Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Hosgeldiniz ve kolay gelsin kizlar

aramiza katilmak istiyorsaniz hergün yediklerinizi, ictiklerinizi ve sporunuzu bildirmeniz gerekiyor.
kilo bildirim günümüz pazartesi, saat 14e kadar kilo bildirim yapmaniz yeterli

bende denemek istiyorum bir haftada kaç kg gidio bu diyetle

teşekkür ederim deguacım elbetteki fikirlerimizi soyluyoruz, burda birbirimizden faydalanmak birseyler ogrenmek icin yazıyoruz degil mi, takdir edersin ki ben daha cok yeniyim aranızda, yadırgadıklarım ve bilmedigim cok sey var
bu bir yaşam sekli ve buna inanmak gerek ilk once anladıgım kadarı ile, ben tüm yasam icin dusunmemistim acıkcası

daha ogrenecek cok seyim var, deneyimlerinize ve motivasyona ihtiyacım var... teşekkür ederim canım

selam arkadaşlar, karataya başlamadan önce aldığım kepekli pirinç var evde az kalmış. onu değerlendirebilir miyim acaba? bir tarifiniz var mı?

merhaba
ben sabah 10 - 11 ve aksam 18 -1 9 arası olmak üzre iki ogun yiyiorum aralarda sadece su ve sekersiz caylar iciyorum bazen de kefir yada süt.

sabah:

iki yumurta
peynir ver lor
bir avuc kuruyemis
bir bardak ıhlamur
10 tane kadar da zeytin

bisiy sormak istiyorum her sabah iki yumurta gercekten bana zor geliyor bir yumurta artı bir meyve yesek olabilir mi?

selam arkadaşlar, karataya başlamadan önce aldığım kepekli pirinç var evde az kalmış. onu değerlendirebilir miyim acaba? bir tarifiniz var mı?

pilav olarak yaparsan fazla miktar yeme durumun olur, bence sebze yemeklerine biraz biraz katabilirsin :) ama cok zor pistigini okumustum oncesinde haslaman mı gerek acaba bilemiyorum.

pilav olarak yaparsan fazla miktar yeme durumun olur, bence sebze yemeklerine biraz biraz katabilirsin :) ama cok zor pistigini okumustum oncesinde haslaman mı gerek acaba bilemiyorum.

pilavını zaten hç beğenmemiştim :) pilav yapmam sanırım. salatasını yapsam diye düşünüyordum. merak ettiğim diğer pirinç gibi mi değerlendireceğiz onu da. tamamen yasak mı yani?

pilavını zaten hç beğenmemiştim :) pilav yapmam sanırım. salatasını yapsam diye düşünüyordum. merak ettiğim diğer pirinç gibi mi değerlendireceğiz onu da. tamamen yasak mı yani?

evet pirinc yasakmış, ama daha sabah bir yazı okudum, esmer pirinc beyazına gore daha faydalı ve daha az zararlı... işlenmemiş cunku.

kitaptada yenmemesi gerekenler bolumnde pirinc pilavı yazıyor baska bisiy belirtmemis.. pirinc yazmayıp pilavı dedigine gore belki de yemeklere katılabilir.. deneyimli arkadaslar daha acık bilgiler verebilir canım benim yazacaklarım yorumdan ibaret kaldı :)

teşekkür ederim :)

hoşgeldin aramıza hemen başla bildirimlere...

dijitaller +2 gösteriyor üzülme

bugünden başla menü bildirimlerine

ciddimi dijitaller 2kg.fazlamı gösteriyo sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim bende dijitalde tartılıyorum...

slm kızlar bende katılabilirmiyim sizlere

bencede özelden zor olur canım sitede yayınlayalım hem herkesin ne kadar verdiğini görür ona göre yorumlarız...

bende denemek istiyorum bir haftada kaç kg gidio bu diyetle

hoşgeldin.gerçekten uyarsan kurallara ve dikkat edersen haftada 1kg.verebilirisn...

hergün yemek zorunda değilsin yumurta yemediğin günler meyve yiyebilirsn mesela 2 muz yerli ise ithalse 1 muz gibi...

bildiğim kadarıyla hoca sodayı pek önermiyor, çok içesiniz varsada sindirim tamamlandıktan sonra içiniz

Ben acikcasi sodayi iciyorum cünkü burada dogru dürüst bir sebep gösterilmiyor.
Cizelge nasil yapiliyor arkadaslar?

çok istiyorsan tabikide içebilirsin canım. hiç bişey zorla yapılamaz değil mi?
sebebi ( bildiğim kadarıyla): karatay diyetinin özü gi düşük yiyeceklerle açlık hissetmeden hormonların salgılanmasına yeterli zaman tanınarak beslenmek.( çook basit tabiriyle oldu bu ) gi düşük olan bir öğünü yediğinizde bunu sindirebilmek için 5-6 km yürüyüş yapmış kadar enerji harcıyorsunuz. ama soda içilince sindirime yardımcı olduğu için, o kadar fazla enerji harcanmıyor ve dolayısıyla da istenildiği gibi çok fazla kilo kaybedilmiyor:13:

Kızlar, Karatay Hoca istediğiniz kiloya geldikten sonra, abartmamak koşuluyla az miktarlarda ancak karşılığında günde 5 km yürümek şartıyla istediğinizi yiyebileceğinizi söylüyor ve hatta 2. kitabında da yazıyor.. Mesela haftada 1 dilim börek, 1 küçük sütlü tatlı, pirinç pilavı, makarna olabilir ancak bunun için ilk önce sağlık ve kilo sorununuzu çözecek, yediğinizin karşılığında da 5 km. yürüyeceksiniz.. Tabi bu süreçte zaten birtakım şeyleri de öğrenmiş olacaksınız (olacağız) mesela ekmek üstüne tereyağ, börek yanına ayran gibi gi düşürülerek ve erken saatlerde yenerek, karşılığını da ödeyerek bir denge içinde sürecek hayatımız.. Yoksa bir insanın ömür boyu hiç ağzına pirinç sürmemesi için ancak Karatay hoca gibi bu işe yıllarını vermiş, hatmetmiş olması lazım ki zararlarını bilip uzak dursun.. Mesela oldu da akşam geç yediniz diyor, sosyal hayatın içinde insanlarız, yatmadan aldığınız enerjiyi yakarsanız bir sorun yok, alışkanlık olmaması kaydıyla.. Bunu hayat boyu sağlıklı beslenme olarak sunduğu için bu konularda töleransı var ancak henüz yolun başındayken değil, amacımıza ulaştıktan sonra.. Soda da denildiği gibi sindirimi yavaşlattığı için yemeklerin üstüne önerilmiyor, zira amaç besinlerin uzun süre tokluk hissi yaratması.. Yemekten çok sonra içebilirsiniz, günde 1 tane maksimum..

Degua teşk. Ederim. evet alıntı ile cevap veremiyorum ama geçmiş yazışmaların tamamını takip ediyorum ben bugünki menümüde bildirmek istiyorum. Sabah 08.30karatay kahvaltısı öğlen Türk kahvesi 16.30 bir tabak kısır(bol sebzeli) suyumu 3lt tamamlarım akşama kadar ve 40 dk eliptik bisiklet benim menüm bu kadar:)

Arkadaşlar bugün sabah kahvaltımı geç yapmak zorunda kalmam suretiyle düzenim biraz bozuldu; ben de bugün için iki öğün yapıyorum:

SABAH (11.30):
3 adet haşlanmış yumurta, 1 bardak süt, 1 dilim ananas

AKŞAM (16.45)
Zeytinyağlı ıspanak, limonlu çok az roka&nane, 1 kâse keten tohumlu cacık.

Akşam saatlerinde 1 fincan türk kahvesi içerim belki.

Birazdan spora gideceğim. 30 dk yürüyüş, 45 dk zumba. Şimdilik yaklaşık 2 lt su içtim; gün bitene kadar 2,5-3 lt’ye tamamlarım.

Aramıza katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum, protein yapanlara başarılar diliyorum ve sonuçlarını merakla bekliyorum, herkese bol motivasyonlu günler :)

akşam yemeğini biraz erkene çektim geç kahvaltı olunca 2 öğün yettii
akşam fırında balık salata
suyum daha 1 litre oldu
yatana kadar 2.5 litre olması konusunda zorlıycam yaz gelıyor terle su kaybımız artıyor suyu da artırmammız lazım

Yeni katılan üyerlerimiz için karatay diyetİnde dikkat edilmesi gereken hususlar

1-Öğünlerin arasında 4-5 saat olmalıdır.Çünkü Yemekden 4-5 saat sonra ağzımıza tek bir lokma dahi koymadığımızda Leptin hormano salgılanmaya başlar.Leptin hormonun görevi vucudumuzun çeşitli yerlerinde depolanmış yağları yıkararak,vucudumuza gerekli olan enerjiyi sağlamasıdır.Aksi halde insülin hormanı devreye girerek insilün direnci oluşarak kilo vermemız zorlaşacaktır.
2- Ara öğün yapmıyoruz.Canan hocanın önerisi günde 2 öğün yapılması yönundedir.
3- Saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenilip içilmeyecek.
4-Meyveler kilo verme sırasında 1 porsiyon mevsim meyvesi olarak sabah öğününde yenilecek.
5-Kuruyemişler 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındıkyerfıstığı, ancak tuzsuz kavrulmamış olmak şartıyla yenebilir.leblebi yasak)
6-Kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-Bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemelidir.
8-İçecekler şeker yada tatlandırıcı kullanılmadan içilecektir.
9-Bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor.
10-Süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek.
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1 serbest..
13-Patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-Türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-Rafine edilmiş ve fabrikada işlenmiş tüm yiyecek ve içecekler yasaktır.

kilo bildirim listesine katılmak isterseniz PAZARTESİ en geç saat 14:00 a kadar yapıyoruz.
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz

HErkese başarılar dilerim

Sabah 2 yumurta
Küçük çay bardağı kadar ceviz, fındık, badem(üçe böldüm)
1 dilim peynir
1 domates
1 bardak süt
2 öğün yaptığım sürece kaçamaklarım olmadı ama 1 kilo aldım artık öğlen yemeği yiycem bilmediğimden yulaf yedim artık yulafın olmadığını biliyorum teşekkür ederim :)
Akşam 4 tane köfte
1 kase yoğurt
1 kase salata
Kilomu söylemeliyim dün 60.7ydim :) temmuzda 82ydim başlangıç olarak hangisini tercih etmeliyim?
Spor 25 dk interval koşu
Su olarak 2 litre içmişimdir 3e tamamlarım

Canım saol saatler banada uyar.Bildirimimi ona göre yaparımhemen menümü yazıp çıkacağım.
Sabah: 2 haşlanmış yumurta
7-8 dal maydanoz
1 kupa yeşil çay
1 saat koşu bandında 5.5 le yürüyüş

Akşam: Koca bir tabak maydanozlu cevizli yoğurt.Tekrar yeşil çay içmeyi düşünüyorum ve yine 1 saat yürüyüş yapmayı düşünüyorum. hepinizi öptüm yarın işçi bayramı tatili belki bildirimde bulunamayabilirim,bu arada 1 mayısınız kutlu olsun görüşürüz arkadaşlar

kızlar herkese selamlar iyi akşamlar diliyorum.

saat:16.00 da bir su bardagı ayran içtim
saat 17.00 da 2 tabak kısır yanındada cay içtim başkada birsey yemedim
kısırı baya abarttım ama canım çok çekmişti neyse oğluşum uyansın yürüyüşe
çıkarız eritirim herhalde 1 litre suyumu içtim yatana kadar 2-2.5 olur neyse
lafı çok uzattım kendinize çok dikkat edin öpüldünüz kocaman

harika bir bilgilendirme cok tesekkür ederim arkadasım, benim merak ettigim konulardandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…