arkadaşlar merhaba,
karatayda dondurma'ya nasıl bakılıyor, iki üç günde bir yesek çok sıkıntı olur mu, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
hımmm. nasıl yapıcaz o zaman. bir kavanova koyup sallayarak yapsak olurmu yoksa hayal gücüm yine işbaşında mı?mikserle falan da olmaz o zaman. elde evde yapanlar nasıl yapıyo acaba
araştır canım ne olur ne olmazzzevet canım yaa.. bebeiştede çok faydası oluyor. Canan hoca da onaylıyor bunu. :)
solgar için şimdi senden duydum araştırayım bende olmazsa değiştiririz tabi. birde ben kan sulandırıcı kullanıyordum. değerlerim normale düştü. bundada omega 3 ün etkisi çokmuş. ayrıca bağırsak problemi olan insanlardada.
ben diyete başladıktan sonra farkında olmadan 2 kez yedim ilkinde doğumsancısı sandım inan çok karnım ağrıdı ve kustum hastanelik oldum. 3-4 hafta önceydi. ikincide arkaşım yapmış bugur pilavı yedim tereyağı kalmadı diye margarin kullanmış ve bana söylemedi. o zamanda çok fena karnım ağrıdı.
tabiki. arayım bakalım anacığımı. müsaitse hemen yazarım
hadi yaa hemen denemeliyim harikasınız yaa öğreneceğim çok şey var sizdennnkahveyi sütlü ve tarçınlı hazırlarsan sanki şekerli hissi veriyor.
tereyağı 2 şekilde yapılıyormuş. sütten ve yoğurttan
sütten yapılan çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluyormuş. yoğurttan yapılanı çok daha az ve çabuk tüketilecek olduğunda tercih edilmeliymiş. pazarlardan alırken sarı renkli olan tercih edilmeliymiş.
gelelim yapılışına. sütü veya hafif sulandırılmış yoğurtu üzerine yağı birikene kadar çırpıyormuşuz. tabi bunun için özel makinalar varmış yayık aleti deniyormuş. bu yayma işleminden sonra üzerine biriken yağı toplayım bir tabağa alıp bıraktığı fazla suyu iyice kaşık yardımıyla süzüyormuşuz. ve donmaya dolaba koyuyoruz.
şu yayma işlemi haricinde kolaymış aslında. annem elle de yayılabilir ama saatler alır diyor.
mikserle yapılabiliyorsa harika olur valllaaaa düşünsene k.v.ye havamı da atarımmm tereyağımı kendim yapıyorum diyeesanırım olur. tek sorun hakiki süt bulmak sanırım. :)) benimde ilk aklıma gelen mikser oldu.
araştır canım ne olur ne olmazzz
hadi yaa hemen denemeliyim harikasınız yaa öğreneceğim çok şey var sizdennn
mikserle yapılabiliyorsa harika olur valllaaaa düşünsene k.v.ye havamı da atarımmm tereyağımı kendim yapıyorum diyee
hay Allahım aklıma gelen ilk şey k.v oldu yaa bakar mısınnn
bir de o çırptığımız sütü kullanabiliriz dimi sonradan yazık atcaz mı onuuu
ilahi :)) çok güldüm .. alemsin asbe ciim.:)))
arkadaşlar merhaba,
karatayda dondurma'ya nasıl bakılıyor, iki üç günde bir yesek çok sıkıntı olur mu, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
sanırım olur. tek sorun hakiki süt bulmak sanırım. :)) benimde ilk aklıma gelen mikser oldu.
olurmu canım tabiki kullanabilirsin. işte doğal olarak yağı alınmış süt sana istediğin gibi kullan. hatta yoğurt maya:) yağsız ev yapımı yoğurt .
ay yoğurt yapcam çok heyecanlıyımmmmm
sahlepli falan ev yapımı bir dondurmadan bahsediliyordu. ben tam tarifini bilmiyorum. ama dışarıda satıla içine süt tozu tatlandırıcı ve şekerler olan dondurma kesinlikle yenilmiyor.
tarifine de bağlı olarak ev yapımı dondurmada kilo koruma döneminde yenebilir, kilo verme döneminde yenmez diye düşünüyorum.
karpuzda glisemik indexi yüksek olan tercih etmememiz gereken meyvalardankarpuz yasak dimi?
bende çok heycanlıydım. sanki beceremicekmiş gibiii. artık yapıyorum 3 ay falan olmuştur, heeep kendi yaptığım yoğurdu yiyoruum. seninkide çok güzel olcak
karpuzda glisemik indexi yüksek olan tercih etmememiz gereken meyvalardan
xc9 cum formundasın bugün maşallah diyelimsporunu sevsinle bugün kol kaslarımı çalıştırıcam diyorsun yani
cevizli yoğurtlu semizotunun adı melezginin otu olmuş da haberimiz yok
melezgi ve eftalim memişleriniz için ikinize de çok geçmiş olsun umarım bir daha sorun yaşamazsınız
ay evet çok heyecanlııı sağlıklı beslenme fikri bile insanı rahatlatıyorken o düzene girmek harika olacak sanırımmm
ay inşallah karatay tariflerinde 2kilo sütle yapın demiş 2kilo sütten ortalama ne kadar yoğurt çıkar biz epi topu 2kişiyiz bozulmadan bitirebilmemiz lazım onu
Ya arkadaşlar bir şey soracağım; son 2-3 haftadır, ne zaman kaçamak yapsam (dondurma, hazır gıda, makarna, vb) midem almıyor ve geri istifra ediyorum. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum. Ablam da Karatay'cı onda da aynı durum söz konusu. Burada uzun süredir Karatay uygulayan arkadaşlarımda böyle bir durum oluyor mu?
benim orta boy bir borcamım var. 1500-1700 cc falandır diye tahmin ediyorum. onda mayalıyorum. ne kadar süt koyduysam o hacimde yoğurt oluyor. ve tek başıma yiyorum onutamda cacık mevsimi. yersiniz 2 kiloyu. afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?