Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

sabah
2 yumurta 3 yk lorla omlet
2 ceviz
1 domates
4 çilek
5 mil leslie+30 dk pilates

öğle
2 köfte
yarım tabak z. yağlı kabak
1 kase cacık

akşam
4-5 tane kuşbaşı (patates yemeğinin etlerinden seçip yiyeceğim)
1 kase cacık
sanırım 4-5 tane çilek yeme ihtimalim var
bu sene çilekler inanılmaz lezzetli akşam meyve yemek yasak ama herhalde biraz yiyeceğim içsesim öyle diyor
1 saat yürüyüş

3 lt su çay kahve

Merhaba arkadaşlar; yeni gelen herkese hoş geldiniz diyorum.

09.30:
1 fincan zencefil çayı

SABAH (11.00):
2 tane yumurtadan domatesli zeytinli omlet, peynir, 1 tane salatalık, 1 bardak süt

ÖĞLE (16.10):
3 parça tavuk, yeşil salata

AKŞAM (20.00)
1 bardak süt içeceğim.

Arada 1 fincan Türk kahvesi ve siyah çay da içtim. Şimdilik yaklaşık 2 lt su tükettim; gün bitene kadar 3 lt’ye tamamlarım. Spora gidildi; 50 dk kardiyo.

Bu arada azıcık uzun olacak arkadaşlar ama Karatay beslenme biçiminin en önemli öğesi olan Karatay kahvaltısı konusunu atlayan arkadaşlar görüyorum aramızda :) Kahvaltının önemini direk kitaptan alıntılarla hatırlatmak istedim:

‘’ Kahvaltı, 24 saatlik bir gün içinde en önemli olan öğündür. Kuvvetli, bol protein
ve sağlıklı yağ (tereyağı) içeren bir kahvaltının, metabolizmayı 12 saat süre
ile %30 kadar artırdığı gösterilmiştir. Bu şekilde bir kahvaltının hızlandırdığı
metabolizma sonucu, harcanan kalori miktarı 4-5 kilometrelik bir koşuda harcanan
kalori-enerji miktarına eş değerdir. Bu nedenle iki adet az pişirilmiş
(kayısı kıvamında) yumurta, bir avuç içi kadar (bir kibrit kutusu kadar değil)
beyaz peynir veya çökelek sabah yenecek en önemli besin kaynaklarıdır. Bu
şekilde yapılan kuvvetli bir kahvaltının, Şekil-2'de yer alan üçgen içinde görülen
hastalıkları önlediği bildirilmiştir.

Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda
katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman,
sarısının etrafında gri-yeşil bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda
dağılıp un ufak olmaktadır. Bu durumdaki yumurtalar artık yumurta değildir ve
hepimizin de bildiği gibi tadı tamamen değişmiştir. Aşırı pişirilme ve haşlanma
sonucu, doğallığını kaybetmiş olan yumurta sarısı içinde bol miktarda trans yağ
meydana gelmiştir. îşte, asıl sağlığa zararlı olan doğal yumurtanın kendisi değil
de, kötü pişirilme sonucu ortaya çıkan trans yağlardır. Bu nedenle, yumurta
pişirilirken yüksek ısıda yandığı ya da kızartıldığı zaman da, aynı şekilde
doğallığını kaybettiğinden ve bol miktarda trans yağ meydana geldiğinden
sağlığa zararlı ve tehlikeli bir hale gelir.

Önemli not
Sabah kahvaltısından sonra açlık hissetmeden 4-5 saat geçiremiyor ya da
1-2 saat içinde acıkıp bir şeyler atıştırmadan duramıyorsanız, biliniz ki sabah
kahvaltıda yedikleriniz sizin sağlığınıza zarar vermektedir! Özellikle ekmek,
simit ve poğaçalar; bal, reçel ve tatlılar; hazır ya da taze sıkılmış meyve suları;
çaya konulan şeker ve tatlandırıcılar bu zararlı yiyecekler arasında sayılabilir.’’

Son düzenleme:
sabah: karatay kahvaltısı
öğle:1 biber dolması ve yoğurt
akşam:tavuklu bezelye,salata ve ayran
spor olarak 100 adım step tahtasında çalışacağım

selam canim, gercekten cok üzüldüm. Allah sifa versin tez vakit...
bence bir arkadasin dedigi gibi mutlaka doktorunun dediklerini uygula, iyilesince inshallah yine buraya gelirsin.

aslinda tatli yemezsen ve bol hareket edersen öylede kilo verebilirsin... basarilar

100 adim neki???? en azindan bi 500e cikarmalisin bence, hadi bugünlük 250 de yetsin..
ben step yaparken 1500den asagi yapmiyordum, bacaklarim zaten kalin oldugu icin biraktim...

hosgeldin canim.. listeye girmek istiyorsan düzenli menü bildiriminde bulunman gerekiyor.
ayrica karatayin kitaplarini okuyarakta dahada motive olabilirsin. basarilar

Sabah:1 kk beyaz peynir
1 domates 1 salatalık
5 yeşil zeytin
1 parmak sucuk
yeşil biber maydonoz
1o adet fındık 5 adet yabanmersini,5 adet badem

öğle karnıbar yemeği 1 kase yoğurt

akşam haşlanmış tavuk
semizotu yemeği
cacık

2 litre su
1 saat yürüyüş

100 adim neki???? en azindan bi 500e cikarmalisin bence, hadi bugünlük 250 de yetsin..
ben step yaparken 1500den asagi yapmiyordum, bacaklarim zaten kalin oldugu icin biraktim...
aslında 100 adım step+50 mekik yapıyordum ama biraz önce 1 saate yakın ebru şallının 2.dvd siyle plates yaptım.aslında yapmaya çalıştım diyelim, terledim tabiki ama göbekten dolayı çoğu hareketi yapamadım

07.05.2013 salı
sabah klasik karatay kahvaltısı
3 saat sonra eşim yemege gelince
onunlada yedim
yogurtlu kıymalı sosla makarna (cıssss)
bir kase mercimek çorbası
aksam saat 6 gibide akşam yemegi yedim
4 dilim kızarmış hellim ve biraz daha makarna
saat 9 gibi çay faslı vardı ve ben çayın yanında çekirdekte
yedim
sporda yapmadım
regl olacagımdan mıdır nedir doymak bilmiyorum

arkadaşlar ben akşam yemeğinden sonra yatana kadar acıkıyorum,siz nasıl dayanıyorsunuz..ekmek yerine bir alternatifiniz var mı?

08.05.2013
saat 9.30 da peynir
8 tane zeytin
3 tane ceviz
3 tane kuru erik yedim

öğlen saat 13.30 gibi
yarım patlıcandan karnı yarık
bir kase çorba
6 tane sarma
2 saat sonra 2 lokma lahmacun
saat 18.00 da
közlenmiş tavuk az miktarda, bir bardak ayran
pide vardı yanında malasef dayanamayıp ondanda yedim
iki gündür diyetim mahvoldu dün gece çikolata da yedim iki ince dilim
bu regl olma piskolojisi beni mahvetti geçen ayda diyetteydim ama diyetimi bozmamıştım bana noluyor anlamıyorum

''TAHILLAR, un haline dönüştüğünde glisemik indeks değeri yükseliyor. Buğdayı keşkek, salata gibi birçok yemekte kullanabilirsiniz. Ama un halinde olmasın. Un ister çavdar, ister buğday, ister yulaf, arpa olsun vücutta su tutuyor. Ekmek, yavaş yavaş değil, sigarayı bırakır gibi aniden bırakılmalı ''Karatay hocanın bir röportajından aldım ,yaşasın iç rahatlığıyla ayranlı buğday çorbası içebileceğim :)

canım allahtan acil şifalar diliyorum sana ve bütün hasta olanlara. bence bir süre düzele kadar diyeti bırak ama sağlıklı
beslenmeye çalış tatlılardan kızartmalardan uzak dur az az sıksık beslen en azından kilonu korumuş olursun.kendine cok dikkat et
görüşmek üzere

Canım ben antalya da yaşıyorum çocuğu aldim 1 yasındayız teyzesi :):):)nerdeyse iki hafta bbursa da kaldık babamlar da bir haftalığına da ankara ya geldik kayınvalideme hafta ya elime kav7cam ınş.bir süre bir yere gitmek istemiyorum zor walla kimseyi de kiramiyoruzzz

Canım toparlan ve devam et.!!! Bozuldu mu arkası geliyor ,istikrarlı bir şekilde devam et...! Kilo vermenin zevki yemek zevkinden üstündür...!!!! Başarabilirsinnnn)))

Canım toparlan ve devam et.!!! Bozuldu mu arkası geliyor ,istikrarlı bir şekilde devam et...! Kilo vermenin zevki yemek zevkinden üstündür...!!!! Başarabilirsinnnn)))

çok iradesizleştim inanamıyorum kendime yedikten sonra çok pişman oluyorum ama iş işten geçiyor. neyse bu gün bitti artık yarın daha ciddiyetle sarılıcam diyetime çünkü vermem gereken çok fazla kilom var. ramazanda yaklaşıyor ozamana kadar zayıflamam lazım çünkü +2,+3 olarak bitiyor ramazan

Bezelye yediğim zamanlar çabuk acıkırım ben.!! Glisemik indexi yüksek olduğundan ben yemiyorum artık..onu dikkate al canım..!!!

Acil şifalar... diyet uzmanı kontrölünde devam edebilirsin canım başka sağlıklı diyetler yapılabilir üzülme, sen yeter ki iyi ol .!! Tekrar aramıza katılırsın:))

arkadaşlar her ay düzenli olarak karatay diyeti yapıca ilk aydan sonrada 5 kilo civarı mı kilo veriliyor? duraklama yada kilo vermede azalma oluyormu hani şöyle bi kavram vardır ideal kiloya yaklaştıkça kilo vermek zorlaşır diye iki ay ve üzeri diyet yapanlar bana gerekli cevabı verebilir herhalde.

Duraklama tabii ki oluyor çünkü vücut yağ kaybetti ne kadar sağlıklı beslenip aç bırakmasakta oluyor ve olmak zorunda çünkü o yağları kendi organı gibi benimsemişti duraklama iyi bir şeydir zaman aldığından kötü gibi geliyor ama olmazsa verilen kilonun dönüşü kolay olur gibime geliyor ve olman gereken kiloya yaklaştıkça uzaması oluyor tabii değişir ilk duraklamamda egzersizi intervale çevirdim ve kısa sürdü şimdi olmuyor çünkü alıştı duraklamanın süresine takılma giden kiloya bak :) hala duraklama dönemindeyim 5.haftam (çok fazla kaçamak yaptım) ama moral bozmuyorun çünkü bittiği zaman 1 ayda 5 kilo gidicek ve ben ideal kilomda olucam işte duraklama kötü değildir :) çok uzattım galiba telefondan girdiğimden alıntı yapamadım

iyi aksamlar,
bugün yediklerim:

sabah: klasik karatay kahvaltisi + kivi, vitaminlerim & omega 3

aksam: yogurt corbasi, 3 izgara t. kanat

1 fincan yesil cay, 2 lt su, 1 kupa tarcinli süt

1 saat yoga (20 dk esneme ve gevseme) , 2 km yürüyüs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…