Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Günaydın hanımlar, günümüz güzel olsun inşallah.

Helva bazen iç bayıcı da olabiliyor. Bir yakınım, yoğurtla yerdi.

Sabah: 1 yum, az peynir, söğüş salata, 1 portakal, 1 ç.b. ceviz

balık restaurantlarında helvayı limon suyuyla karıştırıpfırınlayıp öyle servis ederler iç bayıcılığı gitsin diye benim eşim de şekerpareyi revaniyi yoğurtla yer
demek bedenimiz bize doğrusunu söylüyor gi si yüksek bişey yediğimizde hemen gi düşük bişeye yöneliyoruz

Kizlar bal hakkinda kitapta daha fazla sorular cevaplanmis, gercekten herkese en azindan bir kitabini okumayi tavsiye ederim.

"Bir kere en başta doğal dediğimiz gıdalar vücuda fazla geliyor olabilir. Mesela portakal suyu. Evet, çok faydalı ama belli bir yaştan sonra fazla enerji yüklüyor. Doğal olduğu halde meyve, bal ve pekmez gibi gıdalarda fazla meyve şekeri (früktoz) olduğu için pankreası ve karaciğeri yoruyor. Karaciğer yorgunluğu başlayınca da bütün sistem alt üst oluyor. Bu sebeple kilo verilemiyor. "

ben yurt disinda yasiyorum. Türkiyede yasayanlar kadar sansli degilim maalesef. Herseyin dogalini bulmak zor.

Canım ben de yurtdışında yaşıyorum ve kendime aynı bahaneyi söylüyordum. Mesele şu ki Türkiye'de nerede neyi bulacağımızı iyi biliyoruz, tabi derdimizi de anlatabildiğimiz için sora soruştura buluyoruz. Ama bu demek değil ki yaşadığımız yerde bunlar yok. Çok niyetime koymuştum elhamdülillah Allah güzel kapılar açtı, doğal peynirimi de, yumurtamı da, sütümü de buldum. Kendim yoğurt yapmaya başladım. Biraz araştır bence. Köyleri dolaşın eşinle muhakkak bir yerlerde bir ineği 3 tavuğu olan bir teyze amca bulursunuz diye düşünüyorum. Olmazdan çok olura odaklanırsak olma olasılığı artar. Cümleye bak

[h=4]KARATAY BESLENME PİRAMİDİ[/h] ASLA: Rafine ve işlenmiş gıdalar, meyve suları, şekerli içecekler
GÜNDE BİR KEZ: Bulgur salatası veya bulgur pilavı. Mevsim meyvesi.
GÜNDE İKİ KEZ: Balık eti, kuzu eti, dana eti, yumurta.
GÜNDE ÜÇ KEZ: Kuruyemiş.
İSTENİLDİĞİ KADAR: Sebze.
DOYUNCAYA KADAR: Peynir, zeytin.
HER GÜN: 30-40 dakika yürüyüş. Saf tereyağı, sızma zeytinyağı ve Omega-3.

Bu diyette light olan hiçbir ürün kullanılmıyor. İşlenmiş fabrikasyona girmiş ürünler de yasak sivasıngülü

[h=4]KALORİ HESABI YAPMA[/h] GLİSEMİK indeks (Gİ), herhangi bir yiyeceğin içinde bulunan karbonhidrat miktarına göre hesaplanır. Karbonhidrat içeren bir yiyecek kana geçtiğinde, kan şekerini yükseltme hızını gösterir. Düşük Gİ 0-55, orta Gİ 55-70, yüksek Gİ 70-100'dür. Karbonhidrat içermediklerin ya da ölçümeyecek kadar az içerdiklerinden dolayı proteinlerin glisemik indeksleri 100 üzerinden sıfırdır. Korkmadan, kalori hesabı yapmadan tüketebilirsiniz.

- SIFIR Gİ: Etler (kırmızı ve beyaz), balıklar, yumurta, peynir, yoğurt, süt, ayran.
- SEBZELER: Çiğ olarak tüketildiği için Gİ değeri çok düşüktür. Örneğin havucun çiğ iken Gİ değeri düşük (100 üzerinden 40) olduğu halde pişirildiğinde 70'e çıkabilir. Lahana, enginar, kereviz, patlıcan, kabak, biber, salatalık, domates, marul, kurusoğanda Gİ sıfırdır.
- BAKLAGİLLER: Sık tükettiğimiz baklagillerin (pişmiş) 100 üzerinden Gİ değerleri şöyledir: Yer fıstığı (0); kuru fasulye, barbunya, yeşil mercimek (30), kırmızı mercimek (26), kuru börülce (30).
- KURUYEMİŞLER: Badem (0-15), ceviz (0-15), kavrulmamış fındık (0-15), Antepfıstığı (0-15), fındık ve çekirdekli siyah kuru üzüm karışımı (20), kurukayısı (30), kuru mürdüm eriği (29).
- MEYVELER: Limon (0), kiraz, vişne (22), erik (24), greyfurt (25), şeftali (28); elma, armut, böğürtlen, karadut (40); portakal (45); üzüm (53).

[h=4]ÖRNEK MÖNÜ[/h] - 08.00-09.00: Karatay kahvaltı tabağı

- 13.00-14.00: Biberiyeli kuzu. Limonlu kereviz. Marul, turp ve havuç salatası. Ayran
- 18.00-19.00: Keşkek. Roka ve tere buluşması.

- 08.00-09.00: Karatay kahvaltı tabağı.
- 13.00-14.00: Pastırmalı kuru fasulye. Kırmızı lahana salatası
- 18.00-19.00: Ispanaklı somon ızgara. Maydanoz salatası

Karatay kahvaltisi

2 yumurta
Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir
Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi
10-15 adet zeytin
Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb…
Limonlu çay veya süt

Arakadaslar bunu yiyen 5 saatten önce zaten acikmiyor! Ara ögüne hic gerek yok

Seker, tatlandirici, bal, krem santi, krema vs. hepsi yasak!
Alin size en dogal yoldan seker krizinizi ve ihtiyacinizi giderecek iki tarif...

[h=1]Cevizli Kayısı Tatlısı Tarifi[/h]

• Kayısıları bir gece önceden yıkayın, cam bir kâsede üzerini örtecek miktarda su ile ıslatın ve buzdolabına kaldırın.
  • Ertesi sabah yumuşamış kayısıları sudan alın, yarık kısımlarını hafif açıp içine cevizlerin yarısını koyun ve bir servis tabağına yerleştirin.
  • Kalan yarım ceviz içlerini de havanda iyice dövüp, kayısıların üzerine serpin ve servis edin.
Not: Ceviz yerine antepfıstığı, fındık, badem veya yerfıstığı da (kayısının içini dolduracak miktarda)

[h=1]Hurmalı Dondurma Tarifi[/h]

malzemeler:
5 su bardağı süt
5 tatlı kaşığı saf salep (katkısız)
8-10 adet hurma

• Hurmaları yıkayın, dondurma yapımına başlamadan 2-3 saat önce bir kâsede üzerlerini öretecek miktarda ılık su ile ıslatın.
  • Mandıradan ya da marketten aldığınız çiftlik sütünü kaynatıp soğutun.
  • Salebi küçük bir kâseye koyun, soğuttuğunuz sütten bir miktar üzerine döküp, tahta bir kaşıkla karıştırarak salebi pütürsüz bir kıvama getirin ve karıştırarak tenceredeki süte katın. Ocağı orta ısıda açıp, devamlı karıştırarak pişirin (süt katı bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar).
  • Süt iyice katılaşınca tencereyi ateşten alın ve 5-10 dakika kadar sürekli karıştırın.
  • Suda yumuşamış hurmaları çekirdeklerinden ayırıp küçük küp şeklinde doğrayın. Her kâseye iki adet hurma düşecek şekilde, hurmaları kâselerin içine koyun. Üzerine hazırladığınız dondurmayı dökün, soğutun, buzdolabında dinlendirin, servis etmeden 3-4 saat önce buzluğa koyup dondurun ve servis edin.
Not:

• Dondurmaya asıl tadı salep verdiği için, arzu ederseniz buzlukta bekletmeden hafif yumuşamış dondurma kıvamında da servis edebilirsiniz.
  • Bu dondurmaya kesinlikle şeker konmaz!

[h=1]Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi[/h]

Pastırmalı Kuru Fasulye Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
100-150 gr pastırma (çemeni alınmış)
2 adet kuru soğan
2-3 adet kuru kırmızıbiber
3-5 adet kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Kristal kayatuzu, karabiber, kırmızıbiber (ağız tadına göre) Pastırmalı Kuru Fasulye Yapılışı:

• Fasulyeleri iyice yıkayın ve akşamdan ıslatın. Domates kurularını da güzelce yıkayıp, üzerini örtecek miktarda sıcak su ile ıslatın.
  • Ertesi sabah önce soğanları soyun, küçük küp şeklinde doğrayın. Kuru biberleri yıkayın, ikiye, üçe bölün. Suda beklettiğiniz, yumuşamış olan domates kurularını da küçük küp şeklinde doğrayın (suyu kaldıysa atmayın, yemeğe ilave edin).
  • Doğradığınız soğan, kuru domates ve biberi düdüklü tencerenin dibine yerleştirin. Çemenini temizlediğiniz pastırmaları, ikiye üçü bölün ve tencereye ilave edin. En son akşamdan ıslattığınız fasulyeleri koyun. Fasulyelerin üzerini 2-3 cm geçecek miktarda su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta, bir kez buhar çıktıktan sonraysa kısık ateşte pişirin (40-45 dakika). Tencereyi ateşten indirin, buharı çıkana kadar bekleyin. Sonra kapağını açın, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Tereyağını bir tavaya koyup kısık ateşte eritin, üzerine kırmızıbiber ilave edin, hafif cızlayınca fasulyenin üzerine gezdirip yemeği servis edin.
Not: • Arzu ederseniz kırmızıbiber ve tereyağını hazırlarken 1 yemek kaşığı kadar kuru nane de ilave edebilirsiniz.
• Eğer salçalı seviyorsanız, yaz ve sonbahar aylarında bu tarifi yaparken, kuru biber ve domates yerine taze domates ve biber kullanabilirsiniz.
• Etli kuru fasulye yapmak isterseniz bu tarifteki malzemelere pastırma yerine 500 gr kuzu veya dana eti ilave edebilirsiniz.
• Zeytinyağlı kuru fasulye yapmak isterseniz, hiç et ve tereyağı koymadan diğer adımları takip edebilirsiniz.

Menü Bildirimi

1. Öğün - 09:40 :
1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 tatlı kaşığı keten tohumu + yarım bardak sıcak su

1 kestane şekeri (haftalardır bir köşede boynu bükük benim yememi bekliyordu, bugün yemeye karar verdim )
2 az haşlanmış yumurta
Avuç içi kadar karışık peynir
9 siyah zeytin
yarım domates
yarım salatalık
1 çay bardağı badem-ceviz-fıstık

4 omega-3

Yasaklar

Ekmek ve türevleri ( çavdar, tam buğday, kepekli ) yok.

Ara öğün kesinlikle yok çünkü leptin ( yağın yakılmasını sağlayan hormon ) salgılanması için ara öğün yapılmaması gerekiyor.

Diet, light, işlenmiş ürünler( konserve, hazır çorba&#8230 yok.

İşlenmiş et ürünleri ( salam, sosis, sucuk )yok.

Şeker ve şekerli her türlü ürün ( tatlı, komposto, reçel, bal, pekmez &#8230yok

Su hariç her türlü içecek ( meyva suyu, sıkma meyva suyu, gazlı içecek (özellikle cola en büyük düşman )

Makarna, pirinç pilavı yok

Sızma zeytinyağı ve tereyağ hariç bütün yağlar yasak.

Akşam 8 den sonra su ve yoğurt (ayran) hariç hiçbir şey yenmeyecek.

kizartma

1 ögünden fazla meyve

Kesinlikle sana katiliyorum canim..
bende Almanyada yasiyorum, ve gercekten yok yok burada..

dogal süt, yumurta, yogurt, peynir.. ama dedigin gibi arastirmak lazim canim

kahvaltim

mantarli omlet, pastirma, domates, salatalik, biber, beyaz peynir

ögle yemegim

kocaman bir kase zeytin ve beyaz peynirli karisik salata

birazdanda bir saat yürüyüs

kızlar benim bir sorum olacak
kilo veriyorum iyi güzel de hiç incelme yok onu anlamıyorum :44:
5 kilo verdim şu ana kadar ama göbeğim basenlerim hala aynı, haftada 4-5 gün 1-1.5 saat yürüyüş de yapıyorum neden incelemiyorum

Merhaba, bu diyete baslamayi düsünüyorum. Kitabi henüz okumaya baslamadim. Öglen yemegim ile ilgi bir sorum var. Quark yiyebiliyor muyuz?

Merhaba, bu diyete baslamayi düsünüyorum. Kitabi henüz okumaya baslamadim. Öglen yemegim ile ilgi bir sorum var. Quark yiyebiliyor muyuz?

canım söylediğin şeye internetten baktım bir tür peynir galiba. kitapta tam yağlı beyaz peynir öneriyor. ama o yenilir mi tam emin değilim

Evde yaptığınız malzemelerle quark yapacaksanız neden olmasın. Bir tane tarif buldum bile ben aşağıya yapıştırıyorum kaynağını. Taze sütü kefirle mayalarsanız ev yapımı kefir elde etmiş olursunuz, böylece tamamen doğal bir quarkınız olur.

Ev Yapımı Quark | Sakin Mutfak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…