eğer bi hastalığın yoksa herkezin metabolizması aynı (tabi yaşam şekline, yaşına ve cinsiyetine bağlı olarak) eşinin getirdiği tatlıları yemek/yememek tamamen senin elinde.Merhaba kızlar ben bu sitede yeniyim aslında 4 senedir takip ediyordum ama pek vaktim olmadığı için aktif değildim.İlk defa mesaj yazıyorum umarım hata yapmamışımdır.Beni derdim de kilolarım zaten genetik itibariyle kilo almaya ve öyle kalmaya çok yatkınım.14 yaşımdan beri sürekli kilo alıyorum ama veremiyorum.Ancak 2009dan beri hareketsizlik,sağlıksız ve düzensiz beslenme yüzünden hızla kilo aldım,üstüne bir de hamilelikte eklenen 18 kilo ve doğum sonrasında pek emziremediğim için o kiloların olduğu gibi kalması ile 1.50 boyunda,84 kilo yerle yeksan plates topu gibi yuvarlak biçimsiz,öününde sarkık bir torba gibi göbek demeye şahit lazım olan bir fazlalıkla yaşayan biri oldumÖyle umutsuzum ki sanki ne yaparsam yapayım işe yaramayacakmış ben en fazla 80 kiloya inmiş,tombalak,biçimsiz,asık suratlı biri olarak kalacakmışım gibi geliyor.En sonunda 2 halam gibi 40lı yaşlarda 150 kilo civarında tabuta sığmayan biri olarak ölmekten çok korkuyorum.
Oğlum yüzünden ne kadar erken kalkarsam kalkayım kendime vakit ayırıp erken saatte kahvaltı edemyorum. O uyuduğunda öğlen olduğu için öncesinde ne içersem içeyim sanki haftalardır birşey yememiş gibi vahşice yediğimi hissediyorum bazen ne bulursam tıkıyorum ağzıma.Eşim şanslı tiplerden olduğu için sadece kendini düşündüğünden evden gereksiz abur cuburları eksik etmiyor.Görmesem sabrederim aklıma gelmez ama evde olunca gün içinde beni sürekli dürten o tatlı krizlerini bastırmak için kek,çikolata,meyve suyu,cola v.s. ne varsa yutuyorum ve her geçen gün daha beter oluyorum
tamamen zamansız,plansız bir hamilelik yaşadığım için kilo vermeye çalışırken 70 kilo ile hamile kaldım,sonrası fena resmen besiye çekildim.88 kilo ile doğuma girdim doğumdan sonra 6 kilo gitmiş 82 kilo kalmıştım oğlum istemediği halde zorla emzirerek 40 günde 76 kiloya indim ama oğlum benden inatçı çıktı ve beni emmeyi şiddetle reddetti( sonrasında depresyon,stres,tek öğün beslenme ( o da kocam geldiğinde yani gece 23.00te) ile hızla 86 kiloya çıktım.Yaza girdiğimizden beri canım yemek,hamur işi v.s. istemediği için 83 kiloya indim ama şimdi durmadan kola içiyorum selülitlerimden kurtulamıyorum.
Lütfen bana yardım edin cola içme isteğini,tatlı krizlerini nasıl bastırabilirim? plates yapmayı denedim olmadı Ebru Şallı habire yeni bir alet kullanıyor onları alacak gücüm yok zaten yanlış hareket yaptım herhalde belim incindi o da kaldı.Yürüüş desen oğlum bebek arabasında durmadığı için kaucağıma aldığımda da nefesim kesildiği için yürüyemiyorum( çaresizim.
YAR BANA BİR ÇARE MEDEEEET
Bir de herkes sürekli ne kadar kilo oladığımdan bahsettiği için insan rasına çıkmaktan nefret eder oldum daha çok moralimi bozup beni yemeye itiyorlar belki burada benim gibi hissednler varsa birbirimizi motive ederiz,tavsiyelerde bulunuruz diye düşündüm.
Sevgili Ekincik ,
Sizden alıntı yapmamın sebebi; kilo tablonuzda gördüğüm - ivmenin beni etkilemesi yani 90lı kilolardan 70 lere inmemniz beni çok heyecanlandırdı belki ben de başarabilirim diye düşündüm her ne kadar metabolizmam yavaş olsa da...Sizi takdir ediyorum ayrıca nasıl başardığınızı merak ediyorum.
Acaba bana yardımcı olabilir misiniz?
Şimdien teşekkürler
tşk ederim canım çok naziksinkızının doğumgünü şerefine birşey yapmayacağım ,iyiki doğdun diyorum kızına hep beraber çok uzun mutlu yıllarınız olur inşallah
akşam
çoban salata
badem
kiraz
süt
1 saat yürüyüş
1.5 lt. süt
Canım umarım bu özel nedenler önemli bir sorun değildir, üzüldüm senin adına, üyeliğin de pasifize olmuş, inşallah en kısa zamanda dönersin aramıza.. ama gelmesen bile okursun en azından...Günaydın özel sebeplerden dolayı artık giremiycem hepinize teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
avşalı canım benim, sen benden daha sonra başlamadın mı karataya, ya da en fazla aynı anda başladık, ben başlayalı bu hafta 3 oluyor, 3 hafta da dolmadı,3 haftada 2 kilo kötü bir rakam değil, kaldı ki ptesi doluyor 3 hafta..Kizlar ben bu haftanin basinda77, 3 düm bugün 77, 7. Sinir oldum ya. Baska arkadaslara bakıyorum kisa zamanda 4 5 kilo vermisler. Benim toplam 3 bile olmadi
izin verilen gıdalardan ise yediklerin çok da önemli değil bence.. ama yasak besinler bile olsa yediğin telafisi vardır herzaman, sonuçta insanız ve canımız herşeyden isteyebilir, bilmem kaç yııllık beslenme alışkanlığımızı bir kalemde değiştiremeyiz elbet.. senin de dediğin gibi; önemli olan hatamızın farkına varıp hemen toparlanmak.herkese güüüünaydın olsun.
ben itiraf etmeliyim dün miktar olarak biraz fazla yedim. ve nasıl rahatsız oldum anlatamam. ama bugün az yemek ve hareketle dengeleyeceğim bunu.bence diyette altın kural bu bugün yedim bozuldu deyip koyvermemek...
birde haftasonumu da inşallah daha güzel geçireceğim.24'ünde İstanbul'a gideceğim ailemin yanına.o zamana yani 10 gün sonra 62 olmak istiyorum.birazdaha asılcam yani.sporu ihmal etmemek lazım.
bugün
sabah:1 muz ve biraz ceviz
öğle:hafif bir karatay kahvaltısı
akşam:tavuk ayran salata
Bugün kilo verme sevincimi kursağımda bırakan bir şey yaşadım kızlaaarr..!!! Sabah güzel bir karatay kahvaltısı ettim saat 9 gibi.salı günü kızımın çeyizini dizmiştik eksiklikleri tamamlamak için kaynanası ile 2 de evde buluştuk,saat 3 te gözüm karardı,bayılacak gibi oldum( normalde hiç öyle şeyler yaşamam sanırım 6 saattir bir şey yememem sebep oldu.bir daha 4 saati asla aşmam..!! işin ilginç tarafı hiç açlık hissetmiyordum ve iyi ki trafikte değildim...dinlenip bir şeyler yiyince geçti...bu da bana ders oldu.!! O an kızımı istedim yanımda olsun istedim ve çok duygulandımm..!!! ve zaten gece rüyamda çoook ağlamıştım rüyamda;18 yaşındaki oğlum apar topar askere gitti,kızım şehir dışına gitmiş(evlenecek olan)bir de hayatta olmayan annem de hayattaymış ama uzaklara gitmiş bunları bir yakınıma anlatıp ağlıyordummm sanırım kızımın düğünü yaklaştıkça fena oluyoruuummm terkedilmişlik duygusuuuu
bugünkü menümde yeme ihtimalim olan pirinç pilavından 3 kaşık yedim itiraf ediyorum
durun daha bitmedi yürüyüşten geldikten sonra 8.30 gibi içimde bi boşluk hissettim 1 tane yaz elması 15 yerfıstığı ve 1 çb sütle o boşluğu doldurdum
her zaman yürüyüşten sonra yemek yerdim bu sefer tersini yaptım ama yanlış oldu
geçmiş olsun ablam, dikkat et kendine, zordur elbet kızından ayrılmak ama hepimiz bu şekilde ayrılmadık mı yuvadan? umarım çabuk atlatırsın...
çok geçmiş olsun canım geceki rüyandan sonra psikolojin bozulmuş anlaşılan düğüne de az kaldı yorgunluk stres ve evladının yuvadan uçacak olması karmaşık duygular içindesin ama ne mutlu ki kızın uzağa gitmiyor rahat ol tatlım doğanın kanunu bu yoka kimse seni terketmiyor sevin ki evladını analı babalı evlendiriyorsun
iyi hadi bakalım toparlan da verilecek kilolarına odaklan kızın işleri bitti 2 hafta sadece kendinle ilgilen bakalım pzt % kaç eksilmişsin gencecik fıstık gibi bir kayınvalide oldun herhalde düğünde çok insanı şaşırtacaksın eminimCevaplarınız için teşekkürler kızlar,bazen birikim oluyor işte,yoksa her şey olması gerektiği gibi aslında,yeter ki onlar mutlu olsun..17 yaşındayken evlendim ve peşpeşe 3 doğum yaptım,çocuklarımla beraber büyüdüm ve özellikle bu aralar çok dugusallaştım
sabah
karatay kahvaltısı
öğlen
1 tabak kiraz
1 avuç fındık
akşam
3 köfte
1 kase yoğurt
l tabak menemen
1 bardak süt
1.5 lt.su
1 saat yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?