Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

arkadaslar bişi sorucam hani 5 saat aç kalma süresi var ya o arada su veya yeşil çay içebilirmiyiz bide sabahları 1 dilim tam bugday ekmeği yiebilirzmiyiz bende başlıcam aranıza katılmak istiyorummm

arkadaslar bişi sorucam hani 5 saat aç kalma süresi var ya o arada su veya yeşil çay içebilirmiyiz bide sabahları 1 dilim tam bugday ekmeği yiebilirzmiyiz bende başlıcam aranıza katılmak istiyorummm

5 saat değil;3.5-4 saat...:44:..ekmek yemek yasak...aralarda bitki çayıiçebilirsin..hoşgeldin..

düzeltememişsin olmamış hayatım.........

tbr.ler 1 kilon için hemde bir günde 1 kilo iyisin.ben hafdada versem razıyım:)

leydim keşke 1 günde 1 kilo olsa bir ayda çıtır olurum vallaha

bir hafta oldu sayılır ama eksiklerimle yanlışlarımla kaçamaklarımla tabii,daha öncede söyledigim gibi topigi sayfa sayfa okudum.inanılmaz motivasyon oldu benim için.Şu kahvaltı olayını tam yapabilsem hiç sorun kalmayacak inşallah daha çok verecem gibi geliyor bana.birde su içmeyi ara ara unutuyorum,daha dogrusu unutmak degil de wc ye çok gidiyorum adım sidikliye çıktı.Herkes dalga geçiyor.

tebrikler canım..
menüm taamda ben bu hafta çok vermedim.neden olduğunuda anlayamadım..:44:

ben omega 3 tabletimi günde 2 ye çıkardım son hafta ve suyu da 3-3,5 lt yaptım.Yeterince su içmiyorsan suyuna dikkat et gercekten farkediyo verme hızı ve sakın canını sıkma ve tartıya çok fazla takılma elbet gidecek bu kilolar.

hoşgeldinnnn

5 saat değil;3.5-4 saat...:44:..ekmek yemek yasak...aralarda bitki çayıiçebilirsin..hoşgeldin..

ikizcim ben genelde 6.saatte yiyiyorum bildiğin net bir zararı varmı çünkü açlık hissetmiyorum sabah 9,30 da tam karatay kahvaltısı yapıyorum ve akşama kadar masa başında oturuyorum.O kadar uzun saat yemeyince kıtlık moduna geçmiş olsam hiç kilo vermem diye düşünüyorum.

suuuuuu
suuuuuuuuuuuuuuuu
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... kahvaltıyı tam yapın kızlarrrrr

tesekkürler birde öğle yemeği olarak spesical k yesem olurmu?

olmazzzzzz..
hem işlenmiş gıda hem şeker içeriyor hem trans yas, çok tehlikeli çokkkk

onu yiyeceğine koy bi kaseye sütü ekle cevizi kuru meyveyi ( ki aslınca meyveler sabah tavsiye olunuyor) yada 1 muzu onu ye.

selam kızlar gram olarak oynama var bende inanamıorum yaaaa

sabah kahvaltı ;

1 bardak çay , 2 yumurta , 2 dilim peynir , 6 tane zeytin , biraz tulum peyniri , 1 tane domates,

öğlen yemeğim ; 1 tabak karalahana çorbası , 1 bardak yarım yağlı süt

olmazzzzzz..
hem işlenmiş gıda hem şeker içeriyor hem trans yas, çok tehlikeli çokkkk

onu yiyeceğine koy bi kaseye sütü ekle cevizi kuru meyveyi ( ki aslınca meyveler sabah tavsiye olunuyor) yada 1 muzu onu ye.

işlenmiş tam olarak ne demek birde bu spesial k diyet yemeği güya ama neden zararlı yaaaaaaaaaa

bugünkü menümm

sabah
2 yumurta
10 yeşil zeytin
1 avuç peynir(kaşar,tulum)
1 kase nar
fıstık(kalanını gün içinde yedim)

öğle
taze fasülye
cacık

tebrikler canım,bende çok zor veren biri olarak ayda 1 kilo versem yeter diyorum.ama karataya devam ettikçe daha çok gideceğine inanıyorum.inşallah elimden geleni yapacagım.
Sizler idolüm oldunuz...

Sağolasın eksik olma. Emin ol ayda 1 den daha fazla vereceksin ve kilo vermekle kalmayıp sağlıgına kavusacaksın.Ben sadece verdiğim şu 3 kilo ile ablamın evine çıkan dik ve uzun yokuşu hiç dinlenmeden, kalp atışlarım hızlanmadan ve dizlerim kesilmeden çıkabiliyorum ve adet dönemim ilk kez sancısız ve sivilcesiz geçiyor.Ve müzmin bir migrenli olan benim artık baş ağrılarım yok

afiyet olsunnnn, giden bol kiloların olsun.Örnek menü.

işlenmiş tam olarak ne demek birde bu spesial k diyet yemeği güya ama neden zararlı yaaaaaaaaaa

Karatay, meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor. Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor. Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor: “İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik. Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek. Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz. Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. ‘Sık sık yiyin’ diyor, ara öğün öneriyorlar. Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor. Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok.
İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3. Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı. Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini...”

bugünkü menümm

sabah
2 yumurta
10 yeşil zeytin
1 avuç peynir(kaşar,tulum)
1 kase nar
fıstık(kalanını gün içinde yedim)

öğle
taze fasülye
cacık

afiyet olsun famir şiya olsun

KARATAY “Ekmeği hayatınızdan çıkarın” deyince şaşırıyoruz. Belki diğer öğünleri geçiştirebiliriz ama kahvaltı ekmeksiz olur mu hiç? Karatay bunun mümkün olduğunu söylüyor: “Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. Diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”

Düşük glisemik indeksli besinlerin vücudumuza yararları nelerdir?

•Gün boyunca kan insülini düşük kalır ve dalgalanma göstermediği için acıkma hissi olmaz. Uzun sürse tokluk hissedilir.
•Ara öğün olarak göbekte biriken yağı ve iç depolarımızı kullanırız.
•Yağlarımız depolanmaz, daha hızlı yıkılarak giderek azalır, karaciğer ve göbek yağımız erir ve göbek çevremiz incelir. Kilolarımızı rahatlıkla verir, tekrar geri almayız.
•İsteksiz, sinirli, sıkıntılı ve umutsuz duygular içinde olmayız.
•Kaslarımız erimez, su kaybımız olmaz.
•Karaciğerde biriken yağımız eridiği için, karaciğerimiz sağlığına kavuşarak normal çalışır.
•Metabolizmamızda yavaşlama olmaz, hızlı çalışır.
•Kan yağlarımız normalleşir, HDL yükselir, depo yağ şekli olan trigliseridler düşer.
•Bağırsaklar düzenli çalışır.

Bilgisayarım formattaydı uzun süre bakamadım.
Famircim bu sabah benim de canım sucuklu tost istedi,hem de evden kahvaltımı getirmiş olmama rağmenn
Naptım söyledim tabi ama kepekli olarak(ordan yırtayım dedim barim)
Kahvaltımın da 1 yumurtasını ve diğer şeylerin yarısını yanımdaki kıza verdim.+ olarak ceviz vs.yemedim.kayısı ve eriğimi yedim omega3 ümü aldım.

Çok şükür öğlen için acıkmadım hiç,ama usuleten yemek olsun diye 1 lahmacun+1 ayran yedim.

Teşekkürlerr sizlerden de resim bekliyoruz
ben eski halimi de koyacağım bir ara
1,5 ayda bu formdayım kızlar
72 idim şuan 66-67 yim

spor ve karatay'la

Tebrikler ceylin ama zaten zayıf görünüyorsun 10 kg verince çok zayıflamış olamzmısın kaç beden giyiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…