Kızlar, internette bir yazı okudum. Özellikle mide ve kabızlık problemleri olanlar için, zeytini çekirdeğiyle yemeyi tavsiye ediyor. Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutmayı, zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız midenin zeytinin dışındaki ince zarı eritemediğini ve olduğu gibi dışarı atmaya çalıştığını da belirtmişler. Zeytin çekirdeğinin midede eridiğini, içinde koyu kıvamlı yağın bulunduğu belirtiliyor. Zeytin yağını diğerlerinden farklı kılan maddelerin en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisinde olduğu ve zeytini çekirdeği ile yemenin sağlık için çok faydalı olduğu belirtilmiş.
Evet canım ben de sözüne %100 güvendiğim büyüğümden duymuştum. Arada bir, çok sık olmamak kaydıyla zeytini yerken çekirdeğini de yutun demişti. Şimdi ben de hatırladım sayende sağolasın.
Günaydın hanımlar,
Sabah: 1 yum, peynir, 1 ç.b. ceviz, salata, 1 portakal
Kaçamaksız, bol hareketli, güzel bir gün olur, inşallah. Sevgiler.
cumadan beri çok hastayım kızlar özellikle pazartesi salı arttı.bugün dr a gideceğim artık geçecek gibi değil...iyice tıkandım bronşit değilsem iyi çok fenayım...ağzımda gr tat yok yiyemiyorum ama sonra birden öksürük krizitutuyor ekmek çiğniyorum filan....bugün yarın adette olurum bakalım hayırlısı...
dünkü menüm: sabah yumurta salatası
zeytin çay
öğlen kahve ceviz
ekmek((
akşam: tarhana çorbası
semizotu yemeği
cacık
gece ekmek çiğnedim püfff(((
Saol tatlim. Sanada gecmis olsun. Insllah sende de onemli bir sey yoktur.
slm kizlarr ben geldim izinden..baya bi koptum diyettenyarindan itibaren karatayima donme karari aldm..tr dende tam karataylikyiyecekler aldim ins basarili olabilirim yeniden...
habercice ve elifce82:
Kızlar valla ben de bi kendim sanıyordum. Benim de üzerimde bugünlerde bir ağırlık var kolumu kaldırmak istemiyorum. Tembelleştikçe de yeme isteği geliyor. Gene acıkmıyorum 2 öğünle ama bişeyler ye hadi git buzdolabını karıştır diye bir ses duyuyorum bazen içimden :) Burada havalar çok değişken. Genel olarak bahar havası ama bi çok açık bi kapalı, yağmurlu filan. Bu havalar durulmadan biz iyi olmeycez anlaşılan. Kocamın da sinüsleri mahvoldu. Ama napıyoruz, nefsimize hakim oluyoruz, yürüyüşlerimizi aksatmıyoruz Allah'ın izniyle. O zaman yorulsak da içimiz açılıyor en azından. Böylece birbirimize destek olalım inşallah.
leneva:
arkadaşların önerileri yanında ben de şunu söylemek isterim. İnsülin direncini kırmak adına eğer yapabiliyorsan öğün aralarını 5 saate çıkarmaya çalış. Ve günlük sporunu ihmal etme. En azından 20 dk tempolu yürü hergün. Dışarı çıkma şansı bulamazsan Leslie Sansone'un evde yürüyüş programlarını uyguluyoruz biz. İnternete yaz hemen çıkıyor. 20 dk, 30 dk, 45 dk programları var.
sersum:
Canım arada iyi oluyor öyle ama hemen özlersin :) Allah kavuştursun.
adilemir:
Ya hu çok üzülüyorum bacım, Allah bir an önce şifalarını versin yavrularının.
sabah 07:30 peynir,zeytin,domates çeri,1 yumurta tere yeşillik,fındık ceviz,yeşil çay
öğlen 12:30 karatay mutfağından otlu börek yaptım yarısını yedim,ayran,fındık ceviz ve çay
akşam 05:30 2 tabak mercimek çorbası,salata 1 adet kivi
bugün leslie yapamadım ama alışverşte yürüyüş yaptım
birde birşey sorucam bi arkadaşımız omega 3 günde 3 kere iştiğini yazmıştı çok değilmi yemek arası içiyormuş zaten yediğimiz fındık fıstık da var ben sabahları aç karnına 1 tane içiyorum içen varsa ne kadar içtiğini yazabilirmi
Kızlar, internette bir yazı okudum. Özellikle mide ve kabızlık problemleri olanlar için, zeytini çekirdeğiyle yemeyi tavsiye ediyor. Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutmayı, zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız midenin zeytinin dışındaki ince zarı eritemediğini ve olduğu gibi dışarı atmaya çalıştığını da belirtmişler. Zeytin çekirdeğinin midede eridiğini, içinde koyu kıvamlı yağın bulunduğu belirtiliyor. Zeytin yağını diğerlerinden farklı kılan maddelerin en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisinde olduğu ve zeytini çekirdeği ile yemenin sağlık için çok faydalı olduğu belirtilmiş.
arkadaşlar bende bugün başladım karataya.bakalım sonuç ne olacak.tartım da bozulmuş ölçememdim kendimi.daha önce dukan yapmıştım emziriyordum hemde 53.8 i görmüştüm boyum 1.68.çok zayıftım.36 bedendim şimdi oldum 38.emzirmeyide bıraktım 58 civarındayım.sabahki menüm:2 yumurta haşlanmış,azıcık peynir,6 zeytin ve 6 adet kırılmış ceviz. regl dönemindeyim.
acaba aranızda azıcık kaçamakla kilo vereniniz var mı bu diyette?
bir de ben öğretmenim öğlen okulda yemek çıkıyor,tabi her gün et yok...ondan almam gereken proteini yoğurtla tamamlasam veya balık pirzola yerine köfte yesem olur mu ki
Canım maşallah senin kilonda bir problem yok, gayet sağlıklı olduğun izlenimini alıyorum. Bu diyet zaten kilo vermek için değil ama kilo da vermek isteniliyorsa ekstra dikkat edilecek noktalar var. İdeal kiloya ulaşıldıkan sonra ise o gün yeterli spor aktivitesini yapmak kaydıyla daha rahat bir beslenme düzeni uygulanabilir ki bence sen bu kategoridesin. O yüzden kaçamak olarak düşünmene gerek yok. Günlük düzeninin en uygun yerine yürüyüşünü ekle sonra abartmamak kaydıyla meyveni de yersin, tatlını da. Dediğim gibi o günkü yürüyüşle bunu eritirsin zaten inşallah.
Her gün et yemiyoruz zaten. Herşeyden dengeli tüketiyoruz. Bakliyatını da eksik etme öğününden, sebze yemeğini de, tavuğunu da. Fakat balık çok önemli canım. Bilhassa en güzel omega-3 kaynağı olduğu için, sağlıklı beslenmenin çok mühim parçalarından biri. Okulda yiyemiyorsan da en azından işe gitmediğin günler kendine balık pişirmeye gayret et. Kızartma olmayacak, una bulanmayacak bunun dışında nasıl arzu edersen pişirebilirsin. Okulda çıkan köfteleri de nasıl pişirdiklerine göre değişir. Köfte de yiyoruz biz, ama kızartma olmaması kaydıyla. İstersen yemekhane ile konuş ve sağlıksız pişirme yöntemlerinin sona erdirilmesi ve sağlıklı yemekler yapılması konusunda elinden geldiği kadarıyla bir değişim yapılması için uğraş. Bu hem senin hem de okuldaki başta çocuklar olmak üzere herkesin yararına olur, çok da büyük bir hayır işlemiş olursun. Senin gibi düşünen bir kaç arkadaş da bulursan, beraberce bir şeyleri düzeltebilirsiniz belki. Kolaylıklar ve sağlıklar dilerim canım.
canım tavsiyelerin için teşekkür ediyorum.yemekhanedeki şef genelde kızartıyor ama fırında olmasını istedik artık fırında pişiyor köfteler.kaçamak derken ben tatlıya dayanamıyorum,özellikle yemeklerden sonra çayın yanında olmazsa olmazım.dukanda elim ayağım titredi ama çok katı yaptım aslında kısa süre yaptım ama çok etkili oldu,şimdi onbeş tatilde ailemin yanında homini gırtlak yedim de yedim,e emzirmiyorumda artık...o bakımdan yine azıcık kilo vermek istiyorum spora gelince kızımdan fırsat kalmıyor yoksa pilates her derde deva
canım boşver veririz hepberaber üzülme..ben de 1 ileri 2 geri veriyom ama vazgeçmiyorum..
2 hafta menü bildiriminden sonra listeye girecekmisin şekerim..ekleyeyim mi seni
Selam kızlar nasılsınız,gelemedim bu ara
Karataya pek uyamadım ama şu andan itibaren inşallah tekrar devam,geceleri öksürük devam ediyor,bal,pekmez,tereyağı ve ekmek falan yedim bastırsın diye,böyle olunca da gündüz de cısların devamı geliyor,kaç gündür yürümüyordum bu akşam yürüdüm biraz
Esas tekrar hoşgeldin canım ama bu sefer bırakma
İyi akşamlar kızlar,
Esas'cım hoş geldin canım.
2 gündür kaçamaklarım oldu, onun için menü yazmıyorum. Ama 2 gün 1'er saatlik yürüyüş var. Su ise hiç içmiyorum.
Sevgiler,
Son olarak da yemeklerden, bilhassa demir kaynağı olan et gibi sakatat gibi, bazı sebzeler gibi yemeklerden hemen sonra çay içmemeye özen gösterelim, demir eksikliğine yol açıyor canım. Amma konuştum ya hu, biri beni sustursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?