Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

aaaa listedeyim : emeğine saqlık canım çok teşekkürler..

sabah kilo bildiriminden sonra 11.30 da
2 tane sahanda yumurta
peynir
fındık
2 gün kurusu
1 fincan çay
domates

akşamı birazdan yicem
karnıyarık
cacık
başkada bişey yemem artık acıkınca süt ayran su idare edicez
suyumu 3 lt tamamlarım leslie 5 mil akşama beni beklliyor

sabah:
peynir
zeytin
yeşil sivribiber
yarım domates

öqlen:
zeytin yaqlı bezelye
yoqurt
yumurtalı soqan yahnisi
çoba salata
öğleni bir saat önce yaptıqımdan akşam sadece yoqurt yemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

canım liste için ellerine sağlık.vee hepimizi tebrik ediyorum umarım haftaya daha iyi sonuçlar alırız...

menü bildirimi
sabah : 1 bardak süt 2 diş baklava öğlen akşam napsam bilmiorum (((

sabah sabah baklava nasıl canın istedi ya:44:

itiraf ediyorum: ben hiç yeşil çay içmiyorum

sevmiyormusun yoksa sana zararlımı?ben sevdim tadını beğeniyorum...

hemen hemen diyete başlama tarihimiz aynı ben 9 nisan ve hergün spor yapıyorum benim toplam fark 2

bende 9 nisanda başaldım ve 1,600 gr.cık verdim millet hedefine ulaştı ben yerimde sayıyorum.ama asla pes etmiyorum sende sakın vazgeçme .eninde sonunda idecek bu kilolar...

Geliştirdiği "Karatay Diyeti" ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, tüketim zamanı ve miktarının meyveleri sağlıksız hale getirebildiğini ifade ederek, "Meyvelerin şekeri ve her türlü şeker, tatlı zehirlerdir. Hiçbir zaman aşırı şekilde, özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir" dedi.

Karatay, meyve tüketiminin bilinçli olması gerektiğini söyledi. Meyve şekerinin, bebeklerde dahi karaciğerin yağlanmasının başlıca nedenlerinden biri olduğunu anlatan Karatay, sağlık sorunu olanların meyvelerdeki fruktoz miktarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

SABAH BİR MUZ YENEBİLİR

Yaz mevsiminde bolca tüketilen kavun ve karpuzda fruktozun yüksek olduğuna dikkati çeken Prof.Dr. Karatay, şöyle devam etti:

"Meyvelerin tüketim miktarları, zamanları ve şekilleri, onları vücudumuz için sağlıklı veya sağlıksız hale getirebilir. Meyvelerin şekeri ve her türlü şeker, tatlı zehirlerdir.

Hiçbir zaman aşırı şekilde, özellikle akşamları geç vakitlerde tüketilmemelidir. Örneğin gün boyunca başka tatlı ve şekerli yiyecek yememek koşuluyla sonbahar ve kış aylarında sabah kahvaltısında yenecek bir yerli muz, glisemik indeksi yüksek olmasına rağmen verdiği enerji gün içinde yakılabileceği için sağlıklıdır. Ancak aynı muz akşam yemeğinden sonra tüketilirse ve ardından yatılırsa yağ olarak depolanacağı için sağlıksızdır."

"MEYVEYİ LİFLERİYLE TÜKETİN"

Meyvelerin lifleriyle tüketilmesi önerisinde bulunan Karatay, şu bilgileri verdi:

"Öğlen yemeği yerine ceviz içi, badem, fındık, fıstık gibi kuru yemişlerle birlikte mevsiminde tüketilecek bir adet portakal veya iki adet mandalina, lifiyle yendiğinde vücut için sağlıklıdır. Ancak 2-3 portakal veya 4-5 mandalina sıkılıp suyu içildiğinde glisemik yükü arttığı ve liflerinden arındırılıdığı için hızla kana karışıp kan şekerini ve insülini aniden yükseltir. İki üç saat sonra da aniden düşmesine sebep olur, işte bu durum sağlıksızdır."

AA

teşekkürler canım,eline sağlık,çok güzel olmuş listen.

tebrikler canım ,başarılarının devamı geleceğini biliyorum,bende heyecanla bekliyorum hedefine ulaşacağın günü.

sabah:karatay kahvaltısı
öğle:küçük bir dilim sütlü tatlı ..cıss ama reglim devam ediyor çok canım çekti
ara :keten tohumlu yoğurt
akşam:z.yağlı pırasa ve ayran

tebrikler canım ,başarılarının devamı geleceğini biliyorum,bende heyecanla bekliyorum hedefine ulaşacağın günü.

çok teşekkür ederim cnm sağolasın hep beraber inş.
Bu arada bugünkü menümüde yazayım
sabah kahvaltı (14:00)
karatay kahvaltı(peynir+zeytin+domates+salatalık+1 yumurdalı menemen+ayran)
cıss(17:00)cornet dondurma asla vazgeçemiyorum.
Akşamada ne yiyeceğ,me karar veremedim.hafif bişeyler le geçiştireyim diyoum bakalım.ama şu bi gerçek.şekerli gıdalar tükettiği vakit daha erken acıkıyorsun.ama kendimide çok kasmak istemiyorum:)
4 lt yakın su içtim bu saaate kadar limonlu+1 kupa yeşilçay+1 kuba mate çayı.

ben seni şehirdıında diye düşündüm kardeşine gitmiştin ya özür dilenecek bişey yok
vücudun nasıl olmuş da 3 kg su toplamış onu anlamadım

itiraf ediyorum: ben hiç yeşil çay içmiyorum

ben de içmiyorum son 1 aydır

hoca limonlu su içebilirsiniz diyor. ama bol limonlu? ne kadar bol? şekersiz limonata tarzı mı? onu bilmiyorum

ben bazen şekersiz limonata gibi içiyorum 1 bardak suya yarım limon

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar;
xc9 liste için eline sağlık, herkesi tebrik ediyorum.

SABAH (11.00):
2 tane sahanda yumurta, 1 kk beyaz peynir, 1 fincan çay, salatalık, 4 tane yeşil zeytin.

ÖĞLE (16:15):
Çok az nohut yemeği, sütlü buğday çorbası, bol yoğurt.

AKŞAM
Süt içeceğim.

Suyumu 3 lt ye tamamlarım. Spordan yeni geldim, 30 dk kardiyo, 30 dk ağırlık çalıştım.

kahvaltı için çok geç değil mi kaçta uyanıyorsun sen kahvaltıyı erken yapmak meabolizmayı hızlandırır
cornetten vazgeçmelisin yoksaaaaa bari haftada bire indir

sabah
yarım kase yoğurda 1 avuç yefıstığı keten thm susam
8 tane çilek
1 satalık

öğle
etsiz çiğköfte
yoğurt

akşam
kavurma
salata

3 lt su içildi

Sabah:1 yumurta,4 zeytin,domates,fındık,10 tane bulgurlu yaprak sarma

Öğlen:1kase dut

Akşam:3 küçük patlıcan dolma(bulgurlu),domates,yoğurt çorbası

Kilo verenleri, vermeyenleri, alanları tebrik ederim. Moral bozma yok, bu kilolar ya gidecek ya gidecek:))

Sabah: Karatay kahvaltısı
Akşam: Pikniğe gitmiştik. 6 adet köfte. közlenmiş patlıcan, biber, soğan. Bol salata.. Veeeeeee cısss geliyor 3 parça küçük un helvası. Biri bana göndersin ( Eritmek için şimdi leslie teyzeyle çalışacam çok yorgunum ama Yaparsam rapor vereceğim.

hehehe doğru diosun bende işte dün gece erteledim aynen yok dedim siz yeyin misafirler ben sabaha yicem ve aynen öle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…