Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

normalde bu kada çok yumurta ve cevız fındık fıstık yemiodum kendi adıma karbonhidratta en az protein ölçüsünde vardı şimdi yasakalr harıcınde bulguru filan da azemiye indirdik inşallah aslı yoktur

annemin izledigine gore karataya 2 gundur ulaamaya calisiolarmis ariyorlarmis ama gelmemis ve cevap vermiyormus, bu karatayin zararlari hemen cikmasada 2 yil felan sonra cikio demisler,

normalde bu kada çok yumurta ve cevız fındık fıstık yemiodum kendi adıma karbonhidratta en az protein ölçüsünde vardı şimdi yasakalr harıcınde bulguru filan da azemiye indirdik inşallah aslı yoktur

Ben şahsen karataya başladığım ilk zamanlarda kuruyemiş olayını fazla abartıyortum. Ama artık o kadar fazla yemiyorum ihtiyaç da duymuyorum. Masadan kaldırıyorum. Göz önünde oldukça fazla yeniyor çünkü. Sabah akşam az birşey yemenin de zararı olacağını düşünmüyorum. Rejimden önce yediklerimizin daha zararlı olduğunu düşünüyorum.

off annemde yapma die tutturdu iyice canim sıkıldı:-(
sıkma canını canım mantıklı bi açıklama bulana kadar beklemek lazım

evet öncesindeki beslenmemiz daha kötüydü hele ben ttatlı bağımlısıydım

Karatay bir diyet değildir. Protein diyeti hiç değildir. Biz karbonhidrat alıyoruz (kuruyemişler, bulgur, baklagil, buğday salatası vb), sadece zararsız karbonhidrat almıyoruz (ekmek, pirinç, makarna vb.).

Eğer günde iki yumurta tüketmek istemiyorsanız tüketmeyebilirsiniz bu beslenme biçiminde alternatifler de var. Kırmızı etten çekiniyorsanız mesela, sadece balık ve sebzeler de tüketebilirsiniz.

İlk kitabı okuyanlar bilir, 'örnek' 1 haftalık menüden önce, her öğün için en az 5-6 alternatifin olduğu bir kısım vardır, bunlardan size uygun olanları seçebilirsiniz, hiçbir şekilde dayatma yoktur. Bu ön yargılara, karalamalara kapılmadan önce iyice bir araştırma yapmanızı, Karatay Hocamızın kitaplarını okumanızı ve videolarını internetten izlemenizi öneririm. Aklınıza hala yatmayan bir gıda olursa da alternatifini tüketirsiniz olur biter. Bu kadar stres yapmayın. Bu beslenme şekline beslenmeden önce yediklerimiz daha sağlıklı olsaydı bu kadar kilolu hanımlar olup da burada zayıflamanın, sağlığımıza kavuşmanın yollarını da arıyor olmazdık.

Sevgiler.

işte herşeyin fazlası zarar arkadaşlar proteini de karbonhidratı da meyveyi de abartmamak lazım ekmek yasak olabilir ama lahmacunda yufka ekmek ince yenebilir dio canan hoca yasak dedikleri katkı maddeleri mayalı ekmekler onun dışında pirinç zaten zehirmiş tv de geçen çıktı hepsinin genetiği ile oynuyorlarmış ben 8 yumurta yemiorum 1 tane yiyorum evvelden de yiyorduk kuruyemişi de abartmadıkça mantıken saçma gelmio . dukanda sebze bile yok yengem yaptı 15 kg verdi dukanla ama bence sağlıksızdı

Ben de bu diyeti elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum.şimdilik iki ayda 4 kilo verebildim.Forumu biraz uzaktan takip ediyordum.
Bugün kafaların karışık olduğunu görünce bir-iki link vermek istedim.

http://www.haberturk.com/polemik/haber/693074-bu-diyette-kavga-var

Kalp uzmanlar Karatay diyetine itiraz ediyor - Prof. Dr. Osman MFTOLU - Hrriyet

Karatay Diyeti'ne Karşı Yapılan Eleştiriler ve Cevapları

ikinci link diyete karşıt görüş,üçüncü link canan hanımın cevabı.
Umarım kafa karışıklıklarınız sona erer.Ben meyve veren ağacı taşlarlar hesabı diyorum.Esen kalın.

Menümü yazayım :
Sabah omlet yeşîl soğan 1 çorba kaşığı lor10 badem
Ara Türk kahvesi 5 erik
Öğle 5 adet köfte
Salata yoğurt
Akşam 2 -adet patlıcan 3 tane pazı dolması bulgurluydu
1 saat yürüyüş
2 litre su yatana kadar da içerim

regl öncesi tartıda fazla çıkman çok normal canım, reglin bittiğinde çok güzel vermiş olacaksın..

slm hymary sanırım aynı gün başlamışız benim de bugün 4. günümdü ve çok merak ettiğim için tartıldım ve 1.500 kilo vermişim 3 günde değil ama 1 haftadır dikkat ediyordum son 3 günü karatayın eseri ve ptesiyi iple çekiyorum :)

çok güzel vermişsin canım tbrk ederim darısı biz yeni başlayanların başına :)

Aynen canım, sanırım sen de yenisin, ben de bayıldım valla aç kalmadan hafiflemek gerçekten süpermiş..

tarçınlı süt tatlı krizlerini önlüyor diye biliyorum ama ben hiç denemedim..

Bu gerçekten ilginç, çok yememiz için özel çaba harcanıyor desenize..

evet banada annem dedi ileriki yaşlarda çıkıyormus bu kadar protein zarar olarak,, ve ileriki yaslarda geri felan aliniyomus birak dedii bana, uzmanlar cikip konusmus, cok zararli die

bence bunlara itibar etmeyiniz.. hepsi karalama politikası ben Canan Hocaya çok güveniyorum. 2 yıldır piyasada, yan etkisi çıkacak olsa çıkardı..Kimsenin söyleyemediğini söylerek şimşekleri üzerine çekiyor, nedeni bu.. arkadaşın da dediği gibi meyveli ağacı taşlayan çok olur..

sabah:

2 yumurta ile tereyağlı sebzeli lorlu omlet yaptım kendime (ve bitiremedim tamamını)
Ceviz kırmaya vaktim olmadı, 10 çiğ tuzsuz badem yedim
4-5 zeytin

öğle:

1 kase ezogelin çorbası
küçük bir dilim pizza (hamurunu yemedim)
1 ayran

akşam:

1.5 tabak yeşil mercimek yemeği (yatılı okuldan bildiğimiz karaşimşek :)
1 taze sarımsak, marul, yeşil acı biber

yemeğim biraz fazla oldu sanırım, 1 tabak doyurmadı, 1.5 biraz fazla geldi şimdi rahatsızlık hissediyorum biraz ama nasıl olsa birazdan yürüyüş yaparak telafi edicem inşallah..

1.5 lt su
1 maden suyu
yeşil çayımı içemedim bugün

SABAH (10.30):
Zeytinli peynirli omlet, salatalık, 1 bardak süt

ÖĞLE (16.30):
Yarım porsiyon tavuk sote, 1 kase yoğurt, 2 kaşık patlıcan yemeği

AKŞAM
1 bardak zencefilli süt içeğim şimdi.

Suyum 3 lt kadar. Spor: Sabah 3 mil Leslie, 15 dk ağırlık. Akşam 45 dk yürüyüş.

iyi akşamlar kızlar sabah bir uğramak istedim ama birbaktımki internet bağlantısı sorunlu ve şu andada öyle umarım menümü yazmama müsadae eder .bugün uyandığımda +700ün 500 gitmişti yani 68 500 düm iki ileri bir geri nekadar uzağa gidilebilirse artık gideceğiz çıktık
bir yola :13:
SABAH 30 bir bardak ılık limonlu su
8:00 bir bardak tarçınlı süt internet olmadığı için sizinle buluşamadığım gibi leslie ile olan randevumuda kaçırdım :)) gece çok az uyuduğum için bir saat elimde olmadan uyudum 10 gibi tekrar kalktım 11 de baktım internet var hemen leslie 3 yaptım uffffff ne terledim anlatamam üstüne duş ve kahvaltı hazırlığı saat yaklaşık 12 :30 oldu
KAHVALTI30 VE 13:00 arası
içinde mantar y.biber domates maydanaoz b.peynir olan 1 yumurtalı omlet kayısı kıvamında yemekten sıkılmıştım bu iyi geldi:))
zeytin 3 yeşil 2 siyah
domates salatalık
maydanoz
kuru kayısı 3 tane
ceviz yarım bardak (ince belli)
arada limonlu su
yeşil çay
AKŞAM:18:30
yürek
salata keten tohumlu ve susamlı
cacık
üstüne 1 türk kahvesi yanında 1 kayısı 1 ceviz
bu saatten sonra cay yeşil çay limonlu su

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…