[h=3]Malzemeler[/h]
[h=2]Keşkek Yapılışı[/h]
- 1 kg kemikli kuzu eti (gerdan olabilir)
2 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Kristal kayatuzu, karabiber, kimyon, tarçın (ağız tadına göre)
1. Dövme buğday ve nohudu yıkayıp, akşamdan ayrı kaplarda ılık su ile ıslatın.
2. Ertesi sabah önce akşamdan ıslattığınız buğdayı düdüklü tencereye boşaltın, sonra etleri ilave edin, üzerlerini 4-5 cm geçecek ölçüde su ilave edip, kısık ateşte pişirin (60-70 dakika kadar).
3. Bu arada soğanı soyun, küçük küp şeklinde doğrayın ve nohudun üzerine ilave edin. Eğer nohut akşamdan koyduğunuz suyu çekmişse, üzerini örtecek miktarda su ekleyin ve kısık ateşte pişirin (pişmeye yakın salçayı ilave edin). Nohutlar yumuşayıp pişince tencereyi ateşten indirin.
4. Buğdaylar pişince düdüklü tencereyi de ateşten indirin, buharının boşalmasını bekleyin. Kapağını açın, etleri tenceren çıkarın, kemiklerinden ayırıp didikleyin ve tekrar pişmiş buğdaya katın. Tahta bir kaşıkla döve döve özleştirin.
5. Küçük bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin, buğdayın bulunduğu tencereye koyun, tuz, karabiber, kimyon ve tarçını serpin, güzelce karıştırın ve keşkeği bir servis tabağına koyun. Keşkeğin ortasını çukurlaştırın ve içine haşlanmış nohudu koyup servis yapın.
başlangıç tarihi:19 nisan
başlangıç kilo:76
geçen haftaki kilo:74.8
bu hafta kilo: 75.6
haftalık yüzde:
fark:+800 gr
toplam fark:400 gr
beden:42-44
boy:1.58
spor:yapamadım
Kilo almışımMoralim çok bozuldu.Sabah kalkıp yürüyüş yaptım bende...Haftaya görür gününü kilolar
oof off ne harikulade gözüküyor yarın annemler gelecek vebende onlara bunu yapacağım.peki porsiyon miktarımız ne olmalı.bence enfazla bir tabak bol salata bol ayranla....
ama zaten açımm 2.öğünümde ne yesem diye düşünüyorum offf offf çok güzele benziyo bende denemek istiyorum.acaba ben şimdi ne yesem ki :44:
29 NİSAN HAFTALIK KG BİLDİRİM SONUÇLARIMIZ
1.degua %2.3
2.denvir %2.1
3..Sİvasin gulu %2.04
4.Selmanin kızı %1.56
5.esas2006 %1.5
6.xc9 %1.2
7.felluz %0.71
8.sea %0.32
kg su sabit olan leneva Başlangıç tarihi 22 Nisan başlangıç kg su 60,şuanki kg 60
kg alan Dilara_20 %-1.07 Buhafta spor konusunda takipteyim
1.degua %2.3
2.denvir %2.1
3..Sİvasin gulu %2.04
4.Selmanin kızı %1.56
5.esas2006 %1.5
6.xc9 %1.2
7.felluz %0.71
8.sea %0.32
kg su sabit olan leneva Başlangıç tarihi 22 Nisan başlangıç kg su 60,şuanki kg 60
doğru diyosun. yoksa benim kilolar yerinde saymaya devam edicek:26:Deguacigim liste icin ellerine saglik..
iki haftadir cok iyi gidiyoruz, dimi kizlar
Leneva ve Dilara_20 gözlerimiz bu hafta üzerinizde, kendinize az ceki düzen verin ayolll
1.degua %2.3
2.denvir %2.1
3..Sİvasin gulu %2.04
4.Selmanin kızı %1.56
5.esas2006 %1.5
6.xc9 %1.2
7.felluz %0.71
8.sea %0.32
1.degua %2.3
2.denvir %2.1
3..Sİvasin gulu %2.04
4.Selmanin kızı %1.56
5.esas2006 %1.5
6.xc9 %1.2
7.felluz %0.71
8.sea %0.32
kızlar çizelgeyi anlaatığınız şekilde profil ayarlarına kopyalıyorum eklediğiniz çizelge uygun formatta degildir diye yazıyo yanlış yerimi kopyalıyorum acaba
kızlar çizelgeyi anlaatığınız şekilde profil ayarlarına kopyalıyorum eklediğiniz çizelge uygun formatta degildir diye yazıyo yanlış yerimi kopyalıyorum acaba
bitek alti kirmizi cizilmis alani kopyalayacaksin.. http.......png
canım sadece onu koplayayıp değişiklikleri kaydet diyorum bu formata uygun çizelge degildir diyor anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?