Selam herkese uzun zamandır bu yöntemi uygulamak istiyorum ama tereddütlerim var birincisi ekmek kahvaltıda ekmeksiz yapamam diyorum tam tahıllı ekmekte mi yasak zaten iki dilimden fazla yemem bazen bir dilim ama işte alışkanlık ikincisi et her gün et yemek zorundamıyız yerine bakliyat olur mu sizler ne yiyorsunuz, birde gerçekten acıkılmıyor mu ben her gün bir yumurta yerim kahvaltıda ama yinede acıkıyorum,sorularıma cevap veren olur umarım:)
slm bence yapılabilecek ve aclık hissi yaşanilmayan tek diyet hatta diyet değil sağlıklı yeme ve yaşam biçimi bende karatay kitabını okumamakla birlikte basından ve netten takiplerimle öğrendimki açıkmayı yapan yanlış beslenme karatay tarzı beslendiğinde acıkmıyorsun cidden.ve o abur cuburları bile belki sadece alışkanlıktan isterse ister canın .ben sadece meyve özlüyorum çünki çok tüketirdim ama ölüp bitmiyorum meyve diye :)ekmek gercekten aramıyorsun ama sunu bil o şok diyetler gibi tartıya çıktıgında eksilmiyorsun önce kilo alımı duruyor sonra depo yağlar verilerek kalıcı zayıflanma sağlanıyor hergün et diye bir şart yok ama hergün en az 20 dk hareket şart :) bence inandığın an başla ve göreceksinki tüm korktukların boşmuş.ekmek yerine ceviz .sebze serbest baklagiller var kitabı okumak faydalı yada en azında netten basında anlattıklarını okursan bilgin olur ve anlaman daha kolay olur başarılar üstelik bende yeniyim 1 aylık :)
.
işte o yılların alışkanlığı,evet başlarda bende çok zorlanmıştım,ama irade gösterip direnirsen alışacaksın zamanla...Yalniz benim sorunum gece, gece canim cok ivir zivir istiyor yada meyva
Ve bende smiley koyamiyorum( maalesef. Biri bize göstersin[/QUOTE http://www.kadinlarkulubu.com/profile.php?do=editoptions]smiley için buraya tıkla...
reglden 1 hafta öncesinde vücut ödem tutmaya başlar, bittikten 2-3 gün sonra ödem de biter:)normal bir durum yani kendini sterse sokma...kızlar paztsi 68.7 idim bu gün 69.8 im reglye 1 hafta kaldı tamam kilo verememi anlıyorum da neden aldımm yaa??çok mutsuz oldummm iki gündür öle geliorum
ekmeksiz de bal gibi doyulur hatta o kadar ki bazen kuruyemişlere yer kalmıyor.dene de gör...et hergün yemek zorunda değiliz tabi ki...bakliyat olur sebze olur.biz işlenmiş hiç bir yiyeceği,zararlı karbonhidretları ve şekeri tüketmiyoruz sadeceSelam herkese uzun zamandır bu yöntemi uygulamak istiyorum ama tereddütlerim var birincisi ekmek kahvaltıda ekmeksiz yapamam diyorum tam tahıllı ekmekte mi yasak zaten iki dilimden fazla yemem bazen bir dilim ama işte alışkanlık ikincisi et her gün et yemek zorundamıyız yerine bakliyat olur mu sizler ne yiyorsunuz, birde gerçekten acıkılmıyor mu ben her gün bir yumurta yerim kahvaltıda ama yinede acıkıyorum,sorularıma cevap veren olur umarım:)ve tam bir kk yaparsan gerçekten acıkmıyorsun
balık yağı takviyesi isteyen kullanıyor...Balık yağı takviyeside mi kullanılıyor?
Sabah1 haşlanmış yumurta 10 zeytin,peynir,1 avuç fındık, domates salatalık, 1 bardak süt
öğlegüveç,yoğurt,ezogelin çorba
akşatavuklu bezelye yoğurt düşünüyorum
aman bezelyeye dikkat...piştiğinde gi si patatese yaklaşık bir değer oluyor...
işte o yılların alışkanlığı,evet başlarda bende çok zorlanmıştım,ama irade gösterip direnirsen alışacaksın zamanla...
Ve bende smiley koyamiyorum( maalesef. Biri bize göstersin[/QUOTE http://www.kadinlarkulubu.com/profile.php?do=editoptions]smiley için buraya tıkla...
reglden 1 hafta öncesinde vücut ödem tutmaya başlar, bittikten 2-3 gün sonra ödem de biter:)normal bir durum yani kendini sterse sokma...
ekmeksiz de bal gibi doyulur hatta o kadar ki bazen kuruyemişlere yer kalmıyor.dene de gör...et hergün yemek zorunda değiliz tabi ki...bakliyat olur sebze olur.biz işlenmiş hiç bir yiyeceği,zararlı karbonhidretları ve şekeri tüketmiyoruz sadeceve tam bir kk yaparsan gerçekten acıkmıyorsun
balık yağı takviyesi isteyen kullanıyor...
aman bezelyeye dikkat...piştiğinde gi si patatese yaklaşık bir değer oluyor...
Teşekkür ederim deniycem bir şey kaybetmem:) zaten diyet yapıyorum bol kaçamaklıda olsa:) ben balık yiyemiyorum balık yağı kullansam iyi olur sanırım, bir soru daha bulgur yasak değil sanırım kısır mercimek köftesi yendiğine göre bugur pilavıda oluyor mu?
yok yasak değil de ben pek tüketmiyorum çünkü bende çok ödem yapıyor ve bu ödemi atmam uzun sürüyor ...bulgur en fazla 3-4 kaşık kadar serbest ona göreişte o yılların alışkanlığı,evet başlarda bende çok zorlanmıştım,ama irade gösterip direnirsen alışacaksın zamanla...
Teşekkür ederim deniycem bir şey kaybetmem:) zaten diyet yapıyorum bol kaçamaklıda olsa:) ben balık yiyemiyorum balık yağı kullansam iyi olur sanırım, bir soru daha bulgur yasak değil sanırım kısır mercimek köftesi yendiğine göre bugur pilavıda oluyor mu?fazlası insülin için tehlikeli
Daha iftara cok var iyice halsizlestim. Ev islerini bitirdim üç tencerede yemek yaptim pilim bitti. Tarhana corbasi, etli patatesli kereviz ve pilav yaptim. Ama pilavi yemiycem tabi. Zaman gecmiyor(
Hepinizin kandilini kutluyorum arkadaşlar, ben sahurda gene karisik kuruyemis 5 6 tane hurmada vardi yedim. Iki haslanmis yumurta, 1 tane muz yedim. 1 tanede bitki cayi ictim ve 4 bardak su.
allah kabul etsin kızlar orucunuzu.. elif ezgi bence iftardaki karpuz değil kabakmıştır zaten :)ben de herkesin kandilini kutluyorum.
dün oruçluydum ve oruç beni çok rahatlattı. iftar ettikten sonra gün yeni başlıyormuş izlenimine kapıldım.
Tek problemim iftarda karpuzu bolca yemiş olmamAma kapuz kabak çıktı siz onu şekerli meyveden değil kabak gillerden yani sebzeden sayın
saat 12 gibi de sahurumu 1 tabak taze bezelye ve 2 kaşık yoğurt ile yaptım.
hoş geldin eflalim aramıza.. ben de çok yeniyim ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.. ekmekle ilgili yazdıklarını okuyunca sanki ben yazmışım gibi geldi :) zira ben ekmeksiz yapamam sanırdım. Karatay diyeti ile bu zamana kadar hiç ilgilenmemiş olmamın tek nedeni de buydu.. 2 hafta kadar önce diyete başlamak zorunda kaldım, zira bel fıtığım gelişti o kadar kötüydü ki günlerce ağrılar içinde yatmak zorunda kaldım ve bu dönemde de hareketsizlikten kilo aldım. 2 hafta kadar önce diyete başlaya karar verdim ki belim hala ağrılı.. diyet kararından 5 gün kadar sonra karatayı denemeye karar verdim. Karatay yapanlar en çok tatlı ve meyvede zorlanıyorlardı .Şöyle düşündüm, benim meyve ve tatlı düşkünlüğüm yoktu, geriye kalan sadece ekmek ve onun da üstesinden gelebilirim, gelmeliydim.. Sanırım sen de öylesin ve bu diyet tam bizlik. çünkü hiç acıkmıyorsun, hatta acıkmadan yemek yiyosun, mide kazınman hiç olmuyor ve kendini diyette gibi hissetmiyorsun, sevdiğin şeyleri sevdiğin tadıyla yiyorsun, mesela kaymaklı yoğurt yerken vicdan yapmıyosun, tereyağı, döner, et ne bileyim daha bir sürü şey.. bence hemen başla.. ekmeği bu kadar kolay bırakabileceğine sen de şaşıracaksın..Selam herkese uzun zamandır bu yöntemi uygulamak istiyorum ama tereddütlerim var birincisi ekmek kahvaltıda ekmeksiz yapamam diyorum tam tahıllı ekmekte mi yasak zaten iki dilimden fazla yemem bazen bir dilim ama işte alışkanlık ikincisi et her gün et yemek zorundamıyız yerine bakliyat olur mu sizler ne yiyorsunuz, birde gerçekten acıkılmıyor mu ben her gün bir yumurta yerim kahvaltıda ama yinede acıkıyorum,sorularıma cevap veren olur umarım:)
şekersiz çay içmekten çok daha kolay canım daha önce ben çayda şekeri kestiğimde çaydan hiç keyif almıyor, çayı çok özlüyor ve tekrar başlıyordum.. sonunda alıştım ama kolay olmadı.. çayda şekeri ilk kestiğinde çayın hiç bir tadı, hatta hayatın tadı olmuyor.. ama bunda öyle değil, bilakis herşeyin tadı çok daha güzel.. inan abartmıyorum, ekmeği kestiğimin aslında farkında bile değilim..Teşekkür ederim cevap verdiğin için şu an zaten diyet yapıyorum ama sık sık beslenmek yoruyor sürekli yemek düşünüyorum, bu kadar kişi açlık hissetmediğine göre demek ki doğru:) bundan 4 ay öncesine kadar şekersiz çay asla içemem diyordum ama 4 aydır şekersiz içiyorum demek ki ekmeksiz kahvaltıda yapabilirim:) uygulamaya çalışıcam et yerine bakliyat yumurtalı bir şeyler yiyebilirim sanırım,kitabını almak istiyorum zaten,hareket yapıyorum eliptik bisikletim var en az 20 dk. hava müsaitse akşam yürüyüş, meyve olmasa da olur benim için çok zorlanmam:) belli meyvelere izin var sanırım artık sizlerin menüsüne bakıcam:)
omega 3 öneriyor hoca ama ben de henüz başlamadımBalık yağı takviyeside mi kullanılıyor?
evet ya denvir,nerelerdesin? fikri sen ortaya attın ihale bana kaldı :) şaka bi yana ben de geldiğim hafta tartı gününü değiştirmeye kalkmışım gibi hissettim, senle benden başka kimse istemedi cumayı ama dediğim gibi bana 2si de uyar..Öncelikle arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun.
Tartı günü cuma olsun lafını ben ortaya atmış bir insan olarak aman haftasonu kaçamak yapalım diye değil,diyetimize uygun yenilen şeylerin miktarlarında artış oloor diye öyle söylemiştim.Ama tabii ben çoğunluğa uyarım.O kadar da demokratiğim yanii.
Dün ben sabah kahvaltısı yapamdım.kahve içtim.öğlen güzel bir kahvaltı yaparım diye düşünmüştüm.sonra tık telefon acil biryere davet edildim.gidiş oldu saat 2.sadece su ikramı vardı.4.30'a kadar yudum yudum su içtim.hani bir ikram olur diye düşündüğümden ve vakit olmadığından acımdan öldüm.sabah.8'denakşam 6sına kadar birşey yemedim.tabii eve gelince ilk bulunan şeye onlarda misafir için aldığım kurabiyelerdi.3 tane yedim.1 kase kiraz yedim.kusura bakmasın Canan hoca gelse onu da yerdim....
Alınan dersler nereye gidersen git.kahvaltısız evden çıkma ve yanında kayısı ve ceviz bulundur.
Ve dünkü bu duurumdan sonra bugünyine kedi gibi diyete devam.sabah güzel kahvaltımı yaptım.öğle acıkmadım.akşamda tavukayran salata ile bitireceğim günü.bugün harekette şart.
bulgur yasak değil ama daha kısıtlı yeniyor..Teşekkür ederim deniycem bir şey kaybetmem:) zaten diyet yapıyorum bol kaçamaklıda olsa:) ben balık yiyemiyorum balık yağı kullansam iyi olur sanırım, bir soru daha bulgur yasak değil sanırım kısır mercimek köftesi yendiğine göre bugur pilavıda oluyor mu?
Daha iftara cok var iyice halsizlestim. Ev islerini bitirdim üç tencerede yemek yaptim pilim bitti. Tarhana corbasi, etli patatesli kereviz ve pilav yaptim. Ama pilavi yemiycem tabi. Zaman gecmiyor(
hadi canım az kaldı biraz daha sabır, bu arada kerevizin patateslerini de yemesen iyi olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?