Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

dolman bulgurluysa sorun yok pirinçliyse hemen söyle çanta elimde hazır bekliyorum

pirinçliiiiii hem yaptıklarım bununla sınırlı olsaydı keşke ama maalesef börekte yedim.:18::18::18:
bu şöyle oldu. bir ablamızın böreği ve sarması meşhurdur. oda bize hazırlayacaktı. tabi bu diyetten önce konuşulan bişeydi. oda hazırlamış sağ olsun. bende yedim. çok abartmadım. yasak yiyecekler olmasaydı bir o kadar daha yerdim. ama tuttum kendimi. burda yiyeceğim çantaları düşündüm. haa bide unutuyordum. o gün tam bir saat tempolu yürüdüm

evet. cezamı bekliyorum. buda bana ders olsun

hahahahahhaaaa

1 saat yürüdüğün için sadece 1 çanta gönderiyorum

Arkadaşlar aklımıza takılanlar için kitabı baştan başa taradım.

Ben sevmem ama seven arkadaşlarımız için helvaya izin var, ama sadece balıkla beraber veriyor. örnek menülerde de geçiyor Karatay Diyeti Kitabında. Şöylece örnekleyelim:

''Akşam Yemeği (18.00-19.00) :
• Balık ızgara
Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir
• Bir tabak pilaki
• Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma
zeytinyağı ilave edilebilir.
• İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.''

İkinci alıntı:

''BALIK
Her türlü balık mevsimine göre, ızgara, fırın ya da buğulama olarak pişirilebilir.
Bol salata, taze ya da kuru soğan, roka ile birlikte yenir.
Balık yedikten sonra, bir-iki kibrit kutusu kadar tahin helvası yenilebilir.''

Muzla ilgili kitapta hiçbir şey yazmıyor ama genel olarak ben yumurta gibi bir proteinle muz gibi fruktoz içeren bir meyvenin denk tutulmasını çok sağlıklı bulmuyorum. Yumurta yiyemiyorsak süt içmek benim aklıma daha çok yatıyor. Doğru mu yanlış mı bilemem ama bu beslenme biçimine başladığımdan beri 1 defa bile muz yemedim...

Sporla ilgili illa ki tempolu yürüyeceksiniz diye bir şey yok ama süre önemli yürüdüğünüz süreyi yavaş yavaş arttırın diyor. Ama bence bebek arabası iterek tempolu yürümek illa ki daha faydalı olacaktır.

ban tam emin olamamıştım da, siyah çay serbest yani dimi?

Çay ve türk kahvesi şekersiz olmak şartıyla serbest, siyah çayı limonlu olarak tüketebilirsiniz diyor ama limonlu olması da şart değil.

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım eğr sporsuz 1,5 kilo gittiyse 5 de gider ama en azından yürüyüş yapsan
özel olmazsa rahatsızlığın nedir

Tskr ederim benim rahatsizligim dogustan hareket edebiliyorum ama malesef kisitli bir sekilde onun icin zayiflamak istiyorum dahz rahat hareket edebilmek icin desteginiz icin tskr ederim

Tskr ederim. Bende aksamlari hafif yemeye calisiyorum. Yesil cay posette olanlardan olurmu ??

Arkadaşlar günaydın tel.ile bağlandığım için alıntı ile cvp yazamıyorum çocuğu küçük olan arkadaş bebek arabasını kullanmalısın acayip işe yarıyor. Spor yapamayan arkadaş muhakkak limonlu yeşil çay denemelisin
karatay hocanın 2. Kitabında yürüyün diyor hangi tempoda olursa olsun yeter ki yürüyün bol hareket edin diyor hangi tempoda olursa olsun diye ifade etmiş sonra ben şunu fark ettim protein koyduğumuz öğünden sonraki gün daha hafif geçiyor yani her ğüne protein yerleştirmeyi ihmal etmemek lazım nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim

elifxxx

evet kitapta yenebilir diyor ama bence tahin helvası kaçamaktır 1 dilim keke laf ediyorsak halvayı mazur göremeyiz canan teyzeyi görünce söyleyeceğim

Tskr ederim benim rahatsizligim dogustan hareket edebiliyorum ama malesef kisitli bir sekilde onun icin zayiflamak istiyorum dahz rahat hareket edebilmek icin desteginiz icin tskr ederim

anladım canım sen de belki yatarak veya oturarak yapılan hareketler yapabilirsin pilates lastiğiyle
aklıma gelen bu tabi ki sana en uygun olanı sen daha iyi bilirsin

yeşil çay poşet de olur

bence de muz tok tutma süresi olarak yumurtaya yakin diye öneriliyor. kahvaltida yendigi icin gün icinde yakilabilir. yumurtayi da muzu da sevmem. bu sabah muz ve yumurta yerine kivi yedim, GI düsük, c vitamini deposu, daha tatli ve bol cekirdekli. umarim yanlis yapmamisimdir. yanlis bilmiyorsam muz bir de kabizlik da yapar.

helva da cok enerji verir, cenazelerde vb. enerji düstügü icin tatli olarak ikram edilmesinin sebebi o. sanirim türk kültürüne uygun diyet anlayisiyla disarida balik yenilince illa yenen helva miktarini kisitlamak istemis olabilir. yenmese daha iyi. yag seker un :/ bana da mantikli gelmiyor. ama bazen x ve ydeki besin ögeleri birbirini götürüyor, nötrlize ediyor belki helva ve balik arasinda böyle bir durum vardir. kitapta aciklanmamis.

yumurta sevmeyenlere mantar öneririm gi si 0-15 arası kalorisi çok düşük protein ete çok yakın ve çok tok tutuyor
diyetlerde doktorlar haftada 1 mutlaka mantar sote veriyor

sea, yogurt kürü nedir?

selam canım
forumda başka bir blog daha var.
Ana SayfaDiyet - Sağlıklı BeslenmeZayıflama Kürleri Günde 500 gr Verdiren Yoğurtlu Kür

http://www.kadinlarkulubu.com/zayiflama-kurleri/528205-gunde-500-gr-verdiren-yogurtlu-kur.html

burada detayları da bulabilirsin. Diğer karatay blogundan gormustum ben de bir kaç gundur deniyorum.
tavsiye ederim..
tadı fena degil.

"Makbule007 kulanıcı adlı bir arkadasında da paylaşımı ayrıca

ZAYIFLATAN-GÖBEK ERİTEN VE GÜZELLEŞTİREN HİNT KADINLARININ SIRRI:UYGULA:
Kızlar size bomba gibi bir haberim var.Siz de benim gibi mucizeye inanamayacaksınız!Aşağıdaki kür ile hem göbek yağlarınız mum gibi eriyecek hem de cildiniz ışıl ışıl olacak ve güzelleşeceksiniz.
Bu kür garantili ve %100 etkili.denemesi bedava.Çünkü bilimsel olarak kanıtlandı.Gülden Çimen’in önerdiği bu kür ile yüzlerce kişi aynı anda hem zayıflıyor ve hem de güzelleşiyorr.
Bilimsel açıklamasına gelince;yağsız yoğurdun göbek yağlarının %81 inin tek başına erittiği ABD Tennesse Üniversitesinde yapılan araştırmalar da ortaya kondu.Ayrıca zencefil’in yağ yakıcı özelliği aşikar.Yine zerdeçalın hazmı kolaylaştırdığı ve ödem attırdığı bilinmekte.Tarçınıda zayıflamaya yardımcı olduğu bilimsel kanıtlanmıştır.
Kür:
1 kase yağsız yoğurt
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın
1 kase yağsız yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ,1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edip karıştırıyoruz.Bunu sabah,öğlen ve akşam olmak üzere 3 kez yapıyoruz ve tüketiyoruz.Tadı da muhteşem.Aynı zamanda yoğurtun tok tutma özelliğinden açıkmıyoruz.Ben uygulayalı 1 hafta oldu ve şimdiden 3,5 kilo verdim.Yüzümde düşmeden kilolarımı verdim"

yoğurt kur ne kız?

Mrb arkadaslar bu forumda yeniyim bende karatay diyeti uyguluyorum benide araniza alirsaniz sevinirim acikcasi biraz destege ihtiyacim var

hoşgeldin aramıza.umarım hedefine en güzel şekilde ulaşırsın...

1 gün yapabildin heralde, kilonda bir farklılık oldumu?

akşam bozduğum için tartılmadım pazartesiye kadar tartılmıcam çünkü bende alışkanlık olmuştu hergün hem akşam hem sabah tetılıyodum.buda sinir bozuyo tabi...

yumurtadan ve yoğurttan kusacağım artık
bu sabah domates-salatalık-roka üçlüsünü 1 kk peynirle yedim 10 tane fındık erik ve yenidünya yedim
ohhhh proteinden sonra iyi geldi

canım ne kadar verdin 2 günde .eğer güzel bi rakamsa hiç tereddüt etmeden yaparım 2 gün 3 gün

canım sen ne kadardır uyguluyorsun ne kadar verdin ?

evde elektronik tartım olmadığı için eczanede tartılıyorum birazdan gideceğim gelince yazarım kaç kilo gittiğini
yoğurt küründe sadece yoğurt mu yeniyor 3,5 kilo bana pek gerçekçi gelmedi

Arkadaslar helva konsunda bende bir şey sormak istiyorum Benim bildiğim kadarıyla tahin helvası yenilmesi söylenmiş.Un ya da irmik helvası değil.Yanlış mı biliyorum
Sabah 08.30 kahvaltım sebzeli mantar sote birkaç parça kaşar 2 yumurta 5 eytin bir elma biraz b.peynir akşama kadar götürecek bir kahvaltı:)
Akşam 16.30 da fırında kıymalı enginar 1 tane fırında balık ve bol salata
Akşama 40dk. Eliptik bol su ve 5i 1 arada çay
herkese kolay gelsin

Arkadaslar ben spor yapamiyorum saglik sorunlarimdan dolayi bana ne tavsiye edersiniz diyetimi takviye olarak. 5 kilo daha vermek istiyorum ilk hafta 1,5 kilo gitti sizce 1 ayda 5 kilo gidermi spor olmadann ??

1,5 gittiyse elbet diğer kilolarda yavaş yavaş gidecektir.Oturarak yapılan birçok hareketi zaten önermişler,sadece azim ve yapmak kalıyor geriye
dilaracım keşke sarmadan biraz daha yeyip helvayı yemeseydin
ben bu helva işini hiç anlayamıyorum bence diyette olmamalı tatlı isteyen cevizli incir yemeli sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz
:
Annem tahin helvası yiyince bende ucundan azıcık aldım.Aslında çok kalorili ama belki faydalı olduğundan önerilmiştir.İnternette;"Susamın zengin besin içeriği tahine ve helvaya beslenme açısından önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini bakımından oldukça zengindir." yazıyor.Benim damak tadıma pek uygun değil lakin yine de özellikle balık ve etten sonra biraz yiyorum.Zira et,balık genelde ağır geliyor mideme,farklı bir tad olsun istiyorum.

valla öyle olmuş galiba. bende yedim
gelsin çantalar:18::18::18:
dolman bulgurluysa sorun yok pirinçliyse hemen söyle çanta elimde hazır bekliyorum
Neyseki ben bulgurlu yapmıştım

Bende canım birşey çekince hemen çantalar aklıma geliyor, nasıl hesap vereceğim deyip uzak duruyorum

Basit ,güzel bir tarif.Daha önce duymamıştım,teşekkürler
evde elektronik tartım olmadığı için eczanede tartılıyorum birazdan gideceğim gelince yazarım kaç kilo gittiğini
yoğurt küründe sadece yoğurt mu yeniyor 3,5 kilo bana pek gerçekçi gelmedi

Sadece yoğurt pek de sağlıklı olmaz herhalde.Öyle miymiş acaba?:44:

Kastedilen tahin helvası diye biliyorum.Yoksa un,irmik dersek eyvaahhh verdiklerimizi geri alırız hemen Gerçi onlarda pek güzel oluyorlar ama kiloları düşünüp uzak durmak en iyisi

merhabalar geçmişi ookuyamadım daha menumu yazayım önce
sabah 1 çorba kaşığı baharatlı lor karışımı
salatalık maydonoz 5 yeşil zeytin
10 adet fındık 5 badem
1 kase çilek

ara türk kahvesi
öğle: 6 adet tavuk köftesi
karışık salata
1 bardak ayran

akşamki menüm ıspanak yemeği bulgurlu
1 kase yoğurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…