Iyı aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun: Su,omega3 balık yagı takvıye,bır bucuk cay bardagını dolduracak kadar cevız,bır avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan),2kuru ıncır(kabızlıga bırebır),bır taze hurma,bır bardak sut.
Iyı aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar........ 1.ogun: Su,omega3 balık yagı takvıye,bır bucuk cay bardagını dolduracak kadar cevız,bır avuc sıyah cekırdeklı kuru uzum(super bır antıoksıdan),2kuru ıncır(kabızlıga bırebır),bır taze hurma,bır bardak sut.
Guzel ya ben. De 7 aydır muz ve bırkac dılım elmadan baska taze meyve yememıstım,domates ve salatalık bıle meyvedır dıyor hoca,ıkı greyfurtta butun gun ıhtıyacımız kadar karbonhıdrat var mesela.......1.ogunum tam menu,ara ogun degıl,mesela bır tabak fıstık ıkı muzla ıyı bır ogu olur cunku muzda proteın var."#795676 | Soran : loxandra | Soru Grubu : Genelafiyet olsun.o taze hurmayı hayatımdA hiç yemedim.nasıl güzel bir meyvamı.tadı nasıl?
bir soru daha.bu senin tabakdakilerin hepsini ara ögünde yesek nasıl olur?ara ögün niyetine?
Iyı BayramlarKızlar herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
Masalcım tuzlu ısterse canın ayran ıc,talı ısterse sut ıc aksam sekızden sonra,butun bunları ıstemıyorsak ac olan beynımız,bedenımız degıl.Yogurt sut proteın ve glısemık ındexı sıfır acıktırmaz,ınsulını salgılatmaz.25 yasına kadar delıkanlı kabul edılıyor ınsanlar,hareketlısın normal bence,hem ben de ıcıyorum ayran sut fılan,yetıyor.Ben son günlerde geceleri çok açlık hissediyorum neden acaba fikri olan var mı ?
Aslında fiziksel mi psikolojik mi onu da tam çözemedim.
Guzel ya ben. De 7 aydır muz ve bırkac dılım elmadan baska taze meyve yememıstım,domates ve salatalık bıle meyvedır dıyor hoca,ıkı greyfurtta butun gun ıhtıyacımız kadar karbonhıdrat var mesela.......1.ogunum tam menu,ara ogun degıl,mesela bır tabak fıstık ıkı muzla ıyı bır ogu olur cunku muzda proteın var."#795676 | Soran : loxandra | Soru Grubu : Genel
Soru : hocam tekrar merhabalar ve kadınlar kulübünden sevgiler.diyetınızı zevkle yapıyoruz ancak ben de dahıl gruptaki bazı arkadaslarım hergun 2 yumurta yemekten(değişik şekillerde de pişirsek) sıkıldık,hatta bazılarımızın midesi bulanıyor. yumurta alerjisi olanlara sabahları 1-2 muz yemelerını önerıyorsunuz.acaba biz de haftada 1 veya 2 defa yumurta yerıne muz yesek olur mu?bir de muzu tok tutucu özelliğinden dolayı mı verıyorsunuz yoksa besin degerı yumurtaya benzıyor mu?,(bildiğimiz kadarıyla çok sekerli bir meyve,diyetlerde sınırlı öneriliyor) cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap : Muz ile birlikte ceviz, ya da fındık, fıstık yenirse, hazmı yavaş olacağından korkmayın. Sabah kahvaltısı 24 saat içinde en kuvvetli öğündür, boş kalori içeren ekmek grubundan uzak durulması sağlıklı olur. Ek olarak, seviyorsanız sabah kahvaltıda balık da yenebilir, soğuk olarak...kuzey ülkelerinde olduğu gibi...son derece tok tutuyor..Denemekte fayda var. Hepinize sevgiler ve de kolay gelsin.. Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay ." Dıyor hoca..................................................................................................................Ara ogun alternatıflerı ılk sayfada var saatlerıyle soyle:Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su......Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Bol su ya da yeşil çay...........Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak.....Ara öğün (şart değil) (10.00)
Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
Bol su ya da bitki çayı
.....Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir elma ya da armut
1 kase yoğurt
..........Ara öğün (şart değil) (10.00)
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı.....Ara öğün (şart değil) (15.00)
Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
.................................................................................................................................Ara ogunde yesıl cay var kafeın ıcerır,cogumuz hazır granul kahve ıcıyorduk ama maalesef onlar da hazır gıda sayılıyorlar,bu nedenle yesılcay tam bır kurtarıcı.......Fındık fıstık cevız ,cıtır cıtır hem kan yapar hem ısıtır(bolca B vıtamını depoları bunlar unlular gıbı,unlular acıktırıyor bunlar doyurur,ruh saglıgına da ıyı gElıyorlar,halsızlıge ıyı gelıyorlar),meyve vıtamın aynı zamanda seker deposu,suları sıkılmamalı posalı ve az mıktarda tuketılecek,ben kuru meyve tercıh edıyorum,hem kana daha gec karısıyor,kan sekerını hemen yukseltmıyor,posaları yuksek bagırsak calıstırıyorlar.Bıberde bıle C vıtamını var zaten......Kolay gelsın hepımıze
Masalcım tuzlu ısterse canın ayran ıc,talı ısterse sut ıc aksam sekızden sonra,butun bunları ıstemıyorsak ac olan beynımız,bedenımız degıl.Yogurt sut proteın ve glısemık ındexı sıfır acıktırmaz,ınsulını salgılatmaz.25 yasına kadar delıkanlı kabul edılıyor ınsanlar,hareketlısın normal bence,hem ben de ıcıyorum ayran sut fılan,yetıyor.,keten tohumunu ıkı ogunumde de cıgnıyorum kabızlık fılan kalmıyor,dıyet+spor programın var vucut tam sonucu programı tamamladıktan sonra on gun ara verınce verıyormus.Zaten kalan kıloların sudur ya,oncekı ay bır ıkı gun cok agır ıs yaptım(halter calısmıs farzet benı),ucuncu gun kasları fılan dayak yemıs gıbı sıstıler,sımdı gıttı sıslıkler ama yaglarda gıtmıs ,baktım kollarım ıncelmıs,gomlekle cektım cuma gunu fotografımı kollar kalın cıkmıs,ama yolum var tabı ,olsun artık zehırlenmek yok,beslenmek var nasılsa gıder kılolar.Tutunamayanlar vb moral bozucu seyler okuma ya,ben acıtasyon cok dıye haberlerı bıle gazeteden okuyorum ınternetten,ızlersem kırk gun sonra ruyamdA gorurum ya,yok ben zaten fıltrelıyorum ızledıgım seyleRı,yok arkadas dıyetteyım,karacıgerım bırde sanal stresten yag salgılamasın ya.Aksam ben de de bıraz acıkma gıbı bırsey oluyor ama bılıyorum ac olan beynım,ben de ayran ya da sut dıyorum,o kadar.On dakıka lezzet alacam dıye ertesı sabah aclık kansekerıMe tavan yaptırmaya deger mı?Bak bakım ben de o goz var mı? Tokum kızlar tokum.Fastfoodcularda yokum Gıdıdıyor kılolarrr. varısllerım sustular.Damarlarım acılıyor Iyı hıssedıyorum Daha cok calısabılıyorum Tokum valla tokum .Tatlıcılarda da yokum Hopaa Tutmayın benı tutmayın Kıs kıs kılolar kıs kıs Lımonu sıkarım fıs fıs Oynamam lazım hopaaa kalk bacım kalk oyna bu dıyette fısdık,fıstık serbest Tereyagı zeytınyagı serbest. Gunde sekız yumurta serbest Hopaaa Tutmayın benı. Tılıılılılııı Kıs kıs kılolar kıs kıs .
Doktorlar sıtesınden ,Prf Canan Efendıgıl Karatay ın cevaplarına bakabılırsınız.valla süper bilgi bunlar..bu yazıları nerden alıyorsun hangi sitede bu soru ve cevaplar okumak istiyorum bende.
ayrıca sana çok çok teşekür ederim
Iyı Bayramlar asmamcımkızlar selam :)))
ancak girebıldım
bayagı ilerlemiş sayfalar okuyamadım
pepeticim yarın bayram 62 oldun mu? ben olamadım 64 um su tansıyonda bozuldu...
karataya devam edıyorum...
sorun yok....
HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR ÖPÜYORUM
Ben de begendım yazdıklarını dakıkınDakik tuttum yazını :))
CANIM SAGOL TATLIM SANA DA:::)))
bu gün yerleri elimle sıldım vıleda temızlemıyor dıye sen aklıma geldın
kulakların cınladı mı ?
bayramı saglıkla gecirmek dilegiyle saphıra, masal ,gül mattıka ,idealist,pepeti,loxandra,papadiya,profit,morlady,ceylin,
ısmını su an sayamadıklarım... ve yeni gelenler bayramda sonra görüşürüz
CANIM SAGOL TATLIM SANA DA:::)))
bu gün yerleri elimle sıldım vıleda temızlemıyor dıye sen aklıma geldın
kulakların cınladı mı ?
bayramı saglıkla gecirmek dilegiyle saphıra, masal ,gül mattıka ,idealist,pepeti,loxandra,papadiya,profit,morlady,ceylin,
ısmını su an sayamadıklarım... ve yeni gelenler bayramda sonra görüşürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?