- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
hoşgeldiniz kilo vermek için doğru yerdesiniz
ilk zamanlarda kaçamaksız uygularsanız çok güzel kilo verebilirsiniz zamanla yavaşlıyor ama daha çok dikkatle yine de veriliyor merak etmeyin hepbirlikte zayıflayacagızteşekkrler cnm bıktım bu kilolardan artık biran önce verecem kararımı verdim artık
ilk zamanlarda kaçamaksız uygularsanız çok güzel kilo verebilirsiniz zamanla yavaşlıyor ama daha çok dikkatle yine de veriliyor merak etmeyin hepbirlikte zayıflayacagız
canım mercimeği o yöntemle pişrmek mümkün değil tabiisi..brüksel lahanası buharlı pişiricide güzel oluyor
negüzel.Ilk iki günü ac gecirdiken sonra bugün karatayda üçüncü günüm ne kadar güzel geciyor ...:)
dün aksam :bir avuc ceviz yogurt ve corba yedim ..
Ve bir kac bardak cay sekersiz:)
sabah :
1 adet muz
3 kayısı
bir avuc ceviz
öglen
salata ve tavuk -ayran
kendimi patlıcakmıs gibi hissediyorum :)
dün aksam okadar actım ki bir tartılım dedim iki kilo eksik göründü tartıda ..
Iki günde iki kilo sanırım ac kaldıgım için yanıltıcı oldu ..
Aksam da bir bebek ziyaetine gidecegim ..cıssslara dokunmayacagım inş...
hoşgeldin doğru yerdesinteşekkrler cnm bıktım bu kilolardan artık biran önce verecem kararımı verdim artık
canım kısık ateşte de olsa az su eklemelisin bence..mercimeklere de pişirecek kadar su koyarsan yeterli olur..ya da tencere içi için buhar pişirici aparatlar var onlardan da alabilirsin..Hmm. Buharlı pişiricim yok ama şöyle bir şey yapsam; mercimekleri kaynatsam. Sonra brüksel lahanalarını ikiye bölüp soğan salça zeytinyağı ile kısık ateşe koysam çiğden. Onlar pişmeye yakın mercimekleri eklesem. Acaba dibi falan tutar mı? Bütün sebzeler böyle çiğden pişirilebilinir mi acaba..
Bu arada dişçiye gittim. Ağzımda iğrenç ilaç tadı kaldı, suyu zorla içiyorum
Ama yarım saatten fazla hızlı tempo yürüdüm hafif yokuş yukarı. İnsan ne mutlu oluyor ya hu!
hee seni kaçaakkk..iyi hadi özlemin geçmiştir artık otur bakem oturduğun yerde artık
seni gidi seniiBir ay kadar evet oturacagımsonra gene kaçış hehehehe
seni gidi senii
dersler ne durumda..kıss gezip gezip sınıfta kalma bi de. .memleketimde havalar nasıl..off çok ösledim yawww
Günaydın arkadaşlar,
Rica ederim hayatım , uzun olduğuna bakma , her yemek kadar vakit alıyor.Afiyetle yersiniz inşallah.Bu arada surumi salatasını nasıl yapıyor eşin ? Ben limon-z.yağ-hardal şeklinde yapıyorum.Farklıysa sen de onu tarif eder misin ?Canımcım yok Egeli değilim , hatta çok da meraklısı değilimdir ama eşim çok sever o yüzden mevsiminde sıkça yaparım , kendim de yerim.Şöyle yapıyorum ben ; Baklaları yumuşak , canlı-yeşil ve ve çok iri olmayacak şekilde (irileştikçe kart ve kılçıklı oluyo) seçiyorum.Biz iki kişiyiz , yarım kilo yetiyo.Fasulye gibi başlarını kesip (kılçığı varsa kenarlarını da alıp) boyutuna göre 2 yada 3'e bölüyorum.Hepsini ayıklayınca güzelce yıkayıp süzüyorum.Eğer varsa düdüklüde pişir çünkü oldukça geç pişiyo.Bende Hisar'ın klasik düdüklüsü var , 45 dakika kadar sürüyo pişmesi.Sonra 1 bağ taze soğanı yıkayıp doğruyorum (yeşil ve beyaz heryerini) , bir tane de havucu (renk versin diye) temizleyip minik minik doğrayıp tencereye koyuyorum.Zeytinyağ ilave edip bunları hafifçe soteledikten sonra baklayı ilave ediyorum.Üzerine 1 tane kesmeşeker (isteğe bağlı) ve biraz tuz ilave edip hep beraber sotelemeye devam ediyorum.Bu arada bir tatlı kaşığı unu biraz suda açıyorum (bakla pişince kararır , bu un kararmasını engelliyor) , soteleme işi bitince bu unlu suyu da ilave edip karıştırıyorum ve yarım bağ dereotunu da ince doğrayıp tencereye koyuyorum.Biraz da böyle çevirdikten sonra küçük su bardağıyla 3/4 bardak gibi su ilave ediyorum ve pişmeye bırakıyorum.Pişince kalan yarım bağ dereotunu da ilave edip borcama alıp soğutuyorum.İstersen bir-iki kaşık daha zeytinyağ ilave edebilirsin bu aşamada.Hem lezzet hem de parlaklık verir.Soğuyunca ki tercihan ertesi gün yoğurt ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapıyorum.
Benim tarif böyle ama belki daha değişik yapan arkadaşlar da vardır.Ben de taze iç bakla alıp aynı bu şekilde onu denicem.
Canım çok sağol tarifin için, bayağı uzunmuş, çok teşekkürler.. Baklanın yumuşak olanı seçilmez herhalde diye düşünmüştüm kendi kendime bunlar ne kadar yumuşak derken geçen gün markette, bir de düdüklüde 45 dakika diyorsanama deneyeceğim canım, eminim çok lezzetli olacak, zira senin mutfak bizimkine çok benziyor, surumiler, somonlar vs.. Eşim muhteşem surumi salatası yapıyor..
Sersumum dün akşam isimleri saydığım arkadaşlar topiğe uğramışlar, çok sevindim
alttakım nasıl bacıımm toparladın mııı
hee seni kaçaakkk..iyi hadi özlemin geçmiştir artık otur bakem oturduğun yerde artık
canım dün seni andık bugün gelmişin..özledik kıss..öpüyorum bebeemm
erdin mi kıss..şok oldum onları görünce.. gerçi iyiniyetlim yine yok emme
güzelmişşş
canım mercimeği o yöntemle pişrmek mümkün değil tabiisi..brüksel lahanası buharlı pişiricide güzel oluyor
ohh canım..hadi geçmişler olsun..miss gibin otur artık..gel ama buraya özlüyoz senii
Oyyy evet Sersumum alt takımlar toparlanmış , yabadabaduuu
akşam yemeğim
tavuk sote
1 yumurtalı çılbır sarımsaklı yoğurtlu(bu çılbır olayı çok kolayıma gitti ve çok leziz oluyor..üstüne de erimiş tereyağında toz kırmızıbiber
enfes oluyor..)
2.5 km yürüdüm
eferimm..Yok dersler iyi durumda annem. Kalırmıyım hiç sınıfta aaa ayıpsın :) Memleketinde havalar soğuk ve yağmurlu. yani geldiğimden beri öyle. dün gece bayagı yogun bir yagmur vardı. Güneşi göremedim daha
Oyyy evet Sersumum alt takımlar toparlanmış , yabadabaduuu
Azimli Sersum , yapmışsın gene ziporunu
canlar merhabalar..kilo almaktan bıkmış şu arkadaşınıza alırmısınız gruba..
tabiisi alırız ..hoşgeldin
teşekkürler sersum canım...maşallah karatay teyzem ne güzel zayıfltamış sizleri..
ne kadar süredir karatay yapıyorsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?