Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Merhaba herkese. Galiba ben iyi gidiyorum.dün yoğundum giremedim.

dünkü öğünlerim şöyleydi;

sabah(8.45):klasik karatay kahvaltısı,sadece yumurta yemediğim için 1/3muz yedim.cevizle süper oldu.
Ara yok
öğle sonrası(15.30):3-4 kuzu pirzola,3tavuk ızgara ve 3 tane içli köfte ve salata yedim. O kadar acıkmıştım ki sonrasında kuruyemişyedim.ama sanırımkavrulmuştu.yani tipik kuruyemiş hali işte.

Ama heralde 18.00den sonra hiçbirşeyyemedim.20'ye doğru sütlü bir kahve içtim.1.5ltsu.ve yarımsaat kızıımla dans aerobik arası birşeyler yaptık.

bugün
sabah(09.00):1 avuçceviz, 1 k.k. Dilpeyniri, 3 kurukayısı
ara:şekersiz türkkahvesi
öğle:2 yumurtadan omlet ve 1 kaseyeşilmercimek,yoğurt
akşam: 2 kase tarhanaçorbası ve bool salata.

1.5ltsu.ve yarımsaat koşubandında yürüyüş.

Menülerim hakkında yorum yaparsanız seviniirim.hala kitabım yok çünküüü.

sanırım ilk menünde iki öğün yapmışsın onedenle ikinci öğünün dolo dolu olduğu halde güzel ama içli köfte 3 biraz fazla gibi yani yanında çok et yemişsin ya 1 tane yeyip yanında ayran yoğurt veya salata olsa daha iyiydi iki öğün acıktırıyorsa 3 öğün yapıp daha az da yiyebilirdin spor için
ikinci menün 10 numara tam karataylık

Son düzenleme:

içli köfte ve tarhana çorbası tüketilebiliyormu bilmiyorum. onun dışında yediklerin diyete uygun bence. bugünkü menündeki aralıklar en az4-5 saat olursa herşey güzel görünüyor

kitabı olmayan arkadaşlara e-kitap olarak almalarını öneririm hem daha ucuz hem de anında bilgisayarında

Son düzenleme:
içli köfte haşlama yaparsanız yenebilir ama ölçüsünü büyüklüğüne göre ayarlayın bulgur pilavı 3 kaşık yenebiliyor dışı da bulgur olduğu için o ölçüye uydurarak yiyebilirsiniz
tarhana ev tipi az unlu olrsa yenebilir hazır olanlar yasak

ya kizlar sizinle birsey paylasicagim..
hafta sonu uzaktan misafirim geliyor yatili.

tatli, pasta, börek vs. menümde yer aliyor tabiki..
ben elhamdülillah artik kendimi kontrol edebiliyorum ama misafir kadina ayip olmazmi, benim yememem??

siz nasil yapiyorsunuz? acikcasi diyette oldugumu söylemek istemiyorum

[h=3]“Mantar” İçerdiği Besin Değerleri İle Ete Eşdeğer![/h]
Tüm dünya üzerinde binlerce çeşidi bulunan mantar besin değeri yüksek bir gıdadır. Özellikle protein ve demir bakımından oldukça zengin bir besin olan mantarda, A, B, P, D ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum ve fosfor da bulunmaktadır.
İçerdiği protein sayesinde et ile hemen hemen aynı besin değerlerine sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklara karşı bağışıklık kazandırarak direnci arttırır.
Bedensel ve zihinsel gelişimi destekleyici bir besin olan mantarı çocuklarınızın bol bol tüketmesini sağlayın. Gelişim çağındaki çocuklar kullanırsa zekâ gelişimleri artar. Hızlı algılama sağlanır ve odaklanma maksimum seviyeye çıkar.
Bol miktarda demir içeren mantar ayrıca kansızlığa iyi gelmektedir. Kandaki kolesterol oranını düşürdüğü için de kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engellemektedir.
Mantar bol protein içerir fakat yağ oranı çok düşüktür. Bu sebeple diyet menülerinde sıklıkla kullanılır. Mantar lezzetli ve besleyicidir ancak birçok zehirli türü bulunmaktadır. O yüzden bilmediğiniz mantarı yemeyiniz.

okuduğum başka makalelerden de glisemik indexinin 0-15 arasında olduğunu öğrendim. ayrıca kalorisi de çok çok düşük 100 gramı 20-30 gibi bişey. kahvaltıda yumurta sevmeyenler için bence iyi bir seçenek. ayrıca sotesi de nefis oluyor.

Hayirli bir gün diliyorum hepinize Karatay güzelleri.
Sabah. 2 hurma, 10 tane zeytin, 10 tane badem, 1 dilim peynir.
1/2 salatalik, 2 tane kk yumurta. Cay.

Son düzenleme:
xc9
Menekşe

Giriş tarihiFeb 2013Mesajlar695​

[h=2][/h]

Sivasin gulu kullanıcısından alıntı

Bahcemdeki nergislerle sizlere Günaydin diyorum.
Sabah. 1 kase sütlü bulgur corbasi, 2 hurma, 12 badem, 10 tane zeytin, 1 dilim peynir, cay.

arkadaşım senin bahçende karatay kahvaltısı yapmak istiyorum ama çok uzaktasın :44:

Cok iyi olurdu canim. Su an cennet gibi. Bahcem cok genis hepinize yer var bahcede.
Keske yakin olsaydik kahvaltiya gelirdiniz bana.

Merhabalar
Bugün itibariyle tam olarak başladım diyete.Size bişey sormak istiyorum.Tecrübelisiniz hepiniz. Ben sabah kahvaltımı 9,30-10,00 gibi yapıyorum. İkinci öğün 2,5-3,00 gibi oluyor. akşam 6,00 da eşim geliyor ve yemek yeniyor. 3 saat ediyor aradaki zaman. Bebeğim de 1 aylık gece 1-2 lere kadar ayaktayım.3,00 ten sonra bişey yemesem hem acıkırım,hem de eşimle birlikte yemek istiyorum.Sizce 2.öğünde çerez , muz veya yoğurt gibi hafif şeyler yesem ve 3,00 saat sonra da yemeğimi yesem olur mu? şimdiden teşekkür ederim.Bu arada ilk günkü kahvaltımı yazayım yanlışım varsa uyarın.

KAHVALTI: SAAT 9,30
2 kk peynir,5 zeytin,5 ceviz,2 tereyağlı yumurta,dereotu,1 salatalık ve domates

saat 12,30: 1 bardak süt

Süt içilebilir değil mi aralarda yoksa yanlış mı?

arkadaşlar listeme bi göz atın lütfen 1.5aya kadar vermem gereken 12kilom var farklı birey oneren var mi
sabah kahvaltim 7de
1kk peynir 8adet köy zeytini 2tane rafadan yumurta yarım litre limonlu su

öğlen 12.de salata 3-4 tepeleme etli. bezelye yarım bardak yoğurt yedim sizce nasıl bana lütfen yardım edin

öncelikle sunu söylemek isterimki, bu diyetle 1,5 ayda 12 kilo vermen imkansiz.
yani 100 kilodan fazla olsan olabilirdi, o kadar degildin galiba?
burdaki arkadaslardan kacamak yapmiyanlar en fazla 5-6 kilo veriyorlar 1 ayda..

menüne gelince, eger doyuyorsan gayet güzel.
bezelyeye dikkat etmeni tavsiye ederim, havuc ve patates gibi pisince GI degeri yükseliyor. ben acikcasi cok yememeye calisiyorum.

kahvaltida karatay tabagini yapsan belki günde iki ögünde yetebilir sana.
cevizini, yesilligini ve kuru meyvelerini alsan 5-6 saat acikmiyorsun zaten.

arti bol sivi tüketmeni ve hareket etmeni tavsiye ederim

teşekkürler yorumun için.normalde3 öğün beslenince ve araları 4 saat gibi tutunca acıkmıyorum.ama dün dışarıda geçirilen yoğunbirgündü.ve ikinciöğünümde gerçekten çok acıkmıştım.masayagetirilen yumuşacık ve sıcacıkekmekleri redettiğime ben bile şuan inanamıyourm.

içliköfte biraz fazla oldu farkettim.ama küçükşekilde yapılanlardandı.yinede bir daha bu kadar uzun aravermiyeceğim.çünkü çok tehlikeli...:26:

içli köfte ve tarhana çorbası tüketilebiliyormu bilmiyorum. onun dışında yediklerin diyete uygun bence. bugünkü menündeki aralıklar en az4-5 saat olursa herşey güzel görünüyor

merhaba leneva. bende araştırıken tarhana unlu olduğu için içilmesinini garipsemiştim.tavsiyesi üzerine bu diyete başladığım ve karataykitabını hatmeden arkadaşım ev yapımı tarhananın uygun olduğunu söyledi.(bu aradabende ipekhanımınçiftliğinden alınma tarhana varbence çokuygun.çünkütuzsuz.tavsiye ederim)

ve bulgurda yenebildiğinden ölçülü miktarda içliköfte haşlama olarak tüketilebiliyor.

öncelikle teşekkür ederim sivi günde 5yada 6 yarım pet sise içiyorum ayrıca karatay tabağı ne canım bide kayısı ceviz şimdi aldırıyorum bezelye mecburiyetten yedim duyuyorum bu listemle doyuyorum 70kiloyum ben

• Az pişmiş 2 adet yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir. Omlet, menemen, çılbır, mıhlama, pastırmalı yumurta yapılabilir. (Saf tereyağı, pastırma ve az pişirilmiş yumurtanın faydaları hakkında daha geniş bilgileri ‘Karatay Diyeti’ ve ‘Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık’ kitaplarında bulabilirsiniz.)

• Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak! Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu, Balıkesir sepet peynir vb yöresel peynirler olabilir… Ancak yanında herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb yenmeyecek!

• Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi: Kuruyemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak!

• Az tuzlu 10-15 adet zeytin:Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.

• Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb: Doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.

• Limonlu çay veya süt içilebilir: Şekersiz ve tatlandırıcısız olarak!

Merhabalar ben de yarın Karatay Diyetine başlıyorum inşallah:) Boyum 1.63 kilom ise 63.7.. Kitaplarımı sipariş verdim yarın öbür gün gelir inşallah:)

hoşgeldin aramıza...

hoşgeldin aramıza.karışık çerez ve ay çekirdeğini bir öğünde yeme yani bugün çerez mesala yarın çekirdek yiyebilirsin.birde o sarımsağı nasıl yedin kahvaltıda :)taze sarımsağı severim ama kahvaltıda değil akşam yemeğinde...

hoşgeldin canım aramıza.inşallah en kısa zamanda kilonu verip bebeğine kavuşursun .Allah gönlüne göre versin.4 kiloyu 1 ayda halledersin merak etme:)....

hoşgeldin sende aramıza.sabah kahvaltını güzel yaptığında hiç acıkmıyorsun.hatta 2 öğün bile yetiyo bazen...

merhaba, ben kitabı okudum ve karatay diyetini 2 gündür yapıyorum, bariz bir inme oldu ancak kahvaltıdan sonra cok şişkinlik hissediyorum. bir de tahin helvası yendiği yazıyor. içinde şeker yok mudur?

hoşgeldin aramıza...

canım liste için ellerine sağlık.ben 2 gündür gelemedim.bugün geçmişi okuyorum.tek ben kilo verememişim ama almamışımda bu iyi sayılır...

tabiki çıkacak acısı haftaya kilo vermiş olacam belki liste 1. bile olurum

hareket hareket hareket ne kadar önemli aslında bende 2 gündür bunun önemini daha iyi anladım.birde akşamları az yenirse gerçekten kilo vermek işten bile değil...

kayısıyı ve kuru yemişleri sabah yersen akşama kadar hem onları yakmış olursun hemde sana zindelik verir...

ne güzel bahçeyle uğraşmışsın.ohh taze taze yersin artık....

çok teşekkür ederim 60olsam yine iyidir ya inşallah

Zamanla geçecek inan bana. Ama yediklerin gerçekten mevsimsel ve hormonsuzsa. Kurallara uyarsan geçeceğine eminim. Benimde vardı düzeldi

Yemeklerle birlikte kuruyemiş yendiğinde kilo veremezsiniz. 3 içli köfte yenebilir fakat yanında yedikleriniz de var. Ancak erken yemişsiniz ve verdiğiniz uzun araya raağmen kaçamak yapmamısınız tebrik ederim. Yanlış olan şey kuruyemiş. İçli köfte haşlanmıştır umarım :44: Yürüyüş süper İkinci menü güzel ama gün içinde ağırlıklı olarak karbonhidrat yemişsiniz. Öğle ve akşam yemeklerini dengeleyin. Kavrulmamış kuruyemiş kesinlikle yenmeyecek

Bana dokunuyor diyebilirsin. Mideme iyi gelmiyor diyebilirsin. Yada bana iyi gelmiyor diyebilirisin.

Ya sabah kahvaltınızı öne alın 3 öğün yapın ya da akşam yemeğinizi ve sabah kahvaltınızı biraz geç saate alın 2 öğün yapın. 08:00-13:00- 18:00 ya da 11:00-18:00 gibi yapabilirsiniz. Ben genelde 11:00-18:00 şeklinde 2 öğün besleniyorum akşam da acımıyorum sabah da. Kalkınca acıkırsanız yoğurt yiyebilirsiniz.
kahvaltıya kadar tutar sizi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…