Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

ÖZÜR dilerim,klavyem takıldııı,
SABAH 8:00 1 Bardak ılık limonlu su
KAHVALTI 8:30 Klasik Karatay kahvaltısı
ÖĞLE 12:45 Köfte+salata+ayran
ARA 16:001 sade Türk kahvesi yanında 6 fındık
AKŞAM 19:00 civarı..Domalan(Bir çeşit mantar)yemeği+salata yiycem

Benm canım hiç meyve çekmiyor bu normal mi?en sevdğim meyve yeşil eriktir,dün ondan bile az yedim,bugün hiç canım çekmedi meyve,acaba yarın sabah kahvaltıyı yeşil elmayla mı yapsam,kabızlığımı da çözebilir mi;?

karnım çok şiş,ben sanki kilo vermiycem de alıcakmışım gibi geliyo bana,sürekli tokluk hissi var bu iyi bişey mi?anlayamadım valla,bugün 6.günüm

lif yönünden eksik beslendiysem bende de kabızlık oluyor
lifli gıdalar bağırsaklarda bir nevi süpürge görevi göruyor, bağırsak çeperlerıne yapışan kalıntıları temızleyerek dışkı ıle atılmasını sağlıyor yani lifli gıdaları mutlaka öğünlere ilave etmek zorundayız
kabız olduğum günün ertesinde ise sabah kuru kayısı ve sütle çözuyorum

güzel bi öneri olmuş teşekurler ama zaten karatayda olmazsa olmazlardan fiziksel aktivite
herkes ımkanına göre spor yapıyor kımmız yürüyüş kimiiz leslie kimımız plates vs
önemli olan hareketi yaşamıızda devamlı bi şekilde yer ettirmek yoksa diyet bitince yap bırakmak değil ki hepimiz de bu bilinçdeyiz.

hoşgeldin aramıza
canan hocanın videolarını verdiğim linkden bakabilirsin sayfaları okuyana kadar kafanda şekıllenmeye başlamasında videolarınn çok yararı olacaktır
Video | Prof. Doktor Canan Efendigil Karatay

karar verip başlamak başarmanın anahtarı sen anahtarı elıne almışşsın kaldı ki o kapıyı açıp ıstıkrarlı bi şekilde yol alabilmekde kolaylıklar olsun şimdiden

menümü toparlayayım

06:00 menemen ,5 adet fındık 5 adet badem

10:00 türk kahvesi 1 adet mürdüm eriği 1 adet ceviz

13:00 tavuklu salata

akşam 18:00 1 tabak kabak yemeği yoğurt ,1 kase sebze çorbası

yüzme 1 saat 2 litre su içtim iyi akşamlar arkadaşlar

Bir şey soracağım.sizler daha tecrübelisiniz bu diyette.Yemekleri ayçiçek yağı ile yapıyoruz biz.Sizler hocanın zeytinyağı ve tereyağ tavsiyesine kesin uyabiliyor musunuz?Önemli bir fark yaratıyor mu?

Bir şey soracağım.sizler daha tecrübelisiniz bu diyette.Yemekleri ayçiçek yağı ile yapıyoruz biz.Sizler hocanın zeytinyağı ve tereyağ tavsiyesine kesin uyabiliyor musunuz?Önemli bir fark yaratıyor mu?

Canım o ayçiçeği sadece salatalada ve soğuk yenen mezelerde kullan. Zaytinyağı ve tereyağı daha çok ıyıya dayanıklı olduğu için kesinlikle zeytinyağı kullanmalısın. Ve yapabiliyorsan tereyağını kendin yap ya da yapan birinden hazır al Farkı şu. Zeytinyağı, kuyruk yağı, tereyağı haricindeki yağlar ısındığında hemen trans yağa dönüşüyor. Ancak bu saydığım yağlar o ısıyla karşılaştıklarında diğerlerine göre daha dayanıklı. Tabi yine aşırı ısıtmak kızartmamak gerekiyor. Yoksa yine bozuluyor

teşekkür ederim.Evde yaşlı annem ve babam da var ve ağız tadları her şeye açık değil.Onlardan çekiniyorum.ayrı yemek yapmak da zor oluyor haliyle.Bakalım bir kaç gün içinde doğal ürün satan yerlere ziyaret planlıyorum.

evet arkadaşlar bugün neler yemişim bi bakalım

sabah
7.30-8.00
1 yumurtayla mantarlı omlet
1 kk peynir
1 domates
3 ceviz
45 dk bisiklet

öğle
2 tavuk baget
salata

akşam
1 saat yürüyüş
6.30-7.00
1 tabak kıymalı kabak
1 kase cacık
çilek

3 lt su
deguacım bugün senle aynı şeyleri yemişiz

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz siz de hergün menü bildirimi yapın böylece ne yediğinizi topluca görmüş olursunuz ayrıca pazartesileri tartı günümüz listeye girmek isterseniz degua arkadaşımıza mesajla bildirin şimdiden kolay gelsin çabanıza sağlık:)

Sabah sucuk lu yumurta peynir maydanoz uc ceviz, bir hurma, iki gun kurusu, bir incir türk kahvesi
Öğlen yemedim
Akşam bir tabak bulgurlu ıspanak, bir salatalık bir domates , biraz peynir , bir kase keten tohumlu yoğurt,yaptığım yaramazlık ları soyliyeyim komşuya gittim lokma yapmis ısrarlarına rağmen etmemiştim ama yanıma koydu ve ben atmaya kiyamadim ve akşam yemeğin de yedim ve biraz çekirdekten yedim türk kahvesi eşliğinde de daha bitmedi birkaç hurma da götüdüm ay yaz yaz bitmedi ne yetmisim biraz da yürüdüm

iyi akşamlar
dün unuttum sanırım menu bildirimi yapmayı :44:
kahvaltı 9:
omlet 1 yumurtadan,domates,biber,maydonoz,peynir,kaymak,bal
kahvaltıdan 2 saat sonra leslie 3 mil

öğle:
sıcak limonata,1 avuç dolusu çerez

akşam 7:
2 tavuk budu,salata

geçmişi okuyayım bi,derslerden dolayı katılamamak kötü oluyor :26:

sözleştikde benim mi haberim olmadı
yarın tartı gunum olduğu için çok dikkat ettim bakalım yarın yüzüm gülecekmi
69 ları görmek istiyorum acilen

aksam menüm kahvaltimdan farksizdi, birtek yumurta eksikti.
malesef yemek pisirecek vaktim olmadi ama yiyeli yaklasik 4 saat oldu hala acikmadim.
hemen yatmam lazim

- 2 dilim beyaz peynir
- pastirma
- bir domates
- bir kücük salatalk
- bir biber
- yogurt

Ögle. 1 tabak yogurtlu köfte Kendi yaptigim ev yogurduyla, 2 bardak su.
Aksam. Hatim vardi camide 4 tane et köftesi & salata,su. cay. tatliya el sürmedim esime getirdim.
1 saat 20 dk fitness. 1 saat callenetis, 20 dk spor, 1 km yürüyüs.

Son düzenleme:
Prof Dr Canan Karatay'ın beslenme öneri dikkate alınarak programlanacak Karatay diyetine göre bir haftalık örnek mönü içinde yer alabilecek gıdalar ve yemek saatleri şu şekilde planlanabilir:

Karatay diyeti için örnek mönü

PAZARTESİ

Kahvaltı (08.00-09.00)

2 tane yumurta (Suda haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağlı peynirli omlet de yapabilirsiniz.)

8-10 adet tuzu alınmış yeşil yveya siyah zeytin

Bir avuç içi kadar beyaz peynir, 4-5 adet günkurusu kayısı,

Şekersiz bitki çayı, su veya meyve çayı

Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynir ile birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)

Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye

Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.

Bir su bardağı tuzsuz ayran. Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı veya su

Ara öğün (şart değil) (15.00)

Yarım su bardağı kadar ceviz

Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay veya taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)

Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI

Kahvaltı (08.00-09.00)

Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı veya zeytinyağı ile omlet ya da menemen de yapılabilir)

8-10 adet tuzsuz zeytin, Bir avuç içi kadar beyaz peynir2-3 adet çarliston yeşilbiber

5-6 adet minik domates

Şekersiz çay ya da sütBir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)

Yarım su bardağı kadar ceviz Bol su ya da yeşil çay

Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği

Lahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)

Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi

Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)

Şekersiz çay veya bir fincan Türk kahvesi, (Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak)

Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir), Bir tabak pilaki

Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)

İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA

Kahvaltı (08.00-09.00)

Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)

Bir avuç içi kadar beyaz peynir, 2-3 adet tatlı kırmızıbiber

Yeşil çay ya da sevilen bitki çayı

Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)

Bol su ya da bitki çayı

Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye

3-4 adet ızgara köfte, 1 kase yoğurt,

Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)

Bol su veya ayran

Bir elma ya da armut1 kase yoğurt

3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara.

Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla

Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE

Kahvaltı (08.00-09.00)

İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet

8-10 adet tuzsuz zeytin Bir avuç içi kadar beyaz peynir

1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık

Taze maydanoz ve kırmızıbiberYeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir.

Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)

Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası

Bir tabak zeytinyağlı pırasa 5-6 adet minik domates

Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

Bol su

Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka

Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası

Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA

Kahvaltı (08.00-09.00)

İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet

8-10 adet tuzsuz zeytin

Bir avuç içi kadar peynir

Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık

Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)

Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)

Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak

Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

Bol su ya da ayran

Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)

Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

3-4 kalem kuzu pirzolası

Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)

Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ

Kahvaltı (08.00-09.00)

Pastırmalı yumurta

8-10 adet tuzsuz zeytin

Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı

(Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Bir porsiyon bonfile ızgara

Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan

Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı

Bol su veya ayran

Bir ufak boy portakal veya elma

Şekersiz yeşil çay

Balık ızgara

Dilimlenmiş beyaz turp, Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)

İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR

Kahvaltı (08.00-09.00)

Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta

Bir avuç içi kadar beyaz peynir

8-10 adet tuzsuz zeytinTatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık

Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı

Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)

Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)

Bir adet kuru soğan

Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)

Bol su

Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)

Şekersiz çay

Balık ızgaraTaze yeşil soğan, bol roka ve domates

Közlenmiş taze kırmızıbiber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00′den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalı.

Aklıma takıldı; bir çay bardağı ceviz vs. yazıyor ya, bu 1 çb sadece ceviz mi?karışık ta olabilir mi?hepsinden ama yine 1 çay bardağı mesela?

Bende yoğurdumu evde yaparım yıllardır.Sütü kullanacak bir şey olmadığında bozuluyor hemen.Şimdiye kadar hiç lor yapmadım
tadı yavan olur diye düşündüm hep.denesem iyi olur aslında.

zumbayı denemiştim bir ara,başka videoydu,45 dakikalık,çok zevkli bir şey ama hareketlere yetişemiyordum
çok eğlenceliydi yine de

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…