Merhaba herkese. Galiba ben iyi gidiyorum.dün yoğundum giremedim.
dünkü öğünlerim şöyleydi;
sabah(8.45):klasik karatay kahvaltısı,sadece yumurta yemediğim için 1/3muz yedim.cevizle süper oldu.
Ara yok
öğle sonrası(15.30):3-4 kuzu pirzola,3tavuk ızgara ve 3 tane içli köfte ve salata yedim. O kadar acıkmıştım ki sonrasında kuruyemişyedim.ama sanırımkavrulmuştu.yani tipik kuruyemiş hali işte.
Ama heralde 18.00den sonra hiçbirşeyyemedim.20'ye doğru sütlü bir kahve içtim.1.5ltsu.ve yarımsaat kızıımla dans aerobik arası birşeyler yaptık.
bugün
sabah(09.00):1 avuçceviz, 1 k.k. Dilpeyniri, 3 kurukayısı
ara:şekersiz türkkahvesi
öğle:2 yumurtadan omlet ve 1 kaseyeşilmercimek,yoğurt
akşam: 2 kase tarhanaçorbası ve bool salata.
1.5ltsu.ve yarımsaat koşubandında yürüyüş.
Menülerim hakkında yorum yaparsanız seviniirim.hala kitabım yok çünküüü.
arkadaşlar listeme bi göz atın lütfen 1.5aya kadar vermem gereken 12kilom var farklı birey oneren var mi
sabah kahvaltim 7de
1kk peynir 8adet köy zeytini 2tane rafadan yumurta yarım litre limonlu su
öğlen 12.de salata 3-4 tepeleme etli. bezelye yarım bardak yoğurt yedim sizce nasıl bana lütfen yardım edin
sanırım ilk menünde iki öğün yapmışsın onedenle ikinci öğünün dolo dolu olduğu halde güzel ama içli köfte 3 biraz fazla gibi yani yanında çok et yemişsin ya 1 tane yeyip yanında ayran yoğurt veya salata olsa daha iyiydi iki öğün acıktırıyorsa 3 öğün yapıp daha az da yiyebilirdin spor için
ikinci menün 10 numara tam karataylık
içli köfte ve tarhana çorbası tüketilebiliyormu bilmiyorum. onun dışında yediklerin diyete uygun bence. bugünkü menündeki aralıklar en az4-5 saat olursa herşey güzel görünüyor
öncelikle sunu söylemek isterimki, bu diyetle 1,5 ayda 12 kilo vermen imkansiz.
yani 100 kilodan fazla olsan olabilirdi, o kadar degildin galiba?
burdaki arkadaslardan kacamak yapmiyanlar en fazla 5-6 kilo veriyorlar 1 ayda..
menüne gelince, eger doyuyorsan gayet güzel.
bezelyeye dikkat etmeni tavsiye ederim, havuc ve patates gibi pisince GI degeri yükseliyor. ben acikcasi cok yememeye calisiyorum.
kahvaltida karatay tabagini yapsan belki günde iki ögünde yetebilir sana.
cevizini, yesilligini ve kuru meyvelerini alsan 5-6 saat acikmiyorsun zaten.
arti bol sivi tüketmeni ve hareket etmeni tavsiye ederim
öncelikle teşekkür ederim sivi günde 5yada 6 yarım pet sise içiyorum ayrıca karatay tabağı ne canım bide kayısı ceviz şimdi aldırıyorum bezelye mecburiyetten yedim duyuyorum bu listemle doyuyorum 70kiloyum ben
Merhabalar ben de yarın Karatay Diyetine başlıyorum inşallah:) Boyum 1.63 kilom ise 63.7.. Kitaplarımı sipariş verdim yarın öbür gün gelir inşallah:)
ben daha yeniyim aranızda kızlar
daha pek yol katedemedim..
kahvaltı menumu yazsam bana yanlısım olup olmadıgını deneyimli arkadaslarım yazarsa sevinirim :)
* yumurtalı cokelek
* 3 bardak yesil cay
* 10 yesil zeytin az tuzlu limonlı ve zeytinyaglı
* avuc ici kadar peynir
* bir cay tabagı karısık cerez
* bir kase kavrulmamıs aycekirdegi
* bi kac sap taze sarımsak ve taze nane
* 2 kasık sut kaymagı
* yarım kase kefir
* bi iki tatlı kasıgı domatesli salca sosu
kilo vermeye baslayınca ben de listeye girmek istiyorum :)
hepimize kolay gelsin arkadaslar
Merhabalar
bende 38 yaşındayım 157 boyum 58 kiloyum 3 asılama 1 tup bebek gecirdim bu süreçte 3-4 kilo aldım 1 ay sonra yeni bir tüp bebek deneyimi
yaşayacağım 1 ay sürede 3-4 kilo vermem lazım.. bu yüzden aranıza katılmaya karar verdim ama benim kısıtım her gün bal polen 1 kucuk kaşık yemem lazım ayrıca
dr tavsiyesiyle 2 kuru incir ve ceviz badem yemem gerekiyor.
Başlangıç tarihi:22.04.2013
Başlangıç kilo :58
Geçen hafta :
Bu hafta :
Fark :
Fark yüzdesi
Toplam fark :
Beden :38
Spor :
Boy :157cm
merhaba benim bugün ilk günüm gayet rahat gidiyor.biliyor musunuz benbiraz korkuyorum bunları yiyipte ya kilo alırsam diye açgezmeyealışmışolduğumdan...kitapları sipariş ettim anca haftasonu elimde olur.o yüzden birkaçsorum var. tarhana unlubirçorba olmasınarağmen yenebilir galiba.doyanakadar olmasında bir sakınca varmı? meyve yemek yasakken bazıları nasıl akşam bile meyveyiyebiliyor?bir öğünde ikilahmacun yenilebilir mi?her türlü yağlıpeynirkaşar ve dilpeyniri de bu avuç içi sınırlamasıyla yenilebiliyor mu?
benim menüm:
sabah yarım domates yarım salatalık,3 ceviz,peynir ve 5 zeytinden oluşankahvaltımı saat 9 gibi yaptım.neskafe alışkanlığım olduğu için saat 10.30gibi de şekersiz türk kahvesi içtim. (aslında benbu saate kadar ayılamazdım işte de olsam ama bugün dinç hissettim kendimi.)12.30 gibide öğle yemeğine giderim.sabah yumurta yemediğim için belkiyumurtalı bişeyler yerim.ama akşam kocaman birtabak yeşil mercimek yemeği yapıcam kendime.Akşam yedi gibi bir bardak kefirimi içip yeme işini kapatırım ben.40 dakika koşu bandında yürümeyi de unutmayacağım.
bu arada bugün sabah tartıda 67çıktım.ne yazıkki tartımdan emindeğilim.yenisini alana kadar idare edicem.çünkü süreklifarklı bir rakam göstermekte.
bu herkesekolaylıklar dilerim..
merhaba, ben kitabı okudum ve karatay diyetini 2 gündür yapıyorum, bariz bir inme oldu ancak kahvaltıdan sonra cok şişkinlik hissediyorum. bir de tahin helvası yendiği yazıyor. içinde şeker yok mudur?
bu hafta karatay gurubunun en minnak listesi karsinizda
1. sea 2.77%
2. degua 2.52%
3. Dilara_20 1.58%
4. Sivasin gulu 1.48%
5. chevrefeuille 1.45%
6. SelmaninKizi 1.38%
7. xc9 1.18%
8. FZGUN 0.67%
9. esas2066 0.0%
tüm kilo veren ve veremiyen arkadaslari tebrik ederim
küçük ama verimli bir liste olmuşherkes kilo vermiş esas2006 hariç o da haftaya acısını çıkaracaktır eminim
yüzdeyi hesaplamamıştım benim yerime hesaplamışsın teşekkür ederim
umarım hepimiz haftaya daha çok kilo veririz bu arada listeye girmeyen arkadaşların da haftaya listede yerini almalarını istiyorum ben de haftalarca girmemiştim oysa çok motive edici oluyor
ismini yanlış yazmışım ama isim alanında düzeltme yapılamıyormuş
Selam arkadaşlar
Başlangıç tarihi:22,04,2013
Başlangıç kg:69
Geçen hafta:69
Bu hafta:69
Fark:0
Fark yüzdesi:0
Toplam fark:0
Beden:42
Spor:2 saat 6,5 le yürüyüş
Boy:1,55
arkadaşlar bugün yeniden karataya başlıyorum.Artık bana yeni bir ben lazımkendimi sevmem lazım
kusura bakmayın çalıştığım için nete pek giremiyorum ama fırsat buldukça bildirim yapmayı düşünüyorum. Ben önceden de karatay yaparak 11 kilo verdim şu an 69 kiloyumbana sivasın gülü arkadaşım nasıl beslenerek 1,5 ayda bu kiloyu verdiğimi sormuş öncelikle arkadaşlar her gün 2 saate yakın tempolu yürüdüm su gibi terliyordum ,karatayın en önemli yasaklarından ekmek ,şeker,pirinçten ve tuzdan kati suret uzak durdum. Bol su içtim 3 lt ye yakın,2-3 fincan yeşil çay içtim karatay menüsünden de olsa mümkün olduğunca az yedim kuru yemişi 1 bardak değilde 5 er tane yedim,omega 3 kullandım kısacası diyete olsa hiç bir şeyi abartmadan yedim ve en önemlisi hep hareket halindeyim ve sık sık tartılmadım 1,5 ay sonra tartıldım kendime 1,5 ay kotası koymuştum onu uyguladım sadece inceldiğimi,zayıfladığımı kıyafetlerimden anladım bugün tekrara aynı sistemi uygulayıp sonuçları sizinle paylaşmak isterim.
Aaa vallahi gerçekten yemedim. Çorba içmeyi planlıyordum hazırlığım olmadığı için sabah kahvaltısı gibi şeyler yedim. Yumurta ceviz peynir ve zeytin 1 bardak çay.
Birde ben akşam yemeğimi 17. 30 gibi yedim mercimek ve bir bardak kefir ve biraz önce de yeşilçayımı yaptım ve 3-4 kuru kayısı yedim. Kayısıyı akşam yemem yanlış mı oldu?
Yeni olmanıza rağmen 3 kilo vermişsiiz tebrikler ne kadar zamanda oldu bu.
Selmanin kizi canim. Liste icin tsk ediyorum.
Ellerine emegine saglik.
FZGUN. Cizelge icin tsk tatlim. Ellerine saglik.:13:
Ama kopyaladim olmadi canim.
Ögle. 4 kasik bulgur pilavi 1 kepce güvec. Ayran & su.
Aksam. 1 kase yogurtlu corba, yarma, fasulye, nohut & yesil mercimekli.
1 bardak su. Bugün 1. 1/2 saat bahcemde calistim. otlari temizledim.
fasule & Biber ektim.
Az pişmiş 2 adet yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir. Omlet, menemen, çılbır, mıhlama, pastırmalı yumurta yapılabilir. (Saf tereyağı, pastırma ve az pişirilmiş yumurtanın faydaları hakkında daha geniş bilgileri Karatay Diyeti ve Karatay Diyetiyle Yaşam Boyu Sağlık kitaplarında bulabilirsiniz.)
Bir avuç içiniz kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak! Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu, Balıkesir sepet peynir vb yöresel peynirler olabilir Ancak yanında herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb yenmeyecek!
Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi: Kuruyemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak!
Az tuzlu 10-15 adet zeytin:Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.
Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb: Doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.
Limonlu çay veya süt içilebilir: Şekersiz ve tatlandırıcısız olarak!
tesekkur ederim yazdıklarınız icin onerilerinizi dikkate alıcam, evet cok zor umarım gecer, bu diyetle baslayan bir surec oldugu icin üzüldüm, diyetten once hersey yolunda idi, bunye yeni bi duzene alısıyor belki alısınca da gecer diye umuyorum
Merhaba herkese. Galiba ben iyi gidiyorum.dün yoğundum giremedim.
dünkü öğünlerim şöyleydi;
sabah(8.45):klasik karatay kahvaltısı,sadece yumurta yemediğim için 1/3muz yedim.cevizle süper oldu.
Ara yok
öğle sonrası(15.30):3-4 kuzu pirzola,3tavuk ızgara ve 3 tane içli köfte ve salata yedim. O kadar acıkmıştım ki sonrasında kuruyemişyedim.ama sanırımkavrulmuştu.yani tipik kuruyemiş hali işte.
Ama heralde 18.00den sonra hiçbirşeyyemedim.20'ye doğru sütlü bir kahve içtim.1.5ltsu.ve yarımsaat kızıımla dans aerobik arası birşeyler yaptık.
bugün
sabah(09.00):1 avuçceviz, 1 k.k. Dilpeyniri, 3 kurukayısı
ara:şekersiz türkkahvesi
öğle:2 yumurtadan omlet ve 1 kaseyeşilmercimek,yoğurt
akşam: 2 kase tarhanaçorbası ve bool salata.
1.5ltsu.ve yarımsaat koşubandında yürüyüş.
Menülerim hakkında yorum yaparsanız seviniirim.hala kitabım yok çünküüü.
ya kizlar sizinle birsey paylasicagim..
hafta sonu uzaktan misafirim geliyor yatili.
tatli, pasta, börek vs. menümde yer aliyor tabiki..
ben elhamdülillah artik kendimi kontrol edebiliyorum ama misafir kadina ayip olmazmi, benim yememem??
siz nasil yapiyorsunuz? acikcasi diyette oldugumu söylemek istemiyorum
Merhabalar
Bugün itibariyle tam olarak başladım diyete.Size bişey sormak istiyorum.Tecrübelisiniz hepiniz. Ben sabah kahvaltımı 9,30-10,00 gibi yapıyorum. İkinci öğün 2,5-3,00 gibi oluyor. akşam 6,00 da eşim geliyor ve yemek yeniyor. 3 saat ediyor aradaki zaman. Bebeğim de 1 aylık gece 1-2 lere kadar ayaktayım.3,00 ten sonra bişey yemesem hem acıkırım,hem de eşimle birlikte yemek istiyorum.Sizce 2.öğünde çerez , muz veya yoğurt gibi hafif şeyler yesem ve 3,00 saat sonra da yemeğimi yesem olur mu? şimdiden teşekkür ederim.Bu arada ilk günkü kahvaltımı yazayım yanlışım varsa uyarın.
KAHVALTI: SAAT 9,30
2 kk peynir,5 zeytin,5 ceviz,2 tereyağlı yumurta,dereotu,1 salatalık ve domates
saat 12,30: 1 bardak süt
Süt içilebilir değil mi aralarda yoksa yanlış mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?