Aynen yawww , Ayşe gelir Fatma'yı çekiştirir sonra bi bakarsın Ayşe Fatma'yla canım-cicim.E ulan sen bana da canım-cicim yapıyosun , demek ki beni de arkamdan Fatma'yla çekiştiriyosun (ay kızlar inşallah Ayşe yerine Fatma , Fatma yerine de Ayşe dememiş ve isimleri yerli yerinde kullanmışımdır) ...Bu yetiyo valla benim böyle tiplerden soğumama...
Bi de bizim sekreter vardı , telefonlar çalıyo cayır-cayır açmıyo...Dedim ki açsana şu telefonları ...El cevap : Telefonlara da mı ben bakıcamYok dedim yaw , yorma sen kendini , sana da bi sekreter tutalım , o açsın....Hasbinallah...
Kızlar ben de kaçıyorum.Öptüm hepinizi...
Sersumcum annen inşallah yarın kendisini daha iyi hisseder...
Yok kızzz , törpüyü alenen yapıyodu.Sonra kitap okur , örgü örer...Öyle muhteşem bi insandıGece gece koparttın beni ne güzel sekretermiş o öyle. Törpü yapmaya mı gitmiş
Bu arada hanımlarrrr Leslie Sansone-Start Walking 2 Mile - YouTube 2 mil yürüdüm
:119:
He di mi , yorulmasın yavrucakaynen cicim sadece işte mi..heryerde var öyle tipler..
sekretere sekreter tutmak iyi fikir..
Yok kızzz , törpüyü alenen yapıyodu.Sonra kitap okur , örgü örer...Öyle muhteşem bi insandı
Zipor için
He di mi , yorulmasın yavrucak
Sabah yogaya gidicem.Sonra da jinekoloğa , bakalım alt takım toparlanmış mı ...Oh hayat ne tuhaf , vapurlar felan
Kaçtım valla...
N'aber kaçak , nerelerdesin gene ?
yavlum nerlerdesin kısss
hiç sorma canım ama kötü etkiliyor bu hafta kesin+++++lardayımCanım ara ara herkese olabiliyorGeçecektir mutlaka... Muhtemelen regl muhabbetndendir. Hormonlar ele geçiriyo bizi bazen...
hiç sorma canım ama kötü etkiliyor bu hafta kesin+++++lardayım
iyi geceler canım bende direnicem özellikle yarınBu hafta çoğu kişi kaçamak yaptı zaten ya. :18: Ama ben son 2 gün baya bi direnicem kaçamak yapmamak için :18: Yatma zamannııı iyi gecelr
canım hoşgeldin uzun süredir bende giremiyordum bebişin doğdumu hamileydin dğilmi canım
Canımcım yok Egeli değilim , hatta çok da meraklısı değilimdir ama eşim çok sever o yüzden mevsiminde sıkça yaparım , kendim de yerim.Şöyle yapıyorum ben ; Baklaları yumuşak , canlı-yeşil ve ve çok iri olmayacak şekilde (irileştikçe kart ve kılçıklı oluyo) seçiyorum.Biz iki kişiyiz , yarım kilo yetiyo.Fasulye gibi başlarını kesip (kılçığı varsa kenarlarını da alıp) boyutuna göre 2 yada 3'e bölüyorum.Hepsini ayıklayınca güzelce yıkayıp süzüyorum.Eğer varsa düdüklüde pişir çünkü oldukça geç pişiyo.Bende Hisar'ın klasik düdüklüsü var , 45 dakika kadar sürüyo pişmesi.Sonra 1 bağ taze soğanı yıkayıp doğruyorum (yeşil ve beyaz heryerini) , bir tane de havucu (renk versin diye) temizleyip minik minik doğrayıp tencereye koyuyorum.Zeytinyağ ilave edip bunları hafifçe soteledikten sonra baklayı ilave ediyorum.Üzerine 1 tane kesmeşeker (isteğe bağlı) ve biraz tuz ilave edip hep beraber sotelemeye devam ediyorum.Bu arada bir tatlı kaşığı unu biraz suda açıyorum (bakla pişince kararır , bu un kararmasını engelliyor) , soteleme işi bitince bu unlu suyu da ilave edip karıştırıyorum ve yarım bağ dereotunu da ince doğrayıp tencereye koyuyorum.Biraz da böyle çevirdikten sonra küçük su bardağıyla 3/4 bardak gibi su ilave ediyorum ve pişmeye bırakıyorum.Pişince kalan yarım bağ dereotunu da ilave edip borcama alıp soğutuyorum.İstersen bir-iki kaşık daha zeytinyağ ilave edebilirsin bu aşamada.Hem lezzet hem de parlaklık verir.Soğuyunca ki tercihan ertesi gün yoğurt ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorum.
Benim tarif böyle ama belki daha değişik yapan arkadaşlar da vardır.Ben de taze iç bakla alıp aynı bu şekilde onu denicem.
Kesinlikle katılıyorum...
Canım çok sağol tarifin için, bayağı uzunmuş, çok teşekkürler.. Baklanın yumuşak olanı seçilmez herhalde diye düşünmüştüm kendi kendime bunlar ne kadar yumuşak derken geçen gün markette, bir de düdüklüde 45 dakika diyorsanama deneyeceğim canım, eminim çok lezzetli olacak, zira senin mutfak bizimkine çok benziyor, surumiler, somonlar vs.. Eşim muhteşem surumi salatası yapıyor..
Sersumum dün akşam isimleri saydığım arkadaşlar topiğe uğramışlar, çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?