is arkadasim dogum gününden dolayi kocaman cikolatali bir pasta getirdi..
ben ama almadim
iyi akşamlar canlar
bu gün de yürüyüşümü yaptım....zayıflamaktan çok sağlığım için...yaş ilerledikçe hareket artırılmalı diyor hoca....zaten alışkanlık yapıyor bunu farkettim..inşallah tekrar tembelliğe başlamadan devam ederim...
kahvaltı 08.30;2 yumurtalı kaşarlı baharatlı omlet,1 kk çerkes peyniri,5 ceviz,2 kuru kayısı,yarım bardak süt,omega3
öğle 14.30; 1 bardak yoğurt,saat 16.15 gibi 1 avuç fındık
akşam 18.00; 1 tabak pırasa,1 bardak ayran olacak..
çiğdem paylaşmış,yemeklerde kaya tuzu kullanıyorum ben de,memleketteyken önümde koca bir tuz kayasını öğüttüler kilosu 1 liraya aldım 5 kilo...salçamı annem yapıyor her sene sağolsun...turşumu da...tarhanam ve cevizim eşimin memleketinden...zeytinyağımı ilk defa bu sene edremitten aldırdım...inciri bir arkadaş aydından getirtip isteyene satıyor çok güzel...velhasıl herşeyin doğalını yerinden bulmaya çalışıyoruz,zeytini halledemedik bi..
inşallah canım yaa...birdy ye ne mutlu genç yaşta emekli olmuş...
eritirsin sen o kekleriiiIyi aksamlar kizlar .. nasilsiniz ??
Bugun tum gun calistim.
yediklerim;
sabah;
4 ceri , 2-3 tatli minik biber
bir parca turk peyniri
bir parca eski peynir
1 yum. sarisi
kahve
Ogle;
2 koca dilim kek ( gelistirme kursumun son gunuydu mecbur yedim )
:26::26::26:
Aksam;
kusbasi(yumurtali)
bol salata
cay
spor ; 1 saat aksam yemeginden once , Aksam yemeginden sonra 4 miles Leslie Sansone 55 dakika falan yediklerim gitmistir herhalde ..
Yarin sirf corba icecegim .. Biraz toplamam gerek kendimi
ah canım..radyasyondan hep bu unutkanlık.Kulağım için canım. Daha bugun başladım. Valla bugun yürüyüşe de gidemedim. Yarın sabah aç karnına gidicez arkadaşlarla.
moral bozmak yok..baskılara kulak asmaama kararlıyım bugün 67 yi görünce öyle çok üzüldüm ki oturdum ağladım bu benim için yeni başlangıç olacak bi kaç gündür işte erkek arkadaşımın annesi ile beraber olunca kaçamak üstüne kaçamak bi de kızlar erkek akadaşım kilo alamayan grupta abisi de öyle annesi onlarla birlikte bana da baskı yapıp durdu kızım sunu da ye bunu da ye hiç yememek zaten mümkün deil
erkek arkadaşımın zayıf olması da beni çok üzüyor yanına yakışmadığımı düşünüyorum 178 boyunda 62 kilo yaa ve dünyayı yese gram oynamıyor bu bizde oluşan ödemler kilolar onda nereye gidiyor bilmiyorumayy çok kötü oldum bi de bugün sınavım var
miniğinin doğum günü kutlu olsun canım..günaydın kızlar,
dünki yediklerimle başlayayım.
öğlen:1kase kısır+çay
akşam:fırında karnabahara yourt
bu sabah:2haslanmış yumurta 3zeytin 9badem 1sb süt
suan oldukça tokum.
akşamlar beni çok zorluyor.tok olmama rağmen canım nutella hoşbeş falan yemek istiyo:)))pisboğazım dedimya.ama öte yandan gecen hafta kilo vermiş olmam da beni acaip gaza getiriyor.
ayrıca cuma kızımın doğum günü ve ilk doğumgünü:)cok heyecanlıyımyarın okulda dersim yok hazırlıkları hızlandırıcam:)
diş buğdayınıda aynı akşam yapıcam anane babane dayı hala toplamışken.çok kalabalık olmıcaz zaten 1 tane dayımız 1 halamız babane ananae ve dedelerimiz var:)arkadas davet etme olayına hiç girmicem.
pastasının siparişini verdim.pastanın uzerine benim kızımın ve eşimin figürünü yapıcak:)
1yas kurabiyesi ve diş kurabiyesi yapıcam malzemeleri aldım.
diş buğdayınıda ufak kadehlere koyayım diyorum.
suan aklım bunlarla meşgul sizler mutlaka yapmısınızdır ilk doğumgünü ve diş buğdayı eger fotolarınız varsa masaya dair ya da ilginç fikirleriniz varsa paylaşınız lütfen:))))
benim eski iş arkadaşlarım bana veda hediyesi tuz lambası aldılarÇANKIRI TUZ MAĞARALARI
Ülkemiz doğal tuz kaynakları bakımından zengin bir ülke.
Çankırı, Iğdır, Kastamonu gibi illerimizde tuz mağaraları bulunuyor ve buralardan çıkan kristal kaya tuzları doğal tuz olarak tanımladığımız, doğanın bize hediyesi olan tuzlar.
Çankırı Tuz Mağarası yaklaşık 5000 yıldır yararlanıldığı tahmin edilen Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervlerinin bulunduğu bir yer.
Yurt dışında buraya benzer mağaralar astım, depresyon, ruhsal ve psikolojik bazı rahatsızlıklar, tansiyon vb. bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta.
Buradaki Kaya Tuzu yataklarının Hititler zamanından beri kullanıldığı tahmin edilmekte.
Çankırının doğusunda yaklaşık 20 km. mesafede bulunan Tuz Mağarası, kaya tuzu yataklarının işletilmesi maksadıyla açılmış olup, bugün nispeten dar girişinin devamında modern karayolu tünellerini andıran birçok galeriden meydana gelmiş büyük bir mağaradır.
Çankırı Tuz Mağarası'ndan çıkartılan kaya tuzları, kaya tuzunun doğal kristal yapısını muhafaza etmek için el ile oyularak tuz lambaları imal ediliyor.
Kristal kaya tuzu, havadaki artı iyonları nötr hale getiriyor!
Şimdi "Himalaya tuz lambası mı Çankırı lambası mı daha fazla eksi iyon yayıyor" diye sorabilirsiniz...
Bu bir araştırma konusu olabilir!
Tatil dönemi yaklaşıyor, alternatif tatil seçeneği olarak cennet ülkemizin tuz mağaralarını gezmeye ve hayatımız için bu kadar önemli olan doğal kaya tuzunu yakından görmeye ne dersiniz?
Resmi de böyle
http://www.bik.gov.tr/newsFiles/1/0/0/0/1/1/1/0/1/1/0/0/0/1/file/18275.jpg
canım hayırlı olsun adımsayarın.herkese merhaba karatayın çıtır hatunları
bugün biraz daha iyiyimama yine de yürüyüş yapamadım çünkü hava burda yağmurlu.sadece pazara gidebildim,o da arabayla.adımsayar aldım bugün onu denemiş oldum pazarda ne kadar yürüdüğümü merak ediyodum hep eve geldiğimde 4 km yi geçmişti birazdan markete de giderim 5 km yi geçer artık
kahvaltım
kıymalı yumurta
peynir
zeytin
fıstık
az çilek
2.öğün
balık ve salata oluciik
canımcım gemlik dibinde ya da pazardan zeytin alıp sen yap..kolay kıss zeytin yapmakiyi akşamlar canlar
bu gün de yürüyüşümü yaptım....zayıflamaktan çok sağlığım için...yaş ilerledikçe hareket artırılmalı diyor hoca....zaten alışkanlık yapıyor bunu farkettim..inşallah tekrar tembelliğe başlamadan devam ederim...
kahvaltı 08.30;2 yumurtalı kaşarlı baharatlı omlet,1 kk çerkes peyniri,5 ceviz,2 kuru kayısı,yarım bardak süt,omega3
öğle 14.30; 1 bardak yoğurt,saat 16.15 gibi 1 avuç fındık
akşam 18.00; 1 tabak pırasa,1 bardak ayran olacak..
çiğdem paylaşmış,yemeklerde kaya tuzu kullanıyorum ben de,memleketteyken önümde koca bir tuz kayasını öğüttüler kilosu 1 liraya aldım 5 kilo...salçamı annem yapıyor her sene sağolsun...turşumu da...tarhanam ve cevizim eşimin memleketinden...zeytinyağımı ilk defa bu sene edremitten aldırdım...inciri bir arkadaş aydından getirtip isteyene satıyor çok güzel...velhasıl herşeyin doğalını yerinden bulmaya çalışıyoruz,zeytini halledemedik bi..
Süpersin süper. Ben de tuzu getirticem. Salçayı da bu yaz güzel domates bulabilirsem kendim yapıcam düdüklüde hiç denemedim ama cesaret edip az bir miktar da olsa yapıcam.
Zeytinyağını yerinden getirtemedim ama tatile gidersek oralardan yöre pazarlarından alıcam. Zeytini de bursa dan getirtebilirsin canım. Varsa tanıdığın falan ya da balıkesirden
ah canım..radyasyondan hep bu unutkanlık..söylemiş tin ya kulağım çok uğulduyor diye. .kusura bakma:26:..dikkat et kendine canım
benim eski iş arkadaşlarım bana veda hediyesi tuz lambası aldılarkızımın yatak odasında kullanıyorum kendi odamıza da alacağım..çok sağlıklıymış çocukları astıma ve alerjiye karşı da koruyormuş canım.
Canim cokta erken degil 10.30-11 gibi yapiyorum kahvaltimi. Ben turk kahvesini cok seviyorum. Gun icinde 3yada 4 tane iciyorum. Haftada 3gun calisiyorum. Zaten is icin evden 8.30da cikiyorum. Kahvaltimi iste yapiyorum. Sonrada sadece kahve iciyorum. Bazen cay. Aksam 17de eve geliyorum. Aksam yemegimi yiyiyorum. Daha onceleri 18.30-19 gibi aksam yemegimi yiyiyordum. Kizlar beni uyardi daha erken ye diye. Simdi oyle yapiyorum. Gece cok acikirsam bazen sut iciyorum.canım ya sende erken yapıyormuşsun kahvaltını geç okudum.Sen nasıl dayanabiliyorsun:26::26:
canım zeytinyağını getiren arkadaş yeşil ve siyah zeytin de getirmişti ama heralde kutuda olunca kendisi de bakmamış ikisi de bozuktu yenecek gibi değil..o yüzden kendim bakıp almalıyım..pazarda ham zeytinler var ama yapmayı bilmiyorum...gemliğe filan gidersek hemen alırım..aslında iyi bi teneke peynir de alınabilir nasıysa çok tüketiyoruz ama onu nerden alırım daha bulamadım..eşim buruselladan çok korkar peyniri üreticiden aldırmaz...
bugün de çok yoğundu..yoruldum..dünden beri belim ara ara yokluyor ..umarım artmaz:26:
sabah
peynirli omlet
peynir
yoğurt
öğlen
3-4 ızgara köfte(evden getirmiştim)
5-6 tane de sulu köfte
2 kaşık yoğurt
yürüyüş yapabilir miyim bilmiyorum..akşam ki halime bağlı
bugün de çok yoğundu..yoruldum..dünden beri belim ara ara yokluyor ..umarım artmaz:26:
sabah
peynirli omlet
peynir
yoğurt
öğlen
3-4 ızgara köfte(evden getirmiştim)
5-6 tane de sulu köfte
2 kaşık yoğurt
yürüyüş yapabilir miyim bilmiyorum..akşam ki halime bağlı
sersum alıntı yapamadım acelem var bi ara öğret kız bana da zeytin yapımını...benim kızlar evde kavga etmiş,küçük büyüğün kulağına kumanda atmış..ağlayarak aradı bin pişman bi daha yapmıcam filan diye off off evde bide bununla uğraşıcam..kızlar servise yetişmem lazım kaçtım ben öpüyorum...
Protein diyosuuuunnKesinlikle en azından Leslie ile yap 1 -2 mil Geçmiş olsun canım dikkat et.
sağol canım..Geçmiş olsun canım baya azimlisin kutlarım
yemek hazırlığına kısslar..görüşürüzz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?