorum ve tarti yuzumu gulduruyor hergun de 30dk yuruyorum ne olursa olsun.pc yi cok acamiyor telefondan yaziyorum burdan yazmak biraz zor olsada sizleri okuyor gaza geliyorum ve mutlu oluyorum yalniz olmadigim icin optum iyi geceler
Kızlar selam , nasılsınız ?
Yaaa bu hafta şu nezle-grip nedeniyle hiç zipor yapamadım , halim yoktu hiç.Halim yoktu ama iştahım da çoktu , Cumaya kesin ++++dayım.Şimdiden gelsin çantalar-bavullar...İnşallah sizlerin durumu benden daha iyidir...Haftaya Allah kerim...
Kızlar selam , nasılsınız ?
Yaaa bu hafta şu nezle-grip nedeniyle hiç zipor yapamadım , halim yoktu hiç.Halim yoktu ama iştahım da çoktu , Cumaya kesin ++++dayım.Şimdiden gelsin çantalar-bavullar...İnşallah sizlerin durumu benden daha iyidir...Haftaya Allah kerim...
galiba canım.eski yani hicri takvime göre tek olan günlerde başlanıp tek olan günlerde bitirilmeliymiş.mart ve nisan aylarında yapılabilecek bir detoks yani bu.Ürktüm. Ama bunu dolunayda yapıyorlar heralde :44: Bugun dolunay var dimi
öncelikle geçmiş olsun canını sıkma herşeyin başı sağlık
galiba canım.eski yani hicri takvime göre tek olan günlerde başlanıp tek olan günlerde bitirilmeliymiş.mart ve nisan aylarında yapılabilecek bir detoks yani bu.
leylakım meraba nasılsınnn sende biraz kiloalmışsın sanırımmm bende çok aldım tekrar burdayım nasılsın nasıl gidiyor diyet[ı]eşine geçmiş olsun iyiniyetlimbenim de vücudumda yine kabarcıklar çıkmaya başladı ama ilaç kullanmıycam işte
Afiyet olsun bu arada[/ı]
[ı]
canım dün pazar vardı,sonra annemlerde yemekteydik geç geldik o yüzden gelemedim[/ı]
Hacamat denilen şey mi bu acaba ?
Verirsin belki 2 gün kaldı. Dün herkes kaçamak yaptı yahu Patatesi yedim 600 gram aldım bir gecede bende tabi yatmadan önce yapılan sporun da vardır bu şişmede diye düşünüyorum ama bugun de 3 mil yapıcam erken saatte birazdan. Gece de 1 mil yapıcam yatmadan Bu arada benim ağrım geçti gibi çok şükür Gittim marketten Yovita prebiotik yoğurt aldım. Kociş sabahın köründe gidip ismini yazdırdığı satıcıdan 3 kilo çiğ sütü kapıp geldi Onunla yoğurt mayalayacam daha diğer yoğurt bitmedi bile Bide tavuklar gıdaklayınca yumurta da istemiş adamdan 4 tane yumurtayla geldi Yer yemez tuvalete koştum Doğa yesek wc sorunu falan kalmayacak heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?