Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

iyi akşamlar canlar
bu gün de yürüyüşümü yaptım....zayıflamaktan çok sağlığım için...yaş ilerledikçe hareket artırılmalı diyor hoca....zaten alışkanlık yapıyor bunu farkettim..inşallah tekrar tembelliğe başlamadan devam ederim...

kahvaltı 08.30;2 yumurtalı kaşarlı baharatlı omlet,1 kk çerkes peyniri,5 ceviz,2 kuru kayısı,yarım bardak süt,omega3
öğle 14.30; 1 bardak yoğurt,saat 16.15 gibi 1 avuç fındık
akşam 18.00; 1 tabak pırasa,1 bardak ayran olacak..

çiğdem paylaşmış,yemeklerde kaya tuzu kullanıyorum ben de,memleketteyken önümde koca bir tuz kayasını öğüttüler kilosu 1 liraya aldım 5 kilo...salçamı annem yapıyor her sene sağolsun...turşumu da...tarhanam ve cevizim eşimin memleketinden...zeytinyağımı ilk defa bu sene edremitten aldırdım...inciri bir arkadaş aydından getirtip isteyene satıyor çok güzel...velhasıl herşeyin doğalını yerinden bulmaya çalışıyoruz,zeytini halledemedik bi..

is arkadasim dogum gününden dolayi kocaman cikolatali bir pasta getirdi..

ben ama almadim

Süpersin süper. Ben de tuzu getirticem. Salçayı da bu yaz güzel domates bulabilirsem kendim yapıcam düdüklüde hiç denemedim ama cesaret edip az bir miktar da olsa yapıcam.
Zeytinyağını yerinden getirtemedim ama tatile gidersek oralardan yöre pazarlarından alıcam. Zeytini de bursa dan getirtebilirsin canım. Varsa tanıdığın falan ya da balıkesirden

Eki Görüntüle 674880

haha biz tabiki böyle yapmıyoruz dimi hanımlar

inşallah canım yaa...birdy ye ne mutlu genç yaşta emekli olmuş...

eritirsin sen o kekleriii
Kulağım için canım. Daha bugun başladım. Valla bugun yürüyüşe de gidemedim. Yarın sabah aç karnına gidicez arkadaşlarla.
ah canım..radyasyondan hep bu unutkanlık..söylemiş tin ya kulağım çok uğulduyor diye..kusura bakma:26:..dikkat et kendine canım
moral bozmak yok..baskılara kulak asma
miniğinin doğum günü kutlu olsun canım..
benim eski iş arkadaşlarım bana veda hediyesi tuz lambası aldılar kızımın yatak odasında kullanıyorum kendi odamıza da alacağım..çok sağlıklıymış çocukları astıma ve alerjiye karşı da koruyormuş canım.
canım hayırlı olsun adımsayarın..ama dikkat ettim adımsayarlar çift sayıyor..yani 4000 adımsa 1 adım yaklaşık 60cm gösterdiği km nin yarısı kadar yürümüş oluyoruz..adımımız(iki ayakla yaklaşık 120 cm) ama adımsayar her adımı sayıyor..saçma yapmışlar..km sini ona göre ayarlamalılar aslında..ben yürüyüş yaparkaen saydım tam adımımın(2 ayak adımı) 2 katı çıktı canım..kafam karıştı..:44::44::44:
canımcım gemlik dibinde ya da pazardan zeytin alıp sen yap..kolay kıss zeytin yapmak
bizim oraların da zeytini meşhur..karamürsel pazarına köylüler hep getirirler..pazardan da alabilirsin

canım zeytinyağını getiren arkadaş yeşil ve siyah zeytin de getirmişti ama heralde kutuda olunca kendisi de bakmamış ikisi de bozuktu yenecek gibi değil..o yüzden kendim bakıp almalıyım..pazarda ham zeytinler var ama yapmayı bilmiyorum...gemliğe filan gidersek hemen alırım..aslında iyi bi teneke peynir de alınabilir nasıysa çok tüketiyoruz ama onu nerden alırım daha bulamadım..eşim buruselladan çok korkar peyniri üreticiden aldırmaz...

bugün de çok yoğundu..yoruldum..dünden beri belim ara ara yokluyor..umarım artmaz:26:

sabah

peynirli omlet
peynir
yoğurt

öğlen

3-4 ızgara köfte(evden getirmiştim)
5-6 tane de sulu köfte
2 kaşık yoğurt

yürüyüş yapabilir miyim bilmiyorum..akşam ki halime bağlı

sersum alıntı yapamadım acelem var bi ara öğret kız bana da zeytin yapımını...benim kızlar evde kavga etmiş,küçük büyüğün kulağına kumanda atmış..ağlayarak aradı bin pişman bi daha yapmıcam filan diye off off evde bide bununla uğraşıcam..kızlar servise yetişmem lazım kaçtım ben öpüyorum...

Selam kızlar işler anca bitti yemeklerimde hazır

ufak köfteli ıspanak kavurması mis gibi annane tarhanası ve yogurt çok şükür

Evet çankırıdan cilt için sabununu bile yapmışlar. Eşyalar mağaraya yakın bir yerde mi ne satılıyormuş. Bende düşünüyorum bişeyler almayı Baklımne zamana kısmet

canım ya sende erken yapıyormuşsun kahvaltını geç okudum.Sen nasıl dayanabiliyorsun:26::26:
Canim cokta erken degil 10.30-11 gibi yapiyorum kahvaltimi. Ben turk kahvesini cok seviyorum. Gun icinde 3yada 4 tane iciyorum. Haftada 3gun calisiyorum. Zaten is icin evden 8.30da cikiyorum. Kahvaltimi iste yapiyorum. Sonrada sadece kahve iciyorum. Bazen cay. Aksam 17de eve geliyorum. Aksam yemegimi yiyiyorum. Daha onceleri 18.30-19 gibi aksam yemegimi yiyiyordum. Kizlar beni uyardi daha erken ye diye. Simdi oyle yapiyorum. Gece cok acikirsam bazen sut iciyorum.

Kendin yapabilirsin bence. Bende birçok şeyi bilmiyorum ama internet denen şey bu konuda yardımcı olabilir. Hem öyle daha özenli davranıyorsun ürününe

Protein diyosuuuunn Kesinlikle en azından Leslie ile yap 1 -2 mil Geçmiş olsun canım dikkat et.

Geçmiş olsun canım baya azimlisin kutlarım

çocuklarla uğraşmak zor zanaat..
canım çok kolay..
siyah zeytini kaya tuzuyla kavonaza koyup hergün çalkalıyorsun 20-25 güne tadına bakıyorsun acı tadı gitmişse tamamdır..

yeşil zeytini de ben ençok kalamata(eşşek zeytini de deniyor..kocaman çok severim) çizip şişeye koyuyoruz..üstüne 1lt pet şişe için yarım litre suya 2 kaşık kayatuzu 1,5 kaşık kadar da limontozunu eritip zeytinlerin üstüne döküyoruz serin ve güneş görmeyen bir yerde saklarız..o da yaklaşık 1 ay da olur..arada şişenin kapağını kontrol ederiz hava almasın diye olduktan sonra da siyah zeytini suda bekleterek zeytinyağı içinde saklayabiliriz..yeşilini de limonlu zeytinyağında buzdolabında saklarız canım..

Protein diyosuuuunn Kesinlikle en azından Leslie ile yap 1 -2 mil Geçmiş olsun canım dikkat et.

sağol canım.. yok canım yürüyemiyecem sanırım..fıtığımın çıkmasından korkuyorum..bu hafta iş yeri beni çok zorladı sanırım.:26::26:

Geçmiş olsun canım baya azimlisin kutlarım
sağol canım..

Son düzenleme:
sabah menemen , 5 adet yeşil zeytin , 6 adet fındık

öğle nohut yemeği 2 kaşık yoğurt kıvırcık salata

ara: 1 dilim kek (rengli malum ama rengli bitiyor daha yemem bi süre :26:

akşam yeşil mercimek yemeği karışık salata

1 saat yürüyüş
2 litre su

akşam menümü de yazayım.sarımsaklı yoğurtlu bakla yemeği ve salata ha unutmadan 1 avuç dolusu ceviziçi(18.00 yemeğimi bitiridm)

okulda 15 dakika step yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…