- 13 Mart 2013
- 2.981
- 3.952
- 248
doğru tüketiyorsun canım..aktardan alırken öğüttürmedi. çünkü çok çabuk bozuluyormuş yani zararlı hale geliyormuş. yoğurdun içine bütün şekilde koyuyorum. yerken onları ezicem diye bayağı bir zorlanıyorum. doğru mu kullanıyorum.
hoşgeldinslm kizlarr ben geldim izinden..baya bi koptum diyettenyarindan itibaren karatayima donme karari aldm..tr dende tam karataylikyiyecekler aldim ins basarili olabilirim yeniden...
canım bana da söylemişlerdi ve bana pek inandırıcı gelmemişti.Kızlar, internette bir yazı okudum. Özellikle mide ve kabızlık problemleri olanlar için, zeytini çekirdeğiyle yemeyi tavsiye ediyor. Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutmayı, zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız midenin zeytinin dışındaki ince zarı eritemediğini ve olduğu gibi dışarı atmaya çalıştığını da belirtmişler. Zeytin çekirdeğinin midede eridiğini, içinde koyu kıvamlı yağın bulunduğu belirtiliyor. Zeytin yağını diğerlerinden farklı kılan maddelerin en yoğun halleri ile zeytin çekirdeğinin içerisinde olduğu ve zeytini çekirdeği ile yemenin sağlık için çok faydalı olduğu belirtilmiş.
zararlı canım yutma sakınEvet canım ben de sözüne %100 güvendiğim büyüğümden duymuştum. Arada bir, çok sık olmamak kaydıyla zeytini yerken çekirdeğini de yutun demişti. Şimdi ben de hatırladım sayende sağolasın.
eklerim tabii canım.sersumcum dün listeye katılmak istediğimi yazmıştım ama kime yazacağımıda bilemediğim için ortaya söylemiştim beni de
listenize eklerseniz sevinirim
kuzucuğum ekmeğe bi başlarsan gerisi geliyor dikkat etcumadan beri çok hastayım kızlar özellikle pazartesi salı arttı.bugün dr a gideceğim artık geçecek gibi değil...iyice tıkandım bronşit değilsem iyi çok fenayım...ağzımda gr tat yok yiyemiyorum ama sonra birden öksürük krizitutuyor ekmek çiğniyorum filan....bugün yarın adette olurum bakalım hayırlısı...
dünkü menüm: sabah yumurta salatası
zeytin çay
öğlen kahve ceviz
ekmek((
akşam: tarhana çorbası
semizotu yemeği
cacık
gece ekmek çiğnedim püfff(((
yutma canım zararlıymışşBen hemen her sabah 3 adet zeytin çekirdeği içiyorum, çok faydasını da görüyorum kabızlık anlamında.
ekledim tatlım..evet canım verecez bu kiloları bu sefer daha kararlıyım.listeyede ekleyebilirsin canım hergün menü bildiriminde bulunacam.2 hafta sonrada kilo yarışı başlıcak :)
..
kıtapdan yazıyorum
OTLU TAVA BÖREĞİ
MALZEMELER 1.5 ADET YUFKA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI
1 DEMET PANCAR YAPRAĞI( TURP YAPRAĞI,PAZI ,ISPANAK,YA DA SEMİZOTU OLABİLİR)
1 DEMET DEREOTU
200 GR BEYAZ PEYNİR
KARABİBER
YAPILIŞI:
ZEYTİNYAĞININ YARISINI YAYVAN BİR TAVAYA KOYUN, ÜZERİNE YARIM YUFKADAN BİRAZ FAZLASINI BÜKEREK YERLEŞTİRİN
İÇ OLARAK SEÇTİĞİNİZ OTLARIN KARIŞIMINI VE DEREOTUNU İNCE DOĞRAYIP BEYAZ PEYNİR VE KARABİBERLE KARIŞTIRIN.BU MALZEMENİN YARISINI YUFKANIN ÜZERİNE YAYIN,ARDINDAN SIRAYLA YARIM YUFKADAN BİRAZ AZINI KALAN MALZEME VE KALAN
YUFKAYI YERLEŞTİRİN
KALAN ZEYTİNYAĞINI ÜZERİNE EKLEYİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİN
BÖREĞİN ALTI KIZARDIKTAN SONRA SPATULA YARDIMIYLA TERSYÜZ EDİP ÜSTÜNÜ DE PİŞİRİP SERVİS EDİN
AFİYETLER OLSUN
hatlar mı karıştı kısss...adabazarı çık aradan
gözlerim kocaman oldu kısss yanlış topiğe yazdım sanıncaeyvah rezil olduk didim
bugün yediklerimi de yazayım
sabah
sadece mercimek köftesi ve peynir yedim
öğle
biraz fındık-antep fıstığı ve birkaç tane çilek
akşam da
ızgara tavuk ve salata
pazar da dahil bugün 7 km den fazla yürümüşüm
afiyet olsun datlum..buaralar senle ben mercimek köfteye doyduk..ama ben bugün ve yarın protein yapıciim..malum hafta sonu yolculuk var kaçamak yapmam diyemiyorumm
yürüyüşün içünn
yemek yapmaya gidiyomdöniceemm anacıımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?