Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

canım bu markaları mı onerıyor karatay bende kullanıcam güvenililrse

...........

Yok canım merkür gitmiyor ama dolunayla ilgisi olabilir, zira eşim de ben de kime ne günah işledik acaba diye sorgulamaya başladık ama yok dolunaydandır değil mi

......

evet baktım merkür geri gitmiyormuş
böyle şeyler herzaman herkesin başına gelir günahla münahla ne ilgisi var.........
herşey geçer gider hallolur dert etme

Hayirli Cumalar kizceler.

Dünkü menüm.

Sabah.
2 incir 2 bardak yesil cay. 1 haslanmis yumurta. 8 zeytin, 2 dilim kasar peyniri. 5 ceviz.
Su, Cay.

Ögle. 1 bardak ayran. bol su. 1 tane közlenmis misir.

Aksam mangalda et & salata. 2 bardak Ayran.

Bugün.
Sabah 1 yumurta, 5 ceviz, 2 incir.
1 kepce yesil kiymali yesil fasulye kavurmasi, (fasulyeler bahcemin mahsulu.) 2 bardak yesil cay.
Unutmadan dün aksam 21.00 den 22.30 kadar temizlige gittim.

Son düzenleme:
selam kızlar çok vaktim yok bugün kahvaltımı yağda yumurtalı karatay kahvaltısı şeklinde yaptım .üstünede 1 avuç badem yedim.bol bol su içmeye çalışıyorum öptüm görüşürüz

* Balık yağı ve Omega 3 için ne diyeceksiniz? Günde ne kadar almak gerekiyor?
- Saf Omega-3, insan vücudunun yapamadığı temel yağlardan biri. O yüzden mutlaka destek olarak alınmalı. Balık yemekle alsak da, ülkemizdekiler sıcak deniz balıkları olduğu için, yeterli değil. Zaten her gün oturup da 1 kilo balık yememiz mümkün değil. Saf ve yalnız Omega-3 olacak. Omega-3 içindeki EPA ve DHA asitleri önemli, EPA her gün 2-3 gram alınmalı, DHA oranı zaten ayarlanmış kapsüllerde. Ayrıca yanında mutlaka güçlü bir antioksidan da olmalı.

* Neden?
- Çoklu doymamış dediğimiz, Omega-3, çok çabuk okside olur. Yani çabuk bozuluyor ve tehlikeli olan kimyasallar oluşuyor. Bu bozulmayı güçlü antioksidanlar önlüyor. Ayrıca buzdolabında saklanması gerekiyor Omega-3’lerin, çabuk bozulmasını önlemek amacıyla...

* 40 yaş ve sonrası grubu kadınlarının mutlaka alması gereken destek hangisi?
- Yine Omega-3. Yaşlanmayı önlüyor, üremeyi düzenliyor, döllenmeyi kolaylaştırıyor, âdet kramplarını önlüyor, genel eklem ağrılarını gideriyor, depresyonu önlüyor, kalp ve damar hastalıklarından koruyor. Bu konuda çok araştırma var...

Son düzenleme:
nonis
Menekşe

Giriş tarihi
Jul 2009
loxandra kullanıcısından alıntı
Soru : hocam merhaba omega 3 hapını kullanabilirmiyiz ezcadan alırken hangi isimle alıcaz faydası olurmu şu anda kilom 67 daha önce 80 di sizin kitabınız sayesinde 67 oldum şu anda vücudum çok rahat herkes diyor hastamısın çok zayıflamışsın millet kilo verince hasta gözüyle bakıyor birde hocam bu kilomu nasıl korucam daha önce merdiven çıkarken kesiliyodum şimdi 5 kata çok rahat çıkıyorum hocam birde sabahları kilo vermeme rahmen spor yapmama ragmen vucut terlemem sabahları oluyor yaz kış tiroidlere bakıldı hepsi normal çıktı bu vücut terlemesini bir türlü çözemedim kusura bakmayın hocam size sık sık soruyorum ama ben sizin söylediklerinize çok inanıyorum allah sizin gibi doğru dürüst doktorları başımızdan eksik etmesin görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkürler
12.08.2011 21:03:00 tarihinde sorulmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Tamer Bey,

EFA S 1200 ya da Solgar'ın Omega-3 700'ünü ullananbilirisniz. Omega-6 kesinlikle içermememşi....Birlikte kuvvetli bir antioksidan almalısınız...Üzüm çekirdeği özü gibi.

Sağlıklı yaşam biçimini seçtiğiniz için, sağlığınıza kavuştunuz....Size hastamısınız diyenlere, bombe gibi olduğunuzu, onların kilolu ve hasta olduklarını ve de sizi kıskandıklarını söyleyebilirsiniz!!!

Terleme hastalıkl değildir!!! Saağlık belirtisidir!! merak etmeyin. Millet terlemek için, binlerce dolarlar harcayıp, saunalara vs. gidiyor. Bol su için, şekersiz limonlu çay için...Terle toksinlerinizi atıyor ve sağlıklı hücrelere sahipo oluyorsunuz!!! Ben de sizi kutluyorum.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

omega 3 hapını kuvvetli bir antioksidanla alın diyor,nerden bulcaz üzüm çekirdeği özünü,fikri olan varmı?

aynı dert bende de var,ah bi kurtulsammm :/ karatay kekine bayıldım.ilk defa duydum sanırım yemek tarifleri kitabını almalıyım :))

ben bu tarifi klasik kurufasulyeli kekin bir uyarlaması olarak kendim uydurdum.klasikte tabi şeker ve üzerine çukulatalı sosta var ve muteşem güzel birşey.bu biraz yavan olsada elma ve tarçının buluştuğu herşeygibi hoş bence.bu arada tarif kitabı olan arkadaşlar tarif paylaşsa keşke.mesela benima arkadaşımda var.o diyorki biryufka kullanılarak yapılan börekleri çine unkatılan çorbalarvarmış.belki bendealırımkitabı.ama paylaşılabilirde yani...mesela bu mantığa göre bir yufka hakkı varsa o yufkayla sigara böreği sarılıp zeytinyağla fırında pişirilir mi?yani bu uygun mu oluyor anlamadım.kestane kebap acele cevap!

çok sağol canım. daha fazla stres yaparsam bana da gerekli olur zaten. neyse sayılı gün çabuk geçer. atlatırım heralde.

Arkadaşlar ben tam bir kahve delisiyim. Bu diyette kahve ne şekilde tüketilebiliyor? Öğün aralarında kahve içmek kan şekerini yükseltiyor mu? Kitapta göremedim ya da atlamış olabilirim.

şekersiz türk kahvesini öğün aralarında yada öğünlerde içebilirsin rahat rahat

çok teşekkür ederim abla. inşallah dediğin gibi olur.

mesajın beni gerçekten çok motive etti. çok teşekkür ederim. daha dikkatli olucam. mecburiyetler dışında diyetimin dışına çıkmiycam

senin hiç bi suçun yok çikolatalar bulaşmışşş

selam,

ben de tatilde spora ve karataya devam etiğim halde1 kg fazla çıkıyorum tartıda. Sanırım ne kadar dikkat etsem de hep dışarıda yedik ve tuz ve yağ konusuna dikkat edemdim tabi. neyse, karataya devam, belki ödem atırıcı bir şeyler yaprım.

bugün sabah 09.00: kkk + fındık

selam,

ben de tatilde spora ve karataya devam etiğim halde1 kg fazla çıkıyorum tartıda. Sanırım ne kadar dikkat etsem de hep dışarıda yedik ve tuz ve yağ konusuna dikkat edemdim tabi. neyse, karataya devam, belki ödem atırıcı bir şeyler yaprım.

bugün sabah 09.00: kkk + fındık
15.30: 1 bardak süt

şu an bildiğiniz aranıyorum etrafımda yiyecek bişe olsa muhakkak bir kaçamak yapmıştım.. bugün nedense çok çabuk acıktım hem kahvaltıdan hem de öğle yemeğinden sonra... canım sıkıldı.. oysa ne güzel tutuyordum kendimi... allahtan ki hiçbir şey yok büroda yiyecek olarak ama dayanamadım nefsimi körlesin diye nescafe yaptım kendime hem de süt tozu ile maalesef puffff....

hedef60
araştırdım canan hoca SOLGA. Marka antioksidan ve E.A S 1200 omega3 öneriyormuş sanırım ben alıp başlıyacam gerekiyormuş.

Bende onlari kullaniyorum EPA si en yuksek ve hesaplisi onlar ...butun markalarin epa ve dha sini arastirdim gune böldum onuda fiata boldum en karlisi onlar cikti ......antioksidani 180 lik aldim 25 lira da karli oldu ....6 ayda bir marka degistirmek gerekiyormus oda 6 ay yeter zaten

bu gün yediklerini yazmışmıydın bakamadım ama hoca'' eğer acıkıyorsanız mutlaka geçen öğününüzde siae zarar veren birşeyler yemişsinizdir'' diyor.

antioksidanın markası ne canım?

BEN bu gün başladım "menekşe" kilo olarak benziyoruz, bu seviyeye gelmek için neler yaptın? önerilerini bekliyorum. platese de başladım bugün. Dukana başlayacaktım ama zararları çok fazlaymış zaten kabızlık çekiyorum onda daha da betermiş, korktum sağlık daha önemli. Karatay Hocayı dinleyince mantıklı geldi haydi bakalım :)

aramıza hoş geldin
hocanın kitaplarını okumanı tavsiye ederim. işin uzmanından okumak direk motive ediyor.
sonrasında düzüenli olarak menülerini yaz. sonrada listeye (eğer katılmak istersen ve liste yapmayı kabul edersen) girersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…