Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Evet canım ben de sözüne %100 güvendiğim büyüğümden duymuştum. Arada bir, çok sık olmamak kaydıyla zeytini yerken çekirdeğini de yutun demişti. Şimdi ben de hatırladım sayende sağolasın.

Ben hemen her sabah 3 adet zeytin çekirdeği içiyorum, çok faydasını da görüyorum kabızlık anlamında.

Geçmiş olsun canım

Saol tatlim. Sanada gecmis olsun. Insllah sende de onemli bir sey yoktur.

Sağol canım

slm kizlarr ben geldim izinden..baya bi koptum diyettenyarindan itibaren karatayima donme karari aldm..tr dende tam karataylikyiyecekler aldim ins basarili olabilirim yeniden...

Hoşgeldin, tekrar vermeye başlarsın merak etme

çoook teşekkürler. sabah ve öğle arasını arttırma şansım yok. ama akşam 5 saatten önce bişey yememeye dikkat ederim:) henüz programıma egzersiz ekleyemedim. leslie de iyi fikir...

eveeet 2 günlük ayran detoksum bitti...sonuç:1200grancaak daha önce yapan arkadaşlar verilenlerin çoğun geri aldıklarını belirttiklerinden,2gün protein yapıciiim,çok kararlıyım çokd.günüme kadar (yaklaşık 1ay)65kg olmayı hedefledim

bu arada herkese günaydın.
dünkü menüm:
sabah:1 brdk süt, 2 adet yerli muz
öğlen:2 yumurtadan domates soslu( ev yapımı) omlet, koca bir kase karışık salata, peynir, zeytin
akşam: 1 kase keten tohumlu yoğurt, çiğ badem, çekirdek çitledim( saat sekiz buçuğu geçiyorduuu )

arkadaşlar bende bugün başladım karataya.bakalım sonuç ne olacak.tartım da bozulmuş ölçememdim kendimi.daha önce dukan yapmıştım emziriyordum hemde 53.8 i görmüştüm boyum 1.68.çok zayıftım.36 bedendim şimdi oldum 38.emzirmeyide bıraktım 58 civarındayım.sabahki menüm:2 yumurta haşlanmış,azıcık peynir,6 zeytin ve 6 adet kırılmış ceviz. regl dönemindeyim.
acaba aranızda azıcık kaçamakla kilo vereniniz var mı bu diyette?
bir de ben öğretmenim öğlen okulda yemek çıkıyor,tabi her gün et yok...ondan almam gereken proteini yoğurtla tamamlasam veya balık pirzola yerine köfte yesem olur mu ki

Canan Karatay'a doktorsitesi.com'da bir çok kez omega-3 ile ilgili soru sorulmuş, onlardan birini ve hocanın verdiği cevabı aşağıya ekliyorum. Çoğunu okudum. Hoca omega-3 kapsüllerde EPA oranı yüksek olanları tercih etmemizi söylüyor. Ayrıca alınması gereken E vitamini ile ilgili de sorular var, şimdilik o soruyu bulamadım ama siz siteyi incelerseniz bunların hepsinin cevabını görebilirsiniz.
Ayrıca facebook'ta Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasının sahiplerinin -Karatay'ın sıkı takipçileri- hazırladığı şu sayfayı da okumanızda büyük yarar var: Omega 3 ve Antioksidan Takviyeleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

SORU:

Omega 3

Canan Hanim merhabalar,
Konusmalarinizi, kitaplarinizi takip ediyorum.
Omega 3 haplarindan alip kullanmayi dusunuyordum. Bir televizyon programinda antioksidanla birlikte alinmasi gerektigini belirttiniz. Antioksidanla kullanimi tam olarak anlayamadim. Gun icinde hap aliyorum diye harhangi belli bir besin mi yenmeli, baska bir hap daha mi alinmali, acaba Omega 3 haplarinin kullanimini aciklayabilir misiniz?
Cok tesekkur ediyorum simdiden,
Selamlar

CEVAP:

Prof. Dr. M canan EFENDİGİL KARATAY (Bu uzmana soru sor)
tarafindan 02/04/2012 tarihinde cevaplanmıştır

EFA S 1200 ya da Omega 3 950'den 4 adet almalısınız. Güçlü bir antioksidan ile birlikte. C ya da E vitamini olabilir.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Canan Hanim merhabalar, Konusmalarinizi, kitaplarinizi takip ediyorum. Omega 3 h... - Genel - Kardiyoloji - Doktor Sitesi

EFA-S 1200 İÇERİĞİ

Balık Yağı 1200 mg
Omega 3 720 mg
EPA 396 mg
DHA 264 mg
Diğer Yağ Asitleri 60 mg

OMEGA-3 950 İÇERİĞİ

Omega-3 Doymamış Yağ Asitleri 950 mg
-EPA 504 mg
-DHA 378 mg

Bu arada canım o otlu böreğin tarifini pek merak ettim. Kitaplarım hala elime geçmediği için boynum bükük :/

çekirdeğin tüm olarak çıkmadığından emin misiniz baktınız mı

Canım maşallah senin kilonda bir problem yok, gayet sağlıklı olduğun izlenimini alıyorum. Bu diyet zaten kilo vermek için değil ama kilo da vermek isteniliyorsa ekstra dikkat edilecek noktalar var. İdeal kiloya ulaşıldıkan sonra ise o gün yeterli spor aktivitesini yapmak kaydıyla daha rahat bir beslenme düzeni uygulanabilir ki bence sen bu kategoridesin. O yüzden kaçamak olarak düşünmene gerek yok. Günlük düzeninin en uygun yerine yürüyüşünü ekle sonra abartmamak kaydıyla meyveni de yersin, tatlını da. Dediğim gibi o günkü yürüyüşle bunu eritirsin zaten inşallah.

Her gün et yemiyoruz zaten. Herşeyden dengeli tüketiyoruz. Bakliyatını da eksik etme öğününden, sebze yemeğini de, tavuğunu da. Fakat balık çok önemli canım. Bilhassa en güzel omega-3 kaynağı olduğu için, sağlıklı beslenmenin çok mühim parçalarından biri. Okulda yiyemiyorsan da en azından işe gitmediğin günler kendine balık pişirmeye gayret et. Kızartma olmayacak, una bulanmayacak bunun dışında nasıl arzu edersen pişirebilirsin. Okulda çıkan köfteleri de nasıl pişirdiklerine göre değişir. Köfte de yiyoruz biz, ama kızartma olmaması kaydıyla. İstersen yemekhane ile konuş ve sağlıksız pişirme yöntemlerinin sona erdirilmesi ve sağlıklı yemekler yapılması konusunda elinden geldiği kadarıyla bir değişim yapılması için uğraş. Bu hem senin hem de okuldaki başta çocuklar olmak üzere herkesin yararına olur, çok da büyük bir hayır işlemiş olursun. Senin gibi düşünen bir kaç arkadaş da bulursan, beraberce bir şeyleri düzeltebilirsiniz belki. Kolaylıklar ve sağlıklar dilerim canım.

canım tavsiyelerin için teşekkür ediyorum.yemekhanedeki şef genelde kızartıyor ama fırında olmasını istedik artık fırında pişiyor köfteler.kaçamak derken ben tatlıya dayanamıyorum,özellikle yemeklerden sonra çayın yanında olmazsa olmazım.dukanda elim ayağım titredi ama çok katı yaptım aslında kısa süre yaptım ama çok etkili oldu,şimdi onbeş tatilde ailemin yanında homini gırtlak yedim de yedim,e emzirmiyorumda artık...o bakımdan yine azıcık kilo vermek istiyorum spora gelince kızımdan fırsat kalmıyor yoksa pilates her derde deva

Menü Bildirimi

Kahvaltı- 09:00 :

1 tatlı kaşığı keten tohumu + 1 bardak su

1 kk peynir
4 yeşil zeytin
1 çay bardağı ceviz-badem
yarım portakal
yarım muz
1 küçük kase yoğurt

4 omega-3 (benim omega-3'ün mg değerleri Karatay Hoca'nın önerdiklerinden daha az ama 4'ten fazlasını yutmakta zorluk çekiyorum. Ayrıca kapsüllerin içinde E vitamini de olduğu için ekstra antioksidan almıyorum.)

Bugün bol yürüyüşlü bir gün olacağa benziyor inşallah. Akşam 7'de de pilatesim var. :)

bu sabah artik haslanmis yumurtada biktigimi anladim

yarin ya peynirli omlet yaparim yada muz yerim artik.
2 yumurtadan birini sabah zorla bitirdim. simdi ise acim, ama yemiyecegim 5 saatim dolmadan

Rica ederim, ben de okuduğum kadarını aktarıyorum. Eğer tatlıya dayanamıyorsan, elin ayağın titriyorsa o zaman büyük ihtimalle insülin direnci oluşmuş demektir sende. Öyleyse önerilerde bir kısım değişikliğe gitmek lazım. Bu insülin direnci kiloya bakılmaksızın vücut için çok zararlı bir durum ve Karatay diyeti bu direnci kırmakta birebir. Elinden geldiğince bu düzene uymaya çalış canım, zaten iradene hakim olabilen birisin demek ki. Bunun için başlangıçta tatlıyı sıfıra yakın bir noktaya getir. Tatlı derken meyveyi de dahil ediyorum buna. Yalnızca sabah öğününde 2-3 gün kurusu yahut kuru incir, arada bir de alternatif olarak bir küçük elma, portakal, armut veya kivi gibi bir meyveyi bütün olarak ye, mümkün olduğunca kabuklarıyla. Tabi bunlar şart değil her gün ye demiyorum, eğer illaki yiyeceksen diyorum. Gün kurusu kabızlık problemi olduğu zaman iyi geliyor, o yüzden yiyoruz. Ve sabah öğününden sonra meyve yememeye çalış, diğer tatlıları ve zararlı karbonhidratları hiç saymıyorum bile. (Hadi sayayım, ekmek, pirinç, makarna, patates, unun ve şekerin dahil olduğu her türlü yiyecek) Bunun yanında öğünlerinin arasında en az 5 saat olmasına ve saat 7'den sonra hiç birşey yememeye dikkat et. Acıkmış gibi hissedersen (ki bu gerçek açlık olmuyor eğer öğünlerini güzel yediysen, bazen nefsin yokluyor seni yoldan çıkarmak için) o zaman kendine sevdiğin bir çayı yap, yahut suya limon sık onu iç güzelce. Zaten günde en az bi 2,5 lt su içmek gerekiyor. Baktın açlık hissi gitmedi, biraz süt veya ayran iç. İşte bu şekilde insülin direncini kırarsın inşallah.

Bu arada yemekhanede yaptığınız değişiklik ne güzel olmuş, devamı da gelir inşallah.

Spor yapamıyorum dedin, kızını da alıp güzel bir yürüyüşe çıkamaz mısın, havalar da çok düzeldi. Eğer o olmuyorsa onu da yanına katabileceğin bir şeyler bulabilirsin bence. Dans edebilirsin mesela sevdiğin müziklerle hareketli bir şekilde, kızınla da oynamış olursun, zumba diye bir spor var, dans figürleriyle spor yapıyorlar, internette bulabilrisin buna ait videolar. Bence bunun gibi kızınla beraber yapabileceğin bir çok aktivite bulabilirsin canım, tabi olmaza değil olura odaklanırsan :)

canım boşver veririz hepberaber üzülme..ben de 1 ileri 2 geri veriyom ama vazgeçmiyorum..
2 hafta menü bildiriminden sonra listeye girecekmisin şekerim..ekleyeyim mi seni

evet canım verecez bu kiloları bu sefer daha kararlıyım.listeyede ekleyebilirsin canım hergün menü bildiriminde bulunacam.2 hafta sonrada kilo yarışı başlıcak :)

hoşbulduk canım bu kez dahada kararlıyım gidecek bu kilolar...

İyi akşamlar kızlar,

Esas'cım hoş geldin canım.

2 gündür kaçamaklarım oldu, onun için menü yazmıyorum. Ama 2 gün 1'er saatlik yürüyüş var. Su ise hiç içmiyorum.

Sevgiler,

hoşbuldum canım .dikkat et kaçamaklara ve suyu mutlaka iç 2lt.olmasına özen göster zorla kendini biraz çünkü gerçekten çok önemli...

Son olarak da yemeklerden, bilhassa demir kaynağı olan et gibi sakatat gibi, bazı sebzeler gibi yemeklerden hemen sonra çay içmemeye özen gösterelim, demir eksikliğine yol açıyor canım. Amma konuştum ya hu, biri beni sustursun.

dün akşam yemeğim : yaprak sarması(bulgurlu) annemın ellerıne sağlık çok gzel olmuş
sabah : 2 yumurtalı acıkalı omlet ve az kuruyemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…