- 4 Eylül 2011
- 2.924
- 8
- 158
Ah Çiğdemcim yaaa çook geçmiş olsun.Ben de bi kısım geri zekalı doktorlar yüzünden bu sene çok zor günler geçirdim.Türkiye'de tıp çok ileride ve çok kıymetli doktorlar var fakat onların yanı sıra insanı canından edecek yarım doktorlar da var.İyisine denk gelmek tamamen şans...Hep dua ediyorum Allah muhtaç etmesin diye ama insanız , oluyo tabi ki hepimizde bişeyler...Bazı doktorlara kıl oluyorum abi.Ağzından zorla laf alırsın. O yüzden her şeyi kendim araştırıp öğrenir oldum ya zaten. Doktorları falan çok sorgularım hastayla ilgili gereken ek bi test vs varmı diye. Çünkü çoğu sonradan aklına gelir ve test ekler hooop hastayı tekrar delersin. Yazık değil mi hastaya zaten hasta ne diye ek olarak canı yansın. Kafa yok işte. Bu durum da ona benzemiş. Canım size tavsiyem baktınız 3 defada gitmenize rağmen hala en ufak bi değişim yok o zaman siz doktoru değiştirin. Tecrübeyle sabittir. Anneme beyninde ödem var demişlerdi. Bende çapadaki hocalarıma sordum. Ne alakası var 40 yaşından sonra beyin küçülmeye başlar zaten meşgul etmezse ona bağlı sıvı artışından kaynaklı baş ağrısıdır korkmasın gelsin muayene ediim demişlerdi. Kadını nasıl korkutmuşlarsa gelmişti yavrum ya. Sonra içi rahat geri döndü sonra tekrar aynı doktora beraber gitiik. Tabi bu arada ben boş durmadım her şeyi araştırdım. Yanlıyor olabilir mi diye. Adam demez mi ameliyata alacaz seni diye Benimkiler geldi. Bence sizin beyniniz baya küçülmüş ne dediğinizi bilmiyorsunuz heralde dedim. Sonra onun bilmesi gerekenleri semptomlarıyla ona anlattım. Kapıyı çektim çıktım. Anneme de o doktoru yasakladım. Şimdi pek huzurluyuz. Maşallah anam da taş gibi
Diyeceğim şu ki ;
Annen mademki her iki hastalığa da sahip sersumcum hemen endokrinoloji ye sonra da bir kardiyoloğa giderek ilaçlarına bakılsın. Sonra zaten sen ne yenmesi gerektiğini falan söylersin eminim. Düzenli olarak sağlık ocağında bir hemşireye hatta mümkünse hep aynı hemşireye her gün aynı saatlerde her iki koldan da aç sa açken toksa tokken sürekli ölçtürsün. Totalde 2 hafta dolunca da doktoruna tekrar gitsin yeni verdiği ilaçla birlikte. Çünkü bunlar önce ilacı verir sonra hasta şikayete gelirse 2 hafta da değil 1 hafta ölçtür derler. Al sana kayıp bi süre daha. Çok geçmiş olsun canım. Ucuz atlatmış. Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
İnsüline bakmıyolar , hatta açlık şekerin normalse tokluğa hiç bakmıyolar , maalesef...Sen bakılsın deyince de "benden çok mu biliyosun" bakışı geliyo...Eeee estağfitüfitü ama tecrübe ederek öğrendik yani.Bi de çok şükür kafamız çalışıyo...Netekim bendeki sorun tokluğa bakılınca çıktı...Sersumcum bence de 7'den sonra yememek şeker hastası için pek sağlıklı olmaz.Hele ki tahminin doğruysa ve hipoglisemik olmuşsa , ki yanlış bilmiyosam şeker hastalarının pek çoğunda hipoglisemi mevcut , hiç sağlıklı olmaz.İnşallah fakültede bir güzel bakılır , tüm değerleri de iyi çıkar canımcım...sağol canım..
şekerini düzenli ölçer evde..ben hipoglisemiye mi döndü acep diye şüpheleniyorum..ama doktor hiiiç şüphelenmemiş sağolsun..
bugün fenalaşınca (boşlukta gibi oluyom başım dönüyor bulanık görüyorum diyor) alet ölçmemiş şekerini ..şeker yemiş bişeyler yemiş sonra acile gidince ölçmüşler 150..dün insülin harici tahliller yapıldı biz açlık insüline de bakılsın demiştik bakmamışlar..diğerleri normal..
valla insan sinir oluyor bi teşhis koyamadılar..şeker yükleme falan bakılıp hipoya mı döndü acep diye kontrol etseler di(şeker hastalığı uzun seyirden sonra tansiyon hastası da olunca hipo ya dönebiliyormuş..)
işte böyle canım..şimdi evdeler..ben internetten pazartesiye fakülteye randevu aldım..inşallah sonuçlanacak busefer
.doktor bu sefer gittiğinde 6-7 öğün yemelisin demiş..demişşte nedeni yok.
canım daha ona anlatamadım..ona göre pek sağlıklı gelmiyor..inşallah ben yazın ideal kilomda gidersem inanacak..yanii şu 7 den sonra yememe olayına takılmışş..bakalım. .sağol arkadaşım