galiba canım.eski yani hicri takvime göre tek olan günlerde başlanıp tek olan günlerde bitirilmeliymiş.mart ve nisan aylarında yapılabilecek bir detoks yani bu.
Veremem Çiğdemim veremem anacımŞuan dahi çekirdek çitlemekteyim bilfiil Biliyosun ben pek kasamıyorum kendimi.Canım bişey istiyosa yiyorum , yoksa çok üzgün oluyorum.Patates ne kadar yemiş olabilirsin ki , bişey olmaz , korkma.Bu arada biz yıllardır doğru-düzgün patates yemiyoruz , kırk yılda bir , misafire falan yaparsam....Ben patates olan yerlere kereviz koyuyorum (X gördüğüm yerlere kereviz yazıyorum ) , mesela tencerede patates-köfte yerine kereviz-köfte , patates oturtma gibi kereviz oturtma yapıyorum.Geçen gün küp küp doğradım , biraz z.yağladım ve fırında kızarttım , çok hoşumuza giderek yedik.
Migrenin geçtiğine çok sevindim , yoğurdun da tutmuş , ona da çok sevindim.Mayanı korumak için üstüste mayalaman iyi olur gerçekten.Afiyetle yiyin hem yoğurdu hem de yumurtaları.
Ben 2 ay öncesine kadar sigara içiyodum.Sabah kalkınca kahve-sigara içerdim aç karnına ve anında koşa-koşa tuvalete giderdim.Şimdi bu sigara-kahve muhabbeti bitince benim de düzenim bozuldu.Eski düzene dönemedim bi türlü.Gerçi hemen hergün gidiyorum tuvalate ama istediğim randımanı alamıyorum hahahaha tam b.k. muhabbeti oldu...Neyse dün bi ilaç aldım , henüz kullanmadım , akşamdan içersen sabah tuvalete gidiyomuşsun.Sıkışırsam kullanıcam...
bugun karatayla ikinci günüm ...
dünü ac gecirdikten sonra aksam kabak dolması iki tane yedim yogurtla birlikte
birazcıkta karataya uygun yaptıgım kısırdan yedim ..
sabah yine kahvaltıda az yedim ...
3 tane kayısı
avuc içi peynir
ve bir avuc ceviz.
oglen
kayserililerin bir corbası ama içinde mantı gibi bişeyler vardı ..
yogurt yedim
ama doymadım suan cok acım
ekmek seviyormusum ben ya
Yani zaten ideal kilondasın haftaya verirsin kasma beyaaValla 1 orta boy patates yedim neredeyse Valla bugun markette gördüm aslında kereviz ama almadım benim kociş huylu Ama bigün patates diye kandırıcam onu O bırdy usulu kereviz oturtmayı yapıcam Be..nis mi ismi yoksa valla cırcır olursun Sonra da barsakların tembelleşiverir Kahve neden içmiyorsun canım bu arada :44: Ben günde bir badak sütlü içiyorum Bu arada teşekkür ederim evet ben market yoğurdundan mayalamıştım diğerini şimdi ise prebiyotik yoğurttan yapıcam anam dedi sonra da artık o yoğurttan mayalamaya devam et dedi
Bişi olmaz o kadar patatesten.Bu da zehir diil ki yani yer yemez hemen şişesin...Yıllarca yediğimiz canım patates neticede.İlacın ismi D.lc.l.x ...İçinde minik jeller var ...Sigara olmayınca kahveyi de çok aramaz oldum.Kakaolu ya da tarçınlı süt içiyorum.Bazan da Türk kahvesi yapıyo kocam ...
Evet canikom , yazmıştım ben de sana...Sade Activia ile yap , koca kapla Activian oluyo , bayılıyorum ben onu yemeyeAyrıca da herkes ilk defasında tutturamaz yoğurdu , çok marifetli ellerin varmış....Bizim karşı komşu 20 yıllık ev kadını , benim koca kaç kere tarif etti ama yapamıyo kadın bi türlü
Utandım yahu bende şaşırdım ama çok özenli davrandım Bir de 5 saatten fazla tutunca sulanır dedi annem Öyle yaptım hemen dolaba koydum sonra Sade activia bulamadım bende benzeri olan o ürünle yapıcam diye ondan aldım :18: İnşallah tutar. Genelde babam beğenir yaptıklarımı ama kocam daha alışamadı Sürekli etle beslendiği için sebzeyi gıdım gıdım yedirebiliyorum. Sütü ocağa koydum bile Tarçınlı sütün sıcağını sevmedim ben. Bence soğuk daha lezzetli oluyor. Bende bazen acıkırsam içiyorum. Akşama semiz otu oldum bolca yoğurtlayıp ondan yiiiicem Yanına ne yapsam karar veremedim daha :44:
Evet canikom , bu senin marifetin gerçekten.Marka farketmez tabi ki , aynı şey sonuçta.Kesinlikle tutar , eminim ben ...
Ben sebze konusunda çok şanslıyım.Benim koca tüm sebzeleri yer , bakla , bamya falan görünce ağzının suyu akarGerçi eskiden bu kadar meraklı diildi.Derdi-zoru makarna-pilavlaydı.Çorbayla bile arası çok iyi diildi ama zamanla evde yapıldıkça alıştı , şimdi kendisi de şaşırıyo bu sebze sever haline ...Damaktadı kesinlikle eğitilebilir bişey , sadece alışmak için biraz zaman tanımak lazım.Bizde de var semizotu akşama Annem dün karışık dolma yollamış , onu yicez yanında...Malzemen varsa mercimek köftesi güzel olur diye düşündüm.Bulgur yemiyosun diye hatırlıyorum o yüzden kısır ya da bulgur pilavı önermedim.
sayfalar birikmiş maşallah sonra okurum..
annemi acile kaldırmışlar..offf kadın aylardır başım dönüyor gözlerim bulanık görüyor diyor..4-5 doktora gitti sonuç yok..şekeri var tansiyonu var..tahliller normal gözüküyor ama şikayetler devam ediyor..dün dahiliyeye gitti bugün acillik oldu..şeker ilacını değiştirmiş..ben tabii uzaktan kumandayla yönlendirmeye çalışıyorum..offf gurbet ne zor...
acile gelince bu sefer doktoru fakülteye gidip endokrinolojiye görünmelisin tüm insülin testlerine bakılsın demiş..yaa bunu en baştan söylesene acillik mi olmak lazım..bu kadın sana 3 kere aynı şikayetten gelmiş kbb ye gitmiş nörolojiye gitmişş..offf Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi...
neyse kızlar çok uzattım kusura bakmayın canım sıkıldı naapayım
sabah
salçalı omlet
peynir
yoğurt
öğlen
balık
ayran
işte böylee
Selam canım , n'aber nasılsın ?selam kızlar
sersumum son anda gördüm mesajını,annene çok geçmiş olsun canım,inşallah kötü bişey yoktur..acilen karataycı yapmalısın anneni,hatta kızacaktım sana neden yapmadın diye ama gurbettesin,uzaktan ne kadar yardımcı olabilirsin kitekrar geçmiş olsun canım
Hee sana da geçmiş olsun Sersumcum.İyi etmişsin valla.Kızım her ayın 15 günü hastasın , yazık günah vücuduna.Sonuçta popo bu , acır acır geçer yanebu arada popoma kıyıp gittim ve ilk deposilinimi vuruldum..bıktım hastalıktan ..2-3 ay üst üste vurulunca toparlarım inşallah
sayfalar birikmiş maşallah sonra okurum..
annemi acile kaldırmışlar..offf kadın aylardır başım dönüyor gözlerim bulanık görüyor diyor..4-5 doktora gitti sonuç yok..şekeri var tansiyonu var..tahliller normal gözüküyor ama şikayetler devam ediyor..dün dahiliyeye gitti bugün acillik oldu..şeker ilacını değiştirmiş..ben tabii uzaktan kumandayla yönlendirmeye çalışıyorum..offf gurbet ne zor...
acile gelince bu sefer doktoru fakülteye gidip endokrinolojiye görünmelisin tüm insülin testlerine bakılsın demiş..yaa bunu en baştan söylesene acillik mi olmak lazım..bu kadın sana 3 kere aynı şikayetten gelmiş kbb ye gitmiş nörolojiye gitmişş..offf Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi...
neyse kızlar çok uzattım kusura bakmayın canım sıkıldı naapayım
sabah
salçalı omlet
peynir
yoğurt
öğlen
balık
ayran
işte böylee
sağol canım..Canıııım çok geçmiş olsun , teyzem şimdi nasıl , hastanede yatıyo mu , eve mi dönmüş? Gidebilmiş mi endokrinolojiye ? Hay Allahım yaaaa , eee açlık-tokluk şekeri normal mi çıkıyodu ki? Yaaa çok üzüldüm valla yaaa ...Sen daha iyi bilirsin Sersumcum ama bi de göze gitse iyi olur sanırım...Şekerm monitörü var mı teyzemin ?
canım daha ona anlatamadım.selam kızlar
sersumum son anda gördüm mesajını,annene çok geçmiş olsun canım,inşallah kötü bişey yoktur..acilen karataycı yapmalısın anneni,hatta kızacaktım sana neden yapmadın diye ama gurbettesin,uzaktan ne kadar yardımcı olabilirsin kitekrar geçmiş olsun canım
iyiyim canım,sen de atlatmışsın hastalık teğet geçmiş ...havalar pek fena,kocişim habire grip oluyo hasta hasta işe gidiyo üzülüyorum haline.....çekirdek mi çitliyosun,ben de arada dadanıyorum gece yarılarına kadar...Selam canım , n'aber nasılsın ?
sağol canım..
şekerini düzenli ölçer evde..ben hipoglisemiye mi döndü acep diye şüpheleniyorum..ama doktor hiiiç şüphelenmemiş sağolsun..
bugün fenalaşınca (boşlukta gibi oluyom başım dönüyor bulanık görüyorum diyor) alet ölçmemiş şekerini ..şeker yemiş bişeyler yemiş sonra acile gidince ölçmüşler 150..dün insülin harici tahliller yapıldı biz açlık insüline de bakılsın demiştik bakmamışlar..diğerleri normal..
valla insan sinir oluyor bi teşhis koyamadılar..şeker yükleme falan bakılıp hipoya mı döndü acep diye kontrol etseler di(şeker hastalığı uzun seyirden sonra tansiyon hastası da olunca hipo ya dönebiliyormuş..)
işte böyle canım..şimdi evdeler..ben internetten pazartesiye fakülteye randevu aldım..inşallah sonuçlanacak busefer
.doktor bu sefer gittiğinde 6-7 öğün yemelisin demiş..demişşte nedeni yok.
canım daha ona anlatamadım..ona göre pek sağlıklı gelmiyor..inşallah ben yazın ideal kilomda gidersem inanacak..yanii şu 7 den sonra yememe olayına takılmışş..bakalım. .sağol arkadaşım
sağol canım..Bazı doktorlara kıl oluyorum abi.Ağzından zorla laf alırsın. O yüzden her şeyi kendim araştırıp öğrenir oldum ya zaten. Doktorları falan çok sorgularım hastayla ilgili gereken ek bi test vs varmı diye. Çünkü çoğu sonradan aklına gelir ve test ekler hooop hastayı tekrar delersin. Yazık değil mi hastaya zaten hasta ne diye ek olarak canı yansın. Kafa yok işte. Bu durum da ona benzemiş. Canım size tavsiyem baktınız 3 defada gitmenize rağmen hala en ufak bi değişim yok o zaman siz doktoru değiştirin. Tecrübeyle sabittir. Anneme beyninde ödem var demişlerdi. Bende çapadaki hocalarıma sordum. Ne alakası var 40 yaşından sonra beyin küçülmeye başlar zaten meşgul etmezse ona bağlı sıvı artışından kaynaklı baş ağrısıdır korkmasın gelsin muayene ediim demişlerdi. Kadını nasıl korkutmuşlarsa gelmişti yavrum ya. Sonra içi rahat geri döndü sonra tekrar aynı doktora beraber gitiik. Tabi bu arada ben boş durmadım her şeyi araştırdım. Yanlıyor olabilir mi diye. Adam demez mi ameliyata alacaz seni diye Benimkiler geldi. Bence sizin beyniniz baya küçülmüş ne dediğinizi bilmiyorsunuz heralde dedim. Sonra onun bilmesi gerekenleri semptomlarıyla ona anlattım. Kapıyı çektim çıktım. Anneme de o doktoru yasakladım. Şimdi pek huzurluyuz. Maşallah anam da taş gibi
Diyeceğim şu ki ;
Annen mademki her iki hastalığa da sahip sersumcum hemen endokrinoloji ye sonra da bir kardiyoloğa giderek ilaçlarına bakılsın. Sonra zaten sen ne yenmesi gerektiğini falan söylersin eminim. Düzenli olarak sağlık ocağında bir hemşireye hatta mümkünse hep aynı hemşireye her gün aynı saatlerde her iki koldan da aç sa açken toksa tokken sürekli ölçtürsün. Totalde 2 hafta dolunca da doktoruna tekrar gitsin yeni verdiği ilaçla birlikte. Çünkü bunlar önce ilacı verir sonra hasta şikayete gelirse 2 hafta da değil 1 hafta ölçtür derler. Al sana kayıp bi süre daha. Çok geçmiş olsun canım. Ucuz atlatmış. Allah tez zamanda şifa versin inşallah.
Hee sana da geçmiş olsun Sersumcum.İyi etmişsin valla.Kızım her ayın 15 günü hastasın , yazık günah vücuduna.Sonuçta popo bu , acır acır geçer yane....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?