Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bunu ne kadar süre yapıyoruz 2 günlük mü.birde gün boyu bunumu içiyoruz.diğer kızlar 2 saatte bir içilen ayran detoksu yapıyorlar sanırım bu damı öle tüketilevcek:44:
Yoooo yo bu detoks çorbası filan değil ama; karataya uygun ve ödem sökücü özelliği var..bana iyi geldi :)
Arkadaşlar biri bana menemenin ekmeksiz nasıl yenebileceğini açıklayabilir mi? AslındA cANAN hocaya sormak lazım. Her şeyde ekmeksiz yenmiyor ki
sen de bizim gibi alışırsın biz de bir zamanlar öyle düşünüyorduk:) şimdi elimiz ekmeğe istesek de uzanmaz.

genel olarak karatay yaptım,8 ayda 17 kilo vermişim.Maaşallah,geri dönüp bakınca o kadar fazlalığım olduğunun farkında bile değildim.4 yaşındaki oğlum 18 kilo.onu kucağımda 2 dakika zor taşıyorum. Onun kadar bir yağ+su+kas kütlesini atmışım bedenimden.Resmen vücuduma eziyet etmişim aylarca...
İlk başta lahana diyeti yaptım.Amacım detoks yapmak,vücudumu yıllarca yediğim aburcubur vb. tüm hazır gıdaların artıklarından temizlemekti.7 gün boyunca sfır yağ,tuz,şeker aldım.3 kilo verdim,yarısını bir kaç gün içinde geri aldım.1,5 kilo için o eziyete değmez,kilo vermek amacıyla kesinlikle yapmayın.çorbanın tadı çok kötü.ama iyiki yapmışım,o çorbanın tadı aklıma geldikçe kilo almamak için daha iradeli oluyorum.Bana güzel bir ders oldu.Ama bana vücudu,mideyi,iç organlarımızı dinlendirmek amacıyla senede bir kaç kez detoks yapmak mantıklı geliyor.Oruçta bunun için güzel bir vesile oluyor mesela.Taş devri diyetini duyduysanız , Karatay açok yakın bir diyet.O profesörde Canan hocayla birlikte çok programlara birlikte katılmıştı.Taş devri diyetinde de uzun surely açlık var.Günde 8 saat su ve şekersiz içecekten başka bir şey tüketmemek gibi.karatayın 5 saati orda 8 saat olmuş.Ara sıra bünyeyi dinlendirmek,metebolizmayı şaşırtmak için yapılabilir bence.
2 günde ayran detoksu yaptım,kilo vermem durmuştu.
sporu ne kadar çok yaptıysam ,o kadar hızlı kilo verdim.Mayıs sıcaklarından beri ne yürüyüş yapabildim.Ne de parktaki spor aletlerinde çalışabildim.Ve gram bile vermedim.Bu hareketsizlikle karbonhidrat tüketimiyle almadığıma şükrediyorum sadece.
her gün market yada başak birşeyi bahane edip hiç hiç hiç olmazsa 20-30 dk. (çocuklarla pek hızlı olmuyor ama imkanlarım bu kadar )mutlaka yürüyorum.4.katta oturuyorum.günde en az 2-3 sefer o merdivenleri inip çıkıyorum.Asla merdiven kullanmam.Çoğu zaman çıkarken küçük oğlumu kucağımda taşıyorum.ŞArtları zorluyorum,hareket etmek için.Bence yetersiz ama Karatayın ilk kitabında yazıyor; hiç yapamayacak durumdaysan bile günde en az 20 dk yürüyüş olmazsa olmazımız.
altın kural vereyim birde: bir öğün karbonhidrat aldıysak 2. öğün assssla almıyoruz,hemen telafisini yapıyoruz.mümkünse yoğun sporla o kaloriyi yakıyoruz.Yakamadıysak bir sonraki öğün protein veya sebze tüketiyoruz.
şimdilik aklıma geleler bunlar.Çok uzun oldu ama faydalanmak isteyenler için açıkladım.Bende bu topikten çok ilham aldım,kilo verenlere sevindim,alanlara üzüldüm.Motivasyon çok iyi.Hepimiz bunun için buradayız zaten.
SON SÖZ : Beslenmede psikoloji çok çok ço k önemli.Bazen kendimizi kaybedip,midemiz patlayana kadar doldurabiliyoruz.Beynimize tokluk hissi bir türlü gitmiyor.Midemiz besin alamayacak hale gelince yeter artık diyoruz.Midemiz alacak olsa yeriz yani...
ama herşey kendi elimizde.Bu pisboğazlıkla ben yaptıysam herkes yapar.
ama Yağlar kızgın tavada eriri gibi erimiyor arkadaşlar.bunu untmayalım.Karatayla yavaş yavaş ama sğlıklı beslenerek ve en önemlisi kalıcı bir şekilde kilo verilir.....
KARATAY BİR DİYET DEĞİL ÖMÜR BOYU UYGULANACAK BESLENME DÜZENİDİR.
kitap satılsın diye, yayınevinin yönlendirmesiyle, insanların dikkatini çekmk için ilk kitabın adı Karatay diyeti.Bunu hocamızın kendi ağzından tv de dinledim.Kitaptan Para mara kazanamış tabiiki.Hocamızın öyle bir amacı yok zaten.amacı halkı bilinçlendirmek.
Allah uzun uzun ömürler versin hocamıza....

Sabah:kkk

Öğlen:yoğurt çorbası,4,5 kaşık taze fasülye.

Akşam:4,5 kaşık kabak,1 dilim bonfile,patlıcan salata.

Çook teşekkürler yazdıkların için. Taş devri kitabını okumuştum ben de. Aslında 8 ay çok uzun bir zaman değil. Hele de sonunda böyle güzel bir sonuç olunca, kesinlikle değer. Ben de Karatay'ın bir yaşam biçimi olması gerektiğine inanıyorum. Sadece kilo vermek değil burada sonuç, baştan aşağıya sağlıklı moda girmek bence. Kendimiz için yapabileceğimiz en iyi şey sağlığımıza dikkat etmek. Canan Hoca iyi ki var :)

Sabah kahvaltimi yazmistim simdi diger ogunleri de yazmak istiyorum. Ama oncelikle sunu diyeyim kahvaltidan sonra 6 saat boyunca su disinda agzima bir sey koyamadim ve ondan sonra 1 kase yogurtla bir avuc findik yedim. 2 saat sonra da aksam yemegi yedim.
Mercimek corbasi
1 tane etli kirmizi biber dolmasi
1 tane etli kabak dolmasi
Yogurt
1 avuc findik

Hee bir de marullu sirkeli salata yedim. :)

Bu arada yemek esnasinda su icmemek icin siz de benim gibi savas veriyor musunuz? Cook zoor! Bugun neler cektim neleer...

lawyercim, değerli rakibim maşallah sana.
limonlu suyu sıcak mı içiyorsun soğuk mu?

sağol gülüm, bende yarın yiyeyim o zaman.

arkadaşlar merhaba.25 gündür dukan yapıyorum.5.5 kg verdim.ama hem çok sıkıldım hem kendimi iyi hisstmiyorum.karatayın kitabını almadım henuz ama alıp okuyacağım.netten arastırıyorum 1 kaç gündür.size sormak istiyorum.benim gibi dukandan gecen varmı aranızda. verdiğim kiloyuda geri almak istemiyorum.gecen varsa eger kilo aldımı karataya geçince.
birde bu doğal yumurta tavuk vs nerden buluyorsunuz.ankarada oturuyorum.internet satişları var ama çok pahalı.çok mu masraflı bir diyet.elbetteki kim istemez doğal ürünler yemeği aama çogu zaman bulamam bunları.
ayrıca polikistik hastasıyım bu konudada canan hanımın açıklaması var biliyorum o yuzden baya kararlıyım gecmeye ama endişelerim var nasıl yapmalıyım.şimdiden teşekkrler

Ben de dukan yapmıştım ve sadece 1 hafta dayanabildim. Sadece et yemekten içim kurumuştu
Sonra bıraktım tabi çünkü gerçekten çok sıkıcı ve tatsız. Fazlasıyla da geri aldım verdiğim kiloyu. Karatay mucize gibi. Her istediğimi yiyorum hiç aç kalmıyorum. Bence kesinlikle Karatay'a transfer ol

günaydın arkadaşlar

k.k ve çayımı içerken geçmişi okuyorum birazdan yürüyüş yapıcam
sıkıntıların ardından kendimi toparlamam lazım bu arada xc9 canım bu hafta listeyi ben yapabilirim eğer başka arkadaş üstlenmediyse

O kadar yorgun ve bitkinim ki anlatamam bi taraftan bebek oldu diye gelen misafirler, bi taraftan çocukların ikisi de ateşli dün sabahtan beri mahvoldum. Bu yıl yüksek lisansın tezi verilecek onun telaşı , bir de Eylül'de okul başlayacak yani çalışmaya başlayacağım . Bir de 1. Sınıf okutacağım .. Kendimi çok çaresiz ve yorgun hissediyorum.. 2. Çocuk gerçekten zormuş Bu arada karataydan firem yok Pazartesi 83 olmayı planlıyorum.. İnşallah :) affınıza sığınıyorum durum bundan ibaret .. Eylül'de her şey daha düzenli olur inşallah.. Hepinizi çok öpüyorum ..

arkadaşlar ramazanda 67,5 idim bu sabah tartıldığımda ise 69,6 geldım çıldırcam
sadece akşamları dondurma yedım ve iş yerıonde meyve çıkıncxa onlardan yedım meyveyıde önceden yıyodum zaten ne fark ettı sadece akşamları dondurma yemek kılo verdırmeyı bırak kılo aldırtır mı inanın yardımınıza çoook ihtıyacım varrrrrrrrrrrrr
:18::18:
çokk moralım bozulduuuu

Son düzenleme:
Eveeeet! Suan ne yapacagimi gercekten bilmiyorum. Arkadasimdan telefon aldim ve beni bugun evine ogle yemegine davet etti. Cok mutlu oldum tabii ki... Sonucta uzun zamandir gormedigim diger arkadaslarimla da gorusmus olacagim. Ama bu ayni zamanda Karatay'a elveda demek oluyor ne yazik ki... Hele ki bu kadar hevesle baslamisken, 2.gunumde olacak is mi??? Ne yapacagim ben simdi? Kimseye rejim yaptigimi da soylemek istemiyorum, cunku arkadaslarimin arasinda benden daha kilolular var ve onlar rejim falan yapmiyor. Ben rejim yapiyorum dersem hepsinin yuzu degisecek, onceki tecrubelerimden biliyorum, ve bana istemeseler de kirilacaklar. Sanki ben nispet yapiyormusum gibi... Onceden bu konu gectiginde hep aynisi oluyordu cunku. Sizce ne yapmaliyim? Bir gun kacamagin sonunda kendime nasil bir ceza vereyim?

ben geldim

bugünden itibaren inshallah devamli kilo ve menü bildiriminde bulunacagim..

kahvaltim:
beyaz peynir, kasar peynir, zeytin, kirmizi biber, salatalik, domates, sütlü kahve

ögle:
elma ve ceviz

cilek olmadigindan olan meyvelerle idare etmeye calisiyorum
aslinda cilek hala bulunuyor buralarda ama cok pahali artik.

kac haftadir doktorlarla ugrasmaktan cok yoruldum, kizlar moralimde cok bozuk, birde kilo aldim.
ne yapacagimi bilemiyorum

Peynir
9 zeytin (siyah, yesil karisik)
Domates sosu (ev yapimi)
1 tane biber

Evde yumurta kalmamis maalesef ve muz da yok, o yuzden bugunku kahvaltim az oldu. Ama zaten dun aksam yemeginde cok yedigim icin kahvaltiyi da hafif yapmam iyi oldu.

Bazilarinizda goruyorum kahvaltiya "Kkk" yaziyorsunuz. Ne manaya geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…