- 31 Temmuz 2007
- 904
- 839
- 648
sağol canımcım..amin
sağol canımcım..amin
Herkes hep sağlıklı olsun inşallah...Ben şimdi yeniden doğmuş gibiyim , Allahım herkese aynı hissi yaşatsın inşallah...Sana da kısa zamanda şifa diliyorum.
He bu arada zanırsam ki 1 üniteye yakın vermişimdir ben o ara...2 hafta boyunca hemen hergün 4-5 tüp kan verdim be yawwwZilyon tane tahlil yapılmıştı
Aman neyse , geçti-gitti...
canım ramaska ve güleryüz bebeklerle uğraşmaktan gelemiyorlar..meleksin evin tadilatı dolayısıyla gelemiyor.Bu arada muhtarım ne zamandır melexin, ramaska, iyiniyetli, güleryüz, gül yok, farkındasın değil mi?.. Biz görmeden kiloları verip geçtiler mi ki ne dersin :26:
sağol canım..geçmiş olsun sersum allah iyilik versin doktor çok önemli
ögleden sonra 3 km yürüdüm dersim vardı 1 lahmacun 1 ayran pideden iyidir en azından 4.30 gibi yedim akşam leslie ile 2 mil şart yine
seni tebrik ediyorumbende canan karatay hanimin onerdigi beslenme kurallarina uygun olarak 1 haftadir besleniyorum 2kg verdim.65.7 kg dan 63.6 ya dustum.umutluyum boyum 1.57 40-42 beden arasiyim.yasim 38 2 cocuk annesiyim.Ben daha once bir kac kez diyet denedim ama 3.gun sonunda mutlaka bozuyorum.Dayanamiyorum.evimizde canan karatay hanimin yasakladigi tum gidalardan bolca mevcut ve ben onlari tuketmeyi cok seviyorum.Ozellikle ekmek hastasiyim ekmeksiz karnimin doyacagina inanmiyordum. Birkez deneyim denedim ve ilk seferde gercekten kahvaltidan doyarak kalktim ve neredeyse tum gun kendimi enerji dolu'mutlu ve tok hissettim.Hic zorlanmadim bu gun 8.gun ve bugun ayni hizla devam diyorum bu diyeti tum yasamim boyunca uygulayabilirim.Esim bu konuda beni hic desteklemiyor.Firindan kokusu ustunde sicak ekmekler,cikolatali pastalar alip getiriyor cocuklarla gozumun onunde yiyip duruyorlar ama hic canim istemiyor.Gercekten boyle bir sey olamaz.mucize gibi bir sey....
Canımcım yok Egeli değilim , hatta çok da meraklısı değilimdir ama eşim çok sever o yüzden mevsiminde sıkça yaparım , kendim de yerim.Şöyle yapıyorum ben ; Baklaları yumuşak , canlı-yeşil ve ve çok iri olmayacak şekilde (irileştikçe kart ve kılçıklı oluyo) seçiyorum.Biz iki kişiyiz , yarım kilo yetiyo.Fasulye gibi başlarını kesip (kılçığı varsa kenarlarını da alıp) boyutuna göre 2 yada 3'e bölüyorum.Hepsini ayıklayınca güzelce yıkayıp süzüyorum.Eğer varsa düdüklüde pişir çünkü oldukça geç pişiyo.Bende Hisar'ın klasik düdüklüsü var , 45 dakika kadar sürüyo pişmesi.Sonra 1 bağ taze soğanı yıkayıp doğruyorum (yeşil ve beyaz heryerini) , bir tane de havucu (renk versin diye) temizleyip minik minik doğrayıp tencereye koyuyorum.Zeytinyağ ilave edip bunları hafifçe soteledikten sonra baklayı ilave ediyorum.Üzerine 1 tane kesmeşeker (isteğe bağlı) ve biraz tuz ilave edip hep beraber sotelemeye devam ediyorum.Bu arada bir tatlı kaşığı unu biraz suda açıyorum (bakla pişince kararır , bu un kararmasını engelliyor) , soteleme işi bitince bu unlu suyu da ilave edip karıştırıyorum ve yarım bağ dereotunu da ince doğrayıp tencereye koyuyorum.Biraz da böyle çevirdikten sonra küçük su bardağıyla 3/4 bardak gibi su ilave ediyorum ve pişmeye bırakıyorum.Pişince kalan yarım bağ dereotunu da ilave edip borcama alıp soğutuyorum.İstersen bir-iki kaşık daha zeytinyağ ilave edebilirsin bu aşamada.Hem lezzet hem de parlaklık verir.Soğuyunca ki tercihan ertesi gün yoğurt ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorum.Birdy, sıklıkla bakla yaptığını okuyorum, zahmet olmazsa baklayı nasıl seçtiğini ve nasıl yaptığını paylaşabilir misin? Ben hiç yapmadım da ama çok merak ediyorum.. Zamanıyken bir denemek istiyorum.. Bu arada egeli miydin ki?
Kesinlikle katılıyorum...113: İnsanı sevmeyen sağlıkçı olmasın kardeşim ya :113:
Seni tebrik etmek isterim kesinlikle bu tespit için.. Senin de işini çok sevdiğin ve gönülden yaptığın belli oluyor canım..
ben ne yüzle çantalıyorsam ama içimden geldiAkşam yemeğim:
3 çatal mercimek köftesinin sıvı haalikıvam almadı napiiiim
1 kase yoğurt çorbası
Semiz otu 3 dört çatal
Yarım çiğ köfte dürüm
Canımcım yok Egeli değilim , hatta çok da meraklısı değilimdir ama eşim çok sever o yüzden mevsiminde sıkça yaparım , kendim de yerim.Şöyle yapıyorum ben ; Baklaları yumuşak , canlı-yeşil ve ve çok iri olmayacak şekilde (irileştikçe kart ve kılçıklı oluyo) seçiyorum.Biz iki kişiyiz , yarım kilo yetiyo.Fasulye gibi başlarını kesip (kılçığı varsa kenarlarını da alıp) boyutuna göre 2 yada 3'e bölüyorum.Hepsini ayıklayınca güzelce yıkayıp süzüyorum.Eğer varsa düdüklüde pişir çünkü oldukça geç pişiyo.Bende Hisar'ın klasik düdüklüsü var , 45 dakika kadar sürüyo pişmesi.Sonra 1 bağ taze soğanı yıkayıp doğruyorum (yeşil ve beyaz heryerini) , bir tane de havucu (renk versin diye) temizleyip minik minik doğrayıp tencereye koyuyorum.Zeytinyağ ilave edip bunları hafifçe soteledikten sonra baklayı ilave ediyorum.Üzerine 1 tane kesmeşeker (isteğe bağlı) ve biraz tuz ilave edip hep beraber sotelemeye devam ediyorum.Bu arada bir tatlı kaşığı unu biraz suda açıyorum (bakla pişince kararır , bu un kararmasını engelliyor) , soteleme işi bitince bu unlu suyu da ilave edip karıştırıyorum ve yarım bağ dereotunu da ince doğrayıp tencereye koyuyorum.Biraz da böyle çevirdikten sonra küçük su bardağıyla 3/4 bardak gibi su ilave ediyorum ve pişmeye bırakıyorum.Pişince kalan yarım bağ dereotunu da ilave edip borcama alıp soğutuyorum.İstersen bir-iki kaşık daha zeytinyağ ilave edebilirsin bu aşamada.Hem lezzet hem de parlaklık verir.Soğuyunca ki tercihan ertesi gün yoğurt ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorum.
Benim tarif böyle ama belki daha değişik yapan arkadaşlar da vardır.Ben de taze iç bakla alıp aynı bu şekilde onu denicem.
Kesinlikle katılıyorum...
ayıklayınca unlu suya koyarsan pişerken kararmaz ve un istemez birde öle dene
Canımcım yok Egeli değilim , hatta çok da meraklısı değilimdir ama eşim çok sever o yüzden mevsiminde sıkça yaparım , kendim de yerim.Şöyle yapıyorum ben ; Baklaları yumuşak , canlı-yeşil ve ve çok iri olmayacak şekilde (irileştikçe kart ve kılçıklı oluyo) seçiyorum.Biz iki kişiyiz , yarım kilo yetiyo.Fasulye gibi başlarını kesip (kılçığı varsa kenarlarını da alıp) boyutuna göre 2 yada 3'e bölüyorum.Hepsini ayıklayınca güzelce yıkayıp süzüyorum.Eğer varsa düdüklüde pişir çünkü oldukça geç pişiyo.Bende Hisar'ın klasik düdüklüsü var , 45 dakika kadar sürüyo pişmesi.Sonra 1 bağ taze soğanı yıkayıp doğruyorum (yeşil ve beyaz heryerini) , bir tane de havucu (renk versin diye) temizleyip minik minik doğrayıp tencereye koyuyorum.Zeytinyağ ilave edip bunları hafifçe soteledikten sonra baklayı ilave ediyorum.Üzerine 1 tane kesmeşeker (isteğe bağlı) ve biraz tuz ilave edip hep beraber sotelemeye devam ediyorum.Bu arada bir tatlı kaşığı unu biraz suda açıyorum (bakla pişince kararır , bu un kararmasını engelliyor) , soteleme işi bitince bu unlu suyu da ilave edip karıştırıyorum ve yarım bağ dereotunu da ince doğrayıp tencereye koyuyorum.Biraz da böyle çevirdikten sonra küçük su bardağıyla 3/4 bardak gibi su ilave ediyorum ve pişmeye bırakıyorum.Pişince kalan yarım bağ dereotunu da ilave edip borcama alıp soğutuyorum.İstersen bir-iki kaşık daha zeytinyağ ilave edebilirsin bu aşamada.Hem lezzet hem de parlaklık verir.Soğuyunca ki tercihan ertesi gün yoğurt ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorum.
Benim tarif böyle ama belki daha değişik yapan arkadaşlar da vardır.Ben de taze iç bakla alıp aynı bu şekilde onu denicem.
ayıklayınca unlu suya koyarsan pişerken kararmaz ve un istemez birde öle dene
Oki , bi dahaki sefere öyle yapiim...
slm hatunlar
telefondan giriyorum nete
kk ya giremiyorum bi türlü
sersum birdy papadiya leylak ve diger arkadaslarım nasılsınız ???
leylak kg verebilmi ???
canım psikolojik olarak insan yaşadıklarından etkilenip yeme düzenini de bozuyor maalesef..üzüldüm yaşadıklarına ama o kadar olumsuz düşünmemeraba kızlar bugün çok yorucuydu
sabah 2 yumurta yedim az peynir
güya bugün proteine devam edicektim ama öğlen kahvaltıyı çok erken yaptığım için çok acıktım bulunduğum okulun civarında güvenebileceğimiz bişiler yiyebileceğimiz pastaneden başka bir yer yok ve maalesef hamur işi yemek zorunda kaldım :18::18:
akşam sinemeya gittim hemen acıktım zaten ve adana kebap yedim iki dilim de pide yedim
bu aralar niye böyle oldum anlamıyorum bazı problemler baş gösterdi hayatımda ailemle ilgili sanırım kendimi yemeğe veriyorum ama böyle olunca kilo alıcam ve bu sefer de buna çok üzüleceğim kısır döngü yani biran önce kendimi toparlamam lazım
ben böyle değildim ya okul bitiyor diye bunalıma girdim herşeye patlıyorum kendimi kontrol edemiyorum arkadaş çevremden uzaklaştım okul çok yoruyor ingilizce kursu iyi gitmiyor ayyhhh çok dertliyim
galiba okul bitince ne olacağı ile ilgili yaşadığım belirsizlik beni bu hale soktu zaten ev arkadaşım sevgilisine gitti evde de yalnız kaldım kimseye içimi dökemiyorum bari size yazayım dedim biraz rahatladım ama
bu diyet işini düzene sokmam lazım zaten yavaş veriyorum kaçamakla anca kilo alıyorumbu gidişle kendime olan güvenimi yitircem yoksa toparlanmalıyım böyle olmaz
Akşam yemeğim:
3 çatal mercimek köftesinin sıvı haalikıvam almadı napiiiim
1 kase yoğurt çorbası
Semiz otu 3 dört çatal
Yarım çiğ köfte dürüm
sağol canımsersum cum çiğdemcim çok geçmiş olsun allah en kısa zamanda şifasını verir inşallah
doktorlar maalesef böyle ihmalci olabiliyor
ben ne yüzle çantalıyorsam ama içimden geldi
dürüm mü yüce karatay aşkına
afiyet olsun canım
sağol canım..iyi akşamlar kızlar sersumcum annecigine çok geçmiş olsun umarım kısa sürede toparlar arkadaşım ....menümü paylaşayım öglen salçalı büftek+ayran akşam kahvaltılık.. bu günüde böylece kapadık....
slm hatunlar
telefondan giriyorum nete
kk ya giremiyorum bi türlü
sersum birdy papadiya leylak ve diger arkadaslarım nasılsınız ???
leylak kg verebilmi ???
doğru canım kesinlikle öyle aslında çok büyük bi derdim yok ama işte ne bileyimcanım psikolojik olarak insan yaşadıklarından etkilenip yeme düzenini de bozuyor maalesef..üzüldüm yaşadıklarına ama o kadar olumsuz düşünme..gün doğmadan neler doğar..yeter ki sağlık olsun. .çaresiz dert yoktur
doğru canım kesinlikle öyle aslında çok büyük bi derdim yok ama işte ne bileyimhavalardan da galiba :44:inşallah biran önce çıkarım bu ruh durumundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?