Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ay arkadaşım sanki canan hanımla konuşuyor gibi hissettim kendimi çünkü gerçketen kitabı yalayıp yutmuşsun söylediklerinde çok doğru.insülin direncim kötü,dediğim gibi tatlısız olmuyor ama irademi araya koyup yapacağım dediklerini.mesela iki kesme şekerli çay içerken sıfıra indirdim direk ve iki günden sonra kesinlikle şekerli içemedim çayı,yaklaşık 15 yıldırda bu böyle.peki çorba için ne dersin?akşamları sadece çorba içsem salatayla olurmu mesela?

bugünkü kahvaltım:
1 muz
1 elma
2 gün kurusu
biraz beyaz peynir
biraz kaşar
11 zeytin
1 domates
1/2 slatalık
bir avuç ceviz
birazdanda çay içeceğim ve gün içinde suyu 2 lt.ye tamamlarım.kahvaltıyı geç yapıp 2 öğün yapıyorum üstelik acıkmıyorum...

en son 6200.sayfalarda yazmışım şimdi yine yazayım
aradan aylar geçti, ben karatayı bıraktım temelli değil tabi ama çok üstünde durmadım, canım bişey istediyse yedim
ekmeğe de geri döndüm ama günde max 2 dilim ve tam buğday olanından
moralimi yüksek tuttum, bebek ayaklandığı için onun peşinde koşturdum, kilolu olmadığımı düşündüm.... vs vs
sanırım karatayla 4 ayda 4 kilo vermiştim ve 77 kilo olmuştum
karatayı bıraktıktan sonra 11 kilo verdim 66'yım şimdi
havalar düzeldi inş.yürüyüşe fln da başlarsam daha 7-8 kilo veririm diye düşünüyorum,
tüm bunları anlatma sebebim, karatayı yapanlara tek yolun karatay olmadığını göstermek
protein diyetleri insanı depresif yapıyor ben karatayı bıraktıktan sonra daha mutlu bir insan oldum, kilo vermemdeki en önemli etkenin düzelen moralim olduğunu düşünüyorum
hepinize sağlık ve afiyet dolu günler diliyorum
hepinizi öpüyorum...

merhabalar sayfalar oldukça ilerlemiş birazdan okuyacam
önce menümü paylaşayım

sabah: lorlu karışık salata
10 adet fındık
türk kahvesi 1 kuru kayısı

öğle yumurtalı ıspanak kavurması
1 kase cacık

sabah 6da kahvaltı yapınca benim öğle yemeğim bu saatler de oluyor mıdem kazınıyor du afiyetle yedim miss gibi

Estağfirullah ya hu :) İşin açıkçası buradaki arkadaşların yardımıyla ve internette ne bulduysam okuyup izleyerek öğreniyorum ben de. Henüz kitaplar elime geçmedi, bi geçeydi çok iyi olacaktı. Sağlıklı olan şeyleri doyana kadar yemekte bir sakınca yok. Tabi Karatay Hoca her zaman sabahları daha kuvvetli akşama yaklaştıkça daha hafif yememizi öneriyor. Bence bunun dengesini kendin ayarlayabilirsin canım.

merhabalar verdiğin kglar için öncelikle tebrikler
beslenme düzenini oturtturunca ve hangi besini yemen gerektiğini bildikten sonra sen gerektiği gibi zaten şekıllendırrısın menulerini
karatay beslenmesi protein endeksli bir diyet değil
en azından ben öyle görmuyorum
süt grubu ,sebze salata makul ölçülerde meyve yada kuru meyve baklagiler bulgur v.s hepsi dengeli bi şekilde zaten alıyoruz
sabah öğle akşam proteine yüklenmıyoruz bütün besin grupları beslenmemızde yeri var
belki sen yaparken karatayı dukana uyarlayıp yaptıysan ona bişey diyemem
hiç olmazsa bişekilde kg lar dan kurtulup mutlu şekilde yaşamana devam etmen bile yetterli olmuş tekrar tebrikler

cok sevindim canim adina, kac ayda o 11 kiloyu verdin merak ettim acikcasi?
ekmekten baska ne degisti? mesela pilav, makarna felanda yiyormusun yine? en cok onlari özlüyorumm

birde birseyi müsadenle düzeltmek isterim, karatay protein diyeti degil

kıtapdan yazıyorum
OTLU TAVA BÖREĞİ

MALZEMELER 1.5 ADET YUFKA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI
1 DEMET PANCAR YAPRAĞI( TURP YAPRAĞI,PAZI ,ISPANAK,YA DA SEMİZOTU OLABİLİR)
1 DEMET DEREOTU
200 GR BEYAZ PEYNİR
KARABİBER

YAPILIŞI:

ZEYTİNYAĞININ YARISINI YAYVAN BİR TAVAYA KOYUN, ÜZERİNE YARIM YUFKADAN BİRAZ FAZLASINI BÜKEREK YERLEŞTİRİN

İÇ OLARAK SEÇTİĞİNİZ OTLARIN KARIŞIMINI VE DEREOTUNU İNCE DOĞRAYIP BEYAZ PEYNİR VE KARABİBERLE KARIŞTIRIN.BU MALZEMENİN YARISINI YUFKANIN ÜZERİNE YAYIN,ARDINDAN SIRAYLA YARIM YUFKADAN BİRAZ AZINI KALAN MALZEME VE KALAN
YUFKAYI YERLEŞTİRİN

KALAN ZEYTİNYAĞINI ÜZERİNE EKLEYİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

BÖREĞİN ALTI KIZARDIKTAN SONRA SPATULA YARDIMIYLA TERSYÜZ EDİP ÜSTÜNÜ DE PİŞİRİP SERVİS EDİN

AFİYETLER OLSUN

Deguacığım harikasın, teşekkür ederim :) Demek yufka ile, arada yapardım buna benzer bişey, hadi bakalım bir gün de yufkalı kahvaltımız olsun, kocacığım da yer belki :) Bunun harcına yumurta da koysak güzel olmaz mı?

Akşam:
Kıymalı mantarlı yumurta, 2 kaşık pırasa yemeği(o kadar çok yapmışım ki ye ye sonunda bitti ),
salata, yoğurt, zeytin, 10-15 sap maydonoz

Bu sabah:
1 bardak süt, 1 avuç çiğ fıstık, 2 omega 3, 1 vitamin

Öğle:
3 tane salatalık, koca bir kase yoğurt, 4 tane kaymaklı cevizli gün kurusu,
2 çay kaşığı kuru kahve(öyle çok seviyorum ki içince bile bu hazzı alamıyorum)
Gayet güzel doyurucu keyifli bir öğün oldu. Bu kaymaklı cevizli günkurusunu değme tatlılara değişmem artık.
Dükkanı akşam yemeğine kadar kapatmış bulunuyorum.
Akşama da Allah kerim.
Hepinize sevgiler...

deguacım tarif için teşekkürler bi de tamamını yiyebilirsiniz desen tam süper olacak
acaba ne kadarı yenebilir bir öğünde

rica ederim eşinle birlikte afiyetle yersiniz canım
yumurtayı sabah öğünde tüketmeyeceksen harcına yumurta taibki koyabılırsın
senin damak zevkine göre baharatları da değiştirebilirsin
mesala ben kırmızı biber de eklerim yapacak olsam

deguacım tarif için teşekkürler bi de tamamını yiyebilirsiniz desen tam süper olacak
acaba ne kadarı yenebilir bir öğünde

tarif kaçamaklar kısmında yazılmış nekdar yememimz gerektiği konusunda bilgi yok
ama bence tamamı fazla gelir yarısını yesen yeterli olur
yufkayla bende arada yapardım üstellik 1 yufkadan hazırladğım böreğin yarısını yememe rağmen bana kg aldırdığı için yemıyorum canım
bunye meselesi birazda

bugünkü menülerimi yazayım:)
sabah
1 yumurta ve 2 adet mantarla omlet
1 kk peynir
5 zeytin
4 ceviz
domates-salatalık-biber
1 saat pilates
öğle
1 tabak z.yağlı fasülye
1 kase cacık
10 çilek
1 tane içi cevizli kayısı
akşam
45 dk yürüyüş
3 adet köfte
salata
ayran
5 adet fındık

3 lt su

kızlar merhaba.akşam annem halsz olduğu için akşam ki yemeği kahvaltı tarzı bir şeylerle geçiştirdik

sabah menüm;
1 adet haşlanmış yumurta
3 gün kurusu
2 dilim peynir
salatalık,domates
şekersz çay

ben marincap kullanıyorum sabah 1 tane c vitamini kullanmıyorum aramıza hoşgeldin canım bol leptinli günler

yufkalı ama bize uyabilecek bi tarif de ben vereyim

iki yufkayı aralarına su ve yağ sürerek üst üste koyuyoruz küçük bir tabak ya da kapak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz
lahmacun içi hazırlayıp iki katlı yuvarlaklara yayıyoruz ve tepsiye koyup sıcak fırında 20 dk civarı pişiriyoruz
ayranla yiyoruz afiyet olsun

evet protein ağırlıklı, işin aslı karbonhidratın yasak olduğu diyet demek istemiştim. karbonhidrat alımı olmadığında insan gerçekten depresif oluyor, ben öyle oluyordum açıkçası.
kaç ayda ne verdim tam bilmiyorum evde tartım yok:44: yaklaşık olarak biliyorum, kurban bayramından itibaren diyeti salmaya başladım, sömestr tatilinde 69-70 idi, sonra gerisi geldi. 69 ile 65-66 arasında çok fark yok ama o ara evde çektiğim mekiklerin mi faydası oldu bilmiyorum beni en son tatilde görenler iki hafta önce gördüklerinde inanamadılar, "ne çok kilo vermişsin abla" dedi kardeşim. göbek falan eridi baya. özetle kasımdan şubata 7, şubattan nisana 4-5 kilo vermişim (takvime baktım şimdi siz sorunca)
daha da vermek istiyorum ama sanırım buradan sonrası daha zor
pilav makarna sarelle :) yiyorum ama bunlardan yersem başka yerlerden kısıyorum ayarlamaya çalışıyorum işte, hatta h.içi işyerinde kahvaltı ettiğim için yarım simit arası kaşar peynir fln yiyorum ama çok hareketliyim bence ne yediğimiz değil yediğimizi yakıp yakmadığımız önemli

teşekkürler, bilmiyorum belki ben karatayı her haliyle yapamıyordum kuru meyve olayı önemli mesela ben sevmediğim için yemezdim sevenler varsa tatlı ihtiyacını giderir, onun dışında salata konusu da tam randımanlı değildi bnm için bir gün yapsam öbür gün üşenirdim
her dediğini üşenmeden hayatına oturtanlar için karatay bir yaşam şekli, çok faydalı, karatayın öğretileri kulağımın bir kıyısında bulunacak elbet ama disiplinli bir insan olmadığım için içimden geleni yapmaya devam edicem
teşekkürler tekrardan belki 3000 sayfa sonra gelip yeni kilomu yazarım :)

canım haklı olabilirsin lakin kendi adıma söyleyeyim katılanlar olabilir buraya katılınca bir düzen oluyor yediklerimizi biliyoruz irade sağlıyor bırakmadım burayı ama bırakırsam 2 dilim ekmeğin devamı gelir diğer şekerli gıdalarda öle şunu da yiyim bunuda yiyim derken gelsin kilolar ama seni tebrik ediyorum bende seni öpüyorum bebişini de hep mutlu kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…