Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

canım ben de bugün başladım, daha önce seam yapmıştı.. ben de aynen senin gibi ekmek yerine ceviz yemeyi düşündüm ama fındık yedim, ekmek yemedim.. sabah yumurta da getiremedim sadece peynir birkaç zeytin yedim sanırım bu da olmadı olmadı..
yağsız ayran diyordu ama ben tam yağlı koyun yuğurdundan ayran yaptım bu oldu mu bilemiyorum, evde salatalığım yoktu bide.. ne biçim detoks yapısam artık.. nitekim şimdi getirdiklerimi yiyorum bakalım sonuç ne olacak.. bi de tuzsuz olduğundan hiç tadı yok yanında acı biber yiyorum :)
başta hızlı verirsin ama sonrası yavaş gider, ama aç kalmadan verirsin, emziriyor olman büyük avantaj, sıvı alımını azaltmadığın sürece de sütünün azalması da söz konusu olmaz, hergün et yemiyorum bende, kendime özel yemek yapma gereği de olmuyor. evde ne pişiyorsa onlardan yiyorum..

canım sütün azalmaz artar bile....öncelikle karatay kitabını alman lazım orada emziren annelere yönelik konularda var nasıl beslenmeli süt nasıl artar hepsi yazıyor
et konusunda zorunluluk yok bütçene göre yaparsın... ben et sevmediğim için haftada bir alıyorum genelde kıyma olarak ya köfte yapıyorum yada yemeklere azar azar koyuyorum..market tavuğu hiç almıyorum karatay almayın diyor.köy tavuğuda çok büyük oluyor dipfrize koymayada cesaret edemiyorum tavuk çabuk zehirliyor diye..arasıra balık ve ciğer alıyorum...sakatat serbest istediğini ye...proteini diğer gıdalardan günlük almaya bak
kahvaltıyı tam yapacaksın en önemlisi o hemde geç acıktırıyor... emzirdiğin için 2.5 öğün yap.. doktor arkadaş öyle yapıyor kahvaltı....öğle yemeği...akşamda yoğurt içine kuruyemiş çeşitleri koyuyor ...kitaptaki menüler örnek sen onu saatine ve bütçene göre uygulayacaksın.....burada yazılanları oku bak herkes hergün et yemiyor..

kahvaltı karatayın olmazsa olmazı ...kahvaltıyı krallar gibi, öğle yemeğini dükler gibi, akşamı da fakirler gibi yapın diyor....canım hata yapıyorsun karatay diyet değil sağlıklı beslenme programı sen sağlıksız beslenmiş oluyorsun .....düzenli uygulanırsa 2 senede bütün hücreler yenileniyor çoğu hastalıklar düzeliyor ben öyle düşünerek uyguluyorum...

kaybolma bir yere, karatayla aranı da fazla açma bence.. en kısa sürede sağlıklı beslenmeye geri dön.. call yapıyordun devanm edebildin mi, sonucu nasıl?

EMZİREN ANNELERE 20 HATIRLATMA

1- Sütünüz ne kadar olursa olsun, emzirerek bebeğinizin bedensel ve ruhsal gelişimi için en doğrusunu yaptığınızı unutmayın. İlk günlerin getirdiği zorluklar giderek azalacak, ileride geriye bakıp devam ettiğiniz için kendinizi tebrik edeceksiniz.

2- "Sütün yetiyor mu?" sorusuna asla kulak vermeyin.

3- Kendinize emzirme konusunda size destek olacak birisini seçin. Bu eşiniz, daha önceden bebegini emzirmiş olan bir arkadaşınız ya da anneniz olabilir.

4- İnternet'te emzirmeyle ilgili destek guruplarına üye olun.

5- Lanolin içerikli bir meme ucu kremi kullanın.

6- Doğumdan sonra mümkün olan en kısa zamanda emzirmeye başlayın.

7- İlk 6 hafta sütünüzün artması için sık sık emzirin.

8- Arada sütünüzü sağın. Her emzirmeden sonra ya da emzirirken aynı anda diğer göğsünüzü sağabilirsiniz. Emzirdikten sonra ayni göğsünüzü sağmanız da sütünüzü arttıracaktır. Çalışmalar elle sağmanın pompadan daha etkili olduğunu gösteriyor. Ancak bu çok yorucu olacağından her seferinde yapmanız mümkün olmayabilir.

9- Gece sütünüz daha fazla olacağından gece emzirmenin yanında sütünüzü sağmanız faydalı olacaktır.

10- Yapılan son bilimsel çalışmalara göre, anne sütü bebeğin emdiği anda salgılanıyor. Yani bebek sadece anne emzirmeye başladığında göğsündeki süt miktarından daha fazlasını emiyor. Bebeğin emme refleksi göğüs pompalarndan daha güçlü olduğundan, bebek sağdığınız süt miktarından daha fazlasını emiyor. Sağdığınızda fazla süt gelmiyorsa endişelenmeyin!

11- Sağlıklı beslenin. Omega 3 bebeklerin beyin gelişimleri için çok önemli. Somon balığı, semiz otu gibi Omega 3'ten zengin yiyecekler tüketin. Emziren anneler için özel vitamin ve Omega-3 takviyesi alabilirsiniz.

12- Sağlığınız açısından bir problem olmadığı takdirde sütünüzü arttırmak için bira mayası, mercimek tüketin. Bol miktarda su için. Rezene ve çemenotu alın.

13- Bebeğinizle tenlerinizin temas etmesi, hem aranızdaki bağı güçlendirecek, bebeğinize güven duygusu aşılayacak hem de sütünüzü arttıracaktır. Bebeğiniz göğsünüz üzerinde bir süre kalınca sütünüzün geldiğini göreceksiniz. Bezden yapılmış kangurular bu konuda size yardımcı olabilir.

14- Bebeğinizin emzirirken uykuya dalıp dalmadığına dikkat edin. Eğer emzirmeye devam edecekseniz uyandırmanız gerekebilir. Fazla ısınmaktan uyuya kalmamasına özen gösterin. Uyandırmak için göğsünüzün üzerine hafifçe bastırın. Böylece bebeğinizin ağzına süt akacak ve tekrar yutkunmaya başlayacaktır. Yanaklarını ya da sırtını okşayın. Yine de uyanmazsa memeden çekip tekrar baştan başlayın.

15- Bebeğinizi emzirmek için ağlamasını beklemeyin. Dudaklarını büzüştürme, başını ileri geri sallama (ağaçkakan hareketi) gibi davranışlar bebeğinizin acıktığını gösterir.

16- Kucaklama, ters kucaklama, koltuk altı, yatarak gibi değişik emzirme pozisyonları öğrenin.

17- Koltukalti pozisyonunun daha derin bir kavrama sağladığı söyleniyor. Kavrama tekniğinizin doğru olduğundan emin olun. Doktorunuzdan yardım isteyin.

18- Kendinize beğendiğiniz bir emzirme önlüğü ve rahat bir emzirme yastığı alın.

19- Kendinize zaman ayırın. Akşamları sütünüzün en az olduğu zaman olacaktır. Eğer mümkünse akşam biraz uyuyup dinlenin ve sağdığınız sütü bebeğinize başkası versin. Uykusuzluk ve stres sütünüzü azaltacaktır.

20- Elinizden geleni yaptığınız halde emzirmeye devam edemiyorsanız kendinizi suçlu hissetmeyin. Emzirmenin yararları ne kadar çok olursa olsun, sağlıklı bir bebek ve bebeğinizle güzel bir ilişkinin tek şartı değil. Bebeğinize sağladığınız bakım, onu kucaklamanız, onunla konuşmanız, beraber dans etmeniz de aranızdaki özel bağı güçlendirecektir.

Son düzenleme:
aynen ben de pul biber ve nane ile yedim, 2 saatte bir yiyin diyor ama ben 4 saat oldu, sen nasıl yaptın 2 saatte bir yedin mi? bir de kaça kadar yiyceksin en son 21 -22 diyor ama ben 8 den sonra yemeyi düşünmüyorum

kaybolma bir yere, karatayla aranı da fazla açma bence.. en kısa sürede sağlıklı beslenmeye geri dön.. call yapıyordun devanm edebildin mi, sonucu nasıl?

yok canım nerdee yanlış hatırlıyorsun sen tatilde gelince birlikte yapıcaktık ehehe ama öyle şeyler duydum ki xc9dan yapmak içimden gelmiyor şaka bi yana yürüyüş yapsam kafi bakalım bugun aksam insallah yürücem

o zaman yklm ile karıştırdım ben
call konusunda xc9 a maalesef katılıyorum gerçekten sıkıcı bir video ama ben de en azından denemeden vazgeçmiycem.. bakalım bir ara başlıycam ama ne zaman... şu yakındaki düğün motivasyonumu perçinler gibi geliyor bakalım...

selam kızlar
tam hız karatay devam. işler yoğun gelemiyorum

öğlen 1 gibi tavuklu mantar sote ve az ezogelin çorbası içtim
bol su, yeşil çay, bol çay devam.

bu arada ketentohumu aldım bugün kendime.
aranızda omega 3 kullanan var mı hangisinden alsam?

Sabah:kkk

Yeşil çay

Öğlen:1 kase buğdaylı yoğurt çorbası.

Türk kahvesi

Akşam:1 kase buğdaylı yoğurt çorbası,4kaşık taze fasülye,1 domates

Belki bir bardak süt içilip yanında ceviz fındık falan yenilebilir. Haklısın çok uzun bir zaman geçiyor arada.

merhaba hangi siteye üye oluyorsunuz beni aydınlatırmısın ve ben dün akşam karabuğday diyetini aradım sizin tarifinize uygun pişirme yöntemini görmedim sizin gördüğünüz daha makul yenebilirbi tarif nerde gördünüz banada söylerseniz incelerim teşekkürler

aynen ben de pul biber ve nane ile yedim, 2 saatte bir yiyin diyor ama ben 4 saat oldu, sen nasıl yaptın 2 saatte bir yedin mi? bir de kaça kadar yiyceksin en son 21 -22 diyor ama ben 8 den sonra yemeyi düşünmüyorum

merhaba arkadaşım bende detoks yapmak istiyorum kitaptamı yazıyor yoksa başkabiyerdenmi okudun tarifi ayran çorbasımı yaptığın

karabuğday satan bi bakliyatçının sitesi satış amaçlı olduğu için link vermiyoruz netten bulursun diyet yöntemleri ve deneyimleri üst başlığının altında karabuğdayla zayıflama diye bi topik var

gül
emzrmeyle ilgili alıntın bni eskilere götürdü
kızım gece gündüz nonstop emerdi ne uyku ne hal kalırdı zten hiç uyumazdı da..
dişleri çıkınca ısırmaya başlamıştı kanatana kadar ısırır gözümün içine bakardı yara olur iltihap akardı o zaman tek meme çalışırdım
yara olan dolar gece yarısı oturur sağardım bir çocukla ikiz üçüz büyütmüş gibi oldum çok yoruldum çok zorlandım ama mme vermenin verdiği hazzı hiçbişeye değişmem müthiş bi mutluluk...

felluz iki gündür menülerin detoks gibi bu haftanın sonucunu merak ediyorum
ben geçenlerde 900 gr vermiştim ya o hafta sarımaklı yoğurtla dövmeyi karışırıp yemiştim 3-4 kere üstüne sos da yapmıştım sabahları da kkk yani senin menülerin gibi aynen

[QUOTE=SelmaninKizi;31669270]merhaba kizlar,

ben geldim, hatirladinizmi beni..
bazi sorunlardan dolayi daha gelememistim.
yakin zamandada malesef cok istedigim hamileligim sona erdi.
Allaha sükür, artik iyi oldum diyebilirim.
son zamanlar sizi gizli gizli takip ediyordum.

ilk aylar iyi gecsede son haftalarda üzüntüden kendimi yemege verdim, buna dur demenin vakti geldi diye düsünüyorum.
insallah yardimlarinizla aldiklarimizi ve daha fazlasini veririz hep beraber..

hepiniz öpüldünüz..

Canim benim cok gecmis olsun. Hamileliyin sonlanmasina cok üzüldüm canim.
Ben seni unutmadim Canim aramiza hosgeldin.
Bende seni öpüyorum canim.
Biri de bana dur dese hatta beni hapsetse. 2 ay sadece Canan hanimin diyetini uygulatsa.

Ne olur arkadaslar banada destek olun. Inanin gercekten zayiflamam gerekiyor.
Bende cok zor durumdayim. kg vermezsem sorun olacak. Sagligimla ilgili ama iradesizim bu aralar.
Dün icimde bir canavar vardi sanki. Ögle 1 tabak yesil mercimek salatasi,

Aksam 1 tabak pancar yapragi dolmasi, 2 tane kizarmis balik.
Bol su & makine kahvesi.

Bugün sabah. 2 yumurta zeytin yaginda, 1 muz, 1 dilim peynir. cay.

Ögle arkadasa ugradim 2 tane mercimekli bükme. cay.

Aksam. Bahcemdeki ürünlerden salata. 1 tas yogurt. 1 litre su.

2 km yürüdüm. 1 saat fitnes.

Son düzenleme:

sen düzenli takılmıyorsun ki nasıl yardımcı olalım isteklisin güzel spor da yapıyorsun ama yeme konusunda bazen gevşiyorsun işe başlamadan önce iyi gidiyordun şimdi o moda geri dönmen gerek sonrası kolay

off off hep sonraya erteliyorum bu diyete başlıycağım günü..Bugün bayramdan kalan çikolataları bitirmekle meşguldüm.Lütfen biri bana dur desin.Doğum öncesi kiloma dönmem lazım 12 klo fazlam var

Arkadaşlar Canan hoca bu diyetle ilgili açıklamalar yapmış. Buna göre : Karatay diyetini kimler yapamaz?
Karatay diyetinde kilo verme hızlı olduğu için metabolizmayı yorar.Vücudun daha hızlı YAŞLANMASINA neden olur.Kalp rahatsızlığı olan, kolestrol sıkıntısı olan vs. vs. uygulayamaz demiş.
Arkadaşlar ben zaten yaşlanmaktan korkarım (aslında hepimiz korkarız) birde vücudun daha hızlı yaşlanmasına neden olur diye Canan hoca kendisi söylemiş. İnanmayan şu linke baksın: Karatay Diyeti İle Hızlı Kilo Verilir Mi | HABERUSTAM.COM
ne diyorsunuz bu duruma?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…