Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

öğle öğün karbonhidrat ağırlıklı olmuş
sabah meyve hakkını kullnmışssn öğleye tekrar meyve koyman kg vermenı sıkıntıya düşürür
akşamki menü et+posa+süt+sebze gayet dengeli olmuş

basit şeker vucuda girdiği anda pankreas bu insilüni dengelemek için fazla mesai harcıyor ee bir saate kalmadan acıkmanda cabası
renglı aslında kadınlar olarak bizim bahanemız şeker düşkülüğümüze bulduğumuz kılıf
çikolata yerine ceviz badem fındık kavrulmamış olarak tuzsuz yeseydin iştahını da kapatırdı tabi makul ölçülerde canım
tatlı yediysen illa süt grubuyla tüket 1 pparça peynir mesala ozamn daha uzun süre tok kalırsın hemde daha yavaş şekerin yükselir

neden spor yapamıyorsun bi rahatszlığın mı var ?

pazartesi olması yonunde seninle de hemfikir olmamıza sevindim canım
ben diyete ptesi başlamıştım ama genelde haftasonu yenir sonrada tamam artık ptesi diyet moduna gircem hiçbirşy yemıycem denır
o hafta sonları artık neler neler yenir mechul
arkadaşlar 1 haftadır okuduklarımdan anladığım kadarıyla haftada bir tartılma kuralı yok sanırım bu topikte, yanılıyor muyum?

ben hergün tartılıyorum eğerki bir gün önce yediklerim bana + olarak dönmüsse hemen yediklerime çeki düzen verip menü planlaması yaparak değişkliğe gidiyorum
bazende aynı besini üstüste deneyip kg mı aldırıyor yada kg kaybında etkisini görmek adına tartılmak hedefi bulmada iyi bi çözum
genede kendin bilirsin tartı işini

ben de aslında diyet yapsam da yapmasam da hergün tartılanlardım ama kilo verme ile ilgili okudum bir yazıdan etkilenip uzun süre tartılmama kararı almıştım. ne kadar sürdü derseniz sanırım 1 hafta.. diyet ve spor yaptığım dönemde hergün hatta günde 2 kez tartıldığım için kendimi suçlu hissederdim nedense.. demek ki kendimi suçlamama gerek yokmuş, o zaman ben de hergün tartılayım rahat rahat..

slm kızlar malum dün nöbetteydim akşam yemeğimi bilmiyordum tahminen yazmıştım şimdi yazayım
dün akşam :18:
karnıyarık
bulgur pilavı vardı yemedim cısss değil belki ama bendeki ödem yapma ihtimali ile yemedim
evden cacık götürmüştüm
kahvemle birlikte 3 kuru kayısı yarım avuç ceviz badem fındık regli olduğum için tatlı ihtiyacımı kayısı ile geçirdim

yeme içmeyi 18 :30 da bitirdim
bugüne gelince
sabah :07:30
2 yumurta (şansımdan kahvaltıda vardı)
salatalık
öğle:13
cacık
alakasız ama çok güzeldi mis gibi kokuyordu 4 tane çeri domates
hemen üstüne çayımla yarım bardak yer fıstığı çiğ ama
2 tane hurma tatlı yerine
akşam gibi olur
etli taze fasulye yapıyorum
salata olacaktır
cacık oğlum ister bende yerim:))bununla kapatırım diye düşünüyorum
tabiki gün içi limonlu su yeşil çay devam ediyor
haaaaaa sabah 11 de leslie 3 yaptım
kızlar 10 günden sonra dün ilk iş günümdü herkes sen dahada mı kilo verdin dediler tartıda değişmesemde görüntü değişmiş demekki:))
bu diyetin en güzel tarafi diyette hissetmiyorum normal hayatımdan dahada tok geziyorum yıllardır hasretle baktığım tereyeg yağlı peynir zeytini sayısız yemek harika bir duygu sayısız olunca busefer bakıyorum çekirdeklere 3 5 tane ancak yemişim önceden gözüm kalırdı :) ne ilginç dimi ceviz fındık fıstık eski diyetlerde öcüüüü idi şimdi dostçuklarım cicişlerim ama meyve illaki özlüyorum ama en fazla kuru kayısı ve regli dönemi için hurma ile geçiştiriyorum
ama haftaya izinliyim eş dost arkadaş mezuniyet tatil derken ne yaparım bilmiyorum iradem kuvvetlidirde insanlara hayır demek zor benim için
kızlar görüşürüz birazda sayfada kimler ne yazmış okuyayım :))

o zaman bildirimler pazartesi günleri yapılmaya devam mı ediyor?
cuğunluğun kararı pazarteesi olması konusunda ama daha gelmeyenler var
herkes düşüncesini belirtsin netleştirriz lenevacım

bizim evde ilk iş uyunınca el yüz yıkama faslından sonra gözumuzu tartıda açıyorz
kg verdınmı aldınmı muhabbeti döner sonra günlük işler yapılcaklar falan planlanır
rutine bağladık
kendini suçlama boşuna hergün tartılmanın sana illaki faydası olacaktır kendini gözlemlemen açısından da farkındalığında artacakdır

sabah kahvaltımı 7:15 de yaptım öğlen yemeği yemedim aç değilim oley ya.insülin denen direnci kırdım galiba ama 3 küçücük tuzlu pasta yedim.

2 litre su şuana kadar.2 ad türk kahvesi biri sabah birinide şimdi yudumluyorum.akşamki tartımda - görmek istiyorum.

karatayın 3 kitabınıda okudum ve tabi okuldan ve gittiğim diyetisyenlerimdende yeterince bilgi edindim.yani insülin nasıl salqılanır şeker hangi organa nasıl etki eder biliyorum.ve tabi bunları bilmekten önemli olan şey kendimi biliyorum vücudumu neye ne tepki vereceğini biliyorum ve kendimi ona göre orantılıyorum.yediğim şeyleri yada yemediğim şeylri bilmediğimden değil tercih ettiğimden yada etmediğimden tükettim.zaten böyle olmasa kilo veremem.
ki kaçamak yapan herkeste yaptıqı kaçamaqın diyete zarar veridğini biliyor bu yüzdende kaçamak deniyor zaten :))

mesela; sabah karatay kahvaltısı yaptım öğlen 5 köfte yedim ayran içtim.dükkandaydım gözüm dondurmaya kaydı :))
bir cornet ve yarım paket antep fıstıqı yedim..aa bunun bedeli olarak bisiklet kullandım eve gelirken birazdanda leslie 5 mil yapcam.
akşamada muhtemelen sadece yoqurt veya çorba yerim yada hiç birşey yemem.
benim insülin direncim olmadı hiç.bu diyetin ilk günüde dahil hiç açlık çekemdim.ama dün 5 te yediğim çikolata değil proteinde olsaydı gece 2-3 e kadar yine acıkırdım.herkes acıkırdı

az önce kızımın okul pikniğinden geldim izninizle kendimi alkışlıyorum 30 velinin getirdiği 30 çeşit tatlı tuzlu ve salata türü şeylerin yüzüne bile bakmadım...tabi bunda beni görenlerin verdiği güzel tepkinin de etkisi varben hala kendimi kilolu görüyorum ama bir çoğu benim kilomda olabilmek için can atıyor...tabii hepsinden götürüyorlar o ayrı...herşeyi geri çevirdiğim için baktım ki göze batıyorum (karataydan haberleri yok aç durduğumu zannediyorlar) 1 fincan kadar 3 ü bir arada kahveden içtim...şimdi yürüyerek döndüm ki yürüyüş olsun(25 dakika kadar yürüdüm)tartı günü konusuna gelince ben de pzrtsi derim...menümü de yazayım kalkıp yemeğimi yiyeceğim sabah soğanlı 2 yumurtalı omlet,dometes,8-9 zeytin ,avuç içi kadar peynir yarım çay bardağı fındık...akşam fırında hamsi ve salata...tahin yemeyeceğim...kaçırıyorum diye eve almıyorum...su içmeye yeni başladım 2 olmaz ama 1,5 lt içmeye çalışıcam...

Son düzenleme:
nacizane oneri soklamayı kaçamaklarla yaparsanız kilo alımı olur. Biraz protein , salata vs yi artırmak gerekir.

tavsiyeni dikkate alacağım canım haklısın.

bu arada dün menü bilirimi yapmaya utandım çünkü bende abarrtım akşama kadar iyiydi ama 10 gibi gece tatlı yedim ikram ettiler en sevdiğimden tutamadım

vee sabahhh tartıdaaa artı 500

bugun herşey iyi şu vakte kadar az evvel kahvenin yanında küçük bi çikolata yedim (

sanırım bi haftaya kadar regl olcam ondan tutamıyorum kendimi ekmek makarna pilav hepsi çok ii de ahh o tatlılar yok mu....

herkes kilo verdin dedikçe gaza geldim bugun piknik vardı ne pastalar ne börekler aynı arkadaşın dediği gibi tadına bile bakmadım sadece çekirdek yedimm kızlar 8 kilom kaldııııı çok yavaş gidio acaba regl öncesi şişlikten dolayımı 10 güne kadar belli olur

iradenizden dolayı çok tebrik ediyorum sizi kızlar süpersiniz... yine de mrk ettim, salatalardan falan karatayla uyumlu bir çeşit yok muydu menüde yoksa uzun süre aç kalmak (aç kalmak değil aslında yemek yememek, hepimiz biliyoruz ki bu diyette acıkılmıyor) için mi yemediniz?

sabah:
tereyağlı sahanda 2 yumurta
2-3 ceviz
2 yk lor
5 zeytin
domates
salatalık
1 minik yeşil acı biber
1 kupa şekersiz açık çay

sade türk kahvesi
1 kupa form çayı

öğle:
döner-salata ayran

akşam:
1 tabak kabak yemeği
2 kase yoğurt
4-5 kaşık bulgurlu dolma içi

dolma içi fazladan oldu

yemekten sonra yarın için kuru patlıcan dolması yapayım dedim. patlıcanları doldururken tadına bakayım diye 1 kaşık aldım ve her şey ondan sonra başladı.. maalesef 4-5 kaşık belki de daha fazla yedim.. üzgünüm ama her şeye rağmen pişman değilim :) telafi
ederim.. yani akşam yemeğimi abartarak dolma ile şoklama yapmış oldum :))

bunun dışında 1 kupa şekersiz açık çay ve gün boyu 2 lt su içtim..

arkadaşım bizim piknikte karataya uygun hiçbirşey yoktu...zaten saat 10 da kahvaltımı etmiştim eve döndüğümde (17.00) ancak acıkmıştım,normalde de 2 öğün yapıyorum zaten,6-7 saat acıkmadan durabiliyorum

Sabah:karatay kahvaltısı+2 kuru kayısı

Öğlen:4 kaşık meyhane pilavı,salata,1 kase cacık,1dilim peynir,türk kahvesi,1 çatal baklava

Akşam:1 kase karadut yedim dayanamadımmm çoook güzeldi((
Sanırım açımmm şimdi z.yağlı semizotu yemeğinden 1 tabak yerim...

Antakya çoook karışıkkkk kızlar( çok üzülüyorum.(Allah sonumuzu hayır etsin(((

sabah
2 yumurta
1 kk peynir
5 zeytin
3 kırmızı biber
1 avuç yerfıstığı

öğle
1 tabak z.yağlı kabak
1 kase cacık
10 tane yerfıstığı

akşam
yarım tabak z.yağlı kabak
yarım tabak y.mercimek yemeği
salata

1 saat yürüyüş 2 saat çarşıda gezinti 2.5 lt su

sabah karatay kahvaltısı
öğlen 2 kaçık taze fasulye
bugur pilavı cacık

arada kahve yanındada kücücüüük çikolata ve en kötüsü akşamüstü küçük bir dilim börek

akşam mercimek çorbası yoğurt

Son düzenleme:
leslie ile yaptığınız hareketleri you tubeden mi yapıyorsunuz tam olarak hangisini izlemeliyim bi sürü video çıkıyor?bari evde yapayım egzersizlerimi yyoksa çok yavaş gidiyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…