Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bunu öğrendiğim iyi oldu, sadece balığın yanında mı serbest peki? ben regl dönemlerimde hep helva yerdim de, çok severim yani.. yarın balık mı yapsam acaba :))

evet sadece balığın yanında ve o haliyle,yani balıkçılarda falan fırınlıyorlar ya öyle değil

Daha diyete dün başladım ve hatta bir top da dondurma yedim kaçamak yaptım yaniii. Bu sabah bi tartıldım 600 gram daha eksiğim! Çok mutluyum gerçektenn umarım devamı da gelir:) Üstelik çok kilo fazlam da yok. 5 kilo falan vermeye çalışıyorum. Daha önce yaptığım diyetlerde 600 gramı bir haftada ancak verebiliyordum, üstelik aç kalarak. Şimdi hem tokum hem zayıflıyoruuum:) Bugün sabah kahvaltıma bir avuç yer fıstığı da ekledim

dünkü menümü yazamamıştım
sabah kkk
akşam balık roka zeytin ceviz kuruüzüm

bugün de kkk akşam sebze yemeyi düşünüyorum yoğurtla tabi ki

çantacıbaşı olarak bunları göndermezsem olmaz

bu yaz mevsimi ve pide bizi mahvedecek:18:nerede o diyete ilk başladığım günlerdeki kararlılık,motivasyon?hedef kiloya yaklaştıkça sapıtmaya başladım...

yaz mevsimi meyvelerin güzelliğinden dondurmadan mısırdan dolayı diyetimiz için zor geçecek belli pideler de nefis o konuda da haklısın ama diyet dışı yediğin şeyleri kaçamak olarak değerlendirdiğin sürece daha dikkatli olursun hergünü diyette yeni bir gün diye değerlendirirsen motivasyonun yeniden gelir uzun zaman geçtikten sonra hele de benim gibi gram gram verince insanda biraz öfke oluyor ama napalım

benim karatay diyetini anlattığım herkes buraya takılıp kalıyor ne alaka diyor ben de başlarda anlam veremiyordum eskilerden bi arkadaş tahin balık ilişkisini anlatınca anladım o arkadaş tahin+kuruüzüm fikrini vermişti
ben tahin+kuruüzüm ikilisini daha doğru buluyorum şeker almamak için ekmekten uzak dururken direkt şeker ı-ıh

kızlar bu arada oruç tutanlar bugün iftardan önce tartılıyoruz dimi? xc9 liste kimde peki bu hafta? bir gönüllü mü arıyoruz

felluz bu haftanın gönüllüsü pazar günü iftardan önce tartılıp yarın sabah bildirim yapacak oruçlu arkadaşlar

Merhaba canlarim. Ben son zamanlarda tam uyamadim karatay diyetine.
Deneme isine basladim 5 hafta oluyor. 6.30 kalkiyorum. 7.30 da is aliyorum.
3,5 saat calisiyorum sanirsiniz 7-8 saat calisiyorum. Epey bitkin oluyorum.
Isten gelince 2-3 saat uyuyorum. Oruc degilim tansiyon rahatsizligim var. ilk günü denedim hastanelik oldum aksam.
sanirsam kg almisim. Tartilmadim henüz ama giysilerimden belli ediyor.

Tamamiyla degilsede kismen uyguluyorum Karatay diyetini.

Son düzenleme:
slm hanımlar

dün iftarda yediklerim
etli nohut
birazcık kavurma
4 tane sarma
ayran
her akşam iftardan sonra fındık yiyordum bi kaç tane sadece sahurda yemeliymişim

leslie ile 3 mil yürüdüm

sahur
4-5 zeytin
avuç içi kadar fındık
domates salatalık
yarımdan az yufka
iftarla sahur arası 2 lt ye yakın su içiyorum

yarın listeyi yapacak olan arkadaş listeye dahil miyim ben salı günü başladım karataya
15 bildirimden sonra mı giricem listeye

.........yarın listeyi yapacak olan arkadaş listeye dahil miyim ben salı günü başladım karataya
15 bildirimden sonra mı giricem listeye

1 hafta düzenli bildirimden sonra listeye giriyorsun oruçlu arkadaşlar pazar günü iftara yakın tartılıp pzt sabah bildirim yapacak sen de öyle yap yarın listeye girersin

benim karatay diyetini anlattığım herkes buraya takılıp kalıyor ne alaka diyor ben de başlarda anlam veremiyordum eskilerden bi arkadaş tahin balık ilişkisini anlatınca anladım o arkadaş tahin+kuruüzüm fikrini vermişti
ben tahin+kuruüzüm ikilisini daha doğru buluyorum şeker almamak için ekmekten uzak dururken direkt şeker ı-ıh

ilk defa sizden duydum.....araştırmam lazım...o şekildede omega 3 alımına faydalıysa hepimiz öyle yaparız...karatay hocanın kitabında yer alan karı koca var adam 47 kg (geçen hafta 50 kg oldu) karısı 25 kg verdi olarak yazıyor gazetelerde ve kitapta onların bir sitesi var oradan yazışıyorum onlarla onlarda direk karatay hocaya soruyorlar hatta ağustos sonuna doğru karatay hoca datça'ya onların yanına gidecek hoca için program hazırlıyorlar ....

bilgi alınca sizlerede açıklarım doğruyu bulalım...

omega 3 emilimini artıran tahin olduğuna göre, rafine şeker almaktansa kuru üzüm mantıklı, ya da tahin pekmez karışımı olabilir gibi.. bence bu üzümden daha iyi geldi :)

omega 3 emilimini artıran tahin olduğuna göre, rafine şeker almaktansa kuru üzüm mantıklı, ya da tahin pekmez karışımı olabilir gibi.. bence bu üzümden daha iyi geldi :)

omega 3 emilimini sağlayan tahin......neden o zaman direk tahin yada tahinle kuru üzüm yeyin demedi...kesin hocanın bir bildiği vardır...pideye izin veriyor ama terayag yada zeytinyağına bandırmak şartıyla diyor ......bakalım buna ne cevap gelecek sorduğum kişiden....:44:

pideye izin vermesinin sebebi 17 saatlik açlık süresi bence... nasıl olsa telafi edicez diye :)

merhaba sivasın gülü:)yeni işin hayırlı olsun,ayrıca geçmiş olsun,sağlığına uygun bir diet yapman gerekiyor..!! en iyisi bir doktora danışarak devam edip etmeyeceğine karar ver.kilo tansiyonu çok etkiliyor ne yapıp edip sana uygun bir beslenme tarzına başla canım.mesela ben karatay diyetini uygularken yemeğimi fazla kaçırdığım zamanlar çok bunalıyorum,bende de tansiyon var ama ilaç verilmedi,kilo verip,tuzsuz yemem gerektiği söylendi.yemeğimi de çok doymadan bırakmam gerekiyor yoksa sindirim sorunu ve baş ağrısı oluyor bazen,kısacası kendi kendimin doktoru olmaya ve hatalarımı tekrar etmemeye çalışıyorum,

sabah:karatay kahvaltısı

akşam:3 kaşık taze fasülye,3 parça haşlama et,salata,1 kase cacık,4 çatal süzme yoğurt.

Bir haftadır mönü bildirimi yapanlar, yarın kilo bildirimi yapıp yarışmaya katılabilirler:))

Son düzenleme:
Sabah karatay kahvaltısı
Öğlen yemek yiyemedim
Akşam tavuk ızgara ve bol salata

Yalnız su içemiyorum bir türlü neden anlamadım Normalde de çok su içen biriyimdir. Ama suyu yemekle yemeye alışığım. Ekmek çok yiyordum diyete başlamadan, o zaman su da baya gidiyordu iki buçuk üç litre. şimdi bir buçuğun üstüne çıkamıyorum iki gündür. umarım alışırım su içmeye tekrar

iyi aksamlar kızlar bol eksili günler iftarda çorba birkuçuk parça tavuk göğsü 3-4 tane mercimek köftesi biraz nar ekşisi ile kızlar mercimek köftesi oluyo mu karatay da sahurda da karatay kahvaltıı yapmıştım. kızlar bademciklerib şişmiş bu sahurda ya çorba yada 2-3 tane mercimek köftesinden yemeği duşunuyorum hastalık biraz bitkin düşürdü olurmu sizce bilmiyorum

Bence sahurda karatay kahvaltısı etsen daha sağlıklı olur,mercimek karatayda var tüketebilirsin,nar ekşisine dikkat et organik olsun..! organik olmayanların içine limon tuzu katıyorlar.!! Geçmiş olsun salata yemeyi de unutma canım:))

karatay hoca arasıra kahvenin yanına 1 tane minik çikolataya da izin veriyor bunu da arasıra kendimizi şımartabiliriz açıklamasıyla anlatmıştı bir tv programında bence helva konusu da böyle tahin+pekmez mi helva mı diye sorsak eminim hoca tahin+pekmez der ama balığın üstüne helva yemek adet olmuş o nedenle helva diyor temel prensiplere göre saf şeker ancak kaçamak olabilir

pideye izin vermesinin sebebi 17 saatlik açlık süresi bence... nasıl olsa telafi edicez diye :)

cumartesi günü hocayı izledim pide konusunda ramazan adetimiz o olmadan olmaz diyerek küçük bir parça yenebilir ama tereyağ yada zeytinyağına batırarak gi sini düşürün dedi şekersiz güllaca da sadece ramazanda izin verdi güllacın hamuru pirinç unundan hazırlanır şekersiz ve bol cevizli yeyin diyor ekmekteki mantık yani gi sini düşürmek

ekmeği sigarayı bırakır gibi bırakacaksınız derken pideye güllaca belirli şartlarda izin vermesi tamamen oruç tutanların ramazan adetlerinden mahrum kalmaması için bunu da hoca kendi söyledi

herkese günaydın kızlar sanırım ilk bildirim benden :)

Rumuz: mahzen77
Başlangıç tarihi:27/05/2013
Başlangıç kg:82
Geçen hafta: 79,3
Bu hafta:78,7
Fark:-600
Toplam fark:3.3
Beden:44
Spor:5 gün yürüyüş
Boy:1.58
Hedef: 70
yüzde:%0.75

rumuz: xc9
başlangıç tarihi: 01.03.2013
başlangıç kilo: 71 kg
geçen haftaki kilo: 63.3 kg
bu haftaki kilo: 62.7 kg
fark: -600 gr
toplam fark: 8.3 kg
fark yüzdesi: % -0.947
beden: 40
boy: 1.55
spor: yürüyüş+yüzme

Son düzenleme:
xc9
sana katılıyorum, hocanın amacı bizim geleneklerimize uygun bir diyet listesi vermek, sonuçta ramazan senede bir kez geliyor, pide ve güllaç adetimiz olmuş, bunu yasaklasa biliyor ki daha çok yenecek, bir miktar izin vererek nefsimizi köreltmemizi ve/veya kendimizi şımartmamızı, diyetten soğumamamızı hedefliyor bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…