Arıların tamamen kendileri çiçeklerden toplayarak ürettikleri balın şifa olduğunu ben de biliyorum canım, ancak günde 1 çay kaşığından fazlasının değil belki. Tabi bu eğer ideal kilonda isen uygulanabilecek bir şey.
Canım keçi boynuzu ile ilgili sormuşlardı Karatay Hoca'ya şeker ve karbonhidrattır demişti, bu da aklımızda bulunsun.
Tabi canım, hele Almanya, buraya gelen süt ürünlerinin çoğunun kaynağı Almanya'dır. Süt cenneti mübarek :)
canım söylediğin şeye internetten baktım bir tür peynir galiba. kitapta tam yağlı beyaz peynir öneriyor. ama o yenilir mi tam emin değilim
Evde yaptığınız malzemelerle quark yapacaksanız neden olmasın. Bir tane tarif buldum bile ben aşağıya yapıştırıyorum kaynağını. Taze sütü kefirle mayalarsanız ev yapımı kefir elde etmiş olursunuz, böylece tamamen doğal bir quarkınız olur.
Ev Yapımı Quark | Sakin Mutfak
Canım evde lor peyniri yapmak en kolayı. Sütü bir taşım kaynatıp içine az tuz, limon veya sirke damlatıyorsun, ta ki süt kesilene kadar. Kesilmeye başladıktan sonra bir dakika kadar daha ocakta tutup tülbente süzersen peynirin olmuş demektir. Ben tülbentte sıkıştırıp üstüne ağırlık koymuştum böylece kaskatı kaşar tipinde bir peynirim oldu. Tuzunu da kendi damak zevkine göre ayarlarsın. Ben çok az tuz koydum, tuzu azaltmaya çalıştığım için. Eşim o halde sevmedi ama. Tutmaması gibi bir dert de yok. Taze taze mis gibi oluyor. Tabi taze olduğu için erken tüketmek lazım, miktarını ona göre ayarladın mı tamamdır. Evde başka peynirler de yapılabiliyor, hepsine dair açıklamalı tarifleri internetten bulabilirsin. Ben İlk lor peynirini tutmayan yoğurdumdan yapmıştım. Sana bir kaynak göndermek istedim ama internete yazarsan bir çok tarif çıkıyor, bir göz atman daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.hım onu da eledik ozamn
bu yaz bende kayısıları güneşde doğal yollarla kurutucam piyasadan almış olduğumuz da sonuçda fabrikasyon pazarlarda bir türlu bulamadım
peyniri de bu arada evde mı yapıyorsun?
yoğurt ve yumurta işini çözdumde kaldı peynir işi gerçi lor tüketirim been genelde onu yapmam lazım evde
evet, elhamdülillah o yönden cok seviyorum burayi..
sen nerde kaliyorsun canim?
dün akşamki menüm:
4 köfte
biraz kızarmış patates ve pilav:18:
yoğurt salata maydonoz
bu sabah
biraz peynir
tereyğında 2 yumurta
zeytin
pastırma
kuruyemiş ve kuru meyveleri 4 saat sonra yemeyi düşünüyorum.dün akşamüstü çok acıktım ve yemek yemek için fındık badem yedim biraz.o yüzden sabah değilde öğleden sonra yicem kuruyemişleri.şimdiye kadar 1lt.su içtim.birazdanda yeşilçay içecem.ayy birazda yürüsem iyi olacak hemde çok ..umarım pazt.ye 1 kilo vermiş olurum nasıl olcaksa
Canım evde lor peyniri yapmak en kolayı. Sütü bir taşım kaynatıp içine az tuz, limon veya sirke damlatıyorsun, ta ki süt kesilene kadar. Kesilmeye başladıktan sonra bir dakika kadar daha ocakta tutup tülbente süzersen peynirin olmuş demektir. Ben tülbentte sıkıştırıp üstüne ağırlık koymuştum böylece kaskatı kaşar tipinde bir peynirim oldu. Tuzunu da kendi damak zevkine göre ayarlarsın. Ben çok az tuz koydum, tuzu azaltmaya çalıştığım için. Eşim o halde sevmedi ama. Tutmaması gibi bir dert de yok. Taze taze mis gibi oluyor. Tabi taze olduğu için erken tüketmek lazım, miktarını ona göre ayarladın mı tamamdır. Evde başka peynirler de yapılabiliyor, hepsine dair açıklamalı tarifleri internetten bulabilirsin. Ben İlk lor peynirini tutmayan yoğurdumdan yapmıştım. Sana bir kaynak göndermek istedim ama internete yazarsan bir çok tarif çıkıyor, bir göz atman daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum canım.
teşekurler canım tarif için ben lor denemelerine başlayayım ozamn
nettten de bakayım sadece sütü kaynatırken süt kokusuna dayanamıyordum ama el mahkum yoğurt yaparken alışmaya başladım sayılır
çoğu kişi loru sevmıyor ama bence çok lezzetli bide erzurum çeçil peynirine bayılıyorum tel tel
Sabah. 4 zeytin, 1 bardak su, 12 badem. 1 yks peynir.
2 tane omega 3 2 icli köfte dün yapmistim ama yemedim.
Misafirlige gidecegim icin. Bugün de dayanamadim.
tartiyi gezdirmekten öldüm ya, farkli, farkli tartiyor. En son 72, 700. Bu sayiyi 3 kez gördüm yeterli dimi.?
Tartim yeni ama farkli tartiyor zeminden midir nedir.?
Bu kadar spora yinede az vermisim ama iyidir yinede.
Rumuz Sivasin gulu.
Baslangis kg 83.kg
Gecen haftaki 73. kg
Bu hafta 72.700 kg
boy 1,.58
spor haftada 3-4 kez fitnes.
Dünkü sporum 45 dk fitnes, 1 saat Callanetis.
Kilo veren vermeyen herkesi gösterdiginiz azimden dolayi kutluyorum.
dün akşamki menüm:
4 köfte
yoğurt salata maydonoz
bu sabah
biraz peynir
tereyğında 2 yumurta
zeytin
pastırma
kuruyemiş ve kuru meyveleri 4 saat sonra yemeyi düşünüyorum.dün akşamüstü çok acıktım ve yemek yemek için fındık badem yedim biraz.o yüzden sabah değilde öğleden sonra yicem kuruyemişleri.şimdiye kadar 1lt.su içtim.birazdanda yeşilçay içecem.ayy birazda yürüsem iyi olacak hemde çok ..umarım pazt.ye 1 kilo vermiş olurum nasıl olcaksa
merhaba canım,size başarılar dilerim inşallah tek tek gider kilolarınız,sakın bırakma inan karşılığını alıyorsun,kilolu olmak bütün hastalıklara davetiye çıkarıyor.kabızlık hariç,herhangi bir sağlık problemi yaşamadım canım ben,hatta her şey daha da iyi oldu,başlarken çeşitli testler ve ultrason taraması yaptırmıştım,karaciğer yağlanmam vardı,karaciğer yağlanması iltihap yapıp siroza ve karaciğer kanserine dönüşüyor zamanla, yani çok tehlikeli(bende karın ve midede birikmiş yağlar vardı nasıl eridiklerini anlatamam hala da var ama eski halinin yanında yok sayılabilir.canım c vitamini ve omega 3 diyete çok yardımcı olmakla beraber sağlıklı bir vücut için çok gerekli ve dışarıdan takviye alınması lazım,bağışıklık sistemimizi güçlendirerek kanser türleri başta bir çok hastalığa karşı koruyucu,bunları doktorumuz hayat boyu kullanın diyor,ben eşime ve çocuklarıma da kullandırıyorum.ayrıca c vitamini dukan benzeri protein diyetlerinde yağ yakımını hızlandırıyor.c vitaminini doğal tuz halinde alıyorum canım askorbik asit adıyla satılıyor tuz gibi görünüyor suya katıp içiyorum günde 3 çay kaşığı,istanbuldaysan eminönünde kurukahvecinin sokağında kimyevi ürünler satan dükkanlar var ordan kilo ile alıyorum kilosu 50 lira ama 250gr lık paketde alabilirsin,orayı tercih etmemi doktorum tavsiye etti aktarlarda kg 100 liraya satılıyor çünkü,eczanelerde de var ama o daha da pahalı.bir kilo 2 ay gidiyor bana,omega 3 de efa 1200 var onu kullanıyorum günde 1 tane 45 lira daha ucuz ürünlerde var ama efa çok güzel kaliteli bir marka,inşallah istediğin kiloya yakın zamanda inersin canım,motive olmak için hep kk ya takılıyorum ben sende buralardan ayrılma::)))
canım ya ..bilmeden seni kırdık mı bilemedim..sen onlar için olmasa da başka arkadaşlar için burada kalmalısın.türlü türlü insan var..ama açıkcası burada öyle kalp kıracak insanlara rastlamadım.Yani eğer bazen oluyorsa da farkında olmadan olduğunu düşünebilirsin..yada o an söylersen belki kasıtlı yapmadığını sana açıklayacaktır.ne bileyim..sen burada olmalısın bence..herzaman açıklayıcı bilgilerin oluyor..gitmeee...Açıkçasını söyleyeyim mi. Ki her zaman bundan yana olmuşumdur. İştahım kaçtı. O yüzden çıkmak istiyorum. Bazı kişilerin şeffaf olduğunu düşünmüyorum bu yüzden çıktım. Arada yanlış bilgilendirmeler görüyorum sırf bunlar için burada kalmayı düşündüm. Yeni gelenler için, bilmeyenler için doğru bilgilendirme yapmak için. Bir süre sonra buna gerek kalmayınca gidicem muhtemelen.
Yani bide en nefret ettiğim şey kendini mükemmel sanan insanlar. Başkalarını fazlasıyla eleştiren insanlar. Bir de en önemlisi empati kuramayan insanlar. Bu yüzden bu muhabbet beni gerdi. Bir ortamda eğer neşe yoksa can sıkıcı bir durum varsa neresi olursa olsun orayı terk ederim. Stres olmaya gelmedim çünkü. Kafa dağıtmaya ve kilo vermek için paylaşımda bulunmaya geldim. Bu yüzden sadece arada bildirim yapıp birde bilmeyenler için bilgilendirme yapacağım. Teşekkür ederim duyarlılığın için ayrıca deguacım.
afiyet olsun..dün akşamki menüm:
4 köfte
yoğurt salata maydonoz
bu sabah
biraz peynir
tereyğında 2 yumurta
zeytin
pastırma
Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum canım.
Merhabalar
Zayıflama serüveninizi okudum-okumaya çalıştım-dokuzbin küsür sayfada olabildiğince:) yazınızı takip etmeye başladım.
Verdiğiniz kiloları ve diyetinizi içeren konuları...
sizden yardım istiyorum.
İlk diyete nasıl başladınız. hangi testleri yaptırdınız-ilk onküsür kgyi verirken hep şok diyet mi uyguladınız?
Ben çalışan bir anneyim bilgisayar başında hareketsiz can sıkıntısından sürekli tıkınan. Akşamları evime anca 8,5 da varabilen...önceden hep 50 kg civarıydım son 8 yıla kadar şimdi 85 kg aynalara küstüm. kendimi iğrenç buluyorum 63 kg olmak istiyorum ama bir yerden başlayamıyorum.
İlk adımda neler yapmam gerektiğimi biraz anlayıp kavrayabilirsem- anlatırsanız- bunu yaşam şekli haline getirmek isiyorum.
Emin beye kendim için gidebiliyormuyum yoksa sadece çocuklara mı bakıyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum
sayenizde ve tavsiyelerinizle kg verebilirsem sürekli duacınız olacağım.....
canım ya ..bilmeden seni kırdık mı bilemedim..sen onlar için olmasa da başka arkadaşlar için burada kalmalısın.türlü türlü insan var..ama açıkcası burada öyle kalp kıracak insanlara rastlamadım.Yani eğer bazen oluyorsa da farkında olmadan olduğunu düşünebilirsin..yada o an söylersen belki kasıtlı yapmadığını sana açıklayacaktır.ne bileyim..sen burada olmalısın bence..herzaman açıklayıcı bilgilerin oluyor..gitmeee...
Merhabalar
Zayıflama serüveninizi okudum-okumaya çalıştım-dokuzbin küsür sayfada olabildiğince:) yazınızı takip etmeye başladım.
Verdiğiniz kiloları ve diyetinizi içeren konuları...
sizden yardım istiyorum.
İlk diyete nasıl başladınız. hangi testleri yaptırdınız-ilk onküsür kgyi verirken hep şok diyet mi uyguladınız?
Ben çalışan bir anneyim bilgisayar başında hareketsiz can sıkıntısından sürekli tıkınan. Akşamları evime anca 8,5 da varabilen...önceden hep 50 kg civarıydım son 8 yıla kadar şimdi 85 kg aynalara küstüm. kendimi iğrenç buluyorum 63 kg olmak istiyorum ama bir yerden başlayamıyorum.
İlk adımda neler yapmam gerektiğimi biraz anlayıp kavrayabilirsem- anlatırsanız- bunu yaşam şekli haline getirmek isiyorum.
Emin beye kendim için gidebiliyormuyum yoksa sadece çocuklara mı bakıyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum
sayenizde ve tavsiyelerinizle kg verebilirsem sürekli duacınız olacağım.....
Ayran da olabilir. Eğer bütün gece ayakta kalacaksan yoğurt tutacak mı bir dene bakalım. Son öğününde de ekşi bir şeyler yersen yemek midende daha uzun duracağından acıkma vaktin epey ertelenmiş olur. Kolay gelsin.
köpüğü evde yapılamadığı için burada hanımlar kerebiçi evde yapıp köpüğü de kerebiççiden alıyorlar ben yapmayı bilmiyorum ama internette vardır herhalde köpük yapımı da anlatılıyor olabilir
canın çekmesin boşver ben yedim ama vicdanım da sızlamadı değil
hurmayı da mısır şurubuna batırıp paketliyor bazı firmalar daha parlak görünsün diye süslü pakette ve parlak gördüğünüz arkasını okuyun mısır şurubu yazıyor elinize alınca da ıslaklığı görüyorsunuz tecrübeyle sabittir
en iyisi açık tam kuru gördüğümüzü almak
o alışkanlık bizim ailede de var nedenini anlamıyordum ama iyi geliyordu bir gün tv de yemek tarihçisi bu konuyu anlatmıştı eskiler peynire hazm-ı taham derlermiş yani hazmettirici her yemeğin üstüne 1 lokma peynir yemek adettenmiş
doğru yapıyormuşuz yani:13:
bu arada diyetisyenlerin doktorların farklı farklı açıklamaları gerçekten kafa karıştırıyor ama karatay hocanın ara öğün yapmayın önerisini tv de şiddetle eleştiren ve 2 saatte bir bişeyler yeyin diyen bir diyetisyen geçenlerde öğünlerin arasını 4 saat bırakın ki vücudunuz yağ yaksın dedi bi gazetede köşe yazan ünlü bi doktor da uzun zamandır ara öğünlere gerek yok demeye başladı
bir gün herkes karataycı olacak yaşasın karatay kardeşliği
ben de 4 gündür kabızlık başladı ,acaba normal mi?sizlerde de ilk zamnalrda olmuş muydu?yarın sabah kayısı yada erik yemeyi düşünüyorum...mesala şerbetli bi tatlımı yemek zorunda kaldım hemen lor peyniri atarım ağzıma annemıde alıştırdım oda bunu uygularak daha rahat ettii benım vucudum ıstıyordu farkına varmadan cocukluğmdan beri gelen bi alışkanlıkla yaparken sonra nedeni anlayınca ne doğru bişey yaptığımı gördum hem eskilerde yapıyorsa onlarında vardır bildiği
bide okdar kafaları karıştırdılar kı artık herkes annane babanne tipi beslenme düzennine geçiş yaptı kı bunda karatay hocanın çok payı var dediğin gibi öğün aralarını 4 saat vermelerinden belli
2010 da diyetisyene gittiğimde bana 3 saatte bir ara öğün vererek yatana kadar tam 6 öğün beslenme programı hazırlamıştı ee ne oldu ben 1 ay uyguladım üstünede kg aldım yatarken 1 porsiyon meyve veriyordunotmalde de akşam yemeklerinden sonra meyve yemek gibi alışkanlığım yokdur üstelik tabi 1 ay sonra bıraktım diyetisyeni
yiyerek kg verin mantığındalar da bizde aç kalarak kg verdiğimiz yok
haftada 1 gün yumurta yiyenlerle haftada hergün 1 yumurta yiyenlere uyguladkları deney sonucunda kolestrol değerlerinin birbirine yakın olduğu görülmüş işte hem kafa karıştırmaca allhdan yumurta konusunda da fikir birliğine varılmak üzere
aklıma gelmişken mürdüm eriği konusunda sabahları yiyebiliyormuyuz kıtapda bulamadım 1 tane kahve yanında 1 cevizle tükettimde :44:
sadece 3 top olduğu için sa nırımm çok acı olmuyo,hafif boğzı yakıyo ama o da kışın ,yada sürekli konuşanlar için rahatlatıcı oluyo.benim favori kış çayımmmmCanım Ben güneşte yöresel olarak kurutulmuşları alıyorum. Takır takır kurumuş oluyor. Birde onları sıcak suda bi 10 dakika bekletiyorum ki hem yumuşasın hem de şekeri gitsin. En son bir de soğuk suda yıkıyorum oh misTavsiye ederim Yöre pazarlarında bulunuyor
Ama karabiberi en son 1 dakika kala atmanızda yarar var. Yoksa yanar ve tadı acı olurOnun dışında denenebilir bi tarif. Annemin elma kabuğu çayına benziyor
:
GÜNÜN ÖZLÜ SÖZÜ:OLMAZDAN ÇOK OLURA ODAKLANIRSAK OLMA OLASILIĞI ARTAR.Canım ben de yurtdışında yaşıyorum ve kendime aynı bahaneyi söylüyordum. Mesele şu ki Türkiye'de nerede neyi bulacağımızı iyi biliyoruz, tabi derdimizi de anlatabildiğimiz için sora soruştura buluyoruz. Ama bu demek değil ki yaşadığımız yerde bunlar yok. Çok niyetime koymuştum elhamdülillah Allah güzel kapılar açtı, doğal peynirimi de, yumurtamı da, sütümü de buldum. Kendim yoğurt yapmaya başladım. Biraz araştır bence. Köyleri dolaşın eşinle muhakkak bir yerlerde bir ineği 3 tavuğu olan bir teyze amca bulursunuz diye düşünüyorum. Olmazdan çok olura odaklanırsak olma olasılığı artar. Cümleye bak
Mayıs ayında BBosna Hersek'e geziye gelcem,inşallah,size geleceğim zaman özel sorular sorabilir miyim?(Hava durumu ,para,..v.b konularda)Ben Bosna Hersek'te yaşıyorum canım.
bastan sonra kadar tum yazılanları okuyacagımı umuyorum 20 li sayfalardayım 9000 küsur olmuş :! :)
hep zayıf olmayı hayal edip bunu başaramayan biriydim...
bir arkadaşımdan karatay diyetini duydum ve diyet hakkındaki düşüncelerimi tersine cevirdi
ve cok mantıklı geldi... ertesi gün uygulamaya başladım kitabı da aldım okuyorum
ve burda yazılanlar bana cok buyuk destek ve motivasyon saglıyor..
bir hafta ollmasına ragmen 2 kilo eksik :) bu ilk baslarda kaybedilen odem ve sudur diye dusunuyorum
umarım devamı gelir diyet konusunda hic bu kadar azimli hissetmemistim...
paylaştıklarınız benim icin cok onemli...
hepinize istediginiz kiloda olmanızı diliyorum ...
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?