Yoooo yo bu detoks çorbası filan değil ama; karataya uygun ve ödem sökücü özelliği var..bana iyi geldi :)bunu ne kadar süre yapıyoruz 2 günlük mü.birde gün boyu bunumu içiyoruz.diğer kızlar 2 saatte bir içilen ayran detoksu yapıyorlar sanırım bu damı öle tüketilevcek:44:
sen de bizim gibi alışırsın biz de bir zamanlar öyle düşünüyorduk:) şimdi elimiz ekmeğe istesek de uzanmaz.Arkadaşlar biri bana menemenin ekmeksiz nasıl yenebileceğini açıklayabilir mi? AslındA cANAN hocaya sormak lazım. Her şeyde ekmeksiz yenmiyor ki
genel olarak karatay yaptım,8 ayda 17 kilo vermişim.Maaşallah,geri dönüp bakınca o kadar fazlalığım olduğunun farkında bile değildim.4 yaşındaki oğlum 18 kilo.onu kucağımda 2 dakika zor taşıyorum. Onun kadar bir yağ+su+kas kütlesini atmışım bedenimden.Resmen vücuduma eziyet etmişim aylarca...
İlk başta lahana diyeti yaptım.Amacım detoks yapmak,vücudumu yıllarca yediğim aburcubur vb. tüm hazır gıdaların artıklarından temizlemekti.7 gün boyunca sfır yağ,tuz,şeker aldım.3 kilo verdim,yarısını bir kaç gün içinde geri aldım.1,5 kilo için o eziyete değmez,kilo vermek amacıyla kesinlikle yapmayın.çorbanın tadı çok kötü.ama iyiki yapmışım,o çorbanın tadı aklıma geldikçe kilo almamak için daha iradeli oluyorum.Bana güzel bir ders oldu.Ama bana vücudu,mideyi,iç organlarımızı dinlendirmek amacıyla senede bir kaç kez detoks yapmak mantıklı geliyor.Oruçta bunun için güzel bir vesile oluyor mesela.Taş devri diyetini duyduysanız , Karatay açok yakın bir diyet.O profesörde Canan hocayla birlikte çok programlara birlikte katılmıştı.Taş devri diyetinde de uzun surely açlık var.Günde 8 saat su ve şekersiz içecekten başka bir şey tüketmemek gibi.karatayın 5 saati orda 8 saat olmuş.Ara sıra bünyeyi dinlendirmek,metebolizmayı şaşırtmak için yapılabilir bence.
2 günde ayran detoksu yaptım,kilo vermem durmuştu.
sporu ne kadar çok yaptıysam ,o kadar hızlı kilo verdim.Mayıs sıcaklarından beri ne yürüyüş yapabildim.Ne de parktaki spor aletlerinde çalışabildim.Ve gram bile vermedim.Bu hareketsizlikle karbonhidrat tüketimiyle almadığıma şükrediyorum sadece.
her gün market yada başak birşeyi bahane edip hiç hiç hiç olmazsa 20-30 dk. (çocuklarla pek hızlı olmuyor ama imkanlarım bu kadar )mutlaka yürüyorum.4.katta oturuyorum.günde en az 2-3 sefer o merdivenleri inip çıkıyorum.Asla merdiven kullanmam.Çoğu zaman çıkarken küçük oğlumu kucağımda taşıyorum.ŞArtları zorluyorum,hareket etmek için.Bence yetersiz ama Karatayın ilk kitabında yazıyor; hiç yapamayacak durumdaysan bile günde en az 20 dk yürüyüş olmazsa olmazımız.
altın kural vereyim birde: bir öğün karbonhidrat aldıysak 2. öğün assssla almıyoruz,hemen telafisini yapıyoruz.mümkünse yoğun sporla o kaloriyi yakıyoruz.Yakamadıysak bir sonraki öğün protein veya sebze tüketiyoruz.
şimdilik aklıma geleler bunlar.Çok uzun oldu ama faydalanmak isteyenler için açıkladım.Bende bu topikten çok ilham aldım,kilo verenlere sevindim,alanlara üzüldüm.Motivasyon çok iyi.Hepimiz bunun için buradayız zaten.
SON SÖZ : Beslenmede psikoloji çok çok ço k önemli.Bazen kendimizi kaybedip,midemiz patlayana kadar doldurabiliyoruz.Beynimize tokluk hissi bir türlü gitmiyor.Midemiz besin alamayacak hale gelince yeter artık diyoruz.Midemiz alacak olsa yeriz yani...
ama herşey kendi elimizde.Bu pisboğazlıkla ben yaptıysam herkes yapar.
ama Yağlar kızgın tavada eriri gibi erimiyor arkadaşlar.bunu untmayalım.Karatayla yavaş yavaş ama sğlıklı beslenerek ve en önemlisi kalıcı bir şekilde kilo verilir.....
KARATAY BİR DİYET DEĞİL ÖMÜR BOYU UYGULANACAK BESLENME DÜZENİDİR.
kitap satılsın diye, yayınevinin yönlendirmesiyle, insanların dikkatini çekmk için ilk kitabın adı Karatay diyeti.Bunu hocamızın kendi ağzından tv de dinledim.Kitaptan Para mara kazanamış tabiiki.Hocamızın öyle bir amacı yok zaten.amacı halkı bilinçlendirmek.
Allah uzun uzun ömürler versin hocamıza....
sabah 7.30 kkk, biraz yer fıstığı, 1 kuru kayısı ve bir bardak sütle
öğlen 14.00 et şiş, 1 kaşık bulgur pilavı biraz maydanoz
akşam 20.00 1 yumurta, 1 salatalık, 1 bardak ayran
spor: koşu bandında 45 dakika
bol bol limonlu su, 1 bardak yeşil çay
11. günüm bu şekilde sona erdi, mutlu ve gururluyum
ben genelde 8 saat ara veriyorum 2 öğün arasında çok acıkırsam biraz yoğurt yiyoru bazen yatmadan önce de yoğurt veya süt içiyorum
kkk nda kuru kayısı vs az miktarda var ya onu diyorum ben onların yerine arasıra taze meyve koyuyorm meyve çok istenirse 1 tane kahvaltıda yenebiliyor bu ara şeftaliler nefis 3-4 günde bir yiyorum yarın yiyeceğim mesela
lawyercim, değerli rakibim maşallah sana.
limonlu suyu sıcak mı içiyorsun soğuk mu?
arkadaşlar merhaba.25 gündür dukan yapıyorum.5.5 kg verdim.ama hem çok sıkıldım hem kendimi iyi hisstmiyorum.karatayın kitabını almadım henuz ama alıp okuyacağım.netten arastırıyorum 1 kaç gündür.size sormak istiyorum.benim gibi dukandan gecen varmı aranızda. verdiğim kiloyuda geri almak istemiyorum.gecen varsa eger kilo aldımı karataya geçince.
birde bu doğal yumurta tavuk vs nerden buluyorsunuz.ankarada oturuyorum.internet satişları var ama çok pahalı.çok mu masraflı bir diyet.elbetteki kim istemez doğal ürünler yemeği aama çogu zaman bulamam bunları.
ayrıca polikistik hastasıyım bu konudada canan hanımın açıklaması var biliyorum o yuzden baya kararlıyım gecmeye ama endişelerim var nasıl yapmalıyım.şimdiden teşekkrler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?