Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Iyı aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun: Su,omega3 balık yagı takvıye,bır bucuk cay bardagını dolduracak kadar cevız,bır avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan),2kuru ıncır(kabızlıga bırebır),bır taze hurma,bır bardak sut.

Eklentiler

• $a21%20kkahvalt%C4%B1m.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 103

ayy ne güzel bir öğün bu baıldım :)

afiyet olsun.o taze hurmayı hayatımdA hiç yemedim.nasıl güzel bir meyvamı.tadı nasıl?

bir soru daha.bu senin tabakdakilerin hepsini ara ögünde yesek nasıl olur?ara ögün niyetine?

Son düzenleme:
kızlar.......2. Öğün:2tavuk bud,bıraz domates,ıkı yesıl bıber,2cevız,1kuru ıncır,bıraz sıyah cekırdeklı kuru uzum,bır bardak ayran ,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,2 fıncan Turk kahvesı

Spor: 1 saat ev ısı yaptım,20dakıka yurudum, (oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum ,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor ).

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze Iyı Karatay Dıyet Menulu Bayramlar

Eklentiler

• $a21ogleyemeg%C4%B1m.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 91
afiyet olsun.o taze hurmayı hayatımdA hiç yemedim.nasıl güzel bir meyvamı.tadı nasıl?

bir soru daha.bu senin tabakdakilerin hepsini ara ögünde yesek nasıl olur?ara ögün niyetine?
Guzel ya ben. De 7 aydır muz ve bırkac dılım elmadan baska taze meyve yememıstım,domates ve salatalık bıle meyvedır dıyor hoca,ıkı greyfurtta butun gun ıhtıyacımız kadar karbonhıdrat var mesela.......1.ogunum tam menu,ara ogun degıl,mesela bır tabak fıstık ıkı muzla ıyı bır ogu olur cunku muzda proteın var."#795676 | Soran : loxandra | Soru Grubu : Genel
Soru : hocam tekrar merhabalar ve kadınlar kulübünden sevgiler.diyetınızı zevkle yapıyoruz ancak ben de dahıl gruptaki bazı arkadaslarım hergun 2 yumurta yemekten(değişik şekillerde de pişirsek) sıkıldık,hatta bazılarımızın midesi bulanıyor. yumurta alerjisi olanlara sabahları 1-2 muz yemelerını önerıyorsunuz.acaba biz de haftada 1 veya 2 defa yumurta yerıne muz yesek olur mu?bir de muzu tok tutucu özelliğinden dolayı mı verıyorsunuz yoksa besin degerı yumurtaya benzıyor mu?,(bildiğimiz kadarıyla çok sekerli bir meyve,diyetlerde sınırlı öneriliyor) cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Cevap : Muz ile birlikte ceviz, ya da fındık, fıstık yenirse, hazmı yavaş olacağından korkmayın. Sabah kahvaltısı 24 saat içinde en kuvvetli öğündür, boş kalori içeren ekmek grubundan uzak durulması sağlıklı olur. Ek olarak, seviyorsanız sabah kahvaltıda balık da yenebilir, soğuk olarak...kuzey ülkelerinde olduğu gibi...son derece tok tutuyor..Denemekte fayda var. Hepinize sevgiler ve de kolay gelsin.. Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay ." Dıyor hoca..................................................................................................................Ara ogun alternatıflerı ılk sayfada var saatlerıyle soyle:Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su......Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Bol su ya da yeşil çay...........Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak.....Ara öğün (şart değil) (10.00)
Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
Bol su ya da bitki çayı
.....Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir elma ya da armut
1 kase yoğurt
..........Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı.....Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
.................................................................................................................................Ara ogunde yesıl cay var kafeın ıcerır,cogumuz hazır granul kahve ıcıyorduk ama maalesef onlar da hazır gıda sayılıyorlar,bu nedenle yesılcay tam bır kurtarıcı.......Fındık fıstık cevız ,cıtır cıtır hem kan yapar hem ısıtır(bolca B vıtamını depoları bunlar unlular gıbı,unlular acıktırıyor bunlar doyurur,ruh saglıgına da ıyı gElıyorlar,halsızlıge ıyı gelıyorlar),meyve vıtamın aynı zamanda seker deposu,suları sıkılmamalı posalı ve az mıktarda tuketılecek,ben kuru meyve tercıh edıyorum,hem kana daha gec karısıyor,kan sekerını hemen yukseltmıyor,posaları yuksek bagırsak calıstırıyorlar.Bıberde bıle C vıtamını var zaten......Kolay gelsın hepımıze

Ben son günlerde geceleri çok açlık hissediyorum neden acaba fikri olan var mı ?
Aslında fiziksel mi psikolojik mi onu da tam çözemedim.

Ben son günlerde geceleri çok açlık hissediyorum neden acaba fikri olan var mı ?
Aslında fiziksel mi psikolojik mi onu da tam çözemedim.
Masalcım tuzlu ısterse canın ayran ıc,talı ısterse sut ıc aksam sekızden sonra,butun bunları ıstemıyorsak ac olan beynımız,bedenımız degıl.Yogurt sut proteın ve glısemık ındexı sıfır acıktırmaz,ınsulını salgılatmaz.25 yasına kadar delıkanlı kabul edılıyor ınsanlar,hareketlısın normal bence,hem ben de ıcıyorum ayran sut fılan,yetıyor. ,keten tohumunu ıkı ogunumde de cıgnıyorum kabızlık fılan kalmıyor,dıyet+spor programın var vucut tam sonucu programı tamamladıktan sonra on gun ara verınce verıyormus.Zaten kalan kıloların sudur ya,oncekı ay bır ıkı gun cok agır ıs yaptım(halter calısmıs farzet benı),ucuncu gun kasları fılan dayak yemıs gıbı sıstıler,sımdı gıttı sıslıkler ama yaglarda gıtmıs ,baktım kollarım ıncelmıs,gomlekle cektım cuma gunu fotografımı kollar kalın cıkmıs,ama yolum var tabı ,olsun artık zehırlenmek yok,beslenmek var nasılsa gıder kılolar.Tutunamayanlar vb moral bozucu seyler okuma ya,ben acıtasyon cok dıye haberlerı bıle gazeteden okuyorum ınternetten,ızlersem kırk gun sonra ruyamdA gorurum ya,yok ben zaten fıltrelıyorum ızledıgım seyleRı,yok arkadas dıyetteyım,karacıgerım bırde sanal stresten yag salgılamasın ya.Aksam ben de de bıraz acıkma gıbı bırsey oluyor ama bılıyorum ac olan beynım,ben de ayran ya da sut dıyorum,o kadar.On dakıka lezzet alacam dıye ertesı sabah aclık kansekerıMe tavan yaptırmaya deger mı?Bak bakım ben de o goz var mı? Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokumGıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı Kıs kıs kılolar kıs kıs .

valla süper bilgi bunlar..bu yazıları nerden alıyorsun hangi sitede bu soru ve cevaplar okumak istiyorum bende.

ayrıca sana çok çok teşekür ederim

Sevgili arkadaşlar...habire gönderdiklerinizi okudum, sonunda bende üye olup deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim...Ben yazın cok yogun calısan biriyim, işim turizm, bu demek oluyor ki...duzensiz saatler, sacma sapan dısarda yemekler...biara çok şiştim heralde 60 ı 62yi buldum(boyuma gore bence fazla bı kılo) sonra diyet benm işim olmayacagı için, sporumu aksatmamaya basladım ki spor manyagıydım ama vakit bulamıyordum...yazın sadece haftada 3 gun filan hızlı yurudum ve ıpodu kulagıma takıp deliler gibi dansettim. şimdi kış mevsimine girdik ve benım için gercekten bayram...haftanın 4 gunu havuza gidiyorum ve 1 saat yuzuyorum(serbest stil) diger gunler haftanın 2 veya iş olmassa 3 gunu koşup yuruyorum, koşu bandında 30 sn.son hızda kosup 2 ser dk.yavas yuruyerek bunu 10 set halinde yapıyor, ustune de hızlı tempoda yuruyorum ve esneme hareketlerımle bırlıkte 1.5 saatlik sporumu yapmış oluyorum. Benım sorunum: ekmekti..ben ekmege bagımlı yasayan bi sahıstım, hatta asıktım...oturdugumda bir ekmek bile tuketiyordum ama allahtan yakıyomusum ki çok da kilo olarak donmedı, sadece gobekte yaglanma oldugunu hissediyordum, bide gunde 2 veya 3 kere tuvalete cıkardım...

gelelim karatay macerasına; rasgele cok satanlar bolumunden hadi bu ne zırvası alıp okuyayım diye aldıgım bir kitap: ve kitap inanılmaz faydalı..bir kere diyet kitabı degil arkadaslar...adı bu. ama kitapta duzgun ve saglıklı yasamın ozeti verilmiş sanki...4 gundur kitaba uyuyorum...ekmek bitti, regl donemınde dahi tatlı krizim gelmedi...bugun cok calıstım evde ve spor da yapacagım dıye enerjı olsun dedım, avcumun ceyregi kadar tahin helvasını yedim ve mıdem bulandı yarım avucluk kesmıstım gerısını attım mesela...ben kendımı cok hafif ve dınc hissediyorum...ole vitamın takvıye filan almıyorum...gerek var mı onu da bilmiyorum...menulerımde kesın hep salata ve guzel yogurt var.. Ben koyde yasıyo sayılırım, dolayısı ile; bulundugum yerde daha saglıklı urunlere ulasabılıyorum...evde tartım yok, kilo vermek onemli elbet ama kendımı buna sartlamıyorum..siz de ole yapın, sadece bunu yasam standardınız haline getirin, hergun kilonuzu kontrol etmeyin bence, kendınızı hafif hissediyosanız bu onemlidir bence.bunları gectim ..bu saglıklı yasam seklinden tek şikayetim; esikden 3 bazen 4 kere tuvalete cıkardım ve gene de şiş olurdum, şimdi bi kere çıkıyorum şiş hissetmiyorum ama acaba bu kabızlıga giden yol mu onu da bilemiyorum???demek ki diyorum; bunyem sahiden yararlı maddeleri emmeye basladı diyorum..garip işte.ikinci tırt oldugum olay ise: gecen iş için dısardaydım ve mecburen 1 simit ve 1 ayran yaptım...3 saat pişmanlıgını yasadım..böle garip bir takıntıya mı donusuyo acaba diyorum, sureklı yorumları okuyorum .yanı dısarda yeme olayı artık sıfırlandı, heralde tek balık yerim gibi geliyo.

soylemek ıstedıgım bır konu daha var..ne olur spor yapın arkadaslar...bunu da yasam standardınız haline getirim.umarım sigara ve alkolunuz de yoktur..çunku bunlar cildinizin guzellıgınden de alan unsurlar.

ben bu 4 gunde cok memnunum halimden, hafifim.ve herkesle paylasmak ıstedım sevıncımı...tek sıkıldıgım nokta; tuvalete 1 kez oda sabah cıkıyo olmam.sabah dedıgım 7 de filan. cunku ben bu tip beslendikten sonra sabah 6 da kalkar oldum aksam da tavuk gıbı 10 da yatar oldum...gunumu daha ıyı degerlendırıyorum.

bu foruma yazan arkadaslar, herkesin bayramını kutluyorum ve bayramda etten degil ama baklavalardan uzak durun dıyorum.Anacım da bi ev baklavası yapmış; ben yemedım diy uzuldu, oysa canım cok ıstemedı...bu arada tatlı krızı olurda gelırse hurmayı da tavsıye ederım..hadi saglıcakla kalın gene yazarım...

Gül çok teşekkür ederim cevabın için.
Ayran veya süt içince de akşam sanki şişlik oluyor sabah uyandığımda.
Tabi başka şey tüketmekten çok daha iyidir o ayrı konu.
Ama bitki çayı ile bastırmayı deneyeceğim bugün.
Bir süredir çaylara ara verdim acaba ondan mı diyorum.
Ama muhtemelen psikolojik bir açlık benimki saat 20'den sonra başlıyor gece.
Tutunamayanları da edebi bir eser olarak çok merak ediyordum yoksa genelde eğlenceli şeyler izleyip okumaya çalışıyorum, haberlere neredeyse hiç bakmıyorum diyebilirim.
Malum olaylar beni hattinden fazla etkiliyor.
İyi olacağım, öncelikle psikolojik olarak.
Çünkü beni yemeğe iten şeyler hep bu.
Sporumu bölmeye karar verdim.
Leslie'yi 2 mil 2 mil yapacağım.
Biraz önce yine yeme isteğim gelmişti ki yürüdüm leslie ile şimdi daha iyiyim.
Yemeyeceğim.
Şu bir kaç günü atlatırsam ben de eskisi gibi olacağım umarım.
Desteğin için çok teşekkür ederim bu sıralarda çok ihtiyacım var sanırım.

valla süper bilgi bunlar..bu yazıları nerden alıyorsun hangi sitede bu soru ve cevaplar okumak istiyorum bende.

ayrıca sana çok çok teşekür ederim
Doktorlar sıtesınden ,Prf Canan Efendıgıl Karatay ın cevaplarına bakabılırsınız.

kızlar selam :)))
ancak girebıldım
bayagı ilerlemiş sayfalar okuyamadım
pepeticim yarın bayram 62 oldun mu? ben olamadım 64 um su tansıyonda bozuldu...
karataya devam edıyorum...
sorun yok....
HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR ÖPÜYORUM

Iyı Bayramlar asmamcım

CANIM SAGOL TATLIM SANA DA:::)))
bu gün yerleri elimle sıldım vıleda temızlemıyor dıye sen aklıma geldın
kulakların cınladı mı ?
bayramı saglıkla gecirmek dilegiyle saphıra, masal ,gül mattıka ,idealist,pepeti,loxandra,papadiya,profit,morlady,ceylin,
ısmını su an sayamadıklarım... ve yeni gelenler bayramda sonra görüşürüz

Asmam senin de bayramın kutlu olsun.
Umarım sevdiklerinle beraber çok güzel bir bayram geçirirsin.
Tabi kaçamaksız değil mii ..

görüşmek üzere canım,iyi bayramlarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…