çıtırık hatunum..hoşgeldin..napıyon beyaa..öslettin kendinii
Çook teşekkür ederim cicim, bekliyorum cevabını.
iyi akşamlar canlarımbugün hava süperdi kendimizi çayıra bayıra attık süperdi,bol hareket bol temiz hava iyi geldi,mangal da olunca iştahım biraz yerine geldi
hosbuldum sersumumgirdim sizi okuyordum bende kizlar malesef haberler kotu bende, tam 56 kilo oldum burayi biraktigimda 48 dim.
sizler olmadan olmuyor.
sen neler yaptin sersumum? nasil gidiyor karatay
selam bebeemm...ohh afiyet olsun mangallar yapılmışş...
iyi akşamlar kızlar,tatiller güzel geçsin
dün akşam misafirlere yaptığım
un kurabiyesi
muhallebili kadayıf
patatesli ve ıspanaklı börek
mercimek köftesi
sosisli kaşarlı milföy ve mercimek köftesi menüsünden (çalışan kadına özel basit menü) sadece birkaç mercimek köftesi ve az kuruyemiş yiyerek gecyi tamamladım,ama 8 den sonraya kaldı tabiki kalanlar da evde ama dokunmadım hala
bugün kahvaltıda 1muz,karışık kuruyemiş,1 parça peynir ve 3 kuru kayısı yedim,öğlen küçük kızımla 1 lahmacun 1 ayran yaptık,6 ya kadar mercimek çorbamı içip dükkanı kapatacağım,bacaklarım ağrıdığı için 2 gün yürüyüşe ara verdim pazartesi baylayacağımşimdi çıkmam gerek
geçmiş olsun canım..hayırlısıyla atlatsın yeğenin inşallah
KAHVALTI 07.00-09.00 ARASI
AZ PİŞMİŞ İKİ ADET YUMURTA
Haşlanarak lop,rafadan veya tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı yada tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir.
Menemen yada pastırmalı yumurta yapılabilir.
BİR AVUÇ İÇİ AZ TUZLU PEYNİR
Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak.Bunun yanında herhangi bir ekmek,poğaça simit vb yenmeyecek!
BİR İNCE BELLİ ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ VE YA FINDIK,FISTIK,BADEM,YER FISTIĞI.
Kuruyemişler kavrulmamış olacak! Ekmek yerine yenilebilir.
· AZ TUZLU 8-10 ADET ZEYTİN
Üzerine zeytinyağ,limon kekik ve pul biber eklenebilir.
· DOMATES,BİBER,SALATALIK,TURP,MAYDONOZ ,NANE,ROKA
Doğal ve mevsiminde olmak sartı ile arzu edildiği kadar yenilebilir.
· LİMONLU ÇAY VEYA SÜT İÇİLEBİLİR
Şekersiz ve tatlandırıcısız olarak!
Not:
· Kahvaltı 24 saatlik bir gün içinde en önemli olan öğündür. Kuvvetli,bol protein ve sağlıklı yağ ( tereyağ) içeren bir kahvaltının metabolizmayı 12 saat süre ile %30 kadar artırdığı gösterilmiştir.Bu şekilde bir kahvaltının hızlandırdığı metabolizma sonucu, harcanan kalori miktarı 4-5 kilometrelik bir koşuda harcanan kalori-enerji miktarına eşdeğerdir.
· İki adet az pişirilmiş ( kayısı kıvamında ) yumurta,bir avuç içi kadar ( bir kibrit kutusu kadar az değil ) beyaz peynir ve çökelek sabah yenecek en önemli besin kaynaklarıdır.Yumurta ve protein tüketmenin dejeneratif hastalıklar için, özellikle kalp ve damar hastalıkları için risk faktörü olmadığı Harvard Tıp Fakültesi beslenme bölümünün senelerce yürüttüğü geniş kapsamlı çalışmalarla gösterilmiştir.
· Yumurta yemekten bıkanlar yada yumurta alerjisi gelişmiş olanlar için , sabah kahvaltısında kuzey ülkelerinde olduğu gibi soğuk balık yemelerini öneriyorum.
· Ayrıca Anadoluda yaygın bir şekilde yıllardan beri uygulandığı gibi domates suyunda haşlanmış kuru fasulye de yenilebilir. Unutmayalım Kuru fasulye en sağlıklı protein,mineral,vitamin ve enerji kaynaklarındandır.
· Başka bir alternatif olarak bir adet muz,bir ince belli çay bardağı dolusu ceviz ve 10-15 adet zeytin olabilir.
hocamızın bir röportajından canım..
cuma kilo verenler hemen kaçamak yapıyor..aslında yapmasak daha çok gidecek canım. .geçen hafta bende verdim ve üstüne cısslar..aldım boyumun ölçüsünü bu cuma..
haberleri izleyelim bakalım nasıl çıkmışın hatun.. ayrıca sonuncu olmadığın için de tebrikler..
halaaa dokunmadım dediğin için seni tebrik etmekte kararsız kaldım canım..akşama kararımı vericem
insallah canimcimAsyamhoşgeldin nasılsın, kiloyu takma ya hep beraber hallederiz
hosbuldum sersumumgirdim sizi okuyordum bende kizlar malesef haberler kotu bende, tam 56 kilo oldum burayi biraktigimda 48 dim.
sizler olmadan olmuyor.
sen neler yaptin sersumum? nasil gidiyor karatay
kızına nice mutlu yıllar canımmben cılgın bi haftayı dün kızımın doğum günü kutlamasıyla sonlandırdım:)çok yoruldum bu hafta hem okul hem kızım hem hazırlıklar...saolsun kimsede bi gram yardım etmedinese süper gecti.kızımda cok mutluydu bizde.
ama ben bu hafta kilo bildirimi yapamadım ve dün menude bildiremedim.affınıza sığınır bu haftaya tam gaz başlayacağıma söz veririm.
bugün
kahvaltım:klasik karatay kahvaltı
öğle-akşam:az önce bi kase soğuk ayran aşı,köfte
yarın yds ye gircem uf ya pazar pazar
sağol canımcım,sana da afiyet olsun
inşallah canım.Aynen oldu canım ama yürüdüm ya nötr kalmışımdır umarım
Kızlar ben yürüyüşekaçar
sersummmm burdamısın canım?
dünki listeyi hala göremedim ben...kaçıncı sayfada biliyormusun?
geçen hafta okadar dikkat ettim +200gr çıktımyaaa nasıl moralim bozuldu anlatamam.....
bundan sonra hergün tartılıcam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?