Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bu arada deguacığım sana bir şey sormak istiyorum epeydir, sen her gün yüzüyorsun bildiğim kadarıyla, deniz kenarında mısın, havuza mı gidiyorsun? Yüzme bel rahatsızlıklarına da birebir.

Son düzenleme:
Bu arada deguacığım sana bir şey sormak istiyorum epeydir, sen her gün yüzüyorsun bildiğim kadarıyla, deniz kenarında mısın, havuza mı gidiyorsun? Yüzme bel rahatsızlıklarına da birebir.

canım deniz kıyısında oturuyorum ama olimpik yüzme havuzuna gıdıyorum
siyatik var bende oldukça rahatlattı belllimi genelde sırt üstü yüzüuyorum hem tum kas grubunu çalştırmış oluyor hemde suyun rahatlatma özelliği ile stresden kurtuluyor ınsan
bide saç dökulmem yuzme sayesinde durdu stres gidince saçlar artık dökulmuyor
ımkanınvarsa muhakak gıtmelısın en faydalı spordur

çevrende yoğurt mayalayan kımse yokmu keşke isteseydin 1 kgya 1 çorba kaşığı yeetıyor zaten

Dünkü meni bildirimim.
Sabah 3 hurma, 4 ceviz, 8 zeytin, 1 dilim peynir, 1 tas yogurt, cay.
40 dk fitnes.

Ögle. Mangal keyfi, 2 sis, salata 1 diyet kola.

Aksam. 1 elma, 2 bardak ayran.

Bugün 2 hurma, 5 ceviz zeytin bir dilim peynir, 10 tane ceviz, cay, 1 dilim helva.

Harika, çok sanlısın canım. Dünyada en sevdiğim şeylerden biridir yüzmek. Malesef 4 yılı aşkın yurtdışında yaşıyorum ve burada hanımlara özel bir havuz bulamamıştım şimdiye kadar. O kadar özledim ki yüzmeyi anlatamam. O suya girer girmez ohh bir rahatlar ki insan.. Şimdi bir tane yer önerdi arkadaşım. Kist problemimden kurtulduğum zaman inşallah o havuza yazılacağım.

Bu arada yaşadığım yerde bizim gibi yoğurt tüketilmiyor, markette çoğunlukla ayrana yakın kıvamda yoğurt var, evde yoğurt yapanı hiç duymadım. Büyük ihtimalle eskiden yapıyorlardı ama artık yapan yok. Daha çok kaymak, pavlaka gibi şeyler var tazeden. Taze süt bile zor buldum. Türk arkadaşlarımın da hemen hepsi öğrenci, malum öğrencilerin evde yoğurt yapmakla ne işi olsun :) Bir iki tane evli arkadaşım ve okuldan Türk hocalarımızın eşleri yapıyor yoğurt. Aldığım süt ekşimesin diye hemen bunu yaptım ama istedim maya arkadaşım getirecek inşallah bugün.

selam kızlar çok yorgun hissediyorum biliyorsunuz sınav vardı çok zordu bence okuduğumu hiç anlayamadım nerdeyse uzaydan gelmiş gibiydi

sabah cıkmadan saat yedide klasik kahvaltı yaptım 2 yumurta 1 kk peynir 10 zeytin 1 çb kuruyemiş

biraz önce geldim çok açtım ne buldumsa yedim 1kk kaşar peynir 5 6 zeytin 1 avuç kuruyemiş
hala çok açım bugün memleketime gidiyorum akşam yola çıkacağım bu hafta sizleri takip edemiyebilirim menü bildirimi de yapamıycam galiba o yüzden kızlar sağlıkla kalın inşallah kaçamak yapmıcam ve diyete devam etmeye çalışcam evde de internet bulabilirsem yazarım yine ara ara

Oo işte bu güzel olmuş, hay Allah razı olsun sersumcuğum. Ordan burdan arayıp duruyorum programları. Az önce izliyordum bir tane, Doktorum programına katılmış, 2 tane de diyetisyen çağırmışlar yanına. Bu diyetisyenlere nasıl bir eğitim veriyorlar ben de anlamadım. Bildiğim bildik. Arkadaş bi bak yeni araştırmalar yapılmış, yeni veriler bulunmuş, senin aldığın eğitimin üstünde bi asır geçmiş (82 yaşında idi kadın), hiç mi merak etmiyosun. Karatay Hoca diyor hamilelikte çok karbonhidrat tüketen annelerin karnındaki kız çocuğun overinde (yumurtalığında) insülin direnci saptandı, kadın yok ben öyle bişey duymadım. Duymazsın tabi tıkamışsın kulaklarını. Resmen Canan Karatay'ı konuşturmamak için nasıl uğraştı, sen çok konuştun şimdi sıra bende diye Valla bu diyetisyenler çok kafa karıştırıcı oluyor. Bi tane de genç bi kadın vardı diyetisyen, o da biz yüzde 50sini karbonhidrat veriyoruz diyetlerin, 6-7 öğün veriyoruz. Aferin devam edin.

benımde havuzla buluşmam geç oldu ama olsun enazından devamlılığı olacak bi spor benim içinn
yurt dışında üniversitelerinde havuzları var onlardan faydalanma ımkanın olmazmı bi araştırsan ?
bizim burda haaftanın 2 günü sırf bayanlara özel havuz 2 hafta önce 7 kulvarda 100 kişi vardı ama olsun faydalanma adına spor il mudurluğunun çok güzel bi kampanyası obeziteyle ilgili doğru adımlar hem ücretsiz herkes faydalanabilmesi için takdir ediyorum

yurt dışında yaşamak bu açıdan ama sen çabalarnla bununda üstesinden gelıyorsun tebrik ederim seni

geçmiş olsun sınav için hayırlı yolculuklar

sabah 7de

kahvaltı yumurta yemek istemedim muz ceviz badem zeytin eski kaşar çay

az önce eve geldim bademle biraz yedim

sınavıda geçtim mutluyum

eşimde süpriz yaptı araba almış bana yarın geliyor

Çok sağolasın canım. Her zaman sağlıklı yaşamaya yönelik biri oldum ama Karatay Diyeti ile ilgili okumaya ve burayı takip etmeye başladığımdan beri artık herşeye çok özen gösteriyorum. Karatay Hoca'da en çok beğendiğim şeylerden biri çok kesin ve net konuşması. Artık ne yapmam gerektiğini biliyorum, o yüzden yaparken kolaylıkla yapıyorum. Benim için herşey böyledir, öncelikle ne olduğunu, ne yapılacağını bilmek isterim, sonrası kolay gelir. Diğer türlü, okuyorsun her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, ne yapacağını şaşırmış durumdasın. Bi öyle bi böyle, o zaman ipin ucu kaçıyor. Hatta ipin bir ucu bile yok. Bir de bacağımdaki problemden ötürü, atlamalı zıplamalı sporlar yapmam ve çok yürümem, koşmam doğru değil. Yüzme ve bisiklet önerdi doktorum. Yüzme malum epeydir gidemiyorum, bisiklet de yok. O yüzden çok uzun zamandır ne spor yapacağımı da şaşırmıştım. Alışık olmadığım için 2 yol yürüyeyim, kesilirdim, bacağım ağrımaya başlardı falan. Ama Karatay Hoca'nın önerilerini uygulamaya karar verdikten sonra yürümeye başladım. Ve 1 saat yol yürümek bile o kadar zorlamıyor beni artık. Zaten yürümeye çok hasrettim, çok iyi hissettiriyor insana kendini. Sonra herşeyin doğalını bulmak konusu, kiminle konuşsan çok zor, çok pahalı vs. Bunlar hep üşengeçlikten onu anladım. Ben de nereden bulacağım diye düşünüyordum hep ama bir kere niyetine koyunca Allah sana yolları açıyor çok şükür. Karar verdikten sonra herşey karşıma çıkmaya başladı, elhamdülillah.

Oy çenem açıldı vallahi gene :) Beni anlayan biriyle konuşmayı çok özlüyorum inan ki bacım, o yüzden bir defa başlayınca yazıyorum da yazıyorum.

şimdi de 5 6 mercimekli köfte yedim biraz maydonozve 1 bardak ayranla ayh gözüm açıldı

çok sağol canım vavvvvv hayırlı olsun araban ne güzekl hediye yav

güle güle kullan canım arabanı...kazasız belasız inşallah

ah burada araba kullanmaya da hasret kaldım dönünce inşallah..

2 öğünüm

4 adet irice köfte
4 adet mercimek köfte
1 kase yoğurt
turşu

şimdi de eşimle çay içiyorum..
herkese afiyet olsun..

En önemlisi un ve unlu mamuller(kepeklisi kepeksizi tüm ekmek çeşitleri)hepsi YASAK..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...

asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..

diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz
bana bunu kabul ettiğinizi özel mesaj olarak gönderirseniz sizi de listemize eklerim...başarılar

http://www.kadinlarkulubu.com/porta...an-efendigil-karatay-son-gunlerin-e-6020.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...atay-diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay.html

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/karatay-diyeti-nedir-6025.html

Son düzenleme:
Herkese iyi Pazarlar güzel Karatay insanları ;

Sabah yine erken kalktım , uyduruktan bi temizlik ve bikaç yemek yaptım , (saçlarıma badem-z.yağ ve E vitamini yapmıştım) , girdim banyoya kendimi kırkladım (hala yağlıymış gibi geliyo) , sonra yemek ve ardından uzunca bir süre koltuk-TV keyfi yaptım.Şimdi de geçmişi okudum ve okuduklarımdan aklımda kalanlar :

- Sersumcum ; Cicim ya , hala ağrıyomuş belin Yarına hafifler inşallah.Bu arada Van programınıza bayıldım.Eşine hayırlı yolculuklar ve ailenize de şimdiden iyi haftasonları canım.İnşallah hava çok güzel olur...
- Kardelenn ; Canım arabanı güle güle , kazasız-belasız ve iyi günlerde kullan inşallah...
- Estağfirullah ; Canım maya olarak Activia ya da benzerlerinin sadesini kullanabilirsin ve şahane yoğurt yapabilirsin...
- Pampiş ; Nerelerdesin gene , hiç görüşemiyoruz...

Kızlar bu arada dünkü koşunun sonuçları gelmiş ; Kopyala-yapıştır yapıyorum :
Süre: 00:44:11
Sıralama:
Genel : 166 / Toplam Kosucu:188
Kadın : 50 / Toplam Kosucu:68

Demek ki bikaç adet erkeği de sollamışım , hahaha çok hoşşşş...Finish resmim ektedir :

Süre niyeyse bi hoş çıkıyo ; 44 dakika , 11 saniyedir , arz ederim ...

Eklentiler

• $me.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
bu gun saat(10.30) klasik karatay kahvaltisi ama cok acikmadigim icin az zeytin ve peynir tuketmistim ve cabuk aciktim

saat(15.00) biraz cig badem +2 bardak ayran, biraz ay cekirdegi

saat (19.00) gibi aksam yemegi dusunuyorum 3 ince dilim biftek,ayran,salata yerim sanirim...

cok mu olur acaba bilmiyorum kilo veremedim bir haftadir. Regl den de olabilir bilmiyorum...ama yola devam...cok kilo vermeyi basaran arkadaslar acab yasakli olanlari yememe disinda yediklerinde miktar kisitlamasina da gidiyorlarmi paylasirlarsa sevinirim...
Hepinize guzel bir pazar aksami dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…