günaydın,aynı şeyi geçen hafta ben yaptım,kısır vardı akşam yemedim kilo alırım diye buzdolabına koydum sabah kalkınca koştum buzdolabına yedim bir tabak soğuk kısırı bir saat sonra bir mide ağrısı anlatamam ,eşim hastaneye götüreceğim diyor ben olmaz diyorum endoskopi yaparlar bir de onunla uğraşamam diye ,ama 3 saat kıvrandım ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum ..banada ders oldu acı bir ders..Arkadaşlar siz siz olun açken midenize çok yüklenmeyin.!!! öğlen çok karıştırdığım için bir başağrısı tuttuakşama kadar geçmedi,ancak ilaçla geçti.sindirim sorunu yaşadım midem bulandı.bu da bana ders oldu... 2 yerine 3 öğün yerim ama öğlen ve akşamı hafif tutarım bundan sonra.!!!
ödemlerden nefret ediyorum. Çünkü verdiğim 2 kiloyu hiç vermemiş gibiyim çok şişiyorum. Bitki çaylarıda içiyorum ama nafile. Ne yapabilirim bilmiyorum.
çeyizimden kalma hiç kullanmadığım yastıklar var onlardan birini sökeyim o zaman saf yün atkıalrım var ben de hasta olduğumda göğsüme koyarım şimdi anladım bilgi için tşk
bizde çok işe yaradı canım..nettende araştırabilirsin..umarım sanada faydası olur ..
15 günde 9.3 kilo mu yanlış mı gördüm aman allahım şok şok şok oldum:111:
ben 9 ay önce doqum yaptım canım bu verdiklerim benim doqum kilomdu zaten..hani vücuduma tam yerleşmemiş
kiloydu.108 le hamile kalmıştım sanırım.yada 113 tam birşey diyemiyorum çünkü hamile olduqumu bilmediğimden diyete girmiştim ve 113ten 108e inmiştim..sonra hamile olduqum anlayınca bıraktım ne buldumsa yedim :)) yani emin deilim hangi kiloyla hamile kaldıqımdan..yani beni asıl zorlayacak olan bundan sonrası..her sabah tartıda en az 750-800 gram az görüyordum bu sabahsa sadece -100 gram gördüm.esasen normalide bu tabi..reqli olmamda gerekiyo bu ara belki ondanda veremeyebilirim diye düşünüyorum :S ilk defa geçen ay oldum doqumdan sonra.. ve benim salak kafam tarihini hatırlamıyor
geçmiş olsun canım,kendini fazla yorma geçen hafta mekik çektikten sonra bendede başladı bel eğrısı ,bir kaç gün dinlendim geçti çok şükür bence senin ki de spordan kaynaklanabilir vücudunu dinlendirirsen geçecektir.pek iyi değilim maalesef boğazım yine ağrıyor bi de rgl öncesi ben de pek sıkıntı olmazdı 2 aydır anormal bell ağrısı yaşıyorum ağrı kesici fayda etmiyor o derece 30 derece sıcakta belimde yün korseyle geziyorum uyurken bile çıkarmıyorum neden böyle oldu anlamadım
canım bugün tam 15 gün oldu diyete başlayalı..119+ ile başlamıştım..bugün tam 109,7
sen ne kadar verdin ?
geçen hafta kaçtım hatırlamıyorum ki geçmişi okumam lazım :))
maşallah ya çok güzel tebrik ediyorum.bende 111 kg başladım bugün tartıldığımda 109,4 gördüm.1,5 hafta oldu banadaben metabolizmamı mahvettiğim için çok yavaş gidiyor.ödem ve wc sorunum var benim birde tuz yemediğim halde.
bana bir günlük menünü bi yazarmısın.
geçmiş olsun canım,kendini fazla yorma geçen hafta mekik çektikten sonra bendede başladı bel eğrısı ,bir kaç gün dinlendim geçti çok şükür bence senin ki de spordan kaynaklanabilir vücudunu dinlendirirsen geçecektir.
maşallah ya çok güzel tebrik ediyorum.bende 111 kg başladım bugün tartıldığımda 109,4 gördüm.1,5 hafta oldu banadaben metabolizmamı mahvettiğim için çok yavaş gidiyor.ödem ve wc sorunum var benim birde tuz yemediğim halde.
bana bir günlük menünü bi yazarmısın.
tabi kii yazarım canım..
sabah:
2 haşlanmış yumurta ( bazen menemen zeytin yaqda )
5-6 zeytin
istediğim kadar salatalık,sivri biber,taze soqan
istediğim kadar peynir
domatesin kilo vermeyi yavaşlattını düşünüyorum nedense :)) en fazla yarım yiyorum o yüzden
badem ,ceviz veya fındık
bazen 6-7 kiraz veya çilek veya bir kayısı
kahvaltı öncesi 2-3 bardak su içiyorum.
kahvaltıyı genelde 8-9 gibi yapıyorum.
14:00-15:00 arası öğle yemeği:
zytin yaqlı taze fasulye
4-5 kaşık bulgur pilavı
yoqurt ( olmazsa olmazım )
çoban salata
akşam00-20:00
tavuk sote
yoqurt
çorba
mesela bazen öğle yemeğini geç yiyorum saat 16:00 gibi o zaman akşam yemyorum...dün öyle oldu ..akşam yemedim o yüzdne bir bardak ayran içtim sadece..gün içinde dükkana gidip geliyorum yürüme git-gel 1 km var..bisikletlede gidiyorum bazen..akşamları 1 saat yürüyoruz eşim çocuklar falan.paktaki kondisyon aletlerinde çalışıyoruz bazen :))
Canan Efendigil Karatay
Gelen bir SORU: 15 Yaşında Gelişme Döneminde olan biriyim, hiçbir şekilde kapalı market ürünü çikolata,kola,fastfood ve hamur işlerini tüketmiyorum. Bunların yerine kuru kayısı ve kuru meyve tüketiyorum, ama yazın gelmesiyle canım çok dondurma çekiyor bide arkadaşlarım yanımda yiyince adeta deliriyorum sizce ne yapabilirim?
CEVAP: Ara sıra 1-2 top yiyebilirsiniz, de daha sonra 1-2 km yürümeli...Ama Karaciğeriniz yağlı ise, göbek varsa hiiiiiiiiiiç yememelisiniz....O sırada ayran içebilirsiniz. Dondurmalar süt tozundan ve şekerden ve nişastadan ibarettir hatırlatırım...
demekki neymişşşş göbekliler dondurma yemiycekmişkaçamakçılara duyrulurrrr
yapma yadondurma benim olmazsa olmazım yazın.çilokata kola hamurişi tama ama arada dondurma olsun lütfen ya.ben oturduğum zaman 1 lt dondurmayı yeme kapasitesibdeyim lütfen birde kesmek bünyeme dokuna bilir hehehe(zerrin gülüşü)
.........................................
...............
CEVAP: Ara sıra 1-2 top yiyebilirsiniz, de daha sonra 1-2 km yürümeli...Ama Karaciğeriniz yağlı ise, göbek varsa hiiiiiiiiiiç yememelisiniz....O sırada ayran içebilirsiniz. Dondurmalar süt tozundan ve şekerden ve nişastadan ibarettir hatırlatırım...
demekki neymişşşş göbekliler dondurma yemiycekmişkaçamakçılara duyrulurrrr
günaydin,
artik hic kahvalti yapasim gelmiyor. sabah zorlanarak tarcinli ve cevizli elma yedim. baska böyle olan var mi?
regl öncesi şişkinlik+kaçamaklar+dolunay etkisi=ödemzaten kendimi çok şiş hissediyorum hiç keyfim yok
geçmiş olsun,hem fıtık varmış hem de leslie yapıyorsun,şahsen belimde herhangi bir problem olmadığı halde leslıeden sonra benim de çok ağrıyor,o yüzden yapamıyorum,sen bence biraz ara verpek iyi değilim maalesef boğazım yine ağrıyor bi de rgl öncesi ben de pek sıkıntı olmazdı 2 aydır anormal bell ağrısı yaşıyorum ağrı kesici fayda etmiyor o derece 30 derece sıcakta belimde yün korseyle geziyorum uyurken bile çıkarmıyorum neden böyle oldu anlamadım
yeni bir şey daha öğrendim:44:.kirli koyun yünü sarıyorum bayaqı faydası oluyor.
kızlar dert etmeyin,dolunayın etkisi,bu dönemde ödem atıcaz diye içtiğimiz su bile şişiriyor,ödemlerden nefret ediyorum. Çünkü verdiğim 2 kiloyu hiç vermemiş gibiyim çok şişiyorum. Bitki çaylarıda içiyorum ama nafile. Ne yapabilirim bilmiyorum.
olur tabi, tarif kitabımızda hurmalısı var ya zaten,kaçamaklar bölümündeya dondurmayı kendimiz yapsak şeker koymasak..sahlep süt birazda çilek atsak içine olmazmı ki o zamanda :44:
günaydin,
artik hic kahvalti yapasim gelmiyor. sabah zorlanarak tarcinli ve cevizli elma yedim. baska böyle olan var mi?
tşk canım fıtığım var onun ağrısı başka bu regl öncesi ama hayatımda yaşamadım 2 seferdir yaşıyorum gece uyutmuyor regl olunca geçecek ama niye böyle oldu diyorum hormonlarımda mı değişik bişeyler oluyor anlamadım
xc9 canım selam cok cok geçmiş olsun ben de de fıtık var ve ara ara nuksediyorust uste gelince sorun olabiliyor yuzme imkanı varsa regl oncesi tabi iyi gelebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?