Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Kızlar merhaba, yaklaşık 40 küsür gündür bu diyeti yapıyorum ve bu süreç boyunca 2 kere ciddi kaçamağım oldu onun dışında harfi harfine uymaya çalışıyorum diyete. Her gün 2 yumurta yemeye çalışıyorum ama artık aynı şeyleri yemekten sıkılmaya başladım. Kahvaltı için içinde yumurta olan değişik tarifleriniz var mı diyete uygun? Rafadan, yağda, omlet, menemen her çeşidini yedim sanırım şu 40 günde. :/

Hoşbulduk canım, buradaydım zaten :) Ben de pazartesi olsun diyorum. Liste için elbette yardımcı olurum.

Ekmek ben de aramıyorum, zaten çok yemezdim. Ekmekle bir iki tane keyfim vardır sadece onun dışında tamamen alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Ama dediğin gibi diğer bazı şeyleri arıyor insan, daha doğrusu durup dururken aramıyorum ama gördüğüm zaman falan istiyorum. İnşallah ideal kilomuza ineriz de sporumuzla beraber onlardan da yiyebiliriz :)

Yumurtanın kolesterol bombası ilan edilmesi ile ilgili Canan Karatay'ın bir açıklaması vardı. Bu sonucun alındığı araştırmayı doktorlar yapmamış, ticari bir firma yapmış ve araştırmayı yaparken deney grubuna doğal yumurtayı pişirip yedirmek yerine, yumurta tozu vermişler. Bunun sonucunda yumurtanın kolesterolü yükselttiğine kanaat getirmişler. İnanabiliyor musunuz? Bu araştırmaların bir çoğu güvenilir değil malesef, hele ki bazı ilaç firmaları veya besin ticaret firmaları vs tarafından yapılmışlarsa.

bişey sorcam;kuruyemiş serbest ya,3öğün,ayçiçeği çekirdği yiyebilir miyiz,abartmamak şartıyla tabiii...

sabah 1 çb kuruyemiş diyor ya ben onu 2 ya da3 öğüne bölüyorum çekirdeği bilmiyorum onu daha tecrübeli arkadaşlar cevaplasın

eski köye yeni adet getirmeyelim diyorsun yani olur benim için farketmez çoğunluğa uyarım değişiklik yapalım derseniz pazartesiye de varım sadece 12 erken bana evdeki tartım dijital değil eczanede tartılıyorum 3 e kadar diyebiliriz ya da 5 mesela hazırlayanın toparlamasıyla akşam en geç 7 de hazır olur
ne dersiniz

mrb,çok merak ettim 40 günde kaç kilo verdiniz?

peynir maydanoz ve taze soğanla omlet börek gibi oluyor
mantarlı çok doyurucu oluyor
kıymalısı çok güzel oluyor

benim önerilerim bunlar
kızlar şimdi yürüyüşe çıkıyorum dönünce takılırım bye

mrb,çok merak ettim 40 günde kaç kilo verdiniz?

Merhaba, kilo fazlalığım çok değildi zaten olmam gereken kiloya yakın bi kiloda olduğum için verdiğim miktar biraz az; 64.5 ile başladım şu sıralar 61.8 ve 62.1 arasında gidip geliyorum, 2 buçuk kilo rahat verdim diyebilirim. :)

A evet! Mantarlı ve kıymalıyı bayağıdır yemiyordum önümüzdeki günlerde onları deneyebilirim. Çok teşekkür ederim önerin için:) Ve bu arada iyi sporlar:)

Hem her yemekten sonra bunu yaparsan vucut yağdan kullanmaya başladığında efor sarfettiğin için yağ yakmış olursun ben artık her öğünden 2 saat sonra 1 mil yapıyorum en az. En fazla da 2 şimdilik. Dışarı çıkıp spor yapamazsam.

bişey sorcam;kuruyemiş serbest ya,3öğün,ayçiçeği çekirdği yiyebilir miyiz,abartmamak şartıyla tabiii...

Merhaba Ayçiçeği çekirdeği kavrulmamış ve tuzsuz olursa yenebilir. Diğer türlü yenmemesi gerekiyor. Abartmamak kaydıyla demişsiniz ya ölçü olması gerekiyor. Mesela 1 çay bardağını 3 e bölüp yiyebilirsinniz onun dışında her öğünde yerim derseniz kilo veremezsiniz. Ya da yavaşlarsınız.

0:60 da Menemen içine eski kaşar rendeledim
5 fındık

12 de 2 ceviz 5 fındık 1 bardak ayran
15 de 4 adet köfte 1 kase cacık
18:30 da 4 köfte 1 tabak zeytinyağlı kereviz 1 kase cacık

1 saat yürüyüş
2 litre su

tuzsuz fıstıkın ölçüsü nekdar olmalı pek tüketmem ama aklıma yeri gelmişssekn sorayim istedim:44:

evet kavrulammmış halde yiycem,3 öğün derken ben kuruyemiş yeme hakkını kastetmiştim,eçkirdeği 3 öğün yemem ,sabah ceviz yerim,öğlen bazen çekiyo da ,teşekkürlerr bilgilendirme için...

ben de menümü bildirip,yürüyüşe çıkcamm..
sabah:1 haşalnmış yumurta+2 ceviz+maydonoz+peynir+zeytin
ara:yarım çay bardağı süt için sıcak su kattımm,light laştırdımmm:)
öğleatlıcan yemeği+yoğurt
ara:1 türk kahvesi+2 tane mercimek köftesi
akşam:bol yeşil salata+zeytin+peynir+10 tuzsuz kavrulmmaış badem
birazadn yürüyüşten sonra türk kahvesi içicemm,sonra da yersem salaltlık yerim,ya da süt içerimm...
kendinize iiyi bakınn,yüürüyüşten sonra görüşürüzzz..bygün hava kapalı olduğundan akşam yemeğimizii erken yedikk,yürüyüş yemek onrasıı oldu,normalde yemketen önce yürürüümmm...

kuruyemişleri bende öğünlere bölerek uyguluyorum
örneğin sabah fındık yemişşsem cevizi öğleden sonra yada sabah öğle arası uyguluyorum
akşam kuruyemiş mumkun mertebe yemem
zaten sindirim yavaşlıyor pankreası yormayalım onunda dinlenmeye hakkı var
tuzsuz fıstıkın ölçüsü de ayçekirdeği gibi 1 çaybardağı kadarmı günlük?

güzel bir bilgi bu konuda canan karaty hocanın söylemını dinlememiştim
iyi oldu bahsetttiğin
zaten çoğu firma rant peşinde ürünlerini satacak sağlık gıtmış gitmemmiş orasını düşünen yok
%100 doğal beslenmemız mumkun değil ama doğru seçeneklerle en azından sağlığımızdan olmayalım

mantarlı omleti nasıl yapıyorsun bende denemek isterim tarifini yazarmısın

İyi akşamlar hanımlar,

,
Canım sana çanta gelecekti, ama önce kendime vurmam gerek. En iyisi ikimize de gelsin.:2
Evet benim bugün kaçamaklarım oldu, onun için menü bildirimi yapmıyorum. Neyse önümüzdeki maçlara bakalım.

Bugünkü menüm
öğle :taze fasulye+ ayran+ hıyar+ biber+ 4 parmak kadar tavuk
ara :1 cay bard.fındık fıstık + 2 gün kurusu çok mu oldu ?
Akşam : Balık+ salata yemeyı düşünüyorum

Aramıza hoş geldiniz. Bence menünüz güzel, ancak sabah kahvaltı yapmak önemli.

tuzsuz fıstıkın ölçüsü nekdar olmalı pek tüketmem ama aklıma yeri gelmişssekn sorayim istedim:44:

Kuruyemişlere 1 çay bardağı diye ölçü verilmiş. Birde fıstık kavrulmamış olması geekiyor.

evet kavrulammmış halde yiycem,3 öğün derken ben kuruyemiş yeme hakkını kastetmiştim,eçkirdeği 3 öğün yemem ,sabah ceviz yerim,öğlen bazen çekiyo da ,teşekkürlerr bilgilendirme için...

Yani şöyle yapılabilir yarım ölçek çekirdek yersiniz. Diğer kalan yarım ölçeği de akşam yersiniz. Tercih sizin hangisinden isterseniz

Evet 1 çay bardağını geçmeyecek.

Bir de dip not: Kuruyemişler yemeklerle birlikte yenildiğinde kilo verilmesi zor oluyormuş. Özellikle akşam yenmesinden kaçınılması gerekiyor. Bilginize

Sabah 08:30

1/2 kk peynir
1 dilim ekmek + ilaç

Öğle 13.30

2 kk peynir
8 yeşil zeytin
1 domates
1 salatalık
1/2 çay bardağı ceviz içi
1 haşlanmış yumurta
2 fincan yeşil çay
1 yeşil biber

Akşam 20:00 (İlaçtan dolayı geç )

1 tabak nohut
Bol yeşil salata

Gün içinde toplam 2 lt su içilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…