ben ekmeği az da olsa tüketmek gerektiğini düşünüorum cnm tabiki her şeyin fazlası zarardır bunaaa hiç bi lafım yok
İçeriğindeki kompleks karbonhidratlarla kan şekerini dengede tutar, tatlı isteğini azaltır.
Meyve ve sebze gibi vitamin kaynağıdır (B1, B6 ve niasin kaynağı).
Yağ oranı çok düşüktür hatta yağ içermez.
Tam buğday ekmeğinin çiğneme süresi daha uzun olduğundan daha çabuk doygunluk hissedersiniz.
Doyurucudur.ayrıcaaa daha az enerji verirken daha çok tokluk sağlar
juli ekmek yemek yok..ozaman karatay olmaz..
değil mi ama?
öyle ikizcimm
hm bence de boyle yapmalı,ben de saf saf açıklamaya çalısıyorumloxiiii işte buu çatlama tatlımm
hm bence de boyle yapmalı,ben de saf saf açıklamaya çalısıyorum
loxandra ve med arkadaşlarım bana karatayı çok tavsiye etti.2 aydır karataya benzeyen diyetlerdeydim fakat ben çokmu çok zor kilo verebilen biriyim..
sadece sizlerden uzun zamandır karatayı yapan tecrubeli arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.benim gibi aşırı zor kilo veren ve tüm gün oturarark çalışan biri karatayda başarılı olma oranı
nedir?
teşekkürler.
not:son 2 yıldır birfill gitmedigim diyetisyen kalmadı akapunkturda denedim sonuç alamadım ve hiç bir hormonal bozuklugum yok.sadece inülün direncimin oldugunu düşünüyorum
Sız bu dıyete uyun bır muddet sonra zaten ıkı ogun yemeye baslıyacaksınız,sabah ve ogle yetıyor artık bana,planlı olun geceden hazırlayın mumkuse,kahvaltınızı zengın yapın dıyet menudekı gıbı,zamanla cok daha guzel olacak hersey,benım cıldımde gunes lekesı sandıgım lekeler vardı kayboldular gun gectıkce bende ınanamıyorum harıka bırsey bu,damarlarım sustular ya varıslerım sustu,kırmızı kılcal damarları kayboldular(varıs baslangıcı),konsantrayonum arttı ıkı kez okuyup analayabıldıgım seyık bır defada anlayabılıyorum(seker bunamaya sebep oluyor,erken bunama yası dustu artık,tıp fakultesı ogrencılerının cogu bunama hapı kullanıyor,hepsı sekerden....Paylasın kendı dıyet gunlugunuzu tutun ,bız yarısıyoruz kızlarla sız de gelın...Hafızanız teyp gıbı kaydedene kadar uyun bu dıyete derım kac kılo olursanız olun........asmam ısımlı arkadasın dedıgı gıbı"topigın ılk sayfasındakı örnegi okursanız...bır fıkrınız olur...1 hafta ara öğünleri yaptım ben daha sonra kaldırdım ara öğün cok szorlanınca konuluyor mantık 4 saatten once bir şey yememek lki leptin calışssın ve 3 ana öğün yemek özellikle kahvaltıyı eksıksız yemek,cünkü o tam yenmezse acıkılıyor ,kahvaltı tam yenırse acıkmıyorsunuz,öğlende ac olmadan mecburen yemek vücut savunmaya geçmesin diye ve gunluk almamız gereken kalorı alınsın dıye,her sey olabıldıgınce dogal olmalı,ekmek ıhtıyacı kahvaltı dısında dıger öğünlerde doğarsa ceviz vb...tüketmek _aşrıya kacmadan-meyve yok cok ıstenıyorsa sabahtan ve kuru olursa daha ıyı,2 yumurta sart-yenemıyorsa2 yerlı muz-loxandra ve med arkadaşlarım bana karatayı çok tavsiye etti.2 aydır karataya benzeyen diyetlerdeydim fakat ben çokmu çok zor kilo verebilen biriyim..
sadece sizlerden uzun zamandır karatayı yapan tecrubeli arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.benim gibi aşırı zor kilo veren ve tüm gün oturarark çalışan biri karatayda başarılı olma oranı
nedir?
teşekkürler.
not:son 2 yıldır birfill gitmedigim diyetisyen kalmadı akapunkturda denedim sonuç alamadım ve hiç bir hormonal bozuklugum yok.sadece inülün direncimin oldugunu düşünüyorum
Tebrıklermerhaba morlady 21 eylül den beri karataycıyım aynen benimde denemediğim diyet, hap, akupunktur vs vs kalmamıştı.ama şimdi 6 kilo vermiş bulunuyorum ve vermeye devam ediyorum hemde hiç hissetmeden gidiyor kilolar sevgilerimle tekrar hoşgeldiniz
Tartılar kas yağ su kemik oranını ileetkenlik ile ölçüyor.
Dikkat ederseniz ölçümleri yapan tartıların üstünde metak bir şerit oluyor.
Özellikle 2 ayak oraya denk getirilmeli ki iki ayak arasındaki iletkenlik ile bu oranlar hesaplanabilsin.
ben de öyle tahmin ediyordum canım.açıkladığın iyi oldu.
iyi akşamlar kızlar :)
menümü yazayım,dizime döneyim :)
kahvaltımı yazmıştım..
öğlen:
1 minik brovni+1 susamlı çubuk (komşuma gittim,kızım yiyecekmiş gibi kağıdını açınca yemek zorunda kaldım )
5 köfte
1 kase yoğurt
akşam:
aslında yemeyecektim de,çok canım çekti,nefsimi körelteyim diye 2 kaşık makarna yedim
4 ad. fıstık
su:2.1 LT oldu şimdiye kadar
2 fincan form çay
4 bardak siyah çay
merhaba morlady 21 eylül den beri karataycıyım aynen benimde denemediğim diyet, hap, akupunktur vs vs kalmamıştı.ama şimdi 6 kilo vermiş bulunuyorum ve vermeye devam ediyorum hemde hiç hissetmeden gidiyor kilolar sevgilerimle tekrar hoşgeldiniz
Sız bu dıyete uyun bır muddet sonra zaten ıkı ogun yemeye baslıyacaksınız,sabah ve ogle yetıyor artık bana,planlı olun geceden hazırlayın mumkuse,kahvaltınızı zengın yapın dıyet menudekı gıbı,zamanla cok daha guzel olacak hersey,benım cıldımde gunes lekesı sandıgım lekeler vardı kayboldular gun gectıkce bende ınanamıyorum harıka bırsey bu,damarlarım sustular ya varıslerım sustu,kırmızı kılcal damarları kayboldular(varıs baslangıcı),konsantrayonum arttı ıkı kez okuyup analayabıldıgım seyık bır defada anlayabılıyorum(seker bunamaya sebep oluyor,erken bunama yası dustu artık,tıp fakultesı ogrencılerının cogu bunama hapı kullanıyor,hepsı sekerden....Paylasın kendı dıyet gunlugunuzu tutun ,bız yarısıyoruz kızlarla sız de gelın...Hafızanız teyp gıbı kaydedene kadar uyun bu dıyete derım kac kılo olursanız olun........asmam ısımlı arkadasın dedıgı gıbı"topigın ılk sayfasındakı örnegi okursanız...bır fıkrınız olur...1 hafta ara öğünleri yaptım ben daha sonra kaldırdım ara öğün cok szorlanınca konuluyor mantık 4 saatten once bir şey yememek lki leptin calışssın ve 3 ana öğün yemek özellikle kahvaltıyı eksıksız yemek,cünkü o tam yenmezse acıkılıyor ,kahvaltı tam yenırse acıkmıyorsunuz,öğlende ac olmadan mecburen yemek vücut savunmaya geçmesin diye ve gunluk almamız gereken kalorı alınsın dıye,her sey olabıldıgınce dogal olmalı,ekmek ıhtıyacı kahvaltı dısında dıger öğünlerde doğarsa ceviz vb...tüketmek _aşrıya kacmadan-meyve yok cok ıstenıyorsa sabahtan ve kuru olursa daha ıyı,2 yumurta sart-yenemıyorsa2 yerlı muz-
ekmek,tuz_krıstal kaya tuzu olmalı-(bulamadım deniz tuzu kullanıyorum),şeker hayatından cıkıyor ve inan canın ıstemıyor...yavas fakat anladıgım kadarıyla yaglardan veriyorsunuz saat 20 den sonra bır sey yemek yok_kızlar genelde 19 dan sonra yemiyorlar_zeytınyagı ve tereyagı kullanıyorsunuz aksam tatlı canınız cekerse tarcınlı ılık süt,mıdenız kazınırsa 1 bardak ayran ıcılebılır
turk kahvesı ekspreso ıslenmemış kahveler ıcılebılır sut konabılır.-hıcbır sey diyet olmayacak-"Hareketlerınız zaten artacak zamanla,enazından daha erken uyanacaksınız,yok ınanın yok baska yerde boyle bır dıyet,ben 120 kg dan 88,5 kg a dustum,ayda 4 kg kadar gıdıyor ama 8 kg vermıs gıbı duruyoRum...........
carmen 77 ve med ve morlady,sizin için:
PROF. DR. AHMET AYDIN
Gastroenteroloji Uzmanı
TAŞ DEVRİ DİYETİ İKİ ÖĞÜNDÜR
Taş devri diyetinde istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Öğünler, üç ya da dört olabiliyor. Ancak bu diyetin en önemli ayrıntısı; bütün yiyeceklerinizin yarısını sabah saatlerinde yemeniz gerektiğidir.
YATMADAN YEMEYİN
Taş devri diyeti uygularken, günlük yiyeceklerinizi altı parçaya bölün ve üç parçasını sabah yiyin. Besinlerinizin iki parçasını öğlen yiyin, en zayıf kısmını akşama bırakın.
İki öğün beslenirken uykudan birkaç saat önce bir şey yemeyin. Bırakın vücudunuz sindirimle uğraşmak yerine onarım mekanizmasını çalıştırsın.
yanına isaretledım canım benı 3 hata oldu ama yıne de fıkrın olsuncevaplarınız için teşekkür ederim baya tatmin edici oldu benim için
ben daha geniş açıklama yapayım size.
16 eylülde 82 kilo olrak dukan diyetine başladım ilk birbuçuk ay hiç kaçamaksızki karataydan daha agır bir diyet 4 kilo verebildim.daha sonra çok güçsüz ve başagrılarıyla bırakmak durumunda kaldım.sebebi yagsızlık olarak düşündüm.tamamen bırakmaya karar verdim.fakat dukanı bırakınca gördümkü tamamen damak tadım degişmişnormal yedigim yemekleri yiyemz olmuşum.burda degerli carmen arkadaşımın tavsiyesi ile paleoya geçtim.sizden loxandra yakından biliyor .ve med arkadaşımızıda alarak paleoda devam ettim.ordada bir sorun yok.fakat kiloda vermedim yaklaşık 500 gram civarı vermişim 15 günde.fakat ben paleo dışınada çıkarak hergüm meyva cerezde yedim.
Anlattıklarınızdan ve okudugum kadarıyla paleo(taşdevri)diyeti ile karatay diyeti aynı diyet.
çünkü bende ahmet hocanın kitabını aldım o kitabtan sonrada artık eski yaşamıma dönecegimi zandetmiyorum belki eski yedigim yiyecekleri hafdada bir oda misafirliklerde falan yerim
dukanı bıraktıktan sonraki beslenme şeklime gelince;
dukanda agır bir protein vardı yag sıfırdı.herşey ligt idi.süt yogurt ve içecekler
paleoda:herşey dogal ekmek yok ve tereyag ile sıvı yaglardan zeytinyagı fındık yagı olan yemekler.doyuncaya kadar
karatay?::: Paleodan farkını yada şöyle sorayım en bam noktası nedir? Sadece 2 ögünmü oluyor?
Ben bugun beslenme mi yazayım .fakat abartılı oldu bugun
sabah:
1 köy yumurta haşlanmış.1 tatlı kaşıgı petek bal(dayanamıyorum ona)biraz köy peyniri+çay(dün süt içmiştim)
ögle:ızgara köfte yanına mevsim salata ve yarım domates 2 kaşık yogurt(kendim yapıyorum)
Ara:1 elma
ara:1 zerobu
Akşam:1 küçük tabak patates otutturma yemegi(pataesi okdar özlemişimki 2 aydır yasak diye agzıma koymamıştım. Bugun az bişey yedim)+yogurt
tüm gün 2 litre su ve 5-6 kupa çay+yeşil çay
Benim yanlışlarımı belirtirseniz memnun olurum
Tebrıkler,cok ıyı hıssedıyor ınsan bu dıyetle.
cevaplarınız için teşekkür ederim baya tatmin edici oldu benim için
ben daha geniş açıklama yapayım size.
16 eylülde 82 kilo olrak dukan diyetine başladım ilk birbuçuk ay hiç kaçamaksızki karataydan daha agır bir diyet 4 kilo verebildim.daha sonra çok güçsüz ve başagrılarıyla bırakmak durumunda kaldım.sebebi yagsızlık olarak düşündüm.tamamen bırakmaya karar verdim.fakat dukanı bırakınca gördümkü tamamen damak tadım degişmişnormal yedigim yemekleri yiyemz olmuşum.burda degerli carmen arkadaşımın tavsiyesi ile paleoya geçtim.sizden loxandra yakından biliyor .ve med arkadaşımızıda alarak paleoda devam ettim.ordada bir sorun yok.fakat kiloda vermedim yaklaşık 500 gram civarı vermişim 15 günde.fakat ben paleo dışınada çıkarak hergüm meyva cerezde yedim.
anlattıklarınızdan ve okudugum kadarıyla paleo(taşdevri)diyeti ile karatay diyeti aynı diyet.
çünkü bende ahmet hocanın kitabını aldım o kitabtan sonrada artık eski yaşamıma dönecegimi zandetmiyorum belki eski yedigim yiyecekleri hafdada bir oda misafirliklerde falan yerim
dukanı bıraktıktan sonraki beslenme şeklime gelince;
dukanda agır bir protein vardı yag sıfırdı.herşey ligt idi.süt yogurt ve içecekler
paleodA:herşey dogal ekmek yok ve tereyag ile sıvı yaglardan zeytinyagı fındık yagı olan yemekler.doyuncaya kadar
karatay?::: paleodan farkını yada şöyle sorayım en bam noktası nedir? sadece 2 ögünmü oluyor?
ben bugun beslenme mi yazayım .fakat abartılı oldu bugun
sabah:
1 köy yumurta haşlanmış.1 tatlı kaşıgı petek bal(dayanamıyorum ona)biraz köy peyniri+çay(dün süt içmiştim)
ögle:ızgara köfte yanına mevsim salata ve yarım domates 2 kaşık yogurt(kendim yapıyorum)
ara:1 elma
ara:1 zero
akşam:1 küçük tabak patates otutturma yemegi (pataesi okdar özlemişimki 2 aydır yasak diye agzıma koymamıştım. bugun az bişey yedim)+yogurt
tüm gün 2 litre su ve 5-6 kupa çay+yeşil çay
benim yanlışlarımı belirtirseniz memnun olurum
sende mi vurmaya başladın...canım hangı dıyetı yaparsan yap tam uymak gerekıyor,aksı halde kılo vermek cok zor.karatay yapacaksan ekmek ,patates,un,şeker sıfır olmalı,meyve insülin direnci kırılana kadar sadece kahvaltıda 1 tane yenecek(çogumuz onu bıle yemıyoruz)
bırsey yanlış anlasılıyor.karatay direk 2 ogun beslenın demıyor.alışma devresınde gerekırse 3 ana 3 ara ogun var(ornek liste topiğin ilk sayfasında var)
ihtiyaç hissetmedıgınde once ara ogunlerı kaldırıyorsun,sonra da 3. ogunu.
ilk gunden 2 ogun besleneceksın dıye bırsey yok yanı.
buna vucudun alıstıkça kendın karar vereceksin.
en önemli şart karatay kahvaltısı,her gun tam ve eksiksiz yapılması gerekiyor.bu kahvaltıyı yaptıktan sonra zaten oglene kadar acıktım veya elim ayagım tıtredı gıbı bırsey kesınlıkle olmuyor.hıcbırımızın aklına yemek bıle gelmıyor saat 13:00-14:00 e kadar.
1 hafta hocanın verdıgı ornek menuye uydurmaya çalış kendını,sonrasını çok rahat yapacagına emınım.
bugunku menunun karatayla ilgisi yok tabıı.kahvaltı cok zayıf.bizim kahvaltıda verılen hersseyı ye,bakalım ondan sonra da canın isteyecekmı balhıc zannetmıyorum.
patates ınsulın dırencını kırmak ıcın yenmemeli.
diyet kola da kilo aldırıyor.
otur, sıfır
carmen 77 ve med ve morlady,sizin için:
PROF. DR. AHMET AYDIN
Gastroenteroloji Uzmanı
TAŞ DEVRİ DİYETİ İKİ ÖĞÜNDÜR
Taş devri diyetinde istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Öğünler, üç ya da dört olabiliyor. Ancak bu diyetin en önemli ayrıntısı; bütün yiyeceklerinizin yarısını sabah saatlerinde yemeniz gerektiğidir.
YATMADAN YEMEYİN
Taş devri diyeti uygularken, günlük yiyeceklerinizi altı parçaya bölün ve üç parçasını sabah yiyin. Besinlerinizin iki parçasını öğlen yiyin, en zayıf kısmını akşama bırakın.
İki öğün beslenirken uykudan birkaç saat önce bir şey yemeyin. Bırakın vücudunuz sindirimle uğraşmak yerine onarım mekanizmasını çalıştırsın.
:))) süpersin ne diyeyim .yanına isaretledım canım benı 3 hata oldu ama yıne de fıkrın olsun
canım hangı dıyetı yaparsan yap tam uymak gerekıyor,aksı halde kılo vermek cok zor.karatay yapacaksan ekmek ,patates,un,şeker sıfır olmalı,meyve insülin direnci kırılana kadar sadece kahvaltıda 1 tane yenecek(çogumuz onu bıle yemıyoruz)
bırsey yanlış anlasılıyor.karatay direk 2 ogun beslenın demıyor.alışma devresınde gerekırse 3 ana 3 ara ogun var(ornek liste topiğin ilk sayfasında var)
ihtiyaç hissetmedıgınde once ara ogunlerı kaldırıyorsun,sonra da 3. ogunu.
ilk gunden 2 ogun besleneceksın dıye bırsey yok yanı.
buna vucudun alıstıkça kendın karar vereceksin.
en önemli şart karatay kahvaltısı,her gun tam ve eksiksiz yapılması gerekiyor.bu kahvaltıyı yaptıktan sonra zaten oglene kadar acıktım veya elim ayagım tıtredı gıbı bırsey kesınlıkle olmuyor.hıcbırımızın aklına yemek bıle gelmıyor saat 13:00-14:00 e kadar.
1 hafta hocanın verdıgı ornek menuye uydurmaya çalış kendını,sonrasını çok rahat yapacagına emınım.
bugunku menunun karatayla ilgisi yok tabıı.kahvaltı cok zayıf.bizim kahvaltıda verılen hersseyı ye,bakalım ondan sonra da canın isteyecekmı balhıc zannetmıyorum.
patates ınsulın dırencını kırmak ıcın yenmemeli.
diyet kola da kilo aldırıyor.
otur, sıfır
sende mi vurmaya başladın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?