Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Ayran da olabilir. Eğer bütün gece ayakta kalacaksan yoğurt tutacak mı bir dene bakalım. Son öğününde de ekşi bir şeyler yersen yemek midende daha uzun duracağından acıkma vaktin epey ertelenmiş olur. Kolay gelsin.

Arkadaşlar bal'ın da saf şeker olduğunu unutmayalım. Markette satılan kremalarda katkı maddesi doludur. Bunları göz önünde bulundurarak paylaşım yapalım.

Hepinize hayırlı geceler hanımlar.

hergün yapılacak bir tarif olarak söylemedim ben onu canın çok aşırı tatlı çektiğinde yapılacak kaçamak olarak düşünebilirsin, neyin içinde katkı maddesi yok ki bu arada? Doğal bal bütün tatlandırıcılardan iyidir 5 gramı bile birşeyi tatlandırmaya yeter bunu da unutmamak gerek.

öğlen saatini kaçırmış olmana rağmen süt ve bademle aslında doğru biseçim yapmışşsın
ama sana yeterli gelmemiiş olacakki hemen karbonhidrata yönelmiişşsn burdan şu sonuç çıkıyor kı öğünlerimi atlamamız gerekıyor senin mecburiyetten olmuş ama bende de öylle olur eğerki atlamşşsam daha fazla acıkma hissii ne yiyeceğini şaşırma gibi yeme atakları başlar galiba önce beyni de tatmın etmek gerekıyor masa da yediklerimize konsantre olduğumuzda uzun sürede acıkma hissi çekmıyor olucaz
gece nöbetinde keten tohumu eklenmiş 1 kase yoğurt seni uzun süre tok tutacakdır

Bende aynı fikirdeyim. Zaten birkaç msj sonra bunu belirttim. Elimden geldiğince burdayım. Ama liste istemiyorum. Şimdilik böyle en azından...

çiğdemcim liste konusunda düşüncei anlıyorum kendini nasıl rahat huzurrlu hissedeceksen öyle olsun listeleri tekrar düzenler seni listeden çıkartırım hiç sorun değil
amma senin paylaşımların ben ve birçok arkadaşımız için doğru tespitler ve canan hocanın söylediklerini birebir doğru bişekilde anlatıyor olmandan dolayı formda kalmanı canı gönulden isterim
sen benden deuzun bisüre karatay geçmişim var atladıklarımızı hatırlatıyor olman beni çok mutlu edıyor
senin kızdığınn noktaların da farkındayım biçok kez aynı örnekleri vererek söylediklerin sankı dıkaate alınmıyorda gene geene soruluyor diye rahatsız olduğunu sanıyorum ama belki geçmişe dönuk mesajlaar okunmadan böyle bi soru yöneltilmişdir yani kasıtlı olacağını sanmıyorum bide genel itibariyle herkesin kafası karışık okdar çok doktor diyetisyen kalp cerrahi uzmanları birbirriyle örtüşmeyecek söylemleri varki insan acabalara ister istemez düştüğü için gene genesorma ihtiyacı hissediyor
mesela sabah bi programda kardiyoloji uzmanı osman karakaya sabah kahvaltı öğününde yumurta ile peyniri karıştırmayın vucud bunu ayrıştırmıyor gibi bi söylemi vardı öylede ıkna edici konuşuyorlar ki şaşırıp kalıyorsun
bizler karatay beslenmesinde sabah 1 yumurta veılla peynirimiz oluyor yada peynirli omlet v.s yapıyorken gene bi kardiyoloji uzmanı farklı noktaya değiniyor
yani kısacası bilgi kirliliği varken hepimiz elbirliği ile kafamızda ki yanlışlardan kurtularak doğru beslenmeyi herdaim hayatımıza oturturabilmemiz gerekıyor buda doğru ve yerinde paylaşımlarla sağlanacak
çok uzatmış gibi olddum aama senin hassayiteni bildiğim için biraz açıklamayı geniş tutttum

gunaydın canım verdiğin tarife göre yapıp 1 saat buzlukda beklettim gayet güzel bi tat hafif üstelik ferahlık hisside veriyor
ama muz değil de glisemik ındeksi düşük meyvelerden yararlanıp yapmayakarar verdim dediğin gibi portakal elma küçük bir kase çilek yada yaz meyvelerinden farklı alternatiflerle de denebilir

balıkla helva yemek adetlerimiz arasındaymış ama ben eskidende yemeklerle birlikte tatlı olayını sevmıyorum hemende acıktırdığı için bi koşu buzdolabına gider 1 parça peynir atarım eskiden beri gelen bi alışkanlık ama cidddende işe yarıyor peynir yada biraz ssüt kan şekerini dengelediği için hemen acıkma hissi oluşmuyor

köpüğü evde yapılamadığı için burada hanımlar kerebiçi evde yapıp köpüğü de kerebiççiden alıyorlar ben yapmayı bilmiyorum ama internette vardır herhalde köpük yapımı da anlatılıyor olabilir
canın çekmesin boşver ben yedim ama vicdanım da sızlamadı değil

kuru kayısılara dikkat edin derim bazı firmalar şekerle birlikte kurutuyor ki tatlı olsun

hurmayı da mısır şurubuna batırıp paketliyor bazı firmalar daha parlak görünsün diye süslü pakette ve parlak gördüğünüz arkasını okuyun mısır şurubu yazıyor elinize alınca da ıslaklığı görüyorsunuz tecrübeyle sabittir
en iyisi açık tam kuru gördüğümüzü almak

o alışkanlık bizim ailede de var nedenini anlamıyordum ama iyi geliyordu bir gün tv de yemek tarihçisi bu konuyu anlatmıştı eskiler peynire hazm-ı taham derlermiş yani hazmettirici her yemeğin üstüne 1 lokma peynir yemek adettenmiş
doğru yapıyormuşuz yani:13:

bu arada diyetisyenlerin doktorların farklı farklı açıklamaları gerçekten kafa karıştırıyor ama karatay hocanın ara öğün yapmayın önerisini tv de şiddetle eleştiren ve 2 saatte bir bişeyler yeyin diyen bir diyetisyen geçenlerde öğünlerin arasını 4 saat bırakın ki vücudunuz yağ yaksın dedi bi gazetede köşe yazan ünlü bi doktor da uzun zamandır ara öğünlere gerek yok demeye başladı

bir gün herkes karataycı olacak yaşasın karatay kardeşliği

Günaydın hanımlar, günümüz güzel olsun inşallah.

Helva bazen iç bayıcı da olabiliyor. Bir yakınım, yoğurtla yerdi.

Sabah: 1 yum, az peynir, söğüş salata, 1 portakal, 1 ç.b. ceviz

Günaydın hanımlar, günümüz güzel olsun inşallah.

Helva bazen iç bayıcı da olabiliyor. Bir yakınım, yoğurtla yerdi.

Sabah: 1 yum, az peynir, söğüş salata, 1 portakal, 1 ç.b. ceviz

bu arada canım bugun senin muzlu tarifine benzer başka bir tarif verdi diyetisyen dilara koçak.
ben de onu paylaşayım
1 adet muz/1adet ananas /1 adet elma/1 adet portakal bunlardan herhangi birisi dilimlenecek
1 çorba kağığı keçi boynuzu tozu,1 çay kaşığı toz tarçın,1 çay kaşığı vanilya karıitırılıp dilımlediğimiz meyve dilimleri ise onlu arkası bulanacak
çıkolata tadına yakın bir tat olduğunu bahsetti
kalorisi de 90 calmiş tabi muzla yaptığımız zaman 90 kaloriyi gecicekdir

mesala şerbetli bi tatlımı yemek zorunda kaldım hemen lor peyniri atarım ağzıma annemıde alıştırdım oda bunu uygularak daha rahat ettii benım vucudum ıstıyordu farkına varmadan cocukluğmdan beri gelen bi alışkanlıkla yaparken sonra nedeni anlayınca ne doğru bişey yaptığımı gördum hem eskilerde yapıyorsa onlarında vardır bildiği
bide okdar kafaları karıştırdılar kı artık herkes annane babanne tipi beslenme düzennine geçiş yaptı kı bunda karatay hocanın çok payı var dediğin gibi öğün aralarını 4 saat vermelerinden belli
2010 da diyetisyene gittiğimde bana 3 saatte bir ara öğün vererek yatana kadar tam 6 öğün beslenme programı hazırlamıştı ee ne oldu ben 1 ay uyguladım üstünede kg aldım yatarken 1 porsiyon meyve veriyordu notmalde de akşam yemeklerinden sonra meyve yemek gibi alışkanlığım yokdur üstelik tabi 1 ay sonra bıraktım diyetisyeni
yiyerek kg verin mantığındalar da bizde aç kalarak kg verdiğimiz yok
haftada 1 gün yumurta yiyenlerle haftada hergün 1 yumurta yiyenlere uyguladkları deney sonucunda kolestrol değerlerinin birbirine yakın olduğu görülmüş işte hem kafa karıştırmaca allhdan yumurta konusunda da fikir birliğine varılmak üzere

aklıma gelmişken mürdüm eriği konusunda sabahları yiyebiliyormuyuz kıtapda bulamadım 1 tane kahve yanında 1 cevizle tükettimde :44:

kuru kayısılara dikkat edin derim bazı firmalar şekerle birlikte kurutuyor ki tatlı olsun

Canım Ben güneşte yöresel olarak kurutulmuşları alıyorum. Takır takır kurumuş oluyor. Birde onları sıcak suda bi 10 dakika bekletiyorum ki hem yumuşasın hem de şekeri gitsin. En son bir de soğuk suda yıkıyorum oh mis Tavsiye ederim Yöre pazarlarında bulunuyor

Ama karabiberi en son 1 dakika kala atmanızda yarar var. Yoksa yanar ve tadı acı olur Onun dışında denenebilir bi tarif. Annemin elma kabuğu çayına benziyor

Bu da yenemez. Çünkü içinde kutu krema var. Ve bal. Bunların ikisi de yasak birisi işlenmiş gıda. Fabrikasyon ürün. Diğeri ise yasaklılar listesinden glisemik indeksi yüksek bir besin. Bunlar yenmemeli. Misafirinize mecburen yapıyorsanız bişey diyemem. Ama yememeniz gerekiyor.

Yanlış düşünüyorsunuz. Evde yapılmış yoğurdun,tereyağının, kaymağın, ağaçta yetişmiş cevizin.... Daha bir sürü sayabilirim. Kaçamak olarak bile yenmemesi gerekiyor bunun. Evet yiyebilirsiniz ağzınıza kilit vuramayabilirsınız ama yediğiniz şeyin yanlış olduğunu bilmeniz yeterlidir. Yanlış ve sizin için vuducunuz için zehirli bişeyler yiyorsunuz demektir. Bunu göze alarak elbette yiyebilirsiniz. Ayrıca canınız çok aşırı tatlı çektiğinde yenebilecek bir sürü sağlıklı tarif var hatta dondurma bile Ama evde yapılmış. Ve halis muhlis ineğin memesinden sağılmışıyla. Doğalıyla

Öncelikle düşüncen için teşekkür ederim. Ama inan bana ben anlatmaktan yorulmam. Sadece sorulup o an cevaplansın istemelerine kızıyorum evet. Ama asıl sebep kesinlikle bu değil. Ben zaten içime sinmediği sürece burdayım. Ama artık içime sindiği zaman ayrılacağım. İrrite eden açıklamalar oluyor. Cevap vermemek için zor tutuyorum kendimi kimseyi germek kendim de gerilmek istemiyorum. Paylaşımlar müdehaleler olacak elbet yalnız bırakmam karataycıları ama bir yere kadar. Sabrımın yettiği yere kadar. Neyse bu konuyu uzatmak istemiyorum germeyelim insanları boşver.

bir ara dukan diyetine başlamıştım.iki beden inceldim ama etle aram olmadığı için tiksindim.diyete aylarca ara verdim bu arada aldığım kilolar arttı emekliyim eskisi kadar da hareket etmeyince işler iyice karıştı.
karatay hocayı zaman zaman dinliyordum.sonra gidip kitabını aldım.ekmek yememek filan sorun olmazdı benim için daha önce denemiştim nasıl olsa.bir-bir buçuk haftada yarım kilo verdim ama tam uyguluyor sayılmam.örneğin zeytinyağı ve tereyağı kısmına uyamıyorum şimdilik.yoğurdu da hazır alıyoruz.neyse bu diyete ikna oldum.şöyle ki hocanın dediği gibi bu bir yaşam tarzı diyetten öte.önceleri yataktan kalkmak istemiyordum neredeyse 11e kadar yatasım oluyordu.ama diyete başlayalı git gide daha erken ve dinç uyanmaya başladım.beni en çok sevindiren o oldu.yürüyüş yapıyorum henüz mesafemi istediğim kadar artıramadım.evde yürüyüşe de başlayacağim bugünden itibaren.
kullanmak zorunda olduğum ilaçların etkisiyle kısa sürede fazla kilo veremeyebilirim.ama yine de bu yaşam tarzından vazgeçmeyi düşünmüyorum.

Herkes zaman zaman ilaç kullanır canınızı sıkmayın tam tersi bu azminizi artırsın. Yürüyüşe 20 dakikayla başlayıp 1 saate kadar çıkarın. Nasılsa bol vaktiniz var emeklisiniz Uyku konusunda kesinlikle çok daha erken kalkmaya başlayacaksınız Birde akşam uykunuz gelir gelmez yatın ki leptin hormonu kaçmasın Evde de Leslie Sansone 1 mil ile başlayıp artırabilirsiniz. Karatay bir diyet değil yaşam tarzıdır. Süpersiniz

Sabah. 2 tane tereyagli yumurta, 2 tane kaysi, 1 tane hurma, 8 zeytin, 8 badem.
1 tatli kasigi kren peynir, 4 tane kiraz domates, cay 1 bardak su.

Arıların tamamen kendileri çiçeklerden toplayarak ürettikleri balın şifa olduğunu ben de biliyorum canım, ancak günde 1 çay kaşığından fazlasının değil belki. Tabi bu eğer ideal kilonda isen uygulanabilecek bir şey.

Canım keçi boynuzu ile ilgili sormuşlardı Karatay Hoca'ya şeker ve karbonhidrattır demişti, bu da aklımızda bulunsun.

Muhtemelen kaçamak olarak yediniz ama krem peynir yasak bilginiz olsun :44:

cigdemklcsn light krem peynirdi, yedigim, kacamak olarak degilde, yiyebilirim diye düsündüm..
Bazen disarda hazirliksiz olunca ya light yogurt, yada biraz peynir tüketiyorum. Mesala dün 4 saatten fazla disaridaydim, bol su 50 gr peynir yedim.

Son düzenleme:
cigdemklcsn light krem peynirdi, yedigim, kacamak olarak degilde, yiyebilirim diye düsündüm..
Bazen disarda hazirliksiz olunca ya light yogurt, yada biraz peynir tüketiyorum.

Biliyorsunuz hanımlar light ürünler tamamen yasak, çünkü işlenmiş, doğallıktan uzak. Krem peynir de işlenmiş bir ürün olduğu için yasak. Güzel peynirinizi alın doğal, yağlı yağlı yiyin suçluluk hissetmeden, en güzeli bu. Yoğurt da aynen. En iyisi evde yapmak.

ben yurt disinda yasiyorum. Türkiyede yasayanlar kadar sansli degilim maalesef. Herseyin dogalini bulmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…