Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Ah Çiğdemcim yaaa çook geçmiş olsun.Ben de bi kısım geri zekalı doktorlar yüzünden bu sene çok zor günler geçirdim.Türkiye'de tıp çok ileride ve çok kıymetli doktorlar var fakat onların yanı sıra insanı canından edecek yarım doktorlar da var.İyisine denk gelmek tamamen şans...Hep dua ediyorum Allah muhtaç etmesin diye ama insanız , oluyo tabi ki hepimizde bişeyler...
İnsüline bakmıyolar , hatta açlık şekerin normalse tokluğa hiç bakmıyolar , maalesef...Sen bakılsın deyince de "benden çok mu biliyosun" bakışı geliyo...Eeee estağfitüfitü ama tecrübe ederek öğrendik yani.Bi de çok şükür kafamız çalışıyo...Netekim bendeki sorun tokluğa bakılınca çıktı...Sersumcum bence de 7'den sonra yememek şeker hastası için pek sağlıklı olmaz.Hele ki tahminin doğruysa ve hipoglisemik olmuşsa , ki yanlış bilmiyosam şeker hastalarının pek çoğunda hipoglisemi mevcut , hiç sağlıklı olmaz.İnşallah fakültede bir güzel bakılır , tüm değerleri de iyi çıkar canımcım...

canım bu arada annem göze sürekli gidip kontrol olur..katarakt ameliyatında 1 gözünü maalesef doktor hatasından kaybetti ve şimdi tek gözle idare ediyor canım..onun için gözde birşey yok eminiz..
Canım bu arada karatay hoca şeker yükleme testini doğru bulmuyormuş. Kitapta bi yerde okudum heralde Karatay Mutfağı kitabıydı.
okumadım canım ama doğrudur mutlaka..ama hipoglisemi teşhisi başka nasıl konulacak kitokluk şekeriyle mi..
inşallah canım..yapıciim onu da karataycı

Son düzenleme:

Bu arada yazın ve kışın tabiki aynı doz kullanılmaz aptal mı o doktor. Yazın damarlar genişler sıcaktan dolayı ve tansiyon kışa göre daha düşüktür. Sen bide kış dozunu verirsen evet bu sefer hipotansiyon olur. Bak ne güzel söylemiş teyze de. Canım her yıl kardiyologa gitmesi gerekiyor annenin. Hiç aksatmadan. Çok hızlı değişebiliyor çünkü tablolar. Bir de o ilaçlar bazı kan tablolarını bozabiliyor değişiklik gerekebilir. Onu da bu işi atlatınca aradan çıkar. Gerçekten annen çok şeyler atlatmış. Allah korumuş resmen ritm düzenleyiciyi annen nasıl ayarlasın ya ağzıma neler geldi konuşamıyorum. Annen ayarlayacaksa doktor niye olmuş eczaneden ilacı alır herkes kendine göre ayarlardı :113: İnsanı sevmeyen sağlıkçı olmasın kardeşim ya :113:

Hatta annene tembihle de gözüme de baktırmak istiyorum hiç muayene edilmedim desin burada hatırlattığı için Bırdy ye teşekkür ediyorum. Ben çok fenayımdır valla. Şeker hastalığı damarların yapısını ciddi düzeyde zarara uğratıyor. Bu yüzden dedim ısrarla gitsin kardiyoloğa diye

Çooook geçmiş olsun valla keşke Karataya başlasa annen. Şimdi bende anneme ısrar ediyorum. Bakalım nolacak. Onun da Hipertansiyonu var. Dinlemiyor hiç beni

evet garibim söyleyememiş zaten..çok biliyor oluyorsun..ama insanlar artık herşeyi araştırıyor internet denilen birşey var bunu da bilmeleri lazım..Allah hepimizi iyi ve doğru kişilerle karşılaştırsın canım..senden biliyorum zaten acep hocamız hipoglisemi hakkında ne diyor..yeni kitabı diyabetle ilgili ..alıp okuyayım barii..
hastalık topiğine döndürdüm topiği kusura kalmayın artık.

Hay Allah yaaa , teyzemin de doktordan yana hiç şansı yok.....İyi bari , diğer gözü sağlammış , çok sevindim...

kardiyoloğa da alıyım randevu o zaman canım yaa..sağol..ama göz yukarıda da birdy ye söyledim zaten sürekli kontrolü yapılıyor..

kızlar ben çıkmak zorundayım,akşama gelmeye çalışırım..sersum canım düzelir herşey inşallah..memlekette çok iyi doktorlar da var,tedavisi güzelce yapılır annenin...
birdy, çiğdem,kızlar iyi akşamlar öptüm canlarım hepinizi,diyeti bozmayın haaa...birdy sen bozabilirsin

Yok be yawww , ne kusuru....Ben hergün herşeyimi paylaşıyodum sizinle , unuttun mu ....Duan için "Amin" diyorum...
Hipoglisemi için en doğru belirleme şekli şeker yüklemesi diye biliyorum çünkü toklukta çok doğru şeyler yemiş olabilirsin ve tokluğun normal çıkabilir ama yüklemede bu ihtimal hiç yok...Hatta ben de Nisan'da yaptırıcam yükleme.Çok saçma ama ben bi şekilde iyileştim sanırım...Bunu teyid etmek için de yükleme yaptırıcam bakalım...

Canım annen şeker düşüklüğünde yaşanan semptomları gösterdiği anda kan şekerine baktırarak da bu tanıyı çoğu zaman koyabiliyorlar. Yüklemeyi sağlama olarak yapıyorlar diye hatırlıyorum okuldan :44: Ama çoook daha geniş bilgilerin olduğu ve diyabetli hastaların haklarının olduğu bi siteyi de belirtmeden geçemicem. Diyabet Vakfı - Diyabetli Hakları Mutlaka göz at canım. Annenden dolayı aklında kalanlara da acilen ulaşamazsan kimseye bakarsın. Ben sürekli böyle siteleri falan okuya okuya zaman geçirdiğim için aklıma geliverdi.

bu hanım oldukça fazla da eleştiri alıyor ama açıkçası dedikleri bana da oldukça mantıklı geliyor. ezber bozuyor resmen

Canikom ben de çok öptüm , akşama gelirsin inşallah , kısss bozdum zaten :18::18::18::18::18:

sağolun canlarım desteğiniz için çok teşekkür ederim..ben gidip bizimkilere yemek yapayım..gece gelirim yine ..ikinizi de öpüyorum..
çiğdemciğim..link için teşekkürler inceleyeceğim hemen..

Kızlar ya , bu şekerle ilgili çok ahkam kestim kusura bakmayın , genetik sebeplerden ötürü benim özel ilgi alanım maalesef....

Hocanın diğer iki kitabını da almam lazım Bende en garanti yol o diye hatırlıyorum ama zarar veriyor vucuda O yüzden korkuyorum bende. Saçma değil canımmm. Diyabet damarları bozuyor. E vucudumuzdaki kolestrol de o bozuk yerlere yapışıp tamir ediyor. Sen insülin direncini de yendiğine göre demekki diyabetin di si bile kalmadı. Spor da yapıyosun stresten de uzak durursan bence tekrarlamaz inşallah

sağolun canlarım desteğiniz için çok teşekkür ederim..ben gidip bizimkilere yemek yapayım..gece gelirim yine ..ikinizi de öpüyorum..

Kolay gelsin canımcım , akşama görüşürüz , öptüm ben de
Anneciğin de çok güzel neticeler alacak inşallah...

Bende mercimek köftesi yapcam Bırdy nin tavsiyesi üzerine İnşallah güzel olur yoksa evde bi et obur aç kalacak Rica ederim canım. İnşallah faydalı olur.

Kızlar ya , bu şekerle ilgili çok ahkam kestim kusura bakmayın , genetik sebeplerden ötürü benim özel ilgi alanım maalesef....

Canım bildiklerini paylaşacaksın ki bilgilerimizi tazeleyelim. Valla çok seviniyorum ben.

kızlar 8850. sayfaya bakarmısınız yazmıştım sizlere ama bir ayını tamamlamamış biri hariç cevap veren biri olmadı. Tecrübeli işin ehli kişiler sizlere sesleniyorum duyun beniiii

Bana reaktif hipoglisemi teşhisi kondu canikom.İki defa tokluk şekerim 70'in altında ölçüldü (açlıklar normal).Sonra ben 1.5 ay boyunca çok tuhaf şeyler yaşadım.Aşırı yemek , hiç doymamak , kafada sersemlik , konuşmada güçlük , baş dönmesi , sürekli çarpıntı vs vs ....Sonra eşim b biana şeker ölçüm cihazı aldı ve ben kahvaltı sonrası 1 saat ve 2 saat şekerlerimi ölçmeye başladım.Aynı dönemde bu saydığım belirtilerde geriye gitmeler oldu.Şeker ölçümlerim normal çıkmaya başladı , doyma duyum geri geldi , çarpıntılarım azaldı vs vs.....Şimdi çok şükür tamamen normale döndüm diyebilirim.Ve bunu teyid etmek için yükleme yaptırıcam...Ya teşhis konduğu dönemde bende bir anormallik vardı (o dönem tahliller için çok ama çok fazla kan vermiştim , buna bağlıyorum) ya da bi şekilde iyileştim ama bu da bana saçma geliyo :26::26::26::26:

Güzel olur muhakkak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…