Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kimmik aramıza hoşgeldin. kaç kilosun. boyun kaç.
sağlıklı yaşama hoşgeldin. ben de buraya geleli sadece 1 hafta oldu. herkes o kadar sıcak ki kendimi aylardır burada hissediyorum.

Hoşbuldum! 1.63 boyundayım ve 56 kiloyum. Hani hep denir ya boyundan 10 kadar az kilon olursa iyi olursun diye, ben de aslında 50 falan olsam iyi olur diyordum ama benim asıl istediğim sağlıklı yaşamak, kilomu korumak ve kalça bölgemi inceltmek. Göğüs bölgem olmadığı için ne kadar kilom varsa hepsi alt tarafa gitmiş ve bu da hoş bir görüntü oluşturmuyor ne yazık ki. Bu yüzden de çözüm olarak ayrıca sabahları plates yapmak istiyorum. "Kalçayı duvara vurarak erit" başlıklı konuda birisi resimlerle kalça ve basen bölgesini sıkılaştırma yöntemini anlatmış. (Aynısını Ebru Şallı da yapıyor galiba...) Sanırım 3 hafta devam edilmesi gerekiyor bunun. Bu sabah kahvaltıdan önce onu denedim, çok fazla zamanımı almıyor. E ne diyeyim o zaman: Devaaam!
Evet, zaten burasının çok sıcak bir ortama sahip olduğunu yorumlardan gayet rahat görebiliyorum ve bu beni sevindiriyor gerçekten. İnşaallah anlaşırız!

hoşgeldin aramıza hergün düzenli menü bildirimi yaparsan ve liste hazırlamayı kabul edersen pzt yarışmamıza katılabilirsin

İnternet konusunda biraz sıkıntım var, o yüzden düzenli yazabileceğimi pek sanmıyorum ama mümkün olduğunca buradan yazmaya gayret edeceğim. Çünkü bunun bana gayret vereceğine inanıyorum.

Arkadaşlar biri bana menemenin ekmeksiz nasıl yenebileceğini açıklayabilir mi? AslındA cANAN hocaya sormak lazım. Her şeyde ekmeksiz yenmiyor ki

Son düzenleme:
Günde 5 tane çok değil mi? :44:
canım günlük 2-3 gr arası almak lazımmış...epa değerine göre alınıyor ...epa değeri 396 söylediğim markanın ....396*5=1980 yapıyor 2 ay 4 aldım baktım eksik oluyor 5 e çıkardım...baktığım omega 3 lerin içinde en yüksek değerlisi bu bundan önceki kullandığımda 8 almam gerekiyordu bitince araştırdım ve verdiğim markayı aldım canan hocada onu tavsiye ediyor

takip açısından kolay olsun diye kilo çizelgesi yapsaak?
nasıl bir çizelgeden bahsediyosun lenevacım?
bu arada nişanlandığını okumuştum canım ama tebrik etme fırsatım olmadı, çook tebrik ederim inşallah çok mutlu olursun.. düğün ne zamandı bu arada?
bunu ne kadar süre yapıyoruz 2 günlük mü.birde gün boyu bunumu içiyoruz.diğer kızlar 2 saatte bir içilen ayran detoksu yapıyorlar sanırım bu damı öle tüketilevcek:44:
o detoks ayrı, bahsettiğin çorba karataya uyumlu bir çorba, detoksla alakası yok aslında.. sen detoks yapıcaksan diğerini yap

sabah(saat 08.00):
karatay kahvaltısı

arada 3-4 adet gün kurusu

öğlen(saat 13.00):
tavuksuyu çorba
tavuk sote
bulgur pilavı
salata

akşam(saat 18.00):
küçük bir tabak bamya
küçük bir tabak nohut
2 kase cacık
bir miktar köy ekmeği (anacığımın mamülü)

2 fincan yesil çay
suyum az, tamamlamam lazım..
birazdan 1 saat yürüyüş

hıı tabi tabi... mahzenin kendine hayrı yok bu aralar..:18:

sen detoks gibi menünü mahvetmişsin ben bal gibi detoksumu mahvettim..

....

hahahahahaha
çok güldüm halinize burası terapi gibi vallahi

mahzen o ekmek ne güzeldir şimdi ekşi mayayla mı yaptı annen

takip açısından kolay olsun diye kilo çizelgesi yapsaak?

evet bence de çizelge şart
yahu kızlar leneva günlerdir söylüyor niye çizelge yapmıyorsunuz bakiymbiz nerden aklımızda tutalım kim kaç kiloydu diye

Arkadaşlar biri bana menemenin ekmeksiz nasıl yenebileceğini açıklayabilir mi? AslındA cANAN hocaya sormak lazım. Her şeyde ekmeksiz yenmiyor ki

ben suyunu çektiriyorum yanında beyaz peynir çok yakışıyor bazen de altını kapatınca üstüne kaşar koyuyorum o da hepsini toparlıyor ve nefis oluyor

Son düzenleme:

cok teşekkür ederim gülcüğüm..

naneli limon ben de sahanda yumurtayı eğer çırparak pişirmezsem yani sarısı ile beyazı ayrı olduğunda ekmekle yeniyor ancak bu nedenden o çeşidi yapmıyorum diyetteyken.
kızlar, rafadan az haşlanmış, tavada yumurta da mı az pişmiş yencekti nasıldı Canan Hocanın tavsiyesi?

sabah
kurumeyvesiz kkk (ben genelde kurumeyve yemiyorum kızlar pek sevmiyorum çünkü)

akşam
2 ısırık çiğköfte dürüm
1 lt ayran
dışarıdaydım 6 saat sonra bunları yedim daha doğrusu 1 lt ayran alıp içtim çiğköfte benim ufaklığındı
3 saat sonra eve geldim masanın üstünde közlenmiş biber duruyordu 6-7 tane yedim üstüne de 1 kase taze fıstık yedim

plates yapamadım maalesef vaktim yoktu 3 saat avm de dolaştım o yürüyüşten sayılsın eve gelince de 20-25 dk yüzdüm
3 lt su içtim çooook yorgunum ama şimdi de mutfağı toparlamam gerek pazardan alınanlar yıkanacak yerleşecek ooof of işler beni bekler kaçıyorum bye

Selam kızlar bildirimlerimi yapayım.
Herkes iyidir inşallah.
Herkese bol leptinli bir 3 gün dilerim. Çalışmayacak olanlara iyi tatiller.

Sabah 09:30 Karatay kahvaltısı
Öğlen 14:00 tavuk şiş+salata
Akşam 19:30 az sulu köfte, cacık
Sıvı: Gün boyu bol su+yeşil çay+bol çay
Spor:Sabah 6 km yürüyüş
Bir de iyi ki varsınız..
Pztsi hepimiz en az 500 gram verelim inşallah amin

kolay gelsin xc9,
6 saat açlığın üstüne iyi dayanmışsın tebrik ederim.

kahvaltı da kurumeyve ne olaki? hangi kurular yeniyor. bir de bazı arkadaşlarımız kahvaltıda nektarin yazıyor.
özel bir tavsiye mi bu nektarin yoksa abartmamak koşulu meyve yiyebilmemizin mi sonucu?

Ögle. 1 elma. 4 kasik bulgur haslayip yogurtla kattim. 1 tabak ögle yedim.

Aksam. 1 tabak bulgurlu yogurt yedim. tokluk hissedemedim. 1 kase de yogurt yedim.

Ara ögün 1 tane elma. taze elma agacatan kopardim
1 saat 10.dk fitnes. 800 metre yürüdüm. Bol su ictim.

canım bende kilo kontrolü amacıyla buradayım.Kilo koruma döneminde de Karatay a devam.Gün içinde mümkün olan en az saf,rafine karbonhidratı tüketmemiz gerekiyor.Elimizden geldiğince diyet modundan uzaklaşmamamız gerekiyor.Ben bu kısı döngüyü nerdeyse 20 yıldır yaşıyorum.kilo verip verip geri almaktan bıktım artık.Boyum 1.60.amacım 55 kilo ve 38 bedenin üstüne çıkmamak.çizelgemdeki hedefi beynimi daha verecek kilom var modundan uzaklaştırmaamk için düşük tuttum.(1-2 kilo daha versem hiç fena olmaz aslında ama sporsuz mümkün değil benim için.Zaten ideal kilomdayım.dukan testinde ideal kilo 58 çıkmıştı hatta.Çok mantıklı gelmişti bana.Kişiye özel bir testti.)
SONUÇ OLARAK
KİLO VERMEK İÇİN VE BİR DAHA GERİ ALMAMAK İÇİN ÖMÜR BOYU KARATAYA DEVAM....
hep söylüyoruz ya, bu bir diyet değil, yaşam biçimi.....

Canımcım sen bu kiloyu ne kadar zamanda verdin? Sadece Karatay mı uyguladın? Başlangıç kilolarımız aynı gibi. Seni idolüm ilan ediyorum

sabah 7.30 kkk, biraz yer fıstığı, 1 kuru kayısı ve bir bardak sütle

öğlen 14.00 et şiş, 1 kaşık bulgur pilavı biraz maydanoz

akşam 20.00 1 yumurta, 1 salatalık, 1 bardak ayran

spor: koşu bandında 45 dakika

bol bol limonlu su, 1 bardak yeşil çay

11. günüm bu şekilde sona erdi, mutlu ve gururluyum

ben genelde 8 saat ara veriyorum 2 öğün arasında çok acıkırsam biraz yoğurt yiyoru bazen yatmadan önce de yoğurt veya süt içiyorum
kkk nda kuru kayısı vs az miktarda var ya onu diyorum ben onların yerine arasıra taze meyve koyuyorm meyve çok istenirse 1 tane kahvaltıda yenebiliyor bu ara şeftaliler nefis 3-4 günde bir yiyorum yarın yiyeceğim mesela

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum, gerçekten çok zor yeniyor. Siz menemeni tam olarak nasıl yapıyorsunuz? Lokantalarda genelde yumurtaları patlatıp karıstırırlar, sanki sebzelerle birlikte rondodan geçirmisler gibi. Ama biz evde yumurtaları bütün olarak pisirmeyi severiz. Ve tabii ki de çok katı olmadan ocağı kapatıp ekmekle bana bana yeriz. Bugünse ne yazık ki menemenimi yumurtalar kayısı kıvamından biraz daha sert olana kadar bıraktım ve sırf çatal kullanarak yemek zorunda kaldım. Ama sağlıklı bir hayat için ekmeğe hayır demek lazım ve kesinlikle değer!:)

mahzen o ekmek ne güzeldir şimdi ekşi mayayla mı yaptı annen

ekşi maya ile değildi canım ama yine de çok güzeldi

evet bence de çizelge şart yahu kızlar leneva günlerdir söylüyor niye çizelge yapmıyorsunuz bakiymbiz nerden aklımızda tutalım kim kaç kiloydu diye
o çizelgeden mi bahsediyordunuz hay allah ben de başka bişey diyonuz sandımdı.s
ize katılıyorum bence de herkes çizelge yapmalı, boyu, kilosu, başlangıcı,hedefi, bmi si belli olsun tüm arkadaşların...

ben suyunu çektiriyorum yanında beyaz peynir çok yakışıyor bazen de altını kapatınca üstüne kaşar koyuyorum o da hepsini toparlıyor ve nefis oluyor
ben karataya başlayalı kaç kez menemen yedim hatırlamıyorum sanırım 1 kez ve zorlanmamıştım..
hoca az pişmiş yumurta öneriyor ben rafadan sevmiyorum, kayısı tercihim.. yağda yumurtayı da kısık ateşte kapağı kapalı yine az pişirin diyor..
bu arada Ahmet Aydının katıldığı bir programı izlemiştim.. yumurtayı nasıl yemeliyiz diye bir soru sorulmuştu, o da yumurtayı en doğal haliyle yani tavuğun altından çıktığı zamanki haliyle (çiğ) yemek en iyisidir ama böyle bir imkanımız yok en azından az pişirerek yiyin demişti, aklınızda olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…