Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

selmanınkızı düzenlemeyi yaptım uyarın için tşk

ne güzel olmuş. bende hevesleniyorum lesliye ama şu aralar dışarda yürümek daha cazip geliyor.

hadi bakalım şimdiden kolay gelsin. takib ederim seni

neee? ben ikincimi olmuşum

kendime 3 aşamalı hedef koymuştum ilk hedefim 65 i görmekti varan 1
şimdi ikinci hedefim 60 a koşacağım

karataya ilk başladığımda menü bildirimi yapmıyor sohbetlere katılmıyordum tabi listede de yoktum o zamanlar daha çok kaçamak yapıyor daha az kilo veriyordum menü bildirimlerine başladığımdan bu yana daha kontrollü olduğum için daha çok kilo verdim buradaki arkadaşlıklarla da hevesim hep daha çok arttı

uzun lafın kısası uzaktan uzağa bakan bütün karataycıların burada aktif olmalarını bekliyorum hem kendileri hem bizim için
hep dediğim gibi biz çoğaldıkça kilolar azalacak

kesinlikle katılıyorum sana. mesela ben kendimden örnek vereyim. sohbetlere katılıp menü bildiriyordum ama listede yoktum. aynen çok kaçamak-hiç hareket. bu hafta listeye girdim. dün gece yatarken tartı 60,2 yi gösteriyordu. sabaha 59,2-59,3 leri görürüm. bir çıktım tartıya tamm 1100gr fark etti. hatta şaşırdım önce. sonra azıcık uykum açıldı tekrar tartıldım. doğrumu diye. kesinlikle bunu buraya borçluyum. destek olan herkese çoook teşekkürleeer, öpücüklerrr

süpersin tebrik ediyorum takdir ediyorum da seni:)

ben de insallah git gellerle verdiğim 2 kiloyu koruyup ilk hedef 60 ikinci de 58 ve 55 i gormek istiyorum.
Daha da asagısı da olabilir ama daha asagısında cocuk gibi luyorum boy da kısa 159 :)
kaçamaklara son yasasın karatay :)

arkadaşlar bende düşüncelerinize katılıyorum acayip motive oluyor insan birlikten kuvvet doğuyor herkes hedefine biraz daha yaklaşıyor birlikte daha kolay oluyor başarmak hepinizi öpüyorum güzel günler geçirmeniz dileğiyle ben kaçar ev işleri beni bekliyor.

Arkadaşlar ben de herkesi tebrik ediyorum, tebrik edenlere teşekkür ediyorum. Xc9 ellerine sağlık :)

Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz arkadaşlar, düzenli spor ile ve hiç kaçamak yapılmadan hedefe ulşamak çok daha kolaylaşıyor. Dün bu sabahki kilomdan bile daha zayıf çıkmıştım, aylaaar aylaaar sonra tartıda 5'le başlayan rakamları görmüştüm ama bu sabah 60 çıktı. Olsun o da olacak, yavaş yavaş olsun :) Ben burada sizlerle beraber kilo verme çabamızdan çok keyf alıyorum, buraya yazıp emek veren, bizleri bilgilendiren, yol gösteren herkese kocaman teşekkürler... :)

Son düzenleme:

negüzel bi liste olmuş ellerine sağlık tatlım
hedefi belirlemişssin ufak adımlarla ama emin ve geri gelmeyecek şekilde kg verip koruyacağını bılıyorum
çünkü bayadır daha displinli isteklisin
eskiden bende senin gibi sohbetlere katılmıyordum formun eski halinde ama şimdi muhabet ortammmız çok güzel yazmadğım zamanlarda bile kafam burda kalıyor dilerimki hepimiz fazlalıklarımızdan kurtuluruz

Günde En Az 20 Dakika Yürüyün"

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay,Türkiye'de ortalama 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez, 10 milyon diyabethastası olduğunu, bunların tüm sebebinin yanlış beslenme ve yanlış yaşam biçimiolduğunu söyledi. Ekmek gibi kan şekerini yükselten yiyeceklerin şişmanlığı artırdığını belirten Karatay, "Şişmanlık, obezite, karaciğer yağlanması,diyabet, hipertansiyon gibi pek çok hastalık insülin yüksekliğine bağlıgelişiyor. Bu durum rafine un, rafine şeker ve rafine tuz tüketimininbırakılmasıyla önlenebilir. Dünya Sağlık Örgütü, (Türkiye ekmek sorununuhallederse, sağlık sorununun yüzde 30'unu da halledebilir) demektedir" diyekonuştu.

Günde en az 20 dakika yürüyüş yapmayıtavsiye eden Karatay, "5 vakit namaz kılıyorsanız, camiye kadar yürüyün. Aç kalarak ve hareket etmeden kilo verilemez. Aç kalınca vücut metabolizmayıyavaşlatır ve enerjiyi saklar. O yüzden doyana kadar yenilecek. Sağlıklı yağ, sağlıklı protein ve sağlıklı karbonhidrat dengeli olarak tüketilecek. Yemek yerken kalorimiktarına göre değil, kalitesine göre tüketmek önemli. Çünkü asıl önemli olan kalorimiktarı değil, yediğiniz gıdanın 'glisemik indeks' yani karbonhidrat miktarıdır"dedi.

"Doğal Beslenin"

Beslenmede kilo-yağ ilişkisine de değinenKaratay, yıllarca yağdan sakınılması gerektiğine dikkat çekildiğini, ancakşekerin zararından bahsedilmediğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Vücudumuz şeker yedikçe, yağ depolar. Kilo almak demek yağlanmak, kilo vermek yağların gitmesi demektir. Şeker insülini de yükselttiği için vücuda zararlıdır."

Trans yağların değil doğal sağlıklı yağların tüketilmesini, pakete girenürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini öneren Karatay, sağlıklı yağların köytereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı olduğunu, sağlıklı karbonhidratların daomega-3 açısından zengin fındık, fıstık, badem ve ceviz kuruyemişler ve ayrıcarafine işlem görmemiş buğday ve bulgur gibi tahıllar olduğunu belirtti.

kızlar bende aranıza katılıp sizinle zayıflamak istiyorummmmm

hoşgeldin o zaman...

hoşgeldin .ilk sayfamızı oku hemen başla.sonrada kitaplarını okumaya başla...

valla bende aynı durumdayım kışlıkları kaldırdım yazlıkları çıkarıp yıkadım birazı ütülendi biraz daha var kafayı yicem.işin bitince yardıma gelirsen hayır demem üstelik yeşil çay ısmarlarım sana :)

hoşgeldin tekrardan ozaman.üzülme hep birlikte verecez bu inatçı kiloları :) kilo bildirim pazartesi günü artık...

sen yapamamışsın uğraştım ben de yapamadım yahu kilo alanların yüzdesini hesaplamayı bilen varsa jabagininkini hesaplasın

kilo alanlarda normal hesaplıyosun önüne (+) koyuyorsun o kadar.bu hafta verdiğin kilo/geçen haftaki kilon*100

toplam farkın yanlış değilmi :44: 1,5 olması gerek...

hoşgeldin...

ellerine sağlık.kilo veren herkesi tebrik ediyorum.benim gibi çanta yiyenlerde haftaya üst sıralara çıkacaz merak etmeyin...:)

09.30
1 fincan zencefil çayı

SABAH (10.45):
Domatesli-biberli-zeytinli-peynirli 2 yumurtadan omlet, 1 tane salatalık, 1 tane gün kurusu, 1 fincan siyah çay

ÖĞLE (15.30):
1 tabak taze fasulye, 1 kase cacık, 1 tane armut.

AKŞAM (19.30):
Yeşil salata yiyeceğim.

Arada 1 fincan Türk kahvesi de içtim. Şimdilik yaklaşık 2 lt su tükettim; gün bitene kadar 3 lt’ye tamamlarım. Akşam spora gideceğim; bugünkü programım 20 dk kardiyo, 50 dk spinning.

Sevgiler :)

Son düzenleme:
teşekkür eden arkadaşlara ben tşk ederim
uzun zaman geçtri biraz şanssızlıklar üstüste geldi..birazda kendim erteledim ve en son verdiğim kilonun üzerine 1,5 kilo eklendi bu sabah tartıldım 77.3 üm bende aranıza katılmak istiyorum canım ne yapmalıyım?

melezgicim hoşgeldin canım epeydir görüşemiyorduk
kızlaaar melezgi benim karataydan önceki topikten arkadaşım

canım ben marttan beri karatay yapıyorum acıkmadan sıkılmadan kilo veriyorum seni de karataycı olmaya çağırıyorum

biz karatayda glisemik indexi düşük gıdalarla besleniyoruz ekmek pirinç makarna şeker yok ara öğün yok öğünlerin arası 4 saati geçecek hergün menümüzü paylaşıp yorumluyoruz pazartesi günleri de kilo bildirimi yapıyoruz
başka sorun varsa sor seni karataycı yapana kadar bırakmam artık

hoşbulduk canım,ne yapacağım peki özellikle okumam gereken sayfa var mı?senin hazırladığın listeye nasıl girebileceğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…