zeala
sen denedin mi
fazla olmaz çünkü ben keten tohumunu aldığım yerde öğüttürüyorum iki katın açıkıyor görüntü olarak yani 2 yk öğütülmüşü 1 yk ya denk gelir zaten onun da hepsi bir öğünde yenmez herhalde badem öğütülünce ufalır dörtte 1 badem yarım bardağa eşittir bence bademden dolayı az yenmeli
yahu toz badem niye işlenmiş gıda olsun ağzında da ufalıyosun zaten sen n yemekleri çiğnemeden mi yutuyorsu yoksa
kıyma işlenmiş mi hayır
günaydin,
paleocafe.org da bir ekmek tarifi var, sanki karataya uygun gibi ama emin olamadim. uzmanlara bir sorayim dedim.
tarif söyle:
1/4 su bardağı badem tozu*
2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 yumurta
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 yemek kaşığı tereyağ
bir pinçik tuz**
Bir kapta kuru malzemeleri karıştırın, yani badem tozunu, keten tohumunu ve karbonatı
Tereyağı eritin. Ben genelde tek kişilik güveç kaplarını kullanıyorum pişirmek için. Direk kabın içinde eritiyorum.
Yumurtayı ve erimiş tereyağı çırpın ve kuru malzemelerle karıştırın.
Hamurunuzu kabınızın içine bastırarak yayın. Mümkün olduğunca düz olsun üstü.
Mikrodalgada 1 dakikada hazır! (Şaka değil, gerçekten 1 dakika) Ya da fırını tercih ediyorsanız, 180 derecede 12 dakika kadar yeterli olacaktır.
kaynak: paleocafe.org
un islenmis oluyor diye düsündüm. evet badem miktari fazla, aksam yemegi icin uygun olmaz. ekmek icin cok tok tutuyor denilmis. ama ben cok beceriksizim. yarin yapmayi deniycem (cabuk sertlesiyormus, yapip tüketmek lazim sanirim), ya tas gibi olcak ya cig kalcak. bakalim.
2 gündür diyeti bozdum hep börek ve tatlı yedim ama çok mutsuzum bugün tekrar karatay diyetine başlayacağım sanki kilo aldım 2 günde öyle hissediyorum
evde canım köfte istediğim bi zamandı baktım difirizde kıyma tavuk eti yok bitek balık var barı onunla yapayım diyip de denediğim bi köfte türü oldu ama çok sevdim tadını severek yiyorum
tarifini vereyim tabiki dene bak eminim seveceksin balık tadı da az gelıyor farklı bi lezzet oldu
malzemeler palamut yada levrek haşlayıp kılçıklarını ayıkla soğuması için kenara ayır
ama evde o an itibariyle dardenel ton balığı vardı ben öyle yapmak zorunda kaldım
ama sağlıklısı balığı pişirip kılçıklarını ayırıp fletosunu kullanmak lazım
1 yumurta
maydonoz ve yeşil sağan ınce kıyılıacak
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı zeytinyağı
tuz karabiber
malzemelerin toparlanması içinde bayat ekmek içi
hepsini yoğur köfte şeklini verip
önceden ısıtttığn fırında 180 derecede 20-25 dak pişiriyorsun afiyetler olsun
omega 3 marincap500mg kullanabilirsin canan hoca bunu önermıştı
evde canım köfte istediğim bi zamandı baktım difirizde kıyma tavuk eti yok bitek balık var barı onunla yapayım diyip de denediğim bi köfte türü oldu ama çok sevdim tadını severek yiyorum
tarifini vereyim tabiki dene bak eminim seveceksin balık tadı da az gelıyor farklı bi lezzet oldu
malzemeler palamut yada levrek haşlayıp kılçıklarını ayıkla soğuması için kenara ayır
ama evde o an itibariyle dardenel ton balığı vardı ben öyle yapmak zorunda kaldım
ama sağlıklısı balığı pişirip kılçıklarını ayırıp fletosunu kullanmak lazım
1 yumurta
maydonoz ve yeşil sağan ınce kıyılıacak
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı zeytinyağı
tuz karabiber
malzemelerin toparlanması içinde bayat ekmek içi
hepsini yoğur köfte şeklini verip
önceden ısıtttığn fırında 180 derecede 20-25 dak pişiriyorsun afiyetler olsun
omega 3 marincap500mg kullanabilirsin canan hoca bunu önermıştı
bende almak kullanmak istiyorum ama ''balık yağı'' sanki kafamda şişmanlatıcı bir şey gibi imgelenmiş ya, cesaret edemiyorum
Paylasim icin Allah razi olsun canim..
Inshallah cumartesi günü niyetlenmeyi planliyorum, eve gidip hemen kitaptaki Ramazan menülerine göz atayim[/QUcumartesi bende oruç tutmayı düşünüyorum ama ne yiycez her ramazanda 5 kilo alıyorum ben
cumartesi bende oruç tutmayı düşünüyorum ama ne yiycez her ramazanda 5 kilo alıyorum ben
ayni sekilde herkes verirken ben aliyordum.. ekmek, tatli, pasta, cikolata ve meyveler sayesinde..
aksam kitaba bi göz atip iftar menümü paylasirim inshallah[/QU
tamam canım çok sevinirim bende bi okuyum kitabı okumuştum ama unutmuşum
selam kızlar ben cok üzgünüm cunku bi rahatsızlıgım ortaya cıktı ve bu diyete devam etmeme engel
safra kesemde taş ve iltihaplanma varmıs, karatay diyetinde yemem gereken pek cok sey bana yasak oldu basta yumurta ve protein agırlıklı yiyecekler, ayrıca karbonhidrat almam gerekiyormus ve az az sık sık yemem gerekiyormus... rahatsızlıgıma mı üzülcegimi diyetimi yapamayacak olmama mı üzülecegimi bilemedim.. ne güzel 5 kiloya yakın vermiştim simdi ben nasıl kilo vericem bana yol gosteri
cek birileri var mıbu iki diyeti kendi yararıma nasıl birleştirebilirim... ben diyete devam etmem istiyorum ilk defa boylesi kilo verebildim ve kendimi dinc ve saglıklı hissetmistim bana önerileriniz var mı arkadaşlar....
Arkadaşlar uc haftadır nerdeyse sehir dışında kayinvalidemdeyim nekadar d3desem de diyetini burda uygulanamıyorum artık ele gidince ptesisalidan başlıyacam ınş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?