Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Menüm:Sabah:karatay kahvaltısı
Öğlen:bir ufak lahmacun,yağsız sigara böreği,bir avuç ceviz
Akşam:iki şiş et,salata 2kaşık cevizli biber,az badem

Herkese hayırlı,mutlu geceler
Bugün oldukça cısslı geçti:18: Hayır tadıp bırakamıyorum ki illa o tatmanın hakkı verilecek Ama yarın telafi edeceğim inşaAllah söz.Hem moralim bozuktu ondan oldu Neyse bugünlük cısları pek yazmadan-elim varmıyor normal yediklerimi bildireyim
Sabah;
aç karnına bir bardak ılık su ve sirke
1 haşlanmış yumurta
maydanozlu,peynirli,cevizli,baharatlı karışım
zeytin
Akşam;
köfte
tavuk
ayran
bolca salata

Bu arada dil peyniri yasak mı acaba?Bilen varsa ve yardımcı olursa memnun olurum

Ögle 1 kase yesil mercimekli kiymali corba, Firinda sebzeli balik bugulama, salata su.

Aksam. 1 kase yesil mercimekli, kiymali corba. 1 büyük bardak süt.
Cay, & kahve (sekersiz.)

arkadaşlar günaydın bende karatay yapmaya çalışıyorum kitabıyla beraber haziranda düğünm var 58kilo olmak istiyorum Suan 70kilodayim nasıl yapacagimi bilemiyorum kabızlık problemim var bana yardımcı olun lütfen :-(

iyi sabahlar arkadaslar nolur deneyimli kızlar bana bir yardım
ben bu diyete basladıgımdan beri kabızım, nerde hata yapıyorum anlamadım ekmek yemedigim icin mi oluyor bole, iyilesmis olan hemeroidlerimim azdı gittikce kotuye gidiyor, cok su iciyorum ekstra ne yapabilirim

oyle ki eşim kabız olcagına bole sisman kal daha iyi demeye bile basladı, vakti ile bundan cok cekmisligim var gene eskiye dönüyorum gibi bana onerilerinizi bekliyorum, ekmek yemek ve eskisi gibi ogunsuz yemek istemiyorum, diyetten once akılma ne zaman gelse yemek yerdim halbuki kitapta bu diyette daha normale donulcegini daha duzenli olacagını yazıyordu ben nerde hata yapıyorum ki anlamadım !

arkadasım sen de bu problem varmıs zaten bende diyetle oldu yine uzun zamandır cok iyiydim, cok uzuluyorum diyeti de bırakmak istemiyorum deneyimli arkadaslar bizi bilgilendirirler umarım bekliyorum

arkadasım sen de bu problem varmıs zaten bende diyetle oldu yine uzun zamandır cok iyiydim, cok uzuluyorum diyeti de bırakmak istemiyorum deneyimli arkadaslar bizi bilgilendirirler umarım bekliyorum

bende bir haftadır çekiyorum eczaneden ilaç aldım oda bir defa çıkardı başka yok gittikçe daha çok kilo alıyorum ama benim zayıflama lazım ben çıtır gelin olmak istiyorum :-(

ben keten tohumunun yoğurda karıştırılıp yenince, vede yeşillik yenince düzelir diye biliyorum ama deneyimli arkadaşlar daha geniş bilgi verirler.

bildiğim kadarıyla dil peyniri yasak değil

Kabizlik benimde hala tam halledemedigim büyük bir sorun...

cok zorlaninca bu karisim iyi geliyor:
bir kase yogurda
- 1 kasik keten tohumu yagi
- 1 tatli kasigi keten tohumu
- dogranmis cilek (3-4 tane)

veya
- suda bekletilmis kuru kayisi, hem suyu icilecek hemde kayisi yenecek

sanki nar ekşisi yap:26:ımında kaynatıldığı için hoca çok tavsiye etmiyordu diye hatırlıyorum ama yanlış ta biliyor olabilirim.

canim Karatay hocamizdan alinti:

Soru : Sevgili Hocam,,
Kitabınızı zevkle okudum, emeğinize sağlık. Benim merak ettiğim birkaç sorum olacaktı. Ekstradan vitamin veya benzeri ürünler almamız gerekiyor mu? Karbonhidratı nasıl alacağız? Ton balığı yiyebiliyor muyuz? Salataya katmak için nar ekşisi kullanabiliyor muyuz? Az da olsa bitter çikolata yiyebiliyor muyuz? Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Zaman zaman size danışma ihtiyacı duyacağım.
Saygı ve sevgilerimle,
07.07.2011 12:05:00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Fındık fıstık ceviz doğal karbonhidrat kaynağıdı. Omega-3 almalısınız. Ton balığı konserve kullanmamalısınız. Nar ekşisi taze ve doğal olamalı....

Çikolata azıcık yiyebilirsiniz ama insülin direncini başlattığını hatırlayın.

Prof. Dr.M Canan Efendigil Karatay

bak gene değiştirmişsin liste günümü hani 29/07/2013 du.10/06/2013 olmuş :44:

tarifini versene balık köftesinin ballandıra ballandıra anlatıyosun :)

kızlar moralim çok bozuk
verdiğim kiloları her gün 400-500 gr olarak geri alıyorum
sizin başınıza geldi mi böyle bir şey
moralim çok bozuldu motivasyonun m'si kalmadı :2:

bence hiç takılma bir yerde yanlış yapıyosun demekki onu düşün ve bul.sen devam et diyetine eminim aldığın kilolar topluca bi seferde gidecek...

karatay iyi güzel de ekmeksiz yumurta benim midemi bulandırıyor napcaz kahvaltıda ekmek yiyorum el mecbur

akşam yemeğin biraz fazla olmamış mı?

inşallah bi daha bulamazsın selülitlerini

Selam kızlar aranıza katılmak istiyoruuum:))

hoş geldin aramıza umarım istediğin kiloya kolayca ulaşırsın...

sende hoşgeldin aramıza canım.allah çocuklarınla sağlıklı bir ömür versin.sen zaten bizden daha şanslısın emziriyosun daha çok kilo verebilirsin birazda dikkat edersen ve 3 çocuğun peşinde koşturukende zaten sporunu yapıyosun canım :) kolay gelsin şimdiden...

temizlikten sonra yürüyüş harikasın...

hoşgeldin ve süper geldin bence 1 haftada 2,100gr harika.ben 2 haftadır aynı kilodayım.veremedim ama almadımda o da bişeydir demi...:)

hoşgeldin aramıza umarım istediğin kiloya kolayca ulaşırsın...

aksam:
sebze corbasi, yogurtlu kabak kizartmasi, et, salata

firinda kabak kizartmasi:
kabaklari dilimleyip firinda demirin üzerini önlü arkali zeytin yagi ile yagladiktan sonra diziyorum
yaklasik 20 dak 200° hazir oluyor.
üzerine yogurt döküp yedik, cok lezzetliydi, tavsiye ederim arkadaslar.

Vitamin takviyesi alabilirsinir. Bir de Ağız sağlığına iyi gelen meyvelerden sabah öğünlerinde tüketebilirsiniz. Nar gibi. Ağız içi yaralara iyi gelir. Bana sorarsanız ağız yaraları için bir pomad alın sürün. Ve hekiminize gidip bir kan sayımı yaptırıp bakın neyiniz eksikmiş. Serumla b veya c vit verilebiliyor.

Peymacun. Peynirli lahmacundur.

İlk güne göre kaçmaksız ve düzenli bir menü olmuş gerçekten demekki okuyorsunuz tebrikler. Ancak bir nokta var. Domates salatalık yerken mevsiminde yenmesi gerektiğini unutmayın. Kaçamak değil ama sağlığınız için belki çok canınız istedikçe yiyebilirsiniz.(Mevsimi gelene kadr)

Tarhana unlu çorba olmasına rağmen ev yapımı olduğu için. İçeriğindeki un miktarı düşükse tabiki yenebilir. Ancak 1 kaseyi geçirmezseniz kilo vermeniz daha kolay olur

Bir öğünde 2 lahmacun yenmesi kilo vermeyi çok yavaşlatacaktır. Önerilen haftada 1-2 lahmacun.
Akşamları meyve yenmesi tamamen hata. Meyve sabah saatlerinde 1 porsiyon yenmeli.

Ev yapımı doğal peynirlerin hepsi herkesin kendi avcu büyüklüğü ve kalınlığında yenebilir.

merhaba, ben kitabı okudum ve karatay diyetini 2 gündür yapıyorum, bariz bir inme oldu ancak kahvaltıdan sonra cok şişkinlik hissediyorum. bir de tahin helvası yendiği yazıyor. içinde şeker yok mudur?

Helva kaçamaktır. Kilo verme sürecinde önerilmiyor. Ama sağlıklı kiloya ulaştıktan sonra haftada 1 kez 1 kk kadar yenebilir.

Yumrta yiyemiyorsanız onun yerine muz yiyebilirisiz. Birde yumurta sarısında demir olduğu için demir içeren beinler yemeniz demir eksikliği yaşamanızı önleyeckti. Bu arada allerji dönemsel olabiliyormuş. Uzun bir süre yemedikten sonra tekrar deneyin derim.

Cıslar için Dil peyniri yasak değil. Doğal olan her peynir serbest. Lıght peynirler ve krem gibi işlenmiş peynirler hariç.

Her gün bildirim yaparsanız ne yediklerinizi ölçüleriyle birlikte daha net olur. Ve nerelerde hata yaptığınzı görüp size yardımcı olabiliriz. Örneğin öğlen ızgra köfte yiyormuşsunuz ama 10 mu 5 mi kaç tane ? Akşamları fırında sebze ama saat kaçta yeniliyor. Bunların hepsi etkiliyor çünkü.

Ekmek kesinlikle yasak.

Aslında bu bünyesel ve zor bir konu. Kişiye göre değişen etkiler var yapacaklarınızın ama yine de paylaşalım belki işe yarar. Size tavsiyem yediklerinizi yazın ve kabızlığınızı takip edin yaptığınız günleri yazın o yediklerinizi yazdığınız yere. Ve nelerin sizi kabız yaptığını nelerin wc çıkışını sağladığını görüp bu şekilde düzenleyebilirsiniz. Gelelim çözümlere

*Yoğurt ve keten tohumu karıştırıp yenebilir.
*1 kaşık zeytinyağı ardından 2 bardak ılık su içilebilir.
*Her gün aynı saatlerde wc ye gidip oturup beklenebilir.
*4-5 günü geçerse lavman yapılabilir ama sürekli yaıldığında barsak tembelliği + elektrolit kaybı yaşanır. Tehlikeli. Mecbur kalmadıkça yapılmamalı. Ama hemoroid varsa ve kabızlık uzun sürerse beklenmemlidir
*Roka tere gibi yeşillikler bende çok etkili oldu. Salatasını yaptım. Limonlu yağlı yedim. Üstüne 1bardak su içtim.

Daha eklenebilir aklıma geldikçe yazarım. Çok geçmiş olsun. Ha birde barsk içlerinde hazır gıdalardan kaynaklı sertleşmiş. Barsak kıvrımlarında birikmiş olan katı ve zrarlı toksinler atılırken de bunlar olabiliyor ne kadara doğal besleniyorum neden kabız oluyorum diyoruz ya. Onlar atılırken oluyor. O yüzden daha fazla su içmemiz gerekiyor zorlayıcı olmayan egzersizler yapmamız gerekiyor.

Herkese acil şifa zor ya kabzlık.

teşekkür ederim kayısıları deniyecegim :) ama ilk etapta keten tohumu bulamayabilirim burlarda aktar yok onun icin carsıya gitmem lazım.. umarım kayısılar iyi gelir, diyetten cok memnununm bırakmak istemiyorum su kabızlık da olmasa hersey cok guzel olacak

tesekkur ederim yazdıklarınız icin onerilerinizi dikkate alıcam, evet cok zor umarım gecer, bu diyetle baslayan bir surec oldugu icin üzüldüm, diyetten once hersey yolunda idi, bunye yeni bi duzene alısıyor belki alısınca da gecer diye umuyorum

1 gün giremedim sayfalar akmış gitmiş yine oku oku zor bitti

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz

anne oğul beraber diyet yapmanız ne güzel umarım kızının düğününde harika bi kayınvalide olursun:) zaten bu yaşla seni gelinin ablası zanneder

yumurtanın yenmediği gün muz yenebilir diyor hocamızama sen hergün yersen kilo veremezsin onun yerine yoğurt süt gibi gi 0 olan gıdalar tercih edebilirsin bence muz yerine 2 köfte bile daha mantıklı

Bahcemdeki nergislerle sizlere Günaydin diyorum.
Sabah. 1 kase sütlü bulgur corbasi, 2 hurma, 12 badem, 10 tane zeytin, 1 dilim peynir, cay.

arkadaşım senin bahçende karatay kahvaltısı yapmak istiyorum ama çok uzaktasın :44:

aslında düzenli yürüyüş yapanların zamanla kabızlık sorununun bittiğini çevremden görüyorum ama bazı bünyelerde o da işe yaramayabiliyor aklıma gelen bikaç yöntemi yazayım umarım işe yarar

sabah aç karnına 1 kaşık zeytinyağı
çiğ kabak veya salatalık yeyip üstüne 1 bardak su
şalgam suyu
haşlanmış asma yaprağı

selmanın kızı
kabızlık reçetende bile çilek var ya pes yani senin adın bundan sonra çilek kız olsun

Son düzenleme:

cok tesekkur ederim canım onerilerini uygulayacagım umarım biter yuruyuslerimi de duzene sokmam gerek evet... sagol yazdıgın icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…