hayır canım antioksidan 1 tane içiliyor... ben 5 tane omega 3, 1 tanede antioksidan içiyorum akşam yemeği bitince
omega 3 ümün epası 400 e yakın 400*5=2000 yani 2 gram yapıyor hocada en az 2 gram tavsiye ediyor
aşağıda takip ettiğim bir siteden alıntı yaptım
Canan Karatay'a sorduk
Canan hanıma e-mail atarak bu konuyu sorduk. O da bize çok önemli bilgiler verdi eksik olmasın. Canan Hanım'dan aldığımız bilgiler;
1.Omega 3ün içeriğindeki EPA miktarının önemli olduğunu, günde 2-3 gram EPA alınması gerektiğini,
2.Omega 3 ile birlikte antioksidan da alınması gerektiğini,
3.Omega 3 ve antioksidanların hepsinin birden tok karnına ve ana yemekten sonra içilmesi gerektiğini yazdı.
Omega 3 kapsüllerinin genelde EPA miktarı günlük alınması gereken miktardan düşük olduğundan birden fazla kapsül içilmesi gerekiyor. Bu nedenle Canan Hanım bu kapsüllerin hepsini birden antioksidan kapsülüyle birlikte ana yemekten sonra tok karnına içmemizi önerdi.[/QUOTE
Çok teşekkürler canım. Ben de şimdi kitabın ilgili bölümünü okudum ama orada bu bilgiler yer almıyor. Sen antioksidan olarak ne kullanıyorsun?
selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldığım için çoğuşeyi bilmiyorum karatay kitabınıda dün aldım omega 3 ve antioksidan almak şartmı herkesmi kullanıcak yoksa vitamin eksikliği olan kişilermi bide merak ettiğim zayıflamaya etkisi varmı
Kızlar benim yıllardır ellerim titrer, çok aşırı değildir ama günlük yaşamımda beni rahatsız eden bir durumdur.
Özellikle de karşımdaki kişi farkedince çok rahatsız olurdum. Halk arasında genelde alkoliklerin eli titrer gibi bir görüş var çünkü. Ben bu konuyla ilgili doktora gittim, bütün tahliller yapıldı ve şeker düşüklüğü dışında birşey çıkmadı. Doktor da şekerim düşük diye bana az az sık sık ye dedi. Öyle yapmayı da denedim ama sürdüremedim. Ben sık sık yiyebilen bir insan değilim. Aama ne var ki, beslenme düzenm hiç sağlıklı olmadı bugüne kadar. Sabah kahvaltı etme alışkanlığım yoktu. Direk şekerli nescafe ile başlardım güne. Öğle yemeğine kadar, şekerli kahve, meyve suyu vs bunlarla geçiştirirdim. Öğle yemeğinde tabi yemeği mutlaka ekmekle, pilavla falan yerdim. Akşama kadar yine gelsin abur cuburlar, meyve suları, şekerli kahveler. Sonra akşam yemeği yine bol ekmekle, makarnayla, pilavla vs. Spor da yok. E tabi bütün gün ellerim titremeye devam. En son nörolojiye gittim tomografi çekildi. Beynimin hareket merkezinin pürüzlü olduğu ve hayatım boyunca bu el titremesiyle yaşayacağım söylendi. Verilen ilaç da çok ağır olduğu için her zaman içme dedi doktor. zaten 1 kere çeyrek olarak içtim ve akşama kadar yataktan kalkamadım. İlaç beni aptala çevirdi. Herneyse ben bu karatay diyetini 2 yıl önce de yapıp 10 kg kadar vermiştim ama diyeti neredeyse her gün bozuyordum. Yani meyve ya da kalorisi düşük buz dondurmalardan yiyordum akşamları. evet kilo verdim ama vücudumdaki şeker olayını düzeltemedim, çünkü açıkçası şimdiki kadar ciddiye almamıştım. Şu an karatay diyetimin 14. günündeyim. Geçen hafta arkadaşımın doğumgününde bira içmek dışında hiç bozmadım. Düzenli spor yapıyorum. Ve evet, dün farkettim ki artık ellerim titremiyor. Çok mutluyum. Bu inanın benim için kilo vermekten daha güzel bir sonuç.
marhaba arkadaşım ne mutlu sana tatlı bağımlısıyken ağzına sokmak istememen bende acaba öyle olabilirmiyim ben sabahleyin çayıma mutlaka şeker koyuyorum o bana yetiyor ama kesmenin yollarını arıyorum onu kullanmıyınca bütüngün arayış içinde oluyorum mutsuz oluyorum ben nasıl aşabilirim sen nasıl kestin şekeri sevgiler
Teşekkür ederim, desteğin için, bicnv.Bu arada tavsiyenle ben de çizelgeyi yaptım ama bunu değiştirmek için tekrar yeni bir çizelge mi yapmam gerekiyor, yoksa aynısının üzerinde düzenleme yapabilir miyim?
Haftalık yapılan liste direkt burada mı paylaşılıyor? Yoksa bunun için ayrı bir başlık mı var?
selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldığım için çoğuşeyi bilmiyorum karatay kitabınıda dün aldım omega 3 ve antioksidan almak şartmı herkesmi kullanıcak yoksa vitamin eksikliği olan kişilermi bide merak ettiğim zayıflamaya etkisi varmı
Herkes için geçerli canım ve evet zayıflamaya etkisi varmış. Yağ yakımı için gerekli.
hayırlı bir öğretim yılı olsun hepinize..
kızlar merhaba ben dün akşam üye oldum benide aranıza alırsaniz sevinirim maalesef ben çok kiloluyum 91 kilocuk bugün itibariyle karatay
diyetine başladım boy 160 yaş 32 mutlaka vermem lazım çünkü hem karaciğer yaglanmam var hemde dugunumuz lutfen benide gazlayin arada çünkü başka şekilde veremeyeceğimi biliyorum neyseki bugün bitti he sporumuda yaptım koşu bandında 1 saat 6d yürüdüm zor bir gündü artık bu kilolar gidinceye kadar kafanızı şisiririm hepinizi öptüm
Merhabalar;
Bende karatay ile saglıklı kilo vermek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum 73 den 70 e düştüm siz 71 den 61 e ne kadar zamanda düştünüz.
kızlar bende bugun karatay dıyetıne basladım.110 kıloyum ıkı bucuk ay once dogum yaptım.daha once karatayla 20 kılo vermıstım.sımdı bır turlu kendımı motıve edemıyorum.umarım burda sızler ıle motıve olurum.benımde aranıza alırsanız sevınırım:))))))))
Mrb kızlar ben de bugün başladım karataya
sabah:09:00 1 yumurta 2 sarılıydı :) köy yumurtası bulmam lazım kısa zamanda,1 domates,2 dilim peynir
14:00 nesfit 8 tane badem (yemek yapamadım işyerinde yemek için mısır gevreği yedim olurmu bilmiom)
16:30 1 kuru incir+şeftali yedim birazdan spora gitcem
nasıl kızlar yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaslar herkese merhaba.Bi suredir forumu takip ediyorum ilk defa yazmaya karar verdim.Birbirinize olan desteginiz cok hosuma gitti.Karatay diyetine ben de baslamak istiyorum.6,5 aylik bi kizim var tabi dogumdan kalan kilolarim daSizlerin de onerileriyle basarmak istiyorum.10-15 kilo arasi fazlam var. Cok zor biliyorum ama desteginizle olacagina inaniyorum
günaydın arkadaşlar ben eski karataycılardanım bu diyetin, yaşam şeklinin detaylarını cok iyi biliyorum 3ay boyunca istikrarlı yaptım daha sonrada devam ettirdim3 ayda 10kg verdim 70den 61kiloya düştüm.bu geçenseneki kilomdu suanki kilom 67.500 ramazanda kilo aldım yaz tatilinde evde çalışmıyordum ekmek,tatlı felan aldım.5kilo fazlam var ve göbek sorunum var cok rahatsız oluyorum burada olmak insanı cok motive ediyor günlük menülerimi yazıp aaranızda olmak istiyorum..herkese iyi pazarlar..
Merhaba arkadaşlar , 21 Ağustos doğum yapmış 80 kg ile doğuma girmiş , şu an 70.3 gösteren bir arkadaşınızı da aranıza kabul edermisiniz :) Karatay diyeti ile geçen yıl 8 kg vermiş ve 60 kg yi görmüştüm. İlk hedefim , 65 :) sonra 60'ı tekrar göreceğime eminim
liste için tşk canım, 18 kasımda inşallah bende kayda değer bir kilo vermiş olurum..arkadaşlar liste hazırlama sırası aşağıdadır bildirimnler pzt 14.00 e kadar yapılacaktır
yeni gelenler 1 hafta düzenli menü bildirimi yapmayı ve liste hazırlamayı kabul ederlerse pzt yarışmamıza katılabileceklerdir
duyurulur...
1. bicnv 02.09.2013
2. yklm 09.09.2013
3. selmanınkızı 16.09.2013
4. hedef60 23.09.2013
5. elifce 30.09.2013
6. lawyer 07.10.2013
7. sivasıngülü 14.10.2013
8. calm 21.10.2013
9. haloson 28.10.2013
10. xc9 04.11.2013
11. felluz 11.11.2013
12. mahzen 18.11.2013
13. leneva 25.11.2013
14. gül 02.12.2013
15. akasya 09.12.2013
iyi yolculuklar demek için alıntılamıştım ama sen vardın bile gideceğin yere.. kolay gelsin oğlunun okul hazırlıklarında..Sabah:kkk
Öğlen:1 kase yoğurt çorbası,4,5 kaşık kabak.
Akşam:birazdan uçakta uygun bir şey olursa yiyecemmmmmm:)
Kızlaaar çoooook yorgunum birazdan uçağa binecez,evden çıkana kadar canım çıktı onu yap bunu yap bittim.
Kızlar bu arada benim belim inceldikçe göbeğim ortaya çıkıyor.Canan Hoca bir programda en zor göbek erir demişti, umarım zor olsa da erir.
saat 7.30 salata yogurt ve yesıl fasulye ıle bugunku yemek faslını kapatmıs oldumama kızlar bugun ılk gunden mı neden bılmıyorum ama vucudumda bı tıtreme var yemek yedıkten sonra daha cok oluyor sankı ıcım bosalıyor gıbı sanırım sekerım dusuyor (
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.htmlkılo çizelgesi oluşturamıyorum bana yardımcı olabılırmısınız
bahçen için çok sevindim, benimde en büyük hayalim bahçeli bir ev.. ,inşallah bir gün gerçek olur, şuanda bahçem olmasa da balkonumda saksılarda domates,biber,maydonoz,nane,reyhan yetiştiriyorumArkadaslar 30 agustosta Yesil elmayi izleyenler oldumu.? Oktay usta kabak kizartmasimi ne yapmisti enfes duruyordu.
Ben son anda gördüm Google amca dan aradim ama bulamadim. Bahcemde cok kabak var kizlar.
çekici ve seksi tabikitombiş yüzler çok tatlı çok sempatik.
zayıf yüzler daha çekici,daha seksi.
hangisi olmak istediğiniz size kalmış :))))))))))
benim de eşim bu yıl birleri okutacak, kaygısı epeydir üzerimizde.. ben de kolaylıklar diliyorumBen bu yıl birinci sınıfa başladım .. En baştan başladık yani.. Kolay bir yıl diliyorum.. listede Süreç önemli değilmiş akşam da yapabilirmişiz listeyi .. :)))
geçmiş olsun canım, diğer evi beklerken eşyalarınızı nereye koydunuz? zor olmuştur baya.. umarım çabuk geçer..Günaydın arkadaşlar
Ben geldimİşler şimdilik bitti ama biz de bittik.. Eşyaları taşıdık, evi temizledik ve teslim ettik, bu arada Karatay yalan oldu tabi ki.. Eşimle yorgunluğumuzu gece tırtıklamalarıyla atmaya çalıştık Nankör tartı hemen gereğini yaptı tabi Bugün yeni bir başlangıcı yapıyorum bilmem kaçıncı kere Şimdi bir geçmişe göz atayım bu arada 1-2 ay boyunca bir otel odasında kalacağız , tabi mutfak-yemek hep sıkıntı olacak, kahvaltı sorun değil ama diğer öğünler için alternatif önerileri olan var mı arkadaşlar? Sürekli dışarda yemek mümkün değil, hem güzel yemek yok hem karataya uyarlamak sıkıntılı dışarda.. Önerilerinizi bekliyorum
hoşbulduk canım, anne yanı çok iyiydi tabi ki, tüm aile bir arada ama önemli dezavantajı da artılarla dönmek, hala toparlanmaya çalışıyorumMahzen hoşgeldin canım, nasıl geçti memleket tatili?
bende karatayla 2011 de 20 kılo vermıstım.sonra hamıle kalınca gerı aldım.ve sımıdı tekrardan verecegıme ınanıyorum.gercekten burası motıve edıyor ya bole gozlerım ısıldadı mutlu oldum.bır aydır ugrasıyorum vermeye ama ılk defa verecegıme ınancım arttı.aslında cok fazlam var suan 108 kıloyum ama ılk hedefım su bır ay ıcerısınde 10 kılo vermek en azından ıse baslarken motıve bı sekılde baslamak ıstıyorum.kendıme guvenım gelsın ıstıyorum.ve bunu yapacagıma ınancım arttı.tskler kızlarr
sloganlar süper canım teşekkürler.. 4 ve 7 ye bayıldım1. Karatay diyeti candır…
2. Yaşasın Karatay diyeti ve kkk.
3. Yaşasın Karatay Kardeşliği
4. Diyet kaçınılmazsa zevk almaya bak
5. Sabah krallar gibi, öğlen dükler gibi, akşam fakirler gibi yiyeceksin
6. 2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.
7. Ağızda bir dakika ,midede bir saati göbekte / basende bir ömür boyu
8. Şeker en tatlı zehirdir
9. Nerde hareket, orda bereket
10. Walk, walk, walk
11. Yağlardan korkma; şekerden kork
12. Porsiyon küçültme antrenman gerektirir
13. Ne yemezsek kardır
14. Midemiz çöplük değildir
senin adına çok sevik canım, çok geçmiş olsun..Kızlar benim yıllardır ellerim titrer, çok aşırı değildir ama günlük yaşamımda beni rahatsız eden bir durumdur.
Özellikle de karşımdaki kişi farkedince çok rahatsız olurdum. Halk arasında genelde alkoliklerin eli titrer gibi bir görüş var çünkü. Ben bu konuyla ilgili doktora gittim, bütün tahliller yapıldı ve şeker düşüklüğü dışında birşey çıkmadı. Doktor da şekerim düşük diye bana az az sık sık ye dedi. Öyle yapmayı da denedim ama sürdüremedim. Ben sık sık yiyebilen bir insan değilim. Aama ne var ki, beslenme düzenm hiç sağlıklı olmadı bugüne kadar. Sabah kahvaltı etme alışkanlığım yoktu. Direk şekerli nescafe ile başlardım güne. Öğle yemeğine kadar, şekerli kahve, meyve suyu vs bunlarla geçiştirirdim. Öğle yemeğinde tabi yemeği mutlaka ekmekle, pilavla falan yerdim. Akşama kadar yine gelsin abur cuburlar, meyve suları, şekerli kahveler. Sonra akşam yemeği yine bol ekmekle, makarnayla, pilavla vs. Spor da yok. E tabi bütün gün ellerim titremeye devam. En son nörolojiye gittim tomografi çekildi. Beynimin hareket merkezinin pürüzlü olduğu ve hayatım boyunca bu el titremesiyle yaşayacağım söylendi. Verilen ilaç da çok ağır olduğu için her zaman içme dedi doktor. zaten 1 kere çeyrek olarak içtim ve akşama kadar yataktan kalkamadım. İlaç beni aptala çevirdi. Herneyse ben bu karatay diyetini 2 yıl önce de yapıp 10 kg kadar vermiştim ama diyeti neredeyse her gün bozuyordum. Yani meyve ya da kalorisi düşük buz dondurmalardan yiyordum akşamları. evet kilo verdim ama vücudumdaki şeker olayını düzeltemedim, çünkü açıkçası şimdiki kadar ciddiye almamıştım. Şu an karatay diyetimin 14. günündeyim. Geçen hafta arkadaşımın doğumgününde bira içmek dışında hiç bozmadım. Düzenli spor yapıyorum. Ve evet, dün farkettim ki artık ellerim titremiyor. Çok mutluyum. Bu inanın benim için kilo vermekten daha güzel bir sonuç.
çizelgeyi oluşturduğum sayfayı sık kullananlara eklemiştim, ordan güncelliyorum, iş yerinde isem yeniden çizelge yapıveriyorumArkadaşlar lg verdikçe , ticketı nasıl değiştiryoruz.. bilgi verirseniz çok sevinirim..
canım şekeri çayından hatta hayatından çıkarman lazım, ben karataydan önce çıkarmıştım, yanlışlıkla birinin çayını içtiğimde (oğlumun yada eşimin) yutamıyordum.. eşim de benim sayemde bıraktı, sıra oğlumda bir süre şekersiz içti ama sonra azıcık at lütfen anne dedi, şekerli içiyor yine ama benimde birkaç kez olumsuz tecrübelerim olmuştu, 3. de bırakmıştım ona da fırsat verdim bakalım, onu motive edicek bişeyler öne sürerek bıraktıracam inşallah.. sen de yapabilirsin önemli olan motive olmak ve kararlı olmak.. karatayın sloganı çok çarpıcı bence 'şeker en tatlı zehirdir'marhaba arkadaşım ne mutlu sana tatlı bağımlısıyken ağzına sokmak istememen bende acaba öyle olabilirmiyim ben sabahleyin çayıma mutlaka şeker koyuyorum o bana yetiyor ama kesmenin yollarını arıyorum onu kullanmıyınca bütüngün arayış içinde oluyorum mutsuz oluyorum ben nasıl aşabilirim sen nasıl kestin şekeri sevgiler
allah kabul etsin canım, iftar ve sahurda karataydan şaşmazsan oruç kilo vermede etkili oluyor, hem sevabı da cabası ben 2 yıldır tutamadım şevval oruçlarını bakalım kısmetse seneye...Bugun cooook aciktim arkadaslar. Ve bu kadar acikmamin sonucu olarak yarim kg az ciktim tartida ama 10 dk sonra iftar soframa oturacagim ve sanirim bayagi bir arti olacak kilomda. :/ Ama yine de az bir sureyle de olsa 54,5'u gormek cok hostu.
gerçekten çok iyi gidiyosun canım, gerek menün, gerek sporun süper
düğünde müthiş olucaksın, görümcenler de çatlayacak, ne zamandı düğün, deyivermedin bir türlü?
allah kabul etsin canım, iftar ve sahurda karataydan şaşmazsan oruç kilo vermede etkili oluyor, hem sevabı da cabası ben 2 yıldır tutamadım şevval oruçlarını bakalım kısmetse seneye...
Bugun cooook aciktim arkadaslar. Ve bu kadar acikmamin sonucu olarak yarim kg az ciktim tartida ama 10 dk sonra iftar soframa oturacagim ve sanirim bayagi bir arti olacak kilomda. :/ Ama yine de az bir sureyle de olsa 54,5'u gormek cok hostu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?