Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Tünaydın Karatay Dıyetı yapan kızlar,dünkü menum ...... 1.ogun(sabah): Su,omega3 balık yagı takvıye 2kapsul(m..i.p (13 TL. 60 kapsul var ıcınde)),bır kase cevız,bırkac kahverengı kuru kaysı,bır bardak sut 1muz,kakao .......2. Öğün (aksam)Mercimek çorbası,patlıcan yemeği,ayran,omega3 baılık yagı takvıye 2 :kapsul.................. ........ ...................... (Yemekten once aslında tokum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımımr cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)I

Sıvı:Tonla su,2 fıncan kahve

Spor: az ev ısı yaptım ,40 dakıka yurudum, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum , tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yapmak ıyı gelıyor(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahanadahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum. Ayran ya da sut ıcıyorum.

slm kızlar menü bildirip kaçaçagım 4 de nöbet teslim alacağım hayırlı kandiller hepinize
kahvaltı :13:
sucuklu 1 yumurta
domates salatalık
zeytin 4 yeşil 2 siyah
peynir 1 kk
2 ceviz
2 k kayısı
1 tatlı kaşığı keten tohumu
akşam hastanede ne çıkarsa en uygununu secip yiyorum yogurlu semiz otu salatası götürmeyi planlamıştım baktımki ev yoğurdu bitmiş varda çok az 2 kaşık ancak :)sabah kahvaltı öncesi saat :11 : de leslie 3 yaptım bu arada kitap çok güzelmiş elimden bırakmak istemiyorum
bol leptinler kızlar görüşmek üzere

Merhaba arkadaşlar,
Aklım fikrim burda,burda ismini hatırladığım arkadaşlarımda,burada akan olup bitenlerde..
Ama çok yoğunum ve mümkün değil giremedim,
Diyetimde 8.günümdeyim -tereddütlü başlamıştım- kuruyemişler,ekmeksiz kahvaltılar tabi ki..
Diyetimin ilk iki günü dışında kalan 6 günü kanamalı geçirdim :18:
Bu adet dönemimde ufak tatlı kaçamaklarım bir de kahvaştı davetimiz oldu.
Buna rağmen ilk hafta 1.5 kilo vermiş oldum.An itibariyle tickerimi de değiştiriyorum-aman ne kilo vermişiiiimm sanki -
MUTLUYUM,DESTEK OLAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM

DEVAM

slm bence yapılabilecek ve aclık hissi yaşanilmayan tek diyet hatta diyet değil sağlıklı yeme ve yaşam biçimi bende karatay kitabını okumamakla birlikte basından ve netten takiplerimle öğrendimki açıkmayı yapan yanlış beslenme karatay tarzı beslendiğinde acıkmıyorsun cidden.ve o abur cuburları bile belki sadece alışkanlıktan isterse ister canın .ben sadece meyve özlüyorum çünki çok tüketirdim ama ölüp bitmiyorum meyve diye :)ekmek gercekten aramıyorsun ama sunu bil o şok diyetler gibi tartıya çıktıgında eksilmiyorsun önce kilo alımı duruyor sonra depo yağlar verilerek kalıcı zayıflanma sağlanıyor hergün et diye bir şart yok ama hergün en az 20 dk hareket şart :) bence inandığın an başla ve göreceksinki tüm korktukların boşmuş.ekmek yerine ceviz .sebze serbest baklagiller var kitabı okumak faydalı yada en azında netten basında anlattıklarını okursan bilgin olur ve anlaman daha kolay olur başarılar üstelik bende yeniyim 1 aylık :)
.

sabah:karatay kahvaltısı +1 adet salam
öğle:yarım koçan mısır
yoğurtlu semizotu salatası
türk kahvesi
akşam:ayran çorbası ve ıspanak

Teşekkür ederim cevap verdiğin için şu an zaten diyet yapıyorum ama sık sık beslenmek yoruyor sürekli yemek düşünüyorum, bu kadar kişi açlık hissetmediğine göre demek ki doğru:) bundan 4 ay öncesine kadar şekersiz çay asla içemem diyordum ama 4 aydır şekersiz içiyorum demek ki ekmeksiz kahvaltıda yapabilirim:) uygulamaya çalışıcam et yerine bakliyat yumurtalı bir şeyler yiyebilirim sanırım,kitabını almak istiyorum zaten,hareket yapıyorum eliptik bisikletim var en az 20 dk. hava müsaitse akşam yürüyüş, meyve olmasa da olur benim için çok zorlanmam:) belli meyvelere izin var sanırım artık sizlerin menüsüne bakıcam:)

Balık yağı takviyeside mi kullanılıyor?

Öncelikle arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun.

Tartı günü cuma olsun lafını ben ortaya atmış bir insan olarak aman haftasonu kaçamak yapalım diye değil,diyetimize uygun yenilen şeylerin miktarlarında artış oloor diye öyle söylemiştim.Ama tabii ben çoğunluğa uyarım.O kadar da demokratiğim yanii.

Dün ben sabah kahvaltısı yapamdım.kahve içtim.öğlen güzel bir kahvaltı yaparım diye düşünmüştüm.sonra tık telefon acil biryere davet edildim.gidiş oldu saat 2.sadece su ikramı vardı.4.30'a kadar yudum yudum su içtim.hani bir ikram olur diye düşündüğümden ve vakit olmadığından acımdan öldüm.sabah.8'denakşam 6sına kadar birşey yemedim.tabii eve gelince ilk bulunan şeye onlarda misafir için aldığım kurabiyelerdi.3 tane yedim.1 kase kiraz yedim.kusura bakmasın Canan hoca gelse onu da yerdim....

Alınan dersler nereye gidersen git.kahvaltısız evden çıkma ve yanında kayısı ve ceviz bulundur.

Ve dünkü bu duurumdan sonra bugünyine kedi gibi diyete devam.sabah güzel kahvaltımı yaptım.öğle acıkmadım.akşamda tavukayran salata ile bitireceğim günü.bugün harekette şart.

Sabah 1 haşlanmış yumurta 10 zeytin,peynir,1 avuç fındık, domates salatalık, 1 bardak süt

öğle güveç,yoğurt,ezogelin çorba

akşa tavuklu bezelye yoğurt düşünüyorum

Son düzenleme:
Yalniz benim sorunum gece, gece canim cok ivir zivir istiyor yada meyva
işte o yılların alışkanlığı,evet başlarda bende çok zorlanmıştım,ama irade gösterip direnirsen alışacaksın zamanla...

Son düzenleme:
bu aralar fazla giremiyorum sayfalar akmış gitmiş

tartı günü pzt olarak devam ediyor çoğunluk o yönde artık haftasonu daha dikkatli olmaya devam edeceğiz evdekileri karataycı yapmak işimizi kolaylaştırır

bugünkü menümü de yazayım unutmadan
sabah
2 yk buğday
4 yk yoğurt

öğle
10 tane mercimekli köfte
1 badrak ayran
domates-salatalık

akşam
susamlı cacık

2.5 lt su 1 saat yürüyüş

SABAH;tek yumurtalı kk + 10 adet kiraz AKŞAM;semizotu yemeği (bulgurdan korkuyorum oyüzden içine sadece1.5 y.k attım) yanında yoğurt ve mercimek çorbası...az önce de 1 bardak süt içtim şimdi de suyumu tamamlamaya çalışıcam daha 1 lt de...yürüyüş yapamadım

Daha iftara cok var iyice halsizlestim. Ev islerini bitirdim üç tencerede yemek yaptim pilim bitti. Tarhana corbasi, etli patatesli kereviz ve pilav yaptim. Ama pilavi yemiycem tabi. Zaman gecmiyor(

balık yağındaki amaç omega 3 tür...balık yiyemiyorsan zaten hergün yediğimiz yumurtada(orgnik olanda) var,semizotunda,keten tohumunda ve susamda ve aklıma gelmeyen pek çok gıdada var bunları sık tüketerek açığı kapatabilirsin ama hem bunları yiyip hemde takviye alabilirsin karar senin...çünkü ne kadar yersek yiyelim omega 3 eksik kalıyor ne yazık...

Daha iftara cok var iyice halsizlestim. Ev islerini bitirdim üç tencerede yemek yaptim pilim bitti. Tarhana corbasi, etli patatesli kereviz ve pilav yaptim. Ama pilavi yemiycem tabi. Zaman gecmiyor(

ben de tam bunu sormaya hazırlanıyordum malum önümüz ramazan... karatayla nasıl oluyor? acıkma hissi falan? tamam günler uzun ama normal beslenmedeki gibi çooook çook acıkılmıyordur sanırım???

Hepinizin kandilini kutluyorum arkadaşlar, ben sahurda gene karisik kuruyemis 5 6 tane hurmada vardi yedim. Iki haslanmis yumurta, 1 tane muz yedim. 1 tanede bitki cayi ictim ve 4 bardak su.

allah kabul etsin kızlar orucunuzu.. elif ezgi bence iftardaki karpuz değil kabakmıştır zaten :)
hoş geldin eflalim aramıza.. ben de çok yeniyim ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.. ekmekle ilgili yazdıklarını okuyunca sanki ben yazmışım gibi geldi :) zira ben ekmeksiz yapamam sanırdım. Karatay diyeti ile bu zamana kadar hiç ilgilenmemiş olmamın tek nedeni de buydu.. 2 hafta kadar önce diyete başlamak zorunda kaldım, zira bel fıtığım gelişti o kadar kötüydü ki günlerce ağrılar içinde yatmak zorunda kaldım ve bu dönemde de hareketsizlikten kilo aldım. 2 hafta kadar önce diyete başlaya karar verdim ki belim hala ağrılı.. diyet kararından 5 gün kadar sonra karatayı denemeye karar verdim. Karatay yapanlar en çok tatlı ve meyvede zorlanıyorlardı .Şöyle düşündüm, benim meyve ve tatlı düşkünlüğüm yoktu, geriye kalan sadece ekmek ve onun da üstesinden gelebilirim, gelmeliydim.. Sanırım sen de öylesin ve bu diyet tam bizlik. çünkü hiç acıkmıyorsun, hatta acıkmadan yemek yiyosun, mide kazınman hiç olmuyor ve kendini diyette gibi hissetmiyorsun, sevdiğin şeyleri sevdiğin tadıyla yiyorsun, mesela kaymaklı yoğurt yerken vicdan yapmıyosun, tereyağı, döner, et ne bileyim daha bir sürü şey.. bence hemen başla.. ekmeği bu kadar kolay bırakabileceğine sen de şaşıracaksın..
şekersiz çay içmekten çok daha kolay canım daha önce ben çayda şekeri kestiğimde çaydan hiç keyif almıyor, çayı çok özlüyor ve tekrar başlıyordum.. sonunda alıştım ama kolay olmadı.. çayda şekeri ilk kestiğinde çayın hiç bir tadı, hatta hayatın tadı olmuyor.. ama bunda öyle değil, bilakis herşeyin tadı çok daha güzel.. inan abartmıyorum, ekmeği kestiğimin aslında farkında bile değilim..
Balık yağı takviyeside mi kullanılıyor?
omega 3 öneriyor hoca ama ben de henüz başlamadım
evet ya denvir,nerelerdesin? fikri sen ortaya attın ihale bana kaldı :) şaka bi yana ben de geldiğim hafta tartı gününü değiştirmeye kalkmışım gibi hissettim, senle benden başka kimse istemedi cumayı ama dediğim gibi bana 2si de uyar..

Son düzenleme:
Sabah:
1 haşlanmış yumurta
3 yemek kaşığı lor
4-5 zeytin
2-3 ceviz
1 kuru incir
1 kuru kayısı
domates salatalık
1 minik acı biber
şekersiz açık çay
öğle:
1 kase mercimek çorbası
1 lahmacun 1 ayran
akşam:
4 kuru patlıcan dolması
1 kase yoğurt
Taze soğanlı salata

yukarıdaki yazıda hatlar karışmış nasıl olduysa???ben bulgurla, balık yağıyla ilgili sormamıştım cevaplamıştım ama nasıl oldu yaa??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…