Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

SABAH (10.00)
1 haşlanmış yumurta avuçiçim kadar peynir,1 bardak süt,8 zeytin 1 kandil simidi:18sabah ölçülerimi aldım baldırlardan 1 er cm inceldiğimi görünce şımardım,yanında ballı lokma da vardı ondan yemedim,fazla olmasın diye kuruyemiş de yemedim)

ÖĞLE (15.00)
hasta komşu ziyaretine gittim ısrarlarıyla :18: 4-5 dut 4-5 kiraz yedim dönünce 2 fincan yeşil çay içtim

AKŞAM (15:45)
sadece hindi haşladım yanında yoğurt ve az salata

SU: şu an 1,5 lt
SPOR:5.5 km yürüyüş

hımmm. nasıl yapıcaz o zaman. bir kavanova koyup sallayarak yapsak olurmu yoksa hayal gücüm yine işbaşında mı? mikserle falan da olmaz o zaman. elde evde yapanlar nasıl yapıyo acaba

biz küçükken annem bize yapardı..kendi mayaladıqı yoqurdun kaymaqını azda içine yoqurt ve su koyarak kavanozda çalkalardı hatta bazen bizde çalkalardık.1 saat falan iyice yaq olana kadar..ayranın içinde sarı yaq yüzer o kıvama gelene kadar çalkalardık..sonrasında yaqı başka kaba alır üzerien su döker karıştırırdık içinde yoqurt kaldıysa o suyşa birleşir ayran olurdu sonra suyu döker onu dolaba koyardık..hee biz tuzlu severdik azda tuz atardı annem içinde zaten o bize ancak bir hafta giderdi...köydede yengemler yayık makinasında yapardı. hani şu eskiden merdaneli çamaşır mak. varda o nun aynısı :)) dışı değişik tabi...tabi köyde inek ve yoqurt çok olduqundan yengem 2-3 günde bir koca tabak çıkarırdı.bol yoqurdu dökerdi makinaya üstünde su...bir saat falan çalışırdı makina sonra demin dediğim işlemi uygulardı..bu arada tabi kalan yoqurt ve suda süper ayran olurdu..hatta çarşıdaki mantı evi bizden parayla alırdı o ayranları..
hele bi kaç gün bekleyince ekşi ayran oluyo yaaa vala hiç bişeye değişilmez ...burda önemli nokta sütte olsa yoqurtta olsa kaymaklı olması gerekir.yaqı kaymakta çünkü..

sabah:

soqanlı sucuklu omlet
peynir

öğlen :

3 kandil simidi

tarçınlı zerdaçallı yoqurt

yarım albeni

yarım dondurma (cornet):18:

akşam:

kıymalı bulgurlu semizotu
yoqurt

bugün bisikleti fazla kullandım özellikle kumlu alanlarda gittim daha zor oluyor :))

7.6.2013 cuma

8:30 - Peynirli yumurta bir tane, 10 zeytin, 15 fındık, 20 kiraz, salatalık, domates

13:00 - 4 kaşık tavuk sote, 2 kaşık bugur pilavı, salata, bir bardak ayran

18:30 - 4 kaşık kuru fasulye etli, 4 kaşık buğday yoğurtlu, salata

2 litre su

Spor: Bugün yapamadım başım ağrıyor

Bugün daha iyi geçti baş ağrım dışında o normalde her ay tutar beni malum durumdan, arada acaba yesem mi diyorum ama kaçamak yapmadığıma inanamıyorum:)

maşaallah hanımlar kaynatmışsınız:))

Sabah:karatay kahvaltısı

Türk kahvesi

Akşam:3 et köfte,3 kaşık semiz otu,1 kase yoğurt,1 avuç ceviz,domates.

AVM de 4 saat dolaştık kızımla,çeyiz eksiklerini tamamlamaya çalıştıkk; nihayet bitirdik :))) ben de bittim.!!! aç susuz gezdim,şimdi yemeğimi yedim,akşam bir akrabanın kınası var,gidecem orda da oynayıp kalori harcasam diyorum:)))) pt'ye 80 nin altına düşersem (yetti gayri),çığlık atacam yupppiiiiiii diye:))))
İyi akşamlar:)))

hahahahahaaaaa
ya bu topiğin kızları ne kadar komik her açtığımda beni güldürecek bişey buluyorum

hayır canım diğer yağları bitene kadar salatalarda kullanmalı z.yağını yemekte kullanmalı çünkü diğer yağlar ısıya dayanıklı değil transyağa dönüşüyor sadece tereyağ z. yağı ve fındık yağı ısıya dayanıklı
evdeki yağlar bitince bu 3 yağın dışında yağ almayın

bir de ben şimdi öğlen yemeğinde mercimek çorbası tavuk sote ve ayran içtim doğru yapmış mıyım?
çok doğru afiyet olsun

arkadaşlar merhaba,
karatayda dondurma'ya nasıl bakılıyor, iki üç günde bir yesek çok sıkıntı olur mu, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
sen ne diyorsun 2-3 güne bir dondurma mı ben 4 ayda 1 kere yedim ama bu aralar da yiyesim var şimdiden herkese söyliym

Son düzenleme:
Sabah bir yumurta salatalik domates bir avuc tuzsuz yerfistigi peynir
arada bi kase kiraz bi salatalik
oglen manti vardi yarim tbk yedim
aksam sabhki khvlyinin aynisi saat bes gibi de iki avuc yer fistigi

cok mu abartiyorum kizlar bugunlerde yarin da gunumuz vr

mantı kaçamak olmuş amabelli ki seçeneğin yoktu mantı da reddedilemeyecel bi şey seni anlarım
bu aralar ben de yefıstığı yiyorum tabi çiğ olarak benim 1 avucum 1 çb nın 1/3 ü kadar o nedenle 3 avuç normal gibi ama tabi avucuna çok doldurduysan bilemem ben az alıyorum

sabah
dünkü mücverden 2 dilim(içinde un yok peynirli ve fırında pişmiş)
1 elma

5 mil leslie+45 dk yüzme

öğle
7 tane mercimek köftesi
salata
1 avuç yerfıstığı

akşam
bulgurlu sarma
semizotu salatası

45 dk yürüyüş
2.5 lt su

Son düzenleme:
Sabah; 1 avuc badem üzüm bol sütlü kahve
Öğlen; 3 dilim kasar, 2dilim salatalik, 1yumurta1 küçük kase yogurtlu meyva
Aksam karisik izgara 3 kasik pilav(, salata cacik ve ayran

teşekkür ederim yavaş yavaş öğreniyorummm

sanırım olur. tek sorun hakiki süt bulmak sanırım. :)) benimde ilk aklıma gelen mikser oldu.

Arkadaslar ben cok kolay tereyegi yapmasini biliyorum. Ben almanyada yasiyorum burada shlag sahne diye bisey var sanirim krema onu tupperin calkalama kabina koyun iyice calkalayin.Icine biraz tuz atilacak once. Calkalarken kendi kendine yumusak ve cok lezzetli bi ttereyağı oluyor:))

kızlar selam.

ay sonu olması sebebiyetiyle yoğunluktan pek yazamadım.bide suçlu olduğumdan.kaçamakları abarttım.hani 106 yı ucundan da olasa(106,9) gördüm ya hemen kendimş manken zannettim saçmaladım anlayacağınız.sabah kahvaltılarını es geçtim bu hafta hep.bana çanta yetmez galiba bavul yollayın pişmanımmmmm :44:

dünkü menümü yazayım.
kahvaltı 07:00 2 yumurtalı menemen + ayran (sabahın köründe ne alakaysa )çay içesim gelmedi+2-3 kiraz
öğlen 13:45 1 avuçtan biraz fazla yer fıstığı + kuru üzüm+4-5 kiraz
akşam 20:30 arkadaşımın düğünündeydim yemekli 2 parça tavuk + avuş içi kadar pilav+cola(cıss)2 kayısı+2 erik+yatmadan öncede 1koca bardak süt
su 3 lt den fazla 2 türk kahvesi 2 kupa yeşil çay sporum halen yok.
buügünse

közümü açar açmaz 7:00 kahvaltı biraz dondurma (ayıp bana)+1 avuç yer fıstığı+3 kiraz.
beni aşağılamanızı istiyorum koca boazımı tutamadığım için

günaydın kızlar
sabah:karatay kahvaltısı
öğle:dünden kalma etli taze fasulye ve ayran (önce artık yemekleri bitirelim dimi )
akşam:henüz bilmiyorum dışarıya çıkabiliriz.. hayırlısıyla bu haftasonunuda kaçamaksız atlatabilsem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…