Bu arada yemekhanede yaptığınız değişiklik ne güzel olmuş, devamı da gelir inşallah.
Spor yapamıyorum dedin, kızını da alıp güzel bir yürüyüşe çıkamaz mısın, havalar da çok düzeldi. Eğer o olmuyorsa onu da yanına katabileceğin bir şeyler bulabilirsin bence. Dans edebilirsin mesela sevdiğin müziklerle hareketli bir şekilde, kızınla da oynamış olursun, zumba diye bir spor var, dans figürleriyle spor yapıyorlar, internette bulabilrisin buna ait videolar. Bence bunun gibi kızınla beraber yapabileceğin bir çok aktivite bulabilirsin canım, tabi olmaza değil olura odaklanırsan :)
ay arkadaşım sanki canan hanımla konuşuyor gibi hissettim kendimi çünkü gerçketen kitabı yalayıp yutmuşsun söylediklerinde çok doğru.insülin direncim kötü,dediğim gibi tatlısız olmuyor ama irademi araya koyup yapacağım dediklerini.mesela iki kesme şekerli çay içerken sıfıra indirdim direk ve iki günden sonra kesinlikle şekerli içemedim çayı,yaklaşık 15 yıldırda bu böyle.peki çorba için ne dersin?akşamları sadece çorba içsem salatayla olurmu mesela?
en son 6200.sayfalarda yazmışım şimdi yine yazayım
aradan aylar geçti, ben karatayı bıraktım temelli değil tabi ama çok üstünde durmadım, canım bişey istediyse yedim
ekmeğe de geri döndüm ama günde max 2 dilim ve tam buğday olanından
moralimi yüksek tuttum, bebek ayaklandığı için onun peşinde koşturdum, kilolu olmadığımı düşündüm.... vs vs
sanırım karatayla 4 ayda 4 kilo vermiştim ve 77 kilo olmuştum
karatayı bıraktıktan sonra 11 kilo verdim 66'yım şimdi
havalar düzeldi inş.yürüyüşe fln da başlarsam daha 7-8 kilo veririm diye düşünüyorum,
tüm bunları anlatma sebebim, karatayı yapanlara tek yolun karatay olmadığını göstermek
protein diyetleri insanı depresif yapıyor ben karatayı bıraktıktan sonra daha mutlu bir insan oldum, kilo vermemdeki en önemli etkenin düzelen moralim olduğunu düşünüyorum
hepinize sağlık ve afiyet dolu günler diliyorum
hepinizi öpüyorum...
aradan aylar geçti, ben karatayı bıraktım temelli değil tabi ama çok üstünde durmadım, canım bişey istediyse yedim
moralimi yüksek tuttum, bebek ayaklandığı için onun peşinde koşturdum, kilolu olmadığımı düşündüm.... vs vs
havalar düzeldi inş.yürüyüşe fln da başlarsam daha 7-8 kilo veririm diye düşünüyorum,
tüm bunları anlatma sebebim, karatayı yapanlara tek yolun karatay olmadığını göstermek
protein diyetleri insanı depresif yapıyor ben karatayı bıraktıktan sonra daha mutlu bir insan oldum, kilo vermemdeki en önemli etkenin düzelen moralim olduğunu düşünüyorum
hepinizi öpüyorum...
Canan Karatay'a doktorsitesi.com'da bir çok kez omega-3 ile ilgili soru sorulmuş, onlardan birini ve hocanın verdiği cevabı aşağıya ekliyorum. Çoğunu okudum. Hoca omega-3 kapsüllerde EPA oranı yüksek olanları tercih etmemizi söylüyor. Ayrıca alınması gereken E vitamini ile ilgili de sorular var, şimdilik o soruyu bulamadım ama siz siteyi incelerseniz bunların hepsinin cevabını görebilirsiniz.
Ayrıca facebook'ta Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasının sahiplerinin -Karatay'ın sıkı takipçileri- hazırladığı şu sayfayı da okumanızda büyük yarar var: Omega 3 ve Antioksidan Takviyeleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
SORU:
Omega 3
Canan Hanim merhabalar,
Konusmalarinizi, kitaplarinizi takip ediyorum.
Omega 3 haplarindan alip kullanmayi dusunuyordum. Bir televizyon programinda antioksidanla birlikte alinmasi gerektigini belirttiniz. Antioksidanla kullanimi tam olarak anlayamadim. Gun icinde hap aliyorum diye harhangi belli bir besin mi yenmeli, baska bir hap daha mi alinmali, acaba Omega 3 haplarinin kullanimini aciklayabilir misiniz?
Cok tesekkur ediyorum simdiden,
Selamlar
CEVAP:
Prof. Dr. M canan EFENDİGİL KARATAY (Bu uzmana soru sor)
tarafindan 02/04/2012 tarihinde cevaplanmıştır
EFA S 1200 ya da Omega 3 950'den 4 adet almalısınız. Güçlü bir antioksidan ile birlikte. C ya da E vitamini olabilir.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
Canan Hanim merhabalar, Konusmalarinizi, kitaplarinizi takip ediyorum. Omega 3 h... - Genel - Kardiyoloji - Doktor Sitesi
EFA-S 1200 İÇERİĞİ
Balık Yağı 1200 mg
Omega 3 720 mg
EPA 396 mg
DHA 264 mg
Diğer Yağ Asitleri 60 mg
OMEGA-3 950 İÇERİĞİ
Omega-3 Doymamış Yağ Asitleri 950 mg
-EPA 504 mg
-DHA 378 mg
Bu arada canım o otlu böreğin tarifini pek merak ettim. Kitaplarım hala elime geçmediği için boynum bükük :/
kıtapdan yazıyorum
OTLU TAVA BÖREĞİ
MALZEMELER 1.5 ADET YUFKA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI
1 DEMET PANCAR YAPRAĞI( TURP YAPRAĞI,PAZI ,ISPANAK,YA DA SEMİZOTU OLABİLİR)
1 DEMET DEREOTU
200 GR BEYAZ PEYNİR
KARABİBER
YAPILIŞI:
ZEYTİNYAĞININ YARISINI YAYVAN BİR TAVAYA KOYUN, ÜZERİNE YARIM YUFKADAN BİRAZ FAZLASINI BÜKEREK YERLEŞTİRİN
İÇ OLARAK SEÇTİĞİNİZ OTLARIN KARIŞIMINI VE DEREOTUNU İNCE DOĞRAYIP BEYAZ PEYNİR VE KARABİBERLE KARIŞTIRIN.BU MALZEMENİN YARISINI YUFKANIN ÜZERİNE YAYIN,ARDINDAN SIRAYLA YARIM YUFKADAN BİRAZ AZINI KALAN MALZEME VE KALAN
YUFKAYI YERLEŞTİRİN
KALAN ZEYTİNYAĞINI ÜZERİNE EKLEYİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİN
BÖREĞİN ALTI KIZARDIKTAN SONRA SPATULA YARDIMIYLA TERSYÜZ EDİP ÜSTÜNÜ DE PİŞİRİP SERVİS EDİN
AFİYETLER OLSUN
Deguacığım harikasın, teşekkür ederim :) Demek yufka ile, arada yapardım buna benzer bişey, hadi bakalım bir gün de yufkalı kahvaltımız olsun, kocacığım da yer belki :) Bunun harcına yumurta da koysak güzel olmaz mı?
deguacım tarif için teşekkürler bi de tamamını yiyebilirsiniz desen tam süper olacak
acaba ne kadarı yenebilir bir öğünde
ben marincap kullanıyorum sabah 1 tane c vitamini kullanmıyorum aramıza hoşgeldin canım bol leptinli günlermerhaba arkadaşlar bende 5 gündür bu diyete başladım yalnız omega 3 kullananlar hangi marka içiyor adını ve içeriğini yazabilirler mi bide dışardan c vitamini takviyesi alanlar ver mı onlar da ne kullanıyor cevaplarsanız sevinirim...herkese başarılar
evet protein ağırlıklı, işin aslı karbonhidratın yasak olduğu diyet demek istemiştim. karbonhidrat alımı olmadığında insan gerçekten depresif oluyor, ben öyle oluyordum açıkçası.cok sevindim canim adina, kac ayda o 11 kiloyu verdin merak ettim acikcasi?
ekmekten baska ne degisti? mesela pilav, makarna felanda yiyormusun yine? en cok onlari özlüyorumm
birde birseyi müsadenle düzeltmek isterim, karatay protein diyeti degil
merhabalar verdiğin kglar için öncelikle tebrikler
beslenme düzenini oturtturunca ve hangi besini yemen gerektiğini bildikten sonra sen gerektiği gibi zaten şekıllendırrısın menulerini
karatay beslenmesi protein endeksli bir diyet değil
en azından ben öyle görmuyorum
süt grubu ,sebze salata makul ölçülerde meyve yada kuru meyve baklagiler bulgur v.s hepsi dengeli bi şekilde zaten alıyoruz
sabah öğle akşam proteine yüklenmıyoruz bütün besin grupları beslenmemızde yeri var
belki sen yaparken karatayı dukana uyarlayıp yaptıysan ona bişey diyemem
hiç olmazsa bişekilde kg lar dan kurtulup mutlu şekilde yaşamana devam etmen bile yetterli olmuş tekrar tebrikler
ben marincap kullanıyorum sabah 1 tane c vitamini kullanmıyorum aramıza hoşgeldin canım bol leptinli günler
hepinizi öpüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?