Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Allah rahmet eylesin canim..
Malesef misafir gelince ister istemez yeniliyor..
birde ben asiri kilolu olmadigim icin herkes diyet yaptigimi ögrenince kiziyor.

ben ise artik söylemiyorum, mecburen karatayin disinda seylerde atistiriyorum.

arkadaşlar slmlar,ben geçen seneden beri sizi takip ediyorum,geçen sene annem için takip ettim ve sayenizde annem 9 ayda 20 kilo verdi diabet hastasıydı şimdi şekeri de çok düzenli,tabi anneme canan hocanın kitaplarını da aldım onları da okudu buraya da üye yaptım ama okuyucu olarak sizden fikir aldı,ben geçen sene hamileydim şimdi 7,5 aylık bir bebeğim var malum kilo fazlam da var,ben de 1 ayı geçgin karataya başladım 4 kilom gitti,ama sanki şu son iki haftadır sabitlendi kilom veremiyorum,sizce normal mi?ya da ben eksik bişey mi yapıyorum acaba?tabi yapmadıklarımı söyleyeyim size:yürüyüş yapamıyorum(bebekten dolayı,hergün denk gelmiyo),limonlu su içmiyorum,günde 2-2,5 litre normal su içiyorum,akşamları da bazen çayın yanında az da olsa fındık fıstık yiyorum,yeşil çay da içemiyorum emzirdiğimden dolayı,sanırım bunalr yavaşlatıyo kilo vermemi,sizin de fikirlerinizi almak istedim,atladığım şeyler vardır mutlaka,yardımcı olursanız sevinirim....

benimde planlarım arasında ama kilo verdikten sonra benim 6 yaşında bir kızım var kısmetse ikinciiyi istiyorum.

kuruyemişlere 1 çay bardağı diye ölçü verilmiş. Birde fıstık kavrulmamış olması geekiyor.
her öğünde 1 çay bardağı mı?? Yerken kendimi kötü bir şey yapıyo gibi hissediyorum..

Birde tecrübeli arkadaşlara sorum olcak ben mercimek + az bulgurdan çorba yapmak istiyorum..fakat bunu yiyince yanında ne yemem lazım..yani sorum şu çorbanın yanına şu....etin yanında şuu... Gibi kurallarımız varmı ????? Hehh bide kısır canım istiyo onu yiyince ne kadar yemeliyim..ve yanında birşey yiyebilirmiyim...malum dukandan çıkmış biiri olarak.....

Başınız Sağolsun

hoşgeldin canım karatay+yürüyüş sana iyi gelecek kaçamak yapmak yok ama ayrıca kocan askerden geldiğinde seni her türlü güzel görür merak etme o kadar ayrılıktan sonra

kabızım çokkkkkkkkkkkkk napcam şaşırdımmmmmmmmmmmm
sabah aç karnına 1 kaşık zeytinyağını dene geçmiş olsun canım

sea
bende de fıtık var sırt üstü yüzmek çok iyi geliyor

SelmaninKizi

bi yerde okumuştum 1 kg çilekteki şeker 1 kg limondakinden azmış diyabetlilere meyve olarak çilek önerilir ablam diyabetli ordan biliyorum dolu dolu yer şekerinde hiç yükselme olmaz ama biz zayıflama derdinde olduğumuz için ölçüyü kaçırmayalım di mi

estagfirullah

market yoğurduyla yaptığın yoğurt 2. veya 3. sefere normal yoğurt gibi oluyor ben de bazen öyle yapıyorum
kocanı daha fazla kızdırmadan tatlı konusunda uzmanlaş en iyisi
diyetteyim diye evdekileri de aç bırakmaya başlamıştım ki kocamdan ve kızımdan ültimatom aldım makarna pilav börek istiyoruz dediler ben el mahkum yapıyorum onlar yiyor ben kokluyorum:2:

Sivasıngülü

başınız sağolsun canım

maviaraba

hoşgeldin emzirdiğin için zaten metabolizman hızlı çalışır bu da kilo vermeni hızlandırır ben de 1 aydır duraklama yaşıyorum bütün diyetlerde oluyor bu normal
çok önemli bir not emzirenler ve hamileler asla yeşil çay içmemeli metabolizmayı hızlandırdığı için bebeklerde taşikardi yapıyormuş
aman dikkat

seberra
anlaşılan yakında bu topik hamileler kulübü gibi olacak ne güzel:)
her öğünde 1 çay bardağı yenmiyor günlük miktar bu ben baklagillerden bişey yediğimde yanında ya salata ya da yoğurt yiyorum yani glisemi indexi en düşük olan gruptan seçim yapıyorum

kısırı da bol yeşillikli az bulgurlu yapıyorum ben 1 tabak yiyorum arkadaşlar da hep 1 tabak yazıyorlar

İnternetten buluyorum zaten çoğunlukla tarifleri canım. Denenmiş, resimlenmiş, sonucu da görüyorum çok güzel olmuş. Altındaki yorumları görüyorum herkes denemiş tutturmuş. Ama ben yapınca olmuyor nedense. Ya buradaki un Türkiye'dekinden farklı, çok daha fazla sıvı çekiyor. Yahut benim elimde bir ayar bozukluğu var. Bilmiyom. Bundan böyle kocama çaktırmadan denemeler yapmaya karar verdim, kendim miktarlarla oynayarak. En güzelini yapınca artık o tariften giderim inşallah. Sabrım yeterse tabi :)

Canım ilk kilo verişten sonra bir durgunluk dönemi oluyor, hemen herkeste olan birşey. Kitapta da anlatmış sanırım bunu Karatay Hoca. Sen sabırla devam et, moralini bozmamaya çalış. Olumsuz düşünmek hiç bir şeye iyi gelmez, pozitif düşün. Veremediğin kiloya değil, vücudunun nasıl daha sağlıklı hale geldiğine, günden güne iyileştiğine odaklan. O zaman kafayı da kilolara takmaktan kurtarmış oluruz

Canım çilek hakkında ben de duymuştum onu, şekerinin az olduğunu düşünüyordum ama malesef glisemik indeksi o kadar düşük değil, 40. Kirazın böğürtleninki daha düşük haberin olsun. Her halukarda meyveleri yerken abartmıyoruz. Canan Karatay'ın bir ropörtajında çilek hakkında bir paragraf var aşağıya yapıştırıyorum.

ZEYTİN EN DOĞAL MEYVE BOL YİYİN’
Ülkemizde birçok kişi diyabetli olduğunu bilmeden yaz aylarında her gün yarım karpuz, 2 incir, 1 salkım üzüm ve benzerini aynı anda yemekte… Peki günde 5 öğün meyve önerisi nereden çıktı o zaman? Bu diyet önerileri şimdi tarih oldu. Ancak özellikle akşam yemeğinden sonra kiloyla meyve yeme alışkanlığı hâlâ sürüyor. Yaz aylarında öğle yemeği yerine küçük bir kâse çilek, doğal yoğurt ya da avuç içi kadar beyaz peynirle yenirse, vücut için sağlıklı olabilir. Ancak etli, sebzeli bir yemeğin üzerine koca bir dilim karpuz veya bir kâse çilek yendiğinde sağlıksız oluyor. Çünkü bu durumda vücut aldığı fazla enerjiyi direkt depo yağlarına dönüştürüyor. Domates, biber, salatalık, zeytin gibi yiyecekler, doğal meyve ihtiyacımızı karşılamaktadır. Özellikle zeytin, bol bol tüketilebilir.”

Canım açıkçası ben artık yapmıyorum evde hamurişi falan. Sonuçta sağlıksız şeyler, mesele sadece kilo verme meselesi değil. Arada bir soruyorum, şunu yaptım yanına pilav ister misin falan diye. Çok şükür kocam da sayıklamıyor yahut içinde biriktiriyor bana söylemiyor :) Malesef çoğunlukla dışarıdan alıyor. Zaten çok ekmek yiyor, o da ekmeksiz doyamayanlardan. Poğaça börek falan çok isterse fırından alıyor. Abur cuburu da kendisi alıyor isterse. Evde bulunmaması çok daha işime geliyor. Artık alışverişlerimi de az az yapıyorum, yürüyüşe çıktığım için, biterse yarın alırım diyorum. Böylece hem nefsimi çok zorlamamış oluyorum. Aslında ekmeksiz duramadığı için düşündüm, evde kendim yapsam ekşi mayalı falan daha iyi olur diye. Sonuçta illaki yiyecek bari daha sağlıklı olan bir şeyler yesin. İnstant mayalar da işlenmiş olduğu için, ekşi mayalı ekmeğin doğallığının yanından geçemezler. Hem tuz miktarını da ayarlamış olurum. Eğer bu tembelliğimi aşabilirsem, yoğurttan sonra ekmek yapımına da girişmek istiyorum aslında. Hem elimi alıştırırsam, inşallah çocuğumuz olduğunda ona da güvenle ekmek yedirebilirim. Tabi bu üşengeçlik hep gündemimde :)

Yüzme bel rahatsızlıklarına birebir hanımlar xc9'un da belirttiği gibi.

Kabızlık için her gün ılık su ile keten tohumu çiğnemeyi aksatmayın. 2-3 gün kurusu ile sabah uyanınca aç karnına, ılık su ile bunlar iyi geliyor. Zeytinyağı ve ev yapımı yoğurt da kabızlığa iyi gelir. Ve hareket.

Sivasın Gülü, başınız sağolsun canım.

basınız sagolsun..

Hazir yapılmış çiğköftelerin içinde patates varmış o yüzden eğer kendiniz yapabiliyor ya da yaptırabiliyorsanız oyle yiyin. Biliyorsunuz ki patates tamamen yasak.

kabızım çokkkkkkkkkkkkk napcam şaşırdımmmmmmmmmmmm

Yeşil çay deneyin. Birde rokayı yeni keşfettim. Ama herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir tabi. Size tavsiyem yediklerinizi yazın. WC ye rahat çıktığınız zamanları takip edin. Başka türlü bulamazsınız. Bünyesel çünkü değişken yani. Birde bol su tüketin gün içinde.

Gün içinde toplam 1 çay bardağını geçmezseniz kilo vermeniz hızlanır. Kimse geçmişi okumuyor galiba bunu sürekli tekrarlamak zorunda kaldım.

Çorbayı dediğiniz şekilde yapabilirsiniz 1 kase içebilirsiniz. Yanında bol yeşil salata yiyebilirsiniz. Herhangi bir et yemeği yiyebilirsiniz. Etin glisemik indeksi sıfır olduğu için rahatlıkla tüketebilirsiniz. Çorbanın yanında şu etin yanında şu gibi bir kuralımız yok. Sadece dengeyi sizin tutturmanız lazım. Glisemik indeksi yüksek olan nohut ve bulguru aynı anda yerseniz üstüne bir de benim kuruyemiş hakkım vardı derseniz bir de biraz da çilek yiyim derseniz Kilo almanız kaçınılmaz olur. Dşünürsünüz kara kara ben napıyorum yasaklıları da yemiyorum diye. Glisemik indeksi yüksek bir yiyecek yediyseniz yanında düşük bişy hatta mümkünse 0 olan bişey tüketin ki dengelensin.

Çilek 1 kase yenebilir canım. Ve sabah yenmesi öneriliyor. Glisemik indeksi 40. Biliyorsun karatay hoca 50 üstü yenmemeli diyor kilo verme sürecinde. 1 kase hiç de fena değil bence

Öncelikle anneniz için çabanızı tebrik ediyorum.

1 ayda 4 kilo vermişsiniz bu gayet ideal. Önerilen de bu. Vucut kendini korumaya alıyor canım. 2 hafta bol su içip spor da eklersen hızlanabilir kilo vermen. Bir de vucut ağırlığın azsa da yavaş gidiyor. Bebekten dolayı spor yapamıyorum demişsin ya Leslie Sansonenin videolarına çok rahat ulaşabilirsin evdeyken bebek uyuyunca sporunu da yapabilirsin. Akşam saat 8 den sonra hiçbişey yemeyeceksin. Çay içiyorum diyorsun siyah çay demir eksikliği yapıyor e sende emziriyorsun zaten içmesen daha iyi. Rezene çayi, ısırgan çayı sütün kalitesini, su da sütün miktarını artırır. Bol bol iç emzir ki sende daha hızlı kilo ver.

4çiğköfteye ayran 1 lavaş yediğimde 600*800 gr alırken
4 çiğköfte ayran yediğimde 400 gr alıyorum
üstelik yaptığım sporu o gün itibariyle artırdığım halde
çiğ köfte bende de kg olrak dönuyor o hafta sırf + yı bermekle uğraşmak zorunda kalması da ayrı bir durum
göbek çevremdeki yağlardan kurtulana kadar yememe konusunda kararlıyım

2 öğün önerisi var ama biraz da sabah uyanma saatlerin önemli benim gibi 5:30-6:00 gibi kalkıyorsan 2 öğün bana neyazıkki yeterli olmuyor
ama arada kuruyemiş lerden 2 tane cevi yada 5-6 fındık da enerjini geri getirmeye birebir

öğünlere cacıkda ekleyebilirsin şekeri de dengelemış oluyorsun geç acıkmada çok faydası var içine nane de katarım ben oda iştahımı kapatıyor

olsun canım fikrini de belirttiğin iççin ayrıca teşekurler

süren kısıtlı olsada genel itibariyle neler yaptığımızı öğrenip kendi beslenmene bu düzeni uygularsan emınım kg vericeksin

Canim degua ben yurt disinda yasiyorum, Burada is bulma kursuna gidiyorum.
Tamam canim cogunluga uyarim canim. Hayirli olsun.

Sabah 1 bardak süt, 8 badem, 1 hurma, 2 kuru kaysi, 1 dilim peynir 4 zeytin. cay.
Deguacigim liste icin tsk ediyorum, ellerine o güzel yüregine saglik.
[/QUOTE]

ne demek canım amac kg vermek ve sistemimizi bozmadan moralle günlerimizi geçirebilmek
birlikte yapmak hemdaha bi motive sağlıyor ınsana
bazen yiyecek oluyorsun burayı düşünup hem kendine hemde burdaki sorumluğu düşünüp hemen vazgeçıyorsun her açıdan faydalı bi topik
temmmuzda başladığımda 83 düm anca 5 kg vermiştim sonra ara verip ocakda başladım
ocak ayında 78 idim şimdi nisan 16 ;71.4 lerde gidip gelıyorum
kesiinlkle çok yararlı bi topik SAPHİRA Arkaşımız ilk açmış topiği onun da yüreğine sağlık
ellerine saglik canim

yaz aylarında öğle yemeği yerine küçük bir kase çilek ve yoğurtla yiyebilirsin

deguacığım acaba listede beni unuttun mu? :)

ah ya nasıl atlamışım kusura bakma canım ya hemen eklıyorum seni listeye

başınız saolsun rabbim geride kalanlara sabır versin
yaza 65 bende olmak istiyorum ama sporla desteklemen lazım
yoksa sarkmalar oluyor oda hoş bir görüntü yaratmıyorrr
bide plates yüzme 70 kg da iken 65 algılanmana neden oluyor oda ayrı bi keyif tabi

allh bağışlasın bebeğinizi annen içinde ayrıca mutlu oldum doğru besinleri doğru saatlerde yenince hastalıklar geriliyor
canan hocanın hersöylediği okdar doğru ki zamana daha iyi anlıyorum
akşamları fındık fıstık yeme dün böyle bir hata yaptım annem getirmiş kabuklu tuzsuz yerfıstığı küçük bir kase yedim 20:00 de
sabah tartıda 600 gr fazla çıktım
yani gene canan hocanın dediği lafa gelmış oldum test edip kendime onayladım
sabah uyanır uyanmmaz büyük bir bardak su iç hem toksinleri atarsın hemde metobolizman harekete geçer
öğünlerin yanında pilav makarna yiyorsan oda hetobolizmatı yavaşlatıyor
kısır yiyeceksem bol yeşillkli bulguru az koyarak hazırlaığın kısırın yanına 1 bardak ayranın yanında bişey yemem ve kısırı yada bulgur pilavını genelde öğle öğünleri yemeye çalış
akşamda (tavuk balık kırmızı et) salata yanına gene yoğurt ekleyerek yersen hem alman gereken besin gruplarını alırsın hemde sütün azalmaz

mercimeklı bulguru ikisini aynı anda kullanma ,ya mercimekli çorba yada sebze çorbasının içine 1 avuç bulgur ekleyerek çorba yapabilirsin
benim sistemim kurubaklagil yada bulgur yiyeceksem mutlaka öğle öğününde yerim yanında ayran yada cacıkla
yada et türevlerini salata ile birlikte ve illaki yoğurt olur öğle yerim
akşam hafif yiyorum sebze yemeği yoğurt gibi yada çorba salata da olabliir
kısırı 1 kase den fazla yemıyorum tabi kasenin boyutuda onemli orta boy bir kase yaklaşık gene 1 tabağa yakın diyelim

estegfirullah ekledim seni listeye

Hepiniz sagolun canlarim dostlar sagolsun.
Simdi Spora gidiyorum. Saat 2 de avrupa saatinde, bir kac randevum var onlari halletmem lazim canlarim.
INSALLAH sizi rahatsiz etmiyordur resim paylasmam.

Son düzenleme:

MERHABA hoşgeldin.bende anlamış değilim 2. grubu muhabbetse burdada yapılıyor,zayıflamak adına gerekli bütün bilgiler burdada paylaşılıyor sorun ne ,amaç ne anlamadım.herkes istediği gibi davranabilir ben burdayım ve elimden geldiğince sizlerle güzel kilolar vereceğim inanıyorum...

hoşgeldin aramıza umarım biran önce kilolarından kurtulup bebeğini kucağına alırsın.allahım isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat versin...

ara öğün olmamasına çok şaşırdım ve üzüldümmm.ben 4 saat bişey yemeden zor dururumm...küstüm canan teyzeye....

merak etme canım 4 saat değil 6-7 saat bile acıkmazsın.ben 11 gibi kahvaltımı yapıyorum tıka basa doyuyorum ve akşam yiyorum 2. öğünü 7 civarı.hiç acıkmıyorum eğer acıkırsam 1-2 fındık ceviz yiyorum.öğlen yemiyorum 2 öğün yetiyor...

merhaba cococico 40 günde kaç kilo verdin acaba?

Sabah 10:00 İlaç için

1/2 kk peynir
1/2 dilim ekmek normalde cıs

Öğle 14:00

1 kk beyaz peynir
8 zeytin
2 haşlanmış yumurta
1 domates
1/2 çay bardağı ceviz içi

Akşam 19:00

1 tabak Kurutulmuş fasülye yemeği
1 su bardağı yoğurt

Gün içinde 2 lt su + 4 fincan yeşil çay. (Ödemim var şuan o yüzden içiyorumm.)

geçen hafta aranıza katılmaya karar vermiştim ama tam da karışık bir döneme rastladı galiba. herneyse burda sizinle menülerimi paylaşmayı ve beraberce kilo vermeyi çok isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…