Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

hım onu da eledik ozamn
bu yaz bende kayısıları güneşde doğal yollarla kurutucam piyasadan almış olduğumuz da sonuçda fabrikasyon pazarlarda bir türlu bulamadım
peyniri de bu arada evde mı yapıyorsun?
yoğurt ve yumurta işini çözdumde kaldı peynir işi gerçi lor tüketirim been genelde onu yapmam lazım evde

dün akşamki menüm:
4 köfte
biraz kızarmış patates ve pilav:18:
yoğurt salata maydonoz

bu sabah
biraz peynir
tereyğında 2 yumurta
zeytin
pastırma

kuruyemiş ve kuru meyveleri 4 saat sonra yemeyi düşünüyorum.dün akşamüstü çok acıktım ve yemek yemek için fındık badem yedim biraz.o yüzden sabah değilde öğleden sonra yicem kuruyemişleri.şimdiye kadar 1lt.su içtim.birazdanda yeşilçay içecem.ayy birazda yürüsem iyi olacak hemde çok ..umarım pazt.ye 1 kilo vermiş olurum nasıl olcaksa

canım söylediğin şeye internetten baktım bir tür peynir galiba. kitapta tam yağlı beyaz peynir öneriyor. ama o yenilir mi tam emin değilim

peynir ve yogurt gibi bir sey. ne desem bilemedim - yag orani cok düsük, o zaman uygun olmayabilir.

linke baktim tesekkürler, cok zor gözükmüyor, yapilabilir galiba.
cok tesekkürler cevaplariniz icin.

Canım evde lor peyniri yapmak en kolayı. Sütü bir taşım kaynatıp içine az tuz, limon veya sirke damlatıyorsun, ta ki süt kesilene kadar. Kesilmeye başladıktan sonra bir dakika kadar daha ocakta tutup tülbente süzersen peynirin olmuş demektir. Ben tülbentte sıkıştırıp üstüne ağırlık koymuştum böylece kaskatı kaşar tipinde bir peynirim oldu. Tuzunu da kendi damak zevkine göre ayarlarsın. Ben çok az tuz koydum, tuzu azaltmaya çalıştığım için. Eşim o halde sevmedi ama. Tutmaması gibi bir dert de yok. Taze taze mis gibi oluyor. Tabi taze olduğu için erken tüketmek lazım, miktarını ona göre ayarladın mı tamamdır. Evde başka peynirler de yapılabiliyor, hepsine dair açıklamalı tarifleri internetten bulabilirsin. Ben İlk lor peynirini tutmayan yoğurdumdan yapmıştım. Sana bir kaynak göndermek istedim ama internete yazarsan bir çok tarif çıkıyor, bir göz atman daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

evet, elhamdülillah o yönden cok seviyorum burayi..
sen nerde kaliyorsun canim?

Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum canım.

Canım kuruyemişleri öğlen tüketmen iyi olur ama kuru meyveleri sabahtan tüketmen onları yakmak açısından daha kolay oluyor. Yahut öğleden sonra da bir yürüyüş yapabilirsin.

teşekurler canım tarif için ben lor denemelerine başlayayım ozamn
nettten de bakayım sadece sütü kaynatırken süt kokusuna dayanamıyordum ama el mahkum yoğurt yaparken alışmaya başladım sayılır
çoğu kişi loru sevmıyor ama bence çok lezzetli bide erzurum çeçil peynirine bayılıyorum tel tel

06:00 menemen ,5 adet fındık 5 adet badem

10:00 türk kahvesi 1 adet mürdüm eriği 1 adet ceviz

13:00 tavuklu salata

Benim için her türlü süt ürünü baş tacıdır. Çok tuzlular ve çok koyun kokulu peynirler hariç :) Lor peynirini de çok sevdim. Çeçil peyniri hiç denemedim ama tel tel diyince canım çekti, tel tel peynirlere de bayılırım. Bir de söylemeden geçemeyeceğim kaynayan taze süt kokusuna da bayılıyorum doğrusu. Umarım sen de alışırsın canım.
Tarifleri muhakkak dene. İnsanın evde kendi yaptığı şeyin lezzeti de ayrı oluyor inan.

83 kg dan 73 kg ne kadar zamanda verdin

menün güzel ama kaçamakları affetmiyoruz biliyorsun

.[/QUOTE]

Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum canım.[/QUOTE]

bosna hersek deyince ayşe kulin in sevdalinka sı geldi aklıma etkisinden uzun süre kurtulamamıştım bu vesileyle o vahşeti yapanları bir kez daha lanetliyorum

Merhabalar
Zayıflama serüveninizi okudum-okumaya çalıştım-dokuzbin küsür sayfada olabildiğince:) yazınızı takip etmeye başladım.
Verdiğiniz kiloları ve diyetinizi içeren konuları...
sizden yardım istiyorum.
İlk diyete nasıl başladınız. hangi testleri yaptırdınız-ilk onküsür kgyi verirken hep şok diyet mi uyguladınız?
Ben çalışan bir anneyim bilgisayar başında hareketsiz can sıkıntısından sürekli tıkınan. Akşamları evime anca 8,5 da varabilen...önceden hep 50 kg civarıydım son 8 yıla kadar şimdi 85 kg aynalara küstüm. kendimi iğrenç buluyorum 63 kg olmak istiyorum ama bir yerden başlayamıyorum.
İlk adımda neler yapmam gerektiğimi biraz anlayıp kavrayabilirsem- anlatırsanız- bunu yaşam şekli haline getirmek isiyorum.
Emin beye kendim için gidebiliyormuyum yoksa sadece çocuklara mı bakıyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum

sayenizde ve tavsiyelerinizle kg verebilirsem sürekli duacınız olacağım.....

canım ya ..bilmeden seni kırdık mı bilemedim..sen onlar için olmasa da başka arkadaşlar için burada kalmalısın.türlü türlü insan var..ama açıkcası burada öyle kalp kıracak insanlara rastlamadım.Yani eğer bazen oluyorsa da farkında olmadan olduğunu düşünebilirsin..yada o an söylersen belki kasıtlı yapmadığını sana açıklayacaktır.ne bileyim..sen burada olmalısın bence..herzaman açıklayıcı bilgilerin oluyor..gitmeee...
afiyet olsun..
ben de klasik karatay kahvaltısı yaptım..
simdi 5 saat oldu kahvaltımı yapalı, ne yesem diye düşünüyorum.Dün akşamdan kalan kırmızı mercimekli bulgur pilavı var..yoğurtla onu yerim sanırım.turşu da yerim yanında..
akşam için Ayvalık tostu yapacağım.ve kahvaltı var..Bizim evde kahvaltı çok sevilir.Eşim sabah erken gidiyor.Kahvaltıda istemiyor.İşyerinde kahvaltı yapıyor ama salça ekmek çay çıkıyormuş .Bir de peynir.
O yüzden kahvaltıya bir özlem var..Ben zaten kahvaltıya bayılırım..Ayvalık tostu eşliğinde kahvaltı.

öncelikle sunu belirtmek isterimki, kesinlik dogru adrestesin.
ben bayagi diyeti arasitrmistim, ama bu diyet degil, resmen doyarak saglikli yasam sekli.

ilk tavsiyem karatayin 2. kitabini almandir. kitabi okuyunca insan daha cok etkileniyor.
1-2 sayfa önce örnek menüleri ve yasaklari yazdim. önemlisi günde 3 ögün doyana kadar yemen.

bende bilgisayarin basinda calisiyorum ve tüm gün masamda artik sudan baska birsey olmuyor.
inan bana böyle daha rahat ve mutluyum..

Gidip de uzağa gitmiyorum ya diğer topicteyim Boşverrr kişi kendini biliyor da burnunu sokmuyor bile. Boşver boşver gereksiz insanlar için üzülmüyorum ben. Kırılmadım Sadece bilmeden konuşanlara kızııyorum. Bişeyi biliyosan konuş bilmiyorsan sus demi. Ya da sor Ama yok ben de bişey biliyorum edasıyla emin olmadıkları şeyleri konuşuyorlar insanların sağlığıyla ilgili bir konuda ya uyuz oluyorum. Neyse kaçtım ben görüşürüz. Özelden yazabilirsin bi skıntı olur bişi sorarsan göremezsem

Merhaba :112:

İlk sayfayı okursan eğer ciddi ciddi yol katetmiş olursun canım. Bir de karatay diyeti kitabı var. Karatay mutfağı kitabı var imkanın varsa bunları almanı tavsiye ediyorum. Çünkü en doğru bilgilendirme hocanın ağzından duydukların. Bir de internette hocanın videolarını izle.Tam ismi Canan Karatay Efendigil Bunlar sana çok yol katettirecek emin ol. Yediklerini burada paylaş. Yanlış gördüklerimiz olursa uyaralım. Ama gerçekten bilenler en azından bildiklerinden emin olduklarını paylaşsınlar Böylece epey yol katedersin. He unutmadan her gün 20 dakika ile başlayıp her hafta 10 dakika artırıp zorlanıyorsanız tabi. En son 60 dakikaya ulaştığınızda sürekliliğini sağlayabileceğiniz yürüyüşler istiyor sizden Canan hoca. Temel şeyleri öğren detayları zamanla öğreneceksin zaten hepsi biranda mümkün değil

tşk ederim canım.. cok sagol. O sekilde de deneyeceğim. Gerçi ofiste gece ayran :) neyse evden ayarlayıp goturmek lazım..
Bu arada on iki gibi kalktıgımdan sabah kahvaltısı 13:00 itibarı ile oldu.
Gene klasik bir karatay kahvaltısı :) cok seviyorum ben bu kahvaltı olayını

zaten zeytin peynir delisiydim iyice muptela oldum
aralarda da bol limonlu su ve cay ictim. 2 tane de balık yagı omega 3 aldım..
şimdilik büyle :)
birazdan leslie ile 5 mil yapmak istiyorum kısmetse bakalım :) gitsin kilolar

bastan sonra kadar tum yazılanları okuyacagımı umuyorum 20 li sayfalardayım 9000 küsur olmuş :! :)

hep zayıf olmayı hayal edip bunu başaramayan biriydim...
bir arkadaşımdan karatay diyetini duydum ve diyet hakkındaki düşüncelerimi tersine cevirdi
ve cok mantıklı geldi... ertesi gün uygulamaya başladım kitabı da aldım okuyorum
ve burda yazılanlar bana cok buyuk destek ve motivasyon saglıyor..
bir hafta ollmasına ragmen 2 kilo eksik :) bu ilk baslarda kaybedilen odem ve sudur diye dusunuyorum
umarım devamı gelir diyet konusunda hic bu kadar azimli hissetmemistim...
paylaştıklarınız benim icin cok onemli...

hepinize istediginiz kiloda olmanızı diliyorum ...
sevgiler...

kerebiç köpüğüne bakcam nettn ,sağol,yaza inşalahhh yerimmm.ben doktorlardan çok çaçbuk etkilenen biriyimdir,bişeyin zararını duyayyım,doğru ya da yanlış araştırmadan hemen ondan vazgeçerim,sonradan arşatırmaya girer ve pişman olurum.ama artık inanmıycamm her doktoraa....insanda beyin bırakmıyolar...

ben de 4 gündür kabızlık başladı ,acaba normal mi?sizlerde de ilk zamnalrda olmuş muydu?yarın sabah kayısı yada erik yemeyi düşünüyorum...

sadece 3 top olduğu için sa nırımm çok acı olmuyo,hafif boğzı yakıyo ama o da kışın ,yada sürekli konuşanlar için rahatlatıcı oluyo.benim favori kış çayımmmm

GÜNÜN ÖZLÜ SÖZÜ:OLMAZDAN ÇOK OLURA ODAKLANIRSAK OLMA OLASILIĞI ARTAR.

Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum canım.
Mayıs ayında BBosna Hersek'e geziye gelcem,inşallah,size geleceğim zaman özel sorular sorabilir miyim?(Hava durumu ,para,..v.b konularda)

Hoşgeldin,iyi dileğiniz için teşekkürler,umarımsiz de istediğiniz kiloya ulaşırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…