hadi inşallah alışırım bende peki canın hiç tatlı çekmiyor mu canım ben tatlı bağımlısıyım da azıcıkbende öyleydim hayatım. bak hamile olmama rağmen şekersiz içiyorum herşeyi:)
omega 3 alıyorum kapsül ayrıca.
canım benim özel bir şirketten geliyor öğle yemeklerimiz hangi yağı kullandıklarını bilmiyorum ki onu nasıl yapcam yaa:18:doğru bir seçim olmuş canım. ama tabi bu yemeklerin hangi yağ ile yapıldığı önemli ona dikkat ediyorsun umarım.
salatada falan severim çok lezzetlidir birde küçüklüğümde anneannem z.yağ-limonun içine çeşitli baharatlar koyar kahvaltıya çıkarırdı o zaman çok hoşuma giderdi ama nedense yemekte hiç deneme gereksinimi duymamıştım iyi olacak iyi sağlıklı besleniyoruz bundan böyleeben bir egeli olarak kızartma bile zeytinyağlı olsa farketmiyor. arkadaşlar yiyemiyor diye sadece kızartma için Ayçiçek yağı almıştım. ama artık kızartmada yok.
alışırsınız canım inşallah
ay çok tşk.ler arkadaşlar ya bana bir sürü alternatif verdiniz oh ohh bünyemizi temizleyelim misler gibi olalım inşallahh tez zamandaLenava'nın söylediklerinin yanı sıra, mantar da yumurta için güzel bir alternatif.
hadi inşallah alışırım bende peki canın hiç tatlı çekmiyor mu canım ben tatlı bağımlısıyım da azıcık
canım benim özel bir şirketten geliyor öğle yemeklerimiz hangi yağı kullandıklarını bilmiyorum ki onu nasıl yapcam yaa:18:
salatada falan severim çok lezzetlidir birde küçüklüğümde anneannem z.yağ-limonun içine çeşitli baharatlar koyar kahvaltıya çıkarırdı o zaman çok hoşuma giderdi ama nedense yemekte hiç deneme gereksinimi duymamıştım iyi olacak iyi sağlıklı besleniyoruz bundan böylee
ay çok tşk.ler arkadaşlar ya bana bir sürü alternatif verdiniz oh ohh bünyemizi temizleyelim misler gibi olalım inşallahh tez zamanda
tatlı bende hamile olduktan sonra çok canım istemeye başladı. normalde çok düşkün değildim. hatta şerbetli tatlıdan hiç hoşlanmazdım. bol yeşil erik yiyorum çok çok tatlı isterse canım. karatay tariflerinde dondurma tarifi var saleple falan yapılıyor onu yapıp yiyorum.
biz eşimle kendimize çelik saklama kapları aldık. akşam yemeğimizi hazırlıyoruz pilavımızı da. koyuyoruz kaplara işyerine götürüyoruz. yoğurt bile yemiyorum işyerinde kendim evde yapıp getiriyorum. veee günde 3,5-4 lt su:)
gamzecim omega 3 kaç mg olmalı?
uuuu süpersinnnn bende tariflerini buldum evde yapacağım artık yoğurtlarımı:)))
sefertası yane ohhh mis gibi valla içinde ne olduğunu biliyorsun en azından
zamanla alışacak bünye başka çaresi yok olacak dedim olacak
sabah balık mı benim kociş akşam zor yiyor balığı sabah nasıl yedireceğim ben ona yaa:))))
ama dediğin gibi olabilir domatesli kıyma falan kavurabilirim peki kavurma yiyebiliyor muyuz acaba onu da sever sevgili beeeyiimmmm
dün sağolsun bir arkadaş yemek kahvaltı menüleri vb bir link yayınlamıştı onu da kaptım hemen ay çok heyecanlıyım
bir de sıvıyağ kullanamıyoruz galiba zeytinyağı veya tereyağ öneriyorlar öyle okudum ben yeni almıştım koca teneke sıvıyağı napcam ben şimdiiii
birde ben kahvesiz yapamam ve kahvemi de şekersiz içemiyorum nasıl yapcam bunu yaa bir öneriniz var mı siz nasıl bıraktınız?
doğru yapmışsın canım afiyet olsun..bir de ben şimdi öğlen yemeğinde mercimek çorbası tavuk sote ve ayran içtim doğru yapmış mıyım?
Ya arkadaşlar bir şey soracağım; son 2-3 haftadır, ne zaman kaçamak yapsam (dondurma, hazır gıda, makarna, vb) midem almıyor ve geri istifra ediyorum. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum. Ablam da Karatay'cı onda da aynı durum söz konusu. Burada uzun süredir Karatay uygulayan arkadaşlarımda böyle bir durum oluyor mu?
biz eşimle 700 mg dan başlamıştık. şimdi 900 mg sanırım hayatım. benim bahsettiğim marka biraz pahalı ama canan hocaya danıştı eşim en güvenilirlerden biri olduğunu teyitledi.
bende de tereyağ ve zeytinyağı harici bir yağ ile pitiyse yemek o zaman oluyor. midem artık sıvı yağ ve margarini kaldırmıyor.
:))) sende öylesin hayatım. valla çok şükür sigaradanda kurtulduk:))) yediğimin içtiğimin tadını alıyorum.
her hafta köy yumurtası getiriyorum köyden taze taze. tereyağımı bir teyze buldum ona yaptırıyorum. annemde yapabiliyor. kesinlikle tavsiye ediyorum kendin yap yemeklerini. biraz zaman alıyor ama kilo verdikçe çok hoşuna gidecek:))
benim tereyağım zaten eşimin memleketinden geliyor canım z.yağımda dayımdan çok şükür:)))) ama köy yumurtası ve tavuğu kısmını nasıl yaparım bilmiyorum istanbul gibi bir yerde kime güvenilir kiiiii:))) sende öylesin hayatım. valla çok şükür sigaradanda kurtulduk:))) yediğimin içtiğimin tadını alıyorum.
her hafta köy yumurtası getiriyorum köyden taze taze. tereyağımı bir teyze buldum ona yaptırıyorum. annemde yapabiliyor. kesinlikle tavsiye ediyorum kendin yap yemeklerini. biraz zaman alıyor ama kilo verdikçe çok hoşuna gidecek:))
Kavurma önermiyor, ama kendi suyu ve yağında kısık ateşte pişen et öneriyor..
valla kilo belasına bıraktık canım, ben çayda çok zorlanmıştım ama kahvede zoarlandım diyemem, isteyince herşey oluyor..
doğru yapmışsın canım afiyet olsun..
biz genelde gnc kullanıyoruz canım solgarın jelatinlerinin domuz ürünlerinden yapıldığını duyduğumdan beri kullanmıyorum ne derece doğru bilmiyorum ama rahatsız oldum bir kere 700mg la başlayabiliriz öyleyse bizde zaten bebiş davamıza da faydalı olur sanırım
ben margarini yıllardır yemiyorum zaten. misafirlikte falan kekin pastanın böreğin içinde bile rastlasam yiyemem. ama istifra etmedim hiç.
tereyağ nasıl yapılıyor annenden tarifini öğrenip paylaşabilirmisin?
benim tereyağım zaten eşimin memleketinden geliyor canım z.yağımda dayımdan çok şükür:)))) ama köy yumurtası ve tavuğu kısmını nasıl yaparım bilmiyorum istanbul gibi bir yerde kime güvenilir kiiiii
yaa sabahları bir kahve içmezsem kendime gelemiyorum gibi geliyor belki de psikolojik ama bunu da atlatırım çaya alıştıktan sonra kahveye de alışırım ama zaman alacak tabi bir anda olması biraz zor gibi
tşk ederim bundan sonra herşeye dikkat ediyorum doğal süt buldum mu herşeyimi kendim yapcam Allahımın izniyle peynir konusunu nasıl yapacağım ama onu bilemedim evde yapabilir miyim acaba malum peynir çeşitlerine izin var ama onlarda doğal olmalı ama dimi
evet canım yaa.. bebeiştede çok faydası oluyor. Canan hoca da onaylıyor bunu. :)
solgar için şimdi senden duydum araştırayım bende olmazsa değiştiririz tabi. birde ben kan sulandırıcı kullanıyordum. değerlerim normale düştü. bundada omega 3 ün etkisi çokmuş. ayrıca bağırsak problemi olan insanlardada.
ben diyete başladıktan sonra farkında olmadan 2 kez yedim ilkinde doğumsancısı sandım inan çok karnım ağrıdı ve kustum hastanelik oldum. 3-4 hafta önceydi. ikincide arkaşım yapmış bugur pilavı yedim tereyağı kalmadı diye margarin kullanmış ve bana söylemedi. o zamanda çok fena karnım ağrıdı.
tabiki. arayım bakalım anacığımı. müsaitse hemen yazarım
Ya arkadaşlar bir şey soracağım; son 2-3 haftadır, ne zaman kaçamak yapsam (dondurma, hazır gıda, makarna, vb) midem almıyor ve geri istifra ediyorum. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum. Ablam da Karatay'cı onda da aynı durum söz konusu. Burada uzun süredir Karatay uygulayan arkadaşlarımda böyle bir durum oluyor mu?
tereyağı 2 şekilde yapılıyormuş. sütten ve yoğurttan
sütten yapılan çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyormuş. yoğurttan yapılanı çok daha az ve çabuk tüketilecek olduğunda tercih edilmeliymiş. pazarlardan alırken sarı renkli olan tercih edilmeliymiş.
gelelim yapılışına. sütü veya hafif sulandırılmış yoğurtu üzerine yağı birikene kadar çırpıyormuşuz. tabi bunun için özel makinalar varmış yayık aleti deniyormuş. bu yayma işleminden sonra üzerine biriken yağı toplayım bir tabağa alıp bıraktığı fazla suyu iyice kaşık yardımıyla süzüyormuşuz. ve donmaya dolaba koyuyoruz.
şu yayma işlemi haricinde kolaymış aslında. annem elle de yayılabilir ama saatler alır diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?