arkadaşlar günaydın bende karatay yapmaya çalışıyorum kitabıyla beraber haziranda düğünm var 58kilo olmak istiyorum Suan 70kilodayim nasıl yapacagimi bilemiyorum kabızlık problemim var bana yardımcı olun lütfen :-(
arkadasım sen de bu problem varmıs zaten bende diyetle oldu yine uzun zamandır cok iyiydim, cok uzuluyorum diyeti de bırakmak istemiyorum deneyimli arkadaslar bizi bilgilendirirler umarım bekliyorum
Herkese hayırlı,mutlu geceler
Bugün oldukça cısslı geçti:18: Hayır tadıp bırakamıyorum ki illa o tatmanın hakkı verilecekAma yarın telafi edeceğim inşaAllah söz.Hem moralim bozuktu ondan oldu Neyse bugünlük cısları pek yazmadan-elim varmıyor normal yediklerimi bildireyim
Sabah;
aç karnına bir bardak ılık su ve sirke
1 haşlanmış yumurta
maydanozlu,peynirli,cevizli,baharatlı karışım
zeytin
Akşam;
köfte
tavuk
ayran
bolca salata
Bu arada dil peyniri yasak mı acaba?Bilen varsa ve yardımcı olursa memnun olurum
nar eksisi taze ve dogal olduktan sonra kullanilabilir canim..
sanki nar ekşisi yap:26:ımında kaynatıldığı için hoca çok tavsiye etmiyordu diye hatırlıyorum ama yanlış ta biliyor olabilirim.
Yeni katılan üyerlerimiz için karatay diyetİnde dikkat edilmesi gereken hususlar
1-Öğünlerin arasında 4-5 saat olmalıdır.Çünkü Yemekden 4-5 saat sonra ağzımıza tek bir lokma dahi koymadığımızda Leptin hormano salgılanmaya başlar.Leptin hormonun görevi vucudumuzun çeşitli yerlerinde depolanmış yağları yıkararak,vucudumuza gerekli olan enerjiyi sağlamasıdır.Aksi halde insülin hormanı devreye girerek insilün direnci oluşarak kilo vermemız zorlaşacaktır.
2- Ara öğün yapmıyoruz.Canan hocanın önerisi günde 2 öğün yapılması yönundedir.
3- Saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilip içilmeyecek.
4-Meyveler kilo verme sırasında 1 porsiyon mevsim meyvesi olarak sabah öğününde yenilecek.
5-Kuruyemişler 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındıkyerfıstığı, ancak tuzsuz kavrulmamış olmak şartıyla yenebilir.leblebi yasak)
6-Kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-Bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemelidir.
8-İçecekler şeker yada tatlandırıcı kullanılmadan içilecektir.
9-Bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor.
10-Süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek.
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 serbest..
13-Patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-Türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-Rafine edilmiş ve fabrikada işlenmiş tüm yiyecek ve içecekler yasaktır.
kilo bildirim listesine katılmak isterseniz PAZARTESİ yapıyoruz.
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz
HErkese başarılar dilerim
Arkadaşlar Pazartesi yapacağımız liste sıralamasıdır.Pazartesi bildirimleri lütfen saat 14:00 e kadar yapalım.
ilk hafta listeyi selmanın kızı arkadaşımız hazırlayacakdır.
Liste sırası
Selmanin kızı 22/04/2013
degua 29/04/2013
estağfurullah 06/05/2013
xc9 13/05/2013
FZGUN 20/05/2013
chevrefeuil 27/05/2013
Sİvasin gulu 03/06/2013
esas2006 10/06/2013
muhen 17/06/2013
Dilara_20 24/06/2013
sea 01/07/2013
nesmekaya 08/07/2013
kuzu06 15/07/2013
yklm 22/07/2013
Seberra 29/07/2013
Cococio 05/08/2013
ulasımız 12/08/2013
soniaa 19/08/2013
tavuk köftesi düdüklüde haşlayarak pişiriyorum artık
acaba bu da olurmu diye düşünmuyorum değil
olmazsa artrık fırında denıycem 2 gündür kafamda balık köftesi varda az tükettiğim için bari balıkdan köfte olsunda balığa alışayım istiyorum
kızlar moralim çok bozuk
verdiğim kiloları her gün 400-500 gr olarak geri alıyorum
sizin başınıza geldi mi böyle bir şey
moralim çok bozuldu motivasyonun m'si kalmadı :2:
karatay iyi güzel de ekmeksiz yumurta benim midemi bulandırıyor napcazkahvaltıda ekmek yiyorum el mecbur
Merhaba Karatay citirlari.
Dün aksam. 1 tane lahmacun bol salata, 1 tane ispanakli börek, 1 tane icli köfte.
1 tane tavuk budu bol salata. Spor salonu kapanmadan yetistim VE 30. dk spor. Bol su.
Kardesim gelmeden yetistim spor yapmaya. 1 km yürüdüm.
Bu Sabah. kahvaltidan önce 1saat 15 dk spor yaptim.
10 tane badem, 11 tane zeytin 2 kk, 1 hurma, 4 kiraz domates. bir muz.
Su & cay.
Ögle 5 tane cilek, 1tabak kuru fasulye yedim su. 2km yürüdüm.
Selmanin kizi canim kac tane cilek yemek var.
Ayrica paylasimlarin icin cok tsk ederim canim.
Bu arada canim fena tatli cekti ne yapmam gerek
Karatay diyetini aksaklıklar olsa da sürdürmeye devam ediyorum.1,5 ayda 2,5 kilo verdim.benim için en motive edici yanı incelme oldu.bel çevremden 3 cm inceldim ve gerekten selülitlerim gözle görülür derece de azaldı.pes etmek yok
Selam kızlar aranıza katılmak istiyoruuum:))
Merhaba herkese...
Araştırdım okudum ve ben de aranıza katılmaya karar verdim.Yarından itibaren başlıyorum.Menü bildirimlerini yapabilirim inş.
Ben 157 boy ve 92 kg yum. Durumum bayağı vahim.Artık yaşamımı düzenlemem gerekiyor. İnş. karatayla herşey güzel olacak.Ben 1 ay önce doğum yaptım ve Allaha şükür emziriyorum bebeğimi.Karatay hocanın bununla ilgili önerileri var mı doğum yapanlara ve emzirenlere farklı olarak.Buradaki paylaşımlarınız, arkadaşlıklarınınz çok güzel ben de katılırım aranıza inş. 3 tane bana muhtaç melekle uğraşıyorum evde en büyüğü 3,5 yaşında , ortanca 17 aylık ve evimizin miniği 1 aylık.Onlarla ilgilenirken kendimi unutuyorum.Buraya yazmak ve paylaşımda bulunmak benim için kendime özel zaman ayırmak olacak ve daha çok motive olacağım inş. Herkese iyi pazarlar....
sabah yediklerim
köy peyniri ile omlet, beyaz peynir, pastirma, domates, salatalik, bir kase yogurtlu ve keten tohumlu cilek, yesil cay
kahvaltiyi gec yaptigimdan dolayi aksam birdaha anca yerim.
simdi temizlik ve ardindan 1 saat yürüyüs
Ben Karatay Diyetine başlayalı bugün tam 1 hafta oldu.tam 2.100 kg.verdim yapması çok kolay damak tadımıza uygun bir diyet olduğunu düşünüyorum.Şeker ve guatr rahatsızlıklarım var .BİRTÜRLÜ KİLO VEREMİYORDUM BU SEFER GALİBA OLACAK AMA SAKINCALARI VARMI BİLMİYORUM. kitabınıda okudum bana çok mantıklı geldi.Uzun vadede zararı olup olmayacağı konusunda bilgisi olan varmı?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...
Ben 33 yaşında 165 boyunda ve hamilelik sonrası kiloları ile başı dertte biriyim. Şu an 66.5 civarımız. 58 olmak istiyorum . Bir sürü şey denedim dukan falan kilo verdim ama hep devam edemeyip geri aldım geçen haftada aman sağlıklı olsun diye Taylan Kumelinin listelerimi yapayım dedim. Mısır patlağı yerken ne kadar saçmalığını düşündüm. daha önce okuduğum taş devri diyetiyse karatay diyeti çok benzer. Ve birde bir ayda iyi bir kilo veren arkadaşımnda desteği ile yarın bu diyeti yapmaya karar verdim. En kısa zamanda kitabını da alıp okuyacağım. Ama nette okuduklarımda bu ilk haftamı planlayabilirim diye düşünüyorum. Bende sizin gibi hergün menülerimiz yazmayı ve inşallah eksilerimi paylaşmayı çok istiyorum...
Aslında kilonuz pek de fazla sayılmaz kısa zamanda istediğiniz kiloya düşersiniz inşaAllahHoşgeldiniz
Güzel bir pazar günü öğünlerim
Sabah;
Sahanda yumurta
Maydanoz
Zeytin
Peynir
Öğlen;
1 portakal
Azıcık kuru dut ve kabuklu fıstık,1 tanecik de hurma
Akşam;
1 peymacun+1 lahmacun ( bol maydanozlu)
ayran
Dudaklarımın kenarında yarılmalar oldEczacı vitaminsizlikten demişti. Ekstra vitamin mi alsam acaba,yoksa günlük bir meyve yeter mi? :44:
1 portakal
Azıcık kuru dut ve kabuklu fıstık,1 tanecik de hurma bunları öğle değilde sabah öğünlerine ilave et karadut yemiişsen hurma yeme ikisinden birini seç karbonhidrat oranı yüksek kuru meyvelerden hurma kuru incir v.s bunlar 1-2 en fazla yenebiliyor
mevsim meyvesi sabah tüketmemız lazım hem kaldıki sanıldığının aksine zeytinde meyve aslında hergün zeytin yiyerek de meyve ihtiyacımızı kaarşılıyorz
ama canın meyve yemek istiyorsa karatay kahvaltısı yanında 1 adet olmak üzere meyveni yiyebilirsin
peymacun nedirmeyvelerden de vitamin ve mineral ihtiyacını alıyorsun ama ağız içinde yaraysa merhemler var ağız içine sürülen onlardan alıp uygulayabilirsin
merhaba benim bugün ilk günüm gayet rahat gidiyor.biliyor musunuz benbiraz korkuyorum bunları yiyipte ya kilo alırsam diye açgezmeyealışmışolduğumdan...kitapları sipariş ettim anca haftasonu elimde olur.o yüzden birkaçsorum var. tarhana unlubirçorba olmasınarağmen yenebilir galiba.doyanakadar olmasında bir sakınca varmı? meyve yemek yasakken bazıları nasıl akşam bile meyveyiyebiliyor?bir öğünde ikilahmacun yenilebilir mi?her türlü yağlıpeynirkaşar ve dilpeyniri de bu avuç içi sınırlamasıyla yenilebiliyor mu?
benim menüm:
sabah yarım domates yarım salatalık,3 ceviz,peynir ve 5 zeytinden oluşankahvaltımı saat 9 gibi yaptım.neskafe alışkanlığım olduğu için saat 10.30gibi de şekersiz türk kahvesi içtim. (aslında benbu saate kadar ayılamazdım işte de olsam ama bugün dinç hissettim kendimi.)12.30 gibide öğle yemeğine giderim.sabah yumurta yemediğim için belkiyumurtalı bişeyler yerim.ama akşam kocaman birtabak yeşil mercimek yemeği yapıcam kendime.Akşam yedi gibi bir bardak kefirimi içip yeme işini kapatırım ben.40 dakika koşu bandında yürümeyi de unutmayacağım.
merhaba, ben kitabı okudum ve karatay diyetini 2 gündür yapıyorum, bariz bir inme oldu ancak kahvaltıdan sonra cok şişkinlik hissediyorum. bir de tahin helvası yendiği yazıyor. içinde şeker yok mudur?
Öncelikle herkese kolay gelsin. Birşey sormak istiyorum. Karatay diyetine baktığımda yumurta neredeyse her sabahın olmazsa olmazı. Yumurta yiyemiyorum alerjim var ve muadil olarak ne kullanabilirim bilmiyorum. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Herkese hayırlı,mutlu geceler
Bugün oldukça cısslı geçti:18: Hayır tadıp bırakamıyorum ki illa o tatmanın hakkı verilecekAma yarın telafi edeceğim inşaAllah söz.Hem moralim bozuktu ondan oldu Neyse bugünlük cısları pek yazmadan-elim varmıyor normal yediklerimi bildireyim
Sabah;
aç karnına bir bardak ılık su ve sirke
1 haşlanmış yumurta
maydanozlu,peynirli,cevizli,baharatlı karışım
zeytin
Akşam;
köfte
tavuk
ayran
bolca salata
Bu arada dil peyniri yasak mı acaba?Bilen varsa ve yardımcı olursa memnun olurum
ne yediğimi soran olmuş
kahvaltıda 2 yumurtayla yapılmış tereyağlı peynirli omlet,2 domates,2 salatalık,7-8 zeytin
öğlenleri genelde ızgara köfte yiyorum
akşamları fırında sebze yemeği
genel beslenmem böyle her gün 1 saat spor yapıyorum aksatmamaya çalışıyorum ama kilo vermek bi yana almaya başladım hala devam ediyorum almaya
slm kizlar ben bi senedirr karatay hocamizin diyetinyle 8 kilo verdim halada vermek istiyorum ama bi yavaslama dönemimi desem zayiflamam durdu bugünkü anasayfada kansiz olanlar zayiflayamaz demiş hocamiz bende kansizlik var ama anlamadim ya kansizlik varsa ben 8 kiloyu nasıl verdim? neyse birsey soracağim diyeti uygularken ekmek yasak olmasina ragmen bir iki dilim yemeden edemiyordum şimdi ise cavdar ekmeği yiyorum cavdar yenebilirmi? bilgisi olan varmı
iyi sabahlar arkadaslar nolur deneyimli kızlar bana bir yardım
ben bu diyete basladıgımdan beri kabızım, nerde hata yapıyorum anlamadım ekmek yemedigim icin mi oluyor bole, iyilesmis olan hemeroidlerimim azdı gittikce kotuye gidiyor, cok su iciyorum ekstra ne yapabilirim
oyle ki eşim kabız olcagına bole sisman kal daha iyi demeye bile basladı, vakti ile bundan cok cekmisligim var gene eskiye dönüyorum gibibana onerilerinizi bekliyorum, ekmek yemek ve eskisi gibi ogunsuz yemek istemiyorum, diyetten once akılma ne zaman gelse yemek yerdim halbuki kitapta bu diyette daha normale donulcegini daha duzenli olacagını yazıyordu ben nerde hata yapıyorum ki anlamadım !
arkadaşlar günaydın bende karatay yapmaya çalışıyorum kitabıyla beraber haziranda düğünm var 58kilo olmak istiyorum Suan 70kilodayim nasıl yapacagimi bilemiyorum kabızlık problemim var bana yardımcı olun lütfen :-(
Kabizlik benimde hala tam halledemedigim büyük bir sorun...
cok zorlaninca bu karisim iyi geliyor:
bir kase yogurda
- 1 kasik keten tohumu yagi
- 1 tatli kasigi keten tohumu
- dogranmis cilek (3-4 tane)
veya
- suda bekletilmis kuru kayisi, hem suyu icilecek hemde kayisi yenecek
Aslında bu bünyesel ve zor bir konu. Kişiye göre değişen etkiler var yapacaklarınızın ama yine de paylaşalım belki işe yarar. Size tavsiyem yediklerinizi yazın ve kabızlığınızı takip edin yaptığınız günleri yazın o yediklerinizi yazdığınız yere. Ve nelerin sizi kabız yaptığını nelerin wc çıkışını sağladığını görüp bu şekilde düzenleyebilirsiniz. Gelelim çözümlere
*Yoğurt ve keten tohumu karıştırıp yenebilir.
*1 kaşık zeytinyağı ardından 2 bardak ılık su içilebilir.
*Her gün aynı saatlerde wc ye gidip oturup beklenebilir.
*4-5 günü geçerse lavman yapılabilir ama sürekli yaıldığında barsak tembelliği + elektrolit kaybı yaşanır. Tehlikeli. Mecbur kalmadıkça yapılmamalı. Ama hemoroid varsa ve kabızlık uzun sürerse beklenmemlidir
*Roka tere gibi yeşillikler bende çok etkili oldu. Salatasını yaptım. Limonlu yağlı yedim. Üstüne 1bardak su içtim.
Daha eklenebilir aklıma geldikçe yazarım. Çok geçmiş olsun. Ha birde barsk içlerinde hazır gıdalardan kaynaklı sertleşmiş. Barsak kıvrımlarında birikmiş olan katı ve zrarlı toksinler atılırken de bunlar olabiliyor ne kadara doğal besleniyorum neden kabız oluyorum diyoruz ya. Onlar atılırken oluyor. O yüzden daha fazla su içmemiz gerekiyor zorlayıcı olmayan egzersizler yapmamız gerekiyor.
Herkese acil şifa zor ya kabzlık.
Boy:163
Kilo:84
87 kiloydum aslında 3 kiloyu kalori hesabı yaparak verdim,sonra her şey bozuldu tekrar almaya başladım,85 kiloyla karataya başladım yarın iki haftam doluyor sabah oğlumla tartılacaz o 17 yaşında ve 140 kg ile başladı şimdi 4 kg kadar verdi ve çok mutluyuz.İlk işim karatay diyetine uygun alışveriş yapmak oluyor.yemekleri mümkün olduğunca erken hazırlamaya çalışıyorum ki oğlum da bozmasın.diyet yapıyor gibi değiliz ve haziran'ın sonunda kızımın düğnü var:)umarım zayıflayabiliriZ...
Öncelikle herkese kolay gelsin. Birşey sormak istiyorum. Karatay diyetine baktığımda yumurta neredeyse her sabahın olmazsa olmazı. Yumurta yiyemiyorum alerjim var ve muadil olarak ne kullanabilirim bilmiyorum. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.
Bahcemdeki nergislerle sizlere Günaydin diyorum.
Sabah. 1 kase sütlü bulgur corbasi, 2 hurma, 12 badem, 10 tane zeytin, 1 dilim peynir, cay.
iyi sabahlar arkadaslar nolur deneyimli kızlar bana bir yardım
ben bu diyete basladıgımdan beri kabızım, nerde hata yapıyorum anlamadım ekmek yemedigim icin mi oluyor bole, iyilesmis olan hemeroidlerimim azdı gittikce kotuye gidiyor, cok su iciyorum ekstra ne yapabilirim
oyle ki eşim kabız olcagına bole sisman kal daha iyi demeye bile basladı, vakti ile bundan cok cekmisligim var gene eskiye dönüyorum gibibana onerilerinizi bekliyorum, ekmek yemek ve eskisi gibi ogunsuz yemek istemiyorum, diyetten once akılma ne zaman gelse yemek yerdim halbuki kitapta bu diyette daha normale donulcegini daha duzenli olacagını yazıyordu ben nerde hata yapıyorum ki anlamadım !
aslında düzenli yürüyüş yapanların zamanla kabızlık sorununun bittiğini çevremden görüyorum ama bazı bünyelerde o da işe yaramayabiliyor aklıma gelen bikaç yöntemi yazayım umarım işe yarar
sabah aç karnına 1 kaşık zeytinyağı
çiğ kabak veya salatalık yeyip üstüne 1 bardak su
şalgam suyu
haşlanmış asma yaprağı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?