Ya işte kızların bahsettiği de bu. Bence sen kendini zorla ve sıkı bir kahvaltı yap, sonra böyle gözün yollarda beklemezsin yemeği
özlediniz mi beni yoktum kaç gündür.Merak etmeyin kaçamak yapmadım .))
Ceviz ve yumurtanın mucizesini yaşıyorum resmen. Canan kocanın söyledikleri ne kadar doğru.
Son üç gündür suyu 3-3,5 litreye çıkardım. Kilo vermem hızlandı.Sabah yumurtamı ve cevizimi hiç ihmal etmiyorum , etmeyi de düşünmüyorum.
Çünkü onları düzenli tüketmeye başladığımdan beri sinirli halim, can sıkıntılarım geçti olur olmaz herşeye sinirlenmemeye başladım.Daha pozitif bakmaya başladım herşeye. İyileşiyorum hem ruhum hem bedenim ile.Dizlerim ağrımıyor artık, cildimleki sivilceler kabarıklıklar düzelmeye başladı.
Dün reglimin ilk günüydü.Mucize gibi yaaaaa.
Normalde bel, kasık, bacak ağrısından kıvranan, yüzünde ergenlik dönemindekinden çok sivilce çıkan ben ne bir sivilce , ne de ufacık bir ağrı hissettim.Kilo veremem su tutarım regl döneminde diye düşünüyordum ama sabah bi baktım -300 gr.
Tartı da 3 kg gösteriyor ama bence daha fazla olmalı. Çünkü aynaya baktığımda bariz bir fark görüyorum.Asıl 7 gün sonrasını merak ediyorum regl dönemi bitince tartım bana ne gösterecek.
Bu sefer olacak kızlar ben tartıda birkaç ay sonra 60 kg. göreceğim Allahın izniyle. Barışma teklifini reddettiğimde tombul kolumu sıkıp " şu laçka halinden kurtul da doğru düzgün bi zayıfla becerebilirsen öyle çık başka erkeklerin karşısına" diyen eski kocaya selam olsun..
Sen zayıflarsın eminim ama eski eşine bu sözleri söyleyen eski kocan bence beyin olarak acınacak halde ve ne yazık ki bunu Karatay diyeti ile de düzeltemez
özlediniz mi beni yoktum kaç gündür.Merak etmeyin kaçamak yapmadım .))
Ceviz ve yumurtanın mucizesini yaşıyorum resmen. Canan kocanın söyledikleri ne kadar doğru.
Son üç gündür suyu 3-3,5 litreye çıkardım. Kilo vermem hızlandı.Sabah yumurtamı ve cevizimi hiç ihmal etmiyorum , etmeyi de düşünmüyorum.
Çünkü onları düzenli tüketmeye başladığımdan beri sinirli halim, can sıkıntılarım geçti olur olmaz herşeye sinirlenmemeye başladım.Daha pozitif bakmaya başladım herşeye. İyileşiyorum hem ruhum hem bedenim ile.Dizlerim ağrımıyor artık, cildimleki sivilceler kabarıklıklar düzelmeye başladı.
Normalde bel, kasık, bacak ağrısından kıvranan, yüzünde ergenlik dönemindekinden çok sivilce çıkan ben ne bir sivilce , ne de ufacık bir ağrı hissettim.Kilo veremem su tutarım regl döneminde diye düşünüyordum ama sabah bi baktım -300 gr.
Tartı da 3 kg gösteriyor ama bence daha fazla olmalı. Çünkü aynaya baktığımda bariz bir fark görüyorum.Asıl 7 gün sonrasını merak ediyorum regl dönemi bitince tartım bana ne gösterecek.
Bu sefer olacak kızlar ben tartıda birkaç ay sonra 60 kg. göreceğim Allahın izniyle. Barışma teklifini reddettiğimde tombul kolumu sıkıp " şu laçka halinden kurtul da doğru düzgün bi zayıfla becerebilirsen öyle çık başka erkeklerin karşısına" diyen eski kocaya selam olsun..
Dün öğle yemeğine mercimekli pırasa yaptım gayette güzel olmuştu
Tarifi
pırasaları ince ince doğradım tencereye üzerie 1 domates rendeledim az zeytinyağı döküp kapağını kapattım domates suyunu çekip pırasa biraz kavrulunca üzerine suyunu döktüm. Kaynayınca haşlanmış yeşil mercimek ve tuzunu kattım pişirdim. Bence çok güzel olmuştu
işte carmen hayat yaşama şeklimi degiştirmem gerek .şunu fark ettim ben hep aceleyle birşeylere yetişecekmiş gibi yaşıyorum.rahat bir insan deilim çok hiperaktif biriyim .yemek yememde öyle hep ayak üstü.yada en fazla 5 dakika.bak şimdi gelsin yemek benim masaya oturmam ve kalkmam 5 dk yı geçmez.sonra 1-2 saat sonra yine acıkırım.
Tebrıkler cok guzel gorunuyorsunuz.Kızlar bu resme bakınca inceldiğimi hissettim!
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz Karatay'a takılın hayatınızı yaşayın..
(Bu arada geçmişi tam okuyamadım herkes iyidir inş.)
o yüzden "eski" oldu ya haberi yok...Hem ben gerçek beyaz atlı prensimi buldum bu tombik halimle :)))) Kendim için zayıflıycam, kimsenin sözüne aldırdığımdan değil. Verdiğim her gr da daha mutlu daha kendinden emin oluyorum, insanların bile bakış şekli değişiyor kararlılığıma saygı duymaya başladılar artık.
Zaten karatay dıyetıne baslanıldıgında,omega3 agırlıklı beslenıldıgınden,celık gıbı sınırlere sahıp oluyoruz,karacıgerde stresle yag yapımı duruyor,daha ıyı hıssedınce daha cok hareket edıyor ınsan,ben ılk hafta o kadar mutlu olmustum kı hemen dugun tv yı acıp 120 kg halımle usanmadan saatlerce cıftetellı oynamıstımGül merhaba,
Gerçekten hayran olunacak bir motivasyon içerisindesin. Ben de bu konuda epey kitap okudum uygulamalar yaptım ama maalesef bir tek bu konuda sonuç alamadım( Aslında kuantum düşünce tekniğine göre beyin neye odaklanırsa onu başarmak için enerjisini harcıyor. Ama sanırım ben işe, eve, ders çalışmaya (şu ara bel fıtığımın iyileşmesi için sağlığıma) o kadar çok harcıyorum ki ben de başka düşüncelere odaklanacak enerji pek kalmıyor sanırım. Ama seni böyle görünce bana da bir ferahlık ve yeniden odaklanma tutkusu geldi. Bakalım bayram boyunca düşüncelerimle de odaklanarak ben de ilerleme sağlayabilecek miyim?
Sevgiler,
kas kütlesinin okadar kısa sürede oluşması mümkün değil..Famircim peki bir şey soracağım.
Ara verdiğinde düzeliyor mu kilon yani bu kas şişkinliği olayımı yoksa kas kütlesi arttığından öyle mi kalıyor ?
Mümkün değil o kadar alacak bir şey yemedim bu hafta ben.
çok hoşuma gıden bır cevap vermıs hoca,paylaşıyorummm
808789 | Soran : ipek-862466 | Soru Grup : Genel
Soru : canan hocam merhabalar,
bende polikistik over vardı,siz bana çok doğal doğalında doğalı beslen dediniz.bende öyle yapıyorum ama sorunum şu ki ben çook zayıfladım.dahada zayıflayacağım diye korkuyorum.öcü gibi oldum.biraz ekmek yesem mi?ne yapmamı önerirsiniz.
29.10.2011 00:03:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Bol bol kuvetli protein, fasülye ve az meyva yiyin. İnsülin ve D - vitamini değerlerinizi kontrol edin. Enerjiniz iyiyse, halsizlik ve yorgunluk yoksa, uykunuz iyiyse korkmayın. Ekmek sağlıklı olursa yiyin ama insülin değeriniz önemli. POVER'in nedeni seks hormonlarınızın dengesizliğidir. Kız bebeklerin anaları gebe iken aşırı karbonhidratla beslendiklerinde, kız çocuklarında gelişiyor. Kıllanma da oluyor. İnsülin direncine bağlı. Dikkatli olun derim...Öcü olmaktan korkmayın! Hasta olmaktan korkun! Spor yapın spor!!!
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
canım hangı dıyetı yaparsan yap tam uymak gerekıyor,aksı halde kılo vermek cok zor.karatay yapacaksan ekmek ,patates,un,şeker sıfır olmalı,meyve insülin direnci kırılana kadar sadece kahvaltıda 1 tane yenecek(çogumuz onu bıle yemıyoruz)
bırsey yanlış anlasılıyor.karatay direk 2 ogun beslenın demıyor.alışma devresınde gerekırse 3 ana 3 ara ogun var(ornek liste topiğin ilk sayfasında var)
ihtiyaç hissetmedıgınde once ara ogunlerı kaldırıyorsun,sonra da 3. ogunu.
ilk gunden 2 ogun besleneceksın dıye bırsey yok yanı.
buna vucudun alıstıkça kendın karar vereceksin.
en önemli şart karatay kahvaltısı,her gun tam ve eksiksiz yapılması gerekiyor.bu kahvaltıyı yaptıktan sonra zaten oglene kadar acıktım veya elim ayagım tıtredı gıbı bırsey kesınlıkle olmuyor.hıcbırımızın aklına yemek bıle gelmıyor saat 13:00-14:00 e kadar.
1 hafta hocanın verdıgı ornek menuye uydurmaya çalış kendını,sonrasını çok rahat yapacagına emınım.
bugunku menunun karatayla ilgisi yok tabıı.kahvaltı cok zayıf.bizim kahvaltıda verılen hersseyı ye,bakalım ondan sonra da canın isteyecekmı balhıc zannetmıyorum.
patates ınsulın dırencını kırmak ıcın yenmemeli.
diyet kola da kilo aldırıyor.
otur, sıfır
bak hala aklı patateste
canım meyveyı oglene kadar değil ,kahvaltıyla beraber yemelısın.tek basına yersen ınsulın salgılanır.
ara ogunde yersen de mutlaka yanında cevız,badem ,fındık,yerfıstıgı yemelısın.inslulin dengelensın dıye.
kahvaltıyı tam yap yeter ki,oglen ve akşam yemeklerını ne kadar hafıf yapsan da sorun olmaz.
allahaşkına yarın yap şu kahvaltıyı,valla çatlıyacam şurada
günaydın kızlar,gerçi saat 12 oldu ama ancak geçmişi okuyup gelebildim.arada da işlere bakmam gerekti tabii.
Veeeeeeeeeeeeeee ben güne -1 le başlamanın haklı gururunu yaşıyorum kızlarrrrr...haftalardır kıramadığım inadını karatayla kırmış oldum bünyemin.
çok ama çok mutluyummmmm,darısı hepinizin başına ve kaldı geriye 24 kilooo.
Ama inanıyorumki burdaki motivasyonla beni kimse tutamazzzzz:))))
sabah ki menüm 8.30
2 kaysı kıvamı yumurta
1 avuç kaşar peyniri
10 zeytin
2 tane yeşil biber
1 adet minik domates
1 bardak çay
ama ama loxi bana kızacak,ceviz badem kaysı yiyemedim çünkü bogazıma kadar doluyum ve hala açlık yok.
1 lt su
öglen
pırasa yemegi zeytinyağlı
1 bardakta ayran ceviz badem ve kaysıyıda onunla tüketirim artık
akşam
kaysılı cevizli keten tohumlu yogurt
yanlışım var mı demeye korkar oldum:)))
bendende selam olsun valla sen karatayla saglıklı kılona kavusursunda ona tıp yetersız kalır benceözlediniz mi beni yoktum kaç gündür.Merak etmeyin kaçamak yapmadım .))
ceylın super gorunuyosun tarzınıda cok begendım
en guzel yatırım kendı bedenımıze yaptıgımızdır bence bravo dogru yolda ve dogru yerdesıno yüzden "eski" oldu ya haberi yok...Hem ben gerçek beyaz atlı prensimi buldum bu tombik halimle :)))) Kendim için zayıflıycam, kimsenin sözüne aldırdığımdan değil. Verdiğim her gr da daha mutlu daha kendinden emin oluyorum, insanların bile bakış şekli değişiyor kararlılığıma saygı duymaya başladılar artık.
07:00 sirkeli ılık su
08:30 1 bardak ılık günlük süt,2 kuru incir ( sayesinde kabızlık yaşamıyorum )
09:00 2 haşlanmış yumurta
1 salatalık
1/2 domates
1 dilim köy peyniri
1 dilim tulum peyniri
5 zeytin
2 küçük közlenmiş kırmızı biber
1 ince belli ( benim gelecekteki belim gibi ) çay bardağı badem ve ceviz karışımı
omega 3 tablet yanında 3 adet kuru müredüm eriği
Şu ana kadar 2 lt su.
Az sonra da mate,funda, yeşil çay, biberiye,kekik karışımı çay limonlu içeceğim.
Daha ne olsun. Diyete başadıktan bir hafta sonra 2 öğüne geçtim. Üçüncü öğüne gerek duymuyorum ve öğünlerimin arasında yaklaşık 6-6,30 saat oluyor ve acıkmıyorum.
gayet ince görünüyosun ceylin tebrikler
Günaydın kızlar,gerçi saat 12 oldu ama ancak geçmişi okuyup gelebildim.arada da işlere bakmam gerekti tabii.
VEEEEEEEEEEEEEEE ben güne -1 le başlamanın haklı gururunu yaşıyorum kızlarrrrr...haftalardır kıramadığım inadını karatayla kırmış oldum bünyemin.
Çok ama çok mutluyummmmm,darısı hepinizin başına ve kaldı geriye 24 kilooo.
Ama inanıyorumki burdaki motivasyonla beni kimse tutamazzzzz:))))
Sabah ki menüm 8.30
2 kaysı kıvamı yumurta
1 avuç kaşar peyniri
10 zeytin
2 tane yeşil biber
1 adet minik domates
1 bardak çay
ama ama loxi bana kızacak,ceviz badem kaysı yiyemedim çünkü bogazıma kadar doluyum ve hala açlık yok.
1 lt su
Öglen
pırasa yemegi zeytinyağlı
1 bardakta ayran ceviz badem ve kaysıyıda onunla tüketirim artık
Akşam
kaysılı cevizli keten tohumlu yogurt
yanlışım var mı demeye korkar oldum:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?