Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Selam kızlar. Bir şey soracam. Kuru üzüm ve siyah üzüm yasak mı? Bilen varsa cevap verirse memnun olurum. Kitapta göremedim.Kitapta varsa sayfa kaç?

muayene oldugumdan degil de temizlik ve kisisel bakimla ilgili olarak deterjan, sabun, parfüm vbden bahsediyor.
tvde görmüs olabilirim, saf zeytinyagi sabunu kullandigindan bahsetmisti.
ben de yillardir sampuan vb sokmuyorum eve. temizlik icin sirke kullaniyorum. kansorejen etkileri sebebiyle temizlik ve kisisel bakim icin de dogal ürünleri kullanin diye düsünüyor.

senin için zor olmazsa ve diğer arkadaşlarda konu dışı bulmazlarsa ev temizliğinde kullanımı falan ayrıntılı olarak yazabilirmisin

senin için zor olmazsa ve diğer arkadaşlarda konu dışı bulmazlarsa ev temizliğinde kullanımı falan ayrıntılı olarak yazabilirmisin

ben de cok mükemmel bir sekilde uygulamiyorum ama marketten alinan temizlik malzelemerinin bitkisel bazli olmasina dikkat ediyorum. petrol ve hayvan tabanli yag icermeyen seyler aliyorum. bulabilsem arap sabunu alirim =))

eczaneden boraks aliyorum, dogal mikrop kirici ve yag cözücü. yer, ocak, küvet temizliginde kullaniyorum. güzel kokusu versin diye okaliptus yagi damlatiyorum biraz, o da anti-septik zaten.
sirkeyi de yer temizligi, bulasik mak. parlaticisi, kirec sökücü ve klozet temizligi icin kullaniyorum. bazen boraks da katiyorum.
karbonatla firini izgarayi ve arada bir celik tencereli ovuyorum (suyla karisitirip macun kivamina getirip)
camasir icin camasir sodasini denedim ama memnun kalmadim malesef =(
vucut ve el temizligi icin de beyaz sabun kullaniyorum. kaliplari el testeresiyle kesiyorum, 1-3 kullanimlik. böyle sac kil yapisinca sinir olurum sabuna.
deodorant olarak kristal roll on kullaniyorum. kokusuz, alkolsüz dogal.
yüz icin mineral su ve gülsuyu kullaniyorum, tonik diye. cay agaci yagi kullaniyorum, pütürlü cildim var. nemlendirici olarak da meyve kabuklari ve salatalik kullaniyorum. poset caylar vb. hihi hepsini degerlendiriyorum.

tamamen kacamiyorsun tabi, ama bunlari kullandigimdan beri ayrica sacma sapan seylere dünyanin parasini vermekten kurtuldum.

Merhaba arkadaşlar,

09.30
1 fincan zencefil çayı

SABAH (11.00):
2 tane haşlanmış yumurta, 1 kk peynir, 1 tane salatalık&yeşillik, 8-10 tane badem, 1 tane gün kurusu, 1 fincan siyah çay

Akşam (17.30):
2 parça balık, bol rokalı yeşil salata yiyeceğim.

Arada 1 fincan Türk kahvesi de içtim. Şimdilik yaklaşık 1,5 lt su tükettim; gün bitene kadar 3 lt’ye tamamlarım. Spora gidildi; 30 dakika kardiyo; 45 dakika ağırlık çalışıldı.

Kısa bir enstantane; Leslie’nin ne olduğunu, kim olduğunu algılamadan önce 3 mil Lesli yazan kullanıcımızın Leslie isminde bir köpeği olduğunu ve onunla birlikte 3 mil yürüyüş yaptığını zannediyordum hahaha :)

çok hoşsun ya ....

öğle:1 parça rirzola tavuk keten tohumlu yoğurt salata
akşam:kıymalı kabak yemeği sulu köfte yoğurt salata

sabah: 2 haşlanmış yumurta,9 zeytin,1 parça peynir 6 adet ceviz içi
öğle:soğuk ayranlı çorba,salata ve keten tohumlu yoğurt(alakasız oldu hem ayran çorbası hem yoğurt ama yaptım oldu :)
akşam:tavuklu bezelye,salata ve ayran

Selam kızlar. Bir şey soracam. Kuru üzüm ve siyah üzüm yasak mı? Bilen varsa cevap verirse memnun olurum. Kitapta göremedim.Kitapta varsa sayfa kaç?

yasak degil canim.. tam tersine cok demir icerdigi icin hamilelere, adet görenlere vs. tavsiyesini okumustum karatay hocanin.
malesef is yerinde oldugumdan kitapa bakamadim simdi

Sabah:2 yumurta
1 muz
1 çay bardağı fındık, ceviz, ,badem(üçe böldüm)
1 domates 1 salatalık
2 dilim peynir
1 bardak süt
Aksam 1 kase yoğurt
2 kuru kayısı
1 kaşık bulgur pilavı
Açlık hissetmeden yedim çünkü erken uyuycam
Gece kas ağrımdan dolayı uyuyamadım bugünün kaçamaksız olması bir mucize sabah yaptığım kahvaltıya borçluyum galiba :) spor yapamıycam çok yorgunum
Aralarda süt içtim uyuyana kadar 3 lt su içmeye çalışıcam

selam kızlar bende bugün karataya başladım inşallah hepimiz hedeflediğimiz kilolara ulaşırız. benim 5 aylık bebeğim var emziriyorum sütümü etkilemez inşallah. bugün biraz acıktım çünkü. akşam yemeğine kadar bir çay tabağına gün kurusu kayısı koyup yedim acaba yemekten sonra meyve yemelimiyim. acemiyim beni biraz aydınlatabilirmisiniz rica etsem. emzirdiğim için sanırım çabuk acıkıyorum. gelelim bugünkü menüme :
sabah; 1 haşlanmış yumurta,7 zeytin,domates,salatalık,dereotu,peynir ve 1 çb ceviz
öğle;zeytinyağlı kabak yemeği,bulgur pilavı yoğurt
ara; 1 çay tabağı gün kurusu kayısı
akşam; et kavurma, kalan kabak yemeği ve pilavım ayran. saat 7 gibide erik yemeyi düşünüyorum bebiş fırsat verirse

Sabah:karatay kahvaltısı,10adet dut

Öğlen:1 kaytaz böreği(cıss) ,3 kaşık kısır,domates salatalık,1 dilim çilekli parfe(cısss)

Akşam:10 adet dut(az tatlı)

Akşam başka bir şey yemiyecem ancak o şekilde veririm sanırım:)))

Acıkırsam süt içeyim mi ?? Ne dersiniz??

süt ayran ve sekersiz caylar sinirsiz degil mi? acikirsan ic tabi, bir ciss yüzünden ac ac yatma =(

ben de kakao'yu merak ediyorum. gün kurusu cevizli tatli cin kakaoyu kullanmakta sakinca yok, süte tarcin ve kakao koyup ictim dün, daha güzel geldi. islenmis gida kapsamina giriyor ama sanirim. kakaonun hükmü nedir ?

Son düzenleme:
aksam yemegim:

(gene costum ) 2 tabak taze fasulye, keten tohumlu yogurt, ayran

4 km yürüyüs

ilerleyen saatlerde tarcinli ve kakaolu süt icecegimdir.

Hoşgeldin canım; Karatay hocamız hamilelikte ve emzirme döneminde Karatay'ın uygulanmasının bebeğe de anneye de çok iyi geleceğini belirtmişti. Kuruyemiş(özellikle ceviz) ve balık gibi gıdaları bolca tüketmen ikiniz için de faydalı olacaktır. Meyve konusunda insülin direncimiz kırılana kadar çok tüketmiyoruz ama (özellikle kahvaltıdan sonra) öğünlerden sonra tüketiyoruz bazen. Kahvaltını doyana kadar yaparsan gün boyu açlık atağı yaşama riskin çok düşük olacaktır. Mesela 1 yumurtayı 2'ye çıkarabilirsin. Ben bebek olaylarında çok bilgisi olmayan biri olarak seni yanlış yönlendirmek istemem ama konunun ilk sayfalarını okursan ve eğer imkan varsa kitapları alıp okursan bu beslenme şekli ile ilgili yeterli bilgi ve motivasyona sahip olabilirsin.

Canım bende sadece ilk kitap olan Karatay Diyeti var onu taradım kakao hiç geçmiyor Ama ben sütü içemeyecek gibi hissedersem içine azcık Türk kahvesi atıveriyorum; nasıl olsa ona izinliyiz :) Tarçına ise zaten izin var; kitapta da geçiyor.

sabah 1 bardak süt 1 muz

1.15 dak yüzme 1 litre su 3 adet kuru üzüm 5 fındık 5 badem

öğle menemen
akşam balık köftesi 6 adet
karışık salata

1 saat yürüyüş iyi geceler

yasak degil canim.. tam tersine cok demir icerdigi icin hamilelere, adet görenlere vs. tavsiyesini okumustum karatay hocanin.
malesef is yerinde oldugumdan kitapa bakamadim simdi

tamam canım teşekkür ederim cevabın için yedimde emin olmak istedim yasak mı değil mi diye kahvaltıda yerim artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…