Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

100 gr doğal balın içeriği

total şeker miktarı 80 gr
fruktoz mıktarı 38.2 gr
glikoz 31.3 gr
sükroz o.7 gr
diğer şekerler 8.6 gr
su 17 gr
protein 0.3 gr
diğer asitler 05. gr

bal yarı sıvı olduğu için içerdiği şekerler özellikle fruktoz hızlı bir şekilde emilerek kana geçer
Trigliseridleri anında yükselitir.Özellikle göbeği yağlı beli kalın kişiler balı hiç tüketmemelidirler
kilo vermiş yada kilo verme problemı olmayanlar günde 5 km yürüyerek düzenli hareket edenler bal yemek istiyorlarsa tamamen doğal bal temin edebilirlerse en fazla 1 tatlı kaşığı tüketilebilir

canan karatay hocanın kıtabından alıntıdır

İyi akşamlar hanımlar,

Mürdüm eriği derken kurusunu mu söylüyorsun canım? Kuru ise hoş taze ise de yiyebilirsin, kayısı gibi.

Bir şey soracağım.sizler daha tecrübelisiniz bu diyette.Yemekleri ayçiçek yağı ile yapıyoruz biz.Sizler hocanın zeytinyağı ve tereyağ tavsiyesine kesin uyabiliyor musunuz?Önemli bir fark yaratıyor mu?

Ayçiçeği yağı önerilmiyor canım, zeytinyağı ve tereyağ tercih edersen daha sağlıklı olur. Aslında çaktırmadan bir dene belki fark etmeyeceklerdir.

Öğle: Tavuklu salata, 1 kase yoğurt
Akşam: 1,5 lahmacun, 1 ayran, 1 içli köfte

kizlar zumbayi biraz arastirdim..
bizim leslie teyzemizden daha zevkliye benziyor.
ama bu haraketlere yetisebilen varmi? yani bana biraz zor gibi geldi

kizlar zumbayi biraz arastirdim..
bizim leslie teyzemizden daha zevkliye benziyor.
ama bu haraketlere yetisebilen varmi? yani bana biraz zor gibi geldi

ben de deniyorum ama yetişemedim hic bugune kadar ara vererek bi kaç aydır denedim.. hakkaten cok hızlı belki de bu dansa vucudumuz musait degil yani zayıf oluncak ki o kadar hızlı hareket olsun yada alısmak gerek bilemiyorum

merhabalar

bu kuruyemişler konusunda sıkıntıdayım
marketlerde tuzsuz kavrulmamıs bulamadım çerezcilerde de yok illa tuzsuz olsa bile kavrulmuslar
nerden bulabilirim ki onerisi olan arkadaslar var mı?

muhakkak bu konuda yazılar olmustur bastan beri okuyorum yazılanları 30 lu sayfalara gelebildim ancak.

Son düzenleme:

günaydın...nerede yaşadığını bilmiyorum ama,bize uygun kuruyemişleri semt pazarlarında bulabilirsin gibime geliyor

zumba güzelmiş,leslıeden daha eğlenceli geldi bana da...ilk fırsatta deneyeceğim,yetiştiğim kadar yaparım artık,maksat hareket olsun dediğin gibi...

*“Az az, sık sık yemelisiniz” kuralı Karatay Diyeti için geçerli değildir. Aksine günde 2 veya 3 öğün, doyuncaya kadar sağlıklı protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidratları yani düşük glisemik indeksli yiyecekleri yemelisiniz.

* Öğünler arasında en az 4-5 saat olmalıdır.

* Her gün 2-3 litre sıvı tüketin.Gün boyu bol su, ayrıca limonlu su, limonlu açık çay ve yeşil çay, karanfil, tarçın çayı gibi şekersiz bitki çayları içebilirsiniz.

* Karatay Diyeti’ndeki en önemli nokta, akşam saat 20.00’den sonra hiçbir şey yememek, bol su içmek ve hareket etmek. Eğer kilo vermek ve yağlarımızdan kurtulmak istiyorsak, akşam yemeğimizi en geç saat 19.00’da ya da 20.00’de bitirmiş olmamız gerekir.

* Karatay Diyeti’ni uygularken yediğiniz her şey doğal ve mevsimsel olmalı. Katkı maddesi içeren ve işlenmiş hiçbir yiyecek yememeli ve içki içmemelisiniz.

* Doğal sağlıklı proteinler, sağlıklı yağlar, sağlıklı karbonhidratlar dengeli olarak alınmalı. Özellikle sabahları kuvvetli protein içeren, sağlıklı yağ ve karbonhidratların yer aldığı kahvaltı yapılması şart!

* Düşük glisemik indeksli yiyecekler yenmeli, yüksek glisemik indeksli yiyecekler eve, mutfağa ve mideye girmemelidir!

* Akşam yemeğinden sonra gün boyu olduğu gibi su, ayran, şekersiz ve tatlandırıcısız olmak şartıyla limonlu çay, yeşil çay, tarçın ve karanfil çayı içilebilir.

Son düzenleme:
arkadaslar bildiginiz üzere kilo bildirim günümüz pazartesine alinmistir.
bizimle birlikte listeye girmek isteyenler pazartesi su sekilde bildirim yapmalari yeterlidir.

Başlangıç tarihi:
Başlangıç kg:
Geçen hafta:
Bu hafta:
Fark:
Fark yüzdesi:
Toplam fark:
Beden:
Spor:
Boy:
listeye girebilmek icin ayrica hergün menü bildirimi yapmamiz gerekiyor.

merhabalar bande başladım diyete

sabah 7 de evden çıkarken koca bi bardak su
9:00 2 yumurta bol dereotu maydanoz roka azcık peynir
bir fincan çay(biraz şeker koydum)
ekmek yok
2 adet çeviz

şimdi yeşil çay içeceğ.m
menüde bir hatam var mı
çok mu az mı yemişim
mide tıka basa doymaya alışmış bunlarla mide doydu ama beynim doymadı

bazı alıntılar yapmıştım elektrik gitti geldi o nedenle hepsi uçtu aklımda kalanlardan bi derleme yapayım

degua paylaşımların çok güzel tekrar tekrar okumak insanı daha çok gaza getiriyor yalnız sen tartı günlerini değiştirdiğimizi unuttun galiba pazartesi diye karar verildi ya

FZGUN sana bi konuda katılmıştım ama neydi şimdi unuttum geriye dönemeyeceğim ne dediysen aynen öyle

sonnia lokmalar gözümüzden kaçmadı

çiğ kuruyemiş bulamayan arkadaşlar kuruyemişçiye rica edin size kavrulmamış getirirler diye düşünüyorum
bu arada herkesin menüsü çok güzeldi
bi de zumbadır gidiyo iyi bişeye benziyo ben de eksik kalmayayım o zaman :)))

Sabah. 2 yumurta tereyaginda pismis, 1 kaysi, 2 hurma, 6 badem.
4 ceviz, 10 zeytin, 3 kiraz domates, 1 dilim peynir, cay.
Hafta sonu zamanim olurmu buraya gelmeye bilmiyorum.
Kizkardesim Türkiyeden ziyarete geliyor 3 gün bende kalacak ama fazlasini bilmiyorum.

Son düzenleme:
Hayırlı cumalar,

vrdly, yedikleriniz güzel, kuru yemişle, peyniri arttırabilirsiniz. Tatlı ihtiyacı duyuyorsanız, kuru meyve yada 1 elma küçük bir portakal, v.b. tüketebilirsiniz, kolay gelsin.

Sabah: peynirli omlet, az peynir, salata, 1 portakal, 12 yer fıstığı

Bugün hava biraz daha güzel gibi açık havada yürüyüş yapmayı düşünüyorum. Hepimize kaçamaksız, bol hareketli, güzel bir gün diliyorum.

zumba güzelmiş,leslıeden daha eğlenceli geldi bana da...ilk fırsatta deneyeceğim,yetiştiğim kadar yaparım artık,maksat hareket olsun dediğin gibi...

Zumba benim gittigim spor solununda haftada bir kez uyguluyorlar.
Halay, oyun sevenler icin , buda ona benzer hareketli birsey.
Biz GANGNAM STYLE bile yapmaya calisiyoruz.
Bende elimden geldigince yapmaya calisiyorum. Sonucta kendimi daha rahat hissediyorum.

Son düzenleme:

günaydın vrdly
önce şekerden vazgeçeceksin menün güzel ama biraz eksik zeytin 8-10 tane yiyebilirsin çok tok tutuyor ayrıca peynir avuçiçi büyüklüğüne kadar yenebilir şahsen bana çok geliyor ama doymayanlar için hiçbir sakıncası yok
1 çb kuruyemiş yiyebilirsin ben geçen ölçtüm 3 ceviz yarım çb bile etmedi kuruyemiş miktarını artırarak da doyabilirsin domates salatalık yiyebilirsin
1 veya 2 geri sayfada degua örnek menü paylaşmış okumanı tavsiye ederim merak etme bu diyette aç kalmak diye bişey yok kolay gelsin

selmanın kızı paylaşımların için tşk bildirim formu bende de yoktu iyi oldu

xc9, sivasıngülü kızlar sizi de gördüm. Nasılsınız kızlar?

Bu aradara tartımı değiştirdim, maalesef eskiye göre 2 kg +.

Son düzenleme:

Kızlar, zumbayı internetten mi buluyorsunuz?:44:

kitabı temin edemediğim şimdilik. sizlerden öğrendiklerimle ofiste 2 arkadaş başladık. pazartesiyi beklemeyelim dedik :)
bu arada doydum,doymadım değil ama gözüm aç sanırım. abur cubura alışık mide. beynim hadi zamanı geldi ye diyor. ama yemeyeceğim...
İnşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…