Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Karatay diyetinde ikinci haftam,ilk hafta 1kg verdim salı günü tartılacam bakalım??

ekmeği bırabildizmi ? en önemlisi hamur işleri ve şekerı bırakmak bu diyetin yapı taşlarından
beslenmenizi sporlada desteklemınz gerekıyor
hergün 20 dak yürüyüşler fayda sağlayacakdır vucud alışınca kademelı olarak yürüyüş dakinanızıda artırrısınız

kardelen23- aramıza hogeldin
karatay yaşam boyu rahatlıkla uygulayabılırsınız
iş sadece alışkanlıkları değiştirebilmekde başlarda bende ekmeksiz doyamayanlardandım helede pazar günü kahvaltılarda börek poğaca reçeller ekmekler olmadan doymam mumkun değilki şimdi gayet güzel bi kahvaltı yapıp günümü rahat sağlıkla geçiriyorum
sabah yumurta peynir ceviz zeytin ,mevsim meyvesi bol yeşşşilkde ilave edersen sütün kesilmeden doymuş olarak güne başlarsın senin üç cocuğunla uğraşacak enerjiyi de verecekdir lütfen umıtsizlığe kapılmadan uygulayın
sormak istedikleriniz varsa hepimizde yardımcı oluruz
Yeni katılan üyerlerimiz için karatay diyetİnde dikkat edilmesi gereken hususlar

1-Öğünlerin arasında 4-5 saat olmalıdır.Çünkü Yemekden 4-5 saat sonra ağzımıza tek bir lokma dahi koymadığımızda Leptin hormano salgılanmaya başlar.Leptin hormonun görevi vucudumuzun çeşitli yerlerinde depolanmış yağları yıkararak,vucudumuza gerekli olan enerjiyi sağlamasıdır.Aksi halde insülin hormanı devreye girerek insilün direnci oluşarak kilo vermemız zorlaşacaktır.
2- Ara öğün yapmıyoruz.Canan hocanın önerisi günde 2 öğün yapılması yönundedir.
3- Saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilip içilmeyecek.
4-Meyveler kilo verme sırasında 1 porsiyon mevsim meyvesi olarak sabah öğününde yenilecek.
5-Kuruyemişler 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındıkyerfıstığı, ancak tuzsuz kavrulmamış olmak şartıyla yenebilir.leblebi yasak)
6-Kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-Bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemelidir.
8-İçecekler şeker yada tatlandırıcı kullanılmadan içilecektir.
9-Bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor.
10-Süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek.
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 serbest..
13-Patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-Türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-Rafine edilmiş ve fabrikada işlenmiş tüm yiyecek ve içecekler yasaktır.

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz PAZARTESİ yapıyoruz.
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz

sabah yediklerim

köy peyniri ile omlet, beyaz peynir, pastirma, domates, salatalik, bir kase yogurtlu ve keten tohumlu cilek, yesil cay

kahvaltiyi gec yaptigimdan dolayi aksam birdaha anca yerim.

simdi temizlik ve ardindan 1 saat yürüyüs

kızlar moralim çok bozuk
verdiğim kiloları her gün 400-500 gr olarak geri alıyorum
sizin başınıza geldi mi böyle bir şey
moralim çok bozuldu motivasyonun m'si kalmadı :2:

ne yediğimi soran olmuş

kahvaltıda 2 yumurtayla yapılmış tereyağlı peynirli omlet,2 domates,2 salatalık,7-8 zeytin
öğlenleri genelde ızgara köfte yiyorum
akşamları fırında sebze yemeği
genel beslenmem böyle her gün 1 saat spor yapıyorum aksatmamaya çalışıyorum ama kilo vermek bi yana almaya başladım hala devam ediyorum almaya

slm kizlar ben bi senedirr karatay hocamizin diyetinyle 8 kilo verdim halada vermek istiyorum ama bi yavaslama dönemimi desem zayiflamam durdu bugünkü anasayfada kansiz olanlar zayiflayamaz demiş hocamiz bende kansizlik var ama anlamadim ya kansizlik varsa ben 8 kiloyu nasıl verdim? neyse birsey soracağim diyeti uygularken ekmek yasak olmasina ragmen bir iki dilim yemeden edemiyordum şimdi ise cavdar ekmeği yiyorum cavdar yenebilirmi? bilgisi olan varmı

ekmeğin her türlüsü yasak tatlım, ekmek yerine ceviz yiyebilirsin

öğle yemeği yenmedi sadece türk kahvesiyle bitter %70 kakaoludan küçük bir parça yaklaşık 25 cal
akşam 2 adet içli köfte, taze bakla 3 kaşık ,2 kaşık yoğurt

1 saat yürüyüşümü yaptım
1 litre anca içmişimdir suyu ,yatana kadar da 1 litreyi bulurum

zeytin salamuramı ev yapımı zeytinmi eğerki piyasan aldığın zeytinler se aşırı tuzlu vucudun suyu tutmuştur tartıda da fazla çıkıyorsunndur muhtemelen mumkun mertebe ev yapımı zeytin yenmesi gerekıyor hiç olmadı suda bekletip tuzunu süzdürüp yemeye çalışın
kahvaltıda bunun dışında bi sıkıntı yok
öğlede ızgara köfte ama içine ekmeği fazla koyuyorsan da kg vermen zorlaşacakdır nasıl yaptığını bimıyorum:44:
yani beslenmende bi eksiklik yok ancak yoğurdu mutlaka ılave etmen lazım ,sabahları özeellkleceviz fındık bademde yiyiyp omega 3 almalısın

ekmek türevlerinin buğdayı çavdarı yedi tahllı hertürlü yenmemesı gerekıyor
kg vermeniz zorlaşacakdır ekmek yerine 1 çay bardağı karışık çerez( ceviz fındık badem kavrulmamış tuzsuz yer fıstığı kuru kayısı v.b ) yiyebilirsiniz

Ben Karatay Diyetine başlayalı bugün tam 1 hafta oldu.tam 2.100 kg.verdim yapması çok kolay damak tadımıza uygun bir diyet olduğunu düşünüyorum.Şeker ve guatr rahatsızlıklarım var .BİRTÜRLÜ KİLO VEREMİYORDUM BU SEFER GALİBA OLACAK AMA SAKINCALARI VARMI BİLMİYORUM. kitabınıda okudum bana çok mantıklı geldi.Uzun vadede zararı olup olmayacağı konusunda bilgisi olan varmı?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...

ben de seni tebrik ediyorum .bu diyetin ne kadar yağ yakıcı olduğunun ispatıdır bu durum.ben şu an 57 kiloyum 2 kilo daha verdikten sonra formumu korumaya yönelik sürdürücem diyetimi.her şey güzel olacak
canım sen yüzmüş kuyruğuna gelmişsin nisan sonuna senin işin tamam diplomayı alırsın

Selam kızlar aranıza katılmak istiyoruuum:))

hoşgeldin

ev halini kameraya çekip göndersene kreş gibi
sen aralarda kaç gel hem sohbet eder hem de güzel güzel kilolar verirsin

hoşgeldin diyeceğim ama zaten hoş gelmişsin 1 haftada 2 kilo süper umarım hep böyle gidersin
kitabı okuduğuna göre uzun vadede zararının değil faydasının olduğunu görmüşsündür tebrikler

bugünkü menüm

bugün 2 öğün yaptım
sabah
1 saat yürüyüş
1 yumurta
5 dilim sucuk
2 kk peynir
1 greyfurt
domates salatalık
5 fındık

öğleden sonra
balık
salata
1 greyfurt

3 lt su

ekmeği bırabildizmi ? en önemlisi hamur işleri ve şekerı bırakmak bu diyetin yapı taşlarından
beslenmenizi sporlada desteklemınz gerekıyor
hergün 20 dak yürüyüşler fayda sağlayacakdır vucud alışınca kademelı olarak yürüyüş dakinanızıda artırrısınız.
Ekmek ve meyve yemiyorum.artık uzun süre midem guruldamıyor:)kendimi daha iyi hissediyorum.bugün mutlaka 20dk. Yürüyecem inşallah...teşekkürler:)

Son düzenleme:
slm hanımlar
bir 4 gündür giremedim oğlum hastaydı onunla ilgilenmekten kendime vakit ayıramadım bu arada misafirlerim de üst üste geldi
tabii bol bol kaçamaklar şükür +++ larda değilim bu sabah tartıldım

sabah kalkınca 1 saat yürüyüş k.k kahvaltısı

akşam :mercimek çorbası
taze fasulye
salata

leslie 3 mil yapıcam

iyi akşamalr,Dün menü bildiremedim,üzgünüm..
CUMRTESİ MENÜM:
SABAH:saat 11 gibi uyandım.2 kuru kayısı+1 bardk ılık su+yarım sonra klasik karatay kahvaltısı
Saat 15 civarı 1 fincan menengiçli,sütlü kahve içtim.
19:30 AKŞAM :Zeytinyağlı Barbunya yemeği(patateslerinden yemedim)çoban salata
İçtiklerim:2,5 lt su+yasak olduğunu bilmme rağmen soda içtim,:18:2 fincan sade türk kahvesi+2 yeşil çay
SPOR:40DK Ebru Şallı ile pilates yapt

BUGÜNKÜ MENÜM:
Sabah yine 11 de falan kalkım,3 kuru kayısı+1 bardak ılık su+ardınan KARATAY kahvaltısı+kırmzı közlnmiş biber
ARA:2 yenidünya+3erik
AKŞAM:YUMURTALI Ispanak yemeği+yoğurt
İÇECEK:2LİTRE su içtim,daha yarım lt,daha içeceğimm+2 türkkahvesi+1 yeşil çay+1 5i 1 yrdeçayı
SPOR:Evde çok çalıştım,temizlik+ütü...ilrlleyen saatleerde halim olursa 3 mil lesli düşünüyorum,

Ben 33 yaşında 165 boyunda ve hamilelik sonrası kiloları ile başı dertte biriyim. Şu an 66.5 civarımız. 58 olmak istiyorum . Bir sürü şey denedim dukan falan kilo verdim ama hep devam edemeyip geri aldım geçen haftada aman sağlıklı olsun diye Taylan Kumelinin listelerimi yapayım dedim. Mısır patlağı yerken ne kadar saçmalığını düşündüm. daha önce okuduğum taş devri diyetiyse karatay diyeti çok benzer. Ve birde bir ayda iyi bir kilo veren arkadaşımnda desteği ile yarın bu diyeti yapmaya karar verdim. En kısa zamanda kitabını da alıp okuyacağım. Ama nette okuduklarımda bu ilk haftamı planlayabilirim diye düşünüyorum. Bende sizin gibi hergün menülerimiz yazmayı ve inşallah eksilerimi paylaşmayı çok istiyorum...

Sabah:2 tereyağlı yumurta,zeytin,peynir,ceviz,domates,
Akşam:ızgara tavuk,közlenmiş domates biber z.yağlı.arada az çerez yemiştim. Yeşil çay .pazar günleri iki öğün yiyorum...

Merhabalar ben de yarın Karatay Diyetine başlıyorum inşallah:) Boyum 1.63 kilom ise 63.7.. Kitaplarımı sipariş verdim yarın öbür gün gelir inşallah:)

Merhabalar ben de yarın Karatay Diyetine başlıyorum inşallah:) Boyum 1.63 kilom ise 63.7.. Kitaplarımı sipariş verdim yarın öbür gün gelir inşallah:)

Aslında kilonuz pek de fazla sayılmaz kısa zamanda istediğiniz kiloya düşersiniz inşaAllah Hoşgeldiniz

Güzel bir pazar günü öğünlerim

Sabah;

Sahanda yumurta
Maydanoz
Zeytin
Peynir

Öğlen;
1 portakal
Azıcık kuru dut ve kabuklu fıstık,1 tanecik de hurma

Akşam;
1 peymacun+1 lahmacun ( bol maydanozlu)
ayran

Dudaklarımın kenarında yarılmalar old Eczacı vitaminsizlikten demişti. Ekstra vitamin mi alsam acaba,yoksa günlük bir meyve yeter mi? :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…