EVİME DONDUM SONUNDA :)
ohh beee
2 gunluk raporumu veriyorum.dun akşam hayatımın en güzel kunefesini yedimmmpişman değilimm 1 dlm yedım ama yıne de fena oldum yerken,şerbet çok agır geldı bana
bu sabah da kahvaltıda 2 tane kızarmıs ıclı kofte yedım.aynen sekerkız ve gozlemenın dedıgı gıbı 2 saat sonra dehset bir mide ağrısı yasadım,1 saat surdu heralde,mahvoldum yolda.sanırım cok dogal beslenmekten artık midemiz kabul etmiyor trans yağları,buna sevinmeliyiz heralde ama agız tadıyla kaçamak da yapamaz olduk
,böle de olmaz ki kardeşimmm,canan hocam ne hallere düşürdün bizi
hataydan bazı eksıklerımı de tamamladım,zeytınyagı,zeytın,bıraz corekotlu peynır,kabuklu badem,baharatlar,salça,papatya,adacayı,ıhlamur,kabuk tarcın felan aldım.kendimi yeme içme işlerime adayabılırım artıkk
bırtek dogal koy tereyagı bulamıyorum kızlar.burdan aldıgımın saf tereyagı oldugunu zannetmıyorum,rengi açık sarı bır kere,kokulu da değil.
Yediklerin afiyet olsun Loxandra, ama mide ağrısı fena oluyor doğrusu)
İstanbul'da mısın? Eğer öyleyse benim süt aldığım yer çeşitli yerlere dağıtım yapıyor. Ben de tereyağımı onlardan aldığım sütün kaymağı ile yapıyorum. İstersen deneyebilirsin. Ben hazır katıyağ almıyorum artık hiç....
bilmiyorum ki canım:18:umutlanmak istemiyorum o yüzden test de yapmıyorum.8 gündür kasıklarım ve belim acayip ağrıyor ama yok...hiç böyle olmamıştı.yarına kadar gelmezse yaparım artık testi...
kızlar bende sizinle birlikte kilo vermeye başlamak istiyorum 10 kasım benim içinde başlangıç tarihi olsun. size kilomu söylemeyi isterdim ama utanıyorum(( ben çok çıtı pıtı aşırı zayıf bir kızken üniversitede sürekli kilo aldım her yıl için nneredeyse 10 kilo aldım diyebilirim. sonra eklendi de eklendi (( neyse geçen sene diyetisyene gittim 20 kilo verdim herşey süperdi tüm kıyafetlerin içinde dönüyordum resmen:) çok mutluydum. taki taşınana kadar tayin sebebiyle şehir değişikliği yaptık. burda kilolarımı geri aldım. evde neredeyse 1 yıldır hiç yemek yemedik diyet falan hikaye oldu. burdada bir diyetisyene gittim ama anlaşamadık ben elektrik alamadım da denebilir kendimi rahat hissedemedim. nasıl diyet yapılır ne yenir ne neye karşılık gelir çok iyi biliyorum. inşallah birbirimize yardımcı ve destek oluruz.
bugun başlıyorum bende hatta bugun sabah yapamadım ama oglenden devam edıcem kızlar şans dıleyın bana
hosgeldın canım.hafta boyunca menulerını sporunu ne yıyıp ıctıgını deneyımlerını paylasıyosun cuma gunude kılo bıldırımı yapıyosun.burdakı motıvasyon harıkadır hep bırlıkte basaracagız hosgeldın tekrarMerhaba benim için de 10 Kasım başlangıç olacak diye düşünmüştüm ve gruba katılmaya karar verdim.Tabii kabul ederseniz ben de varım....Kitabı okudum ,araştırdım artık hazırım .....
Kilo alıp vermekten,daha doğrusu diyet yapmaktan bıktım bende...Umarım birlikte başarırız kilomuzu sabitleriz,inanın bunu çok istiyorum...Yarın tartılıp kilomu bildiririm...Kilo bildirimi cuma günleri mi yapılıyor?
Merhabalar hanımlar...
Tüm gün dolaplarla uğraştım, sayfalar ne çok ilerlemiş!
Okuyacağım şimdi...
Önce menüm:
Kalkınca:
1 büyük bardak limonlu su
1. Öğün: (12.00)
2 yumurta, 7-8 zeytin, büyük bir parça peynir, domates, salatalık, biber, yarım çay bardağı ceviz, badem, fındık karışımı, çay
2. Öğün: (18.00)
1 parça kuzu eti, 1 parça tavuk eti, 1 kase yoğurt, 1 çay bardağı kuruyemiş
3. Öğün:
Yok
Sıvı:
Bol bol su, çay
Spor:
Tüm gün ev işi
Yarın pilatese devam ediyorum
menunde sporunda gayet guzel canım senda aramıza hos geldın.ha bu arada kayısı kuruıncır keten tohumu bunlarıda ekle canım
hosgeldın canım.hafta boyunca menulerını sporunu ne yıyıp ıctıgını deneyımlerını paylasıyosun cuma gunude kılo bıldırımı yapıyosun.burdakı motıvasyon harıkadır hep bırlıkte basaracagız hosgeldın tekrar
Merhabalar hanımlar...
Tüm gün dolaplarla uğraştım, sayfalar ne çok ilerlemiş!
Okuyacağım şimdi...
Önce menüm:
Kalkınca:
1 büyük bardak limonlu su
1. Öğün: (12.00)
2 yumurta, 7-8 zeytin, büyük bir parça peynir, domates, salatalık, biber, yarım çay bardağı ceviz, badem, fındık karışımı, çay
2. Öğün: (18.00)
1 parça kuzu eti, 1 parça tavuk eti, 1 kase yoğurt, 1 çay bardağı kuruyemiş
3. Öğün:
Yok
Sıvı:
Bol bol su, çay
Spor:
Tüm gün ev işi
Yarın pilatese devam ediyorum
menunde sporunda gayet guzel canım senda aramıza hos geldın.ha bu arada kayısı kuruıncır keten tohumu bunlarıda ekle canım
Çok teşekkür ederim önerin içinKuru meyve yemekten nedense çekiniyorum ama yiyeceğim.
Takviyelerime de henüz başlayamadım, omega3(maincap) ve keten tohumunu (çiğ, öğütülmemiş) yarın eşim alacak umarım.
Sevgiler...
hosgeldın canım.hafta boyunca menulerını sporunu ne yıyıp ıctıgını deneyımlerını paylasıyosun cuma gunude kılo bıldırımı yapıyosun.burdakı motıvasyon harıkadır hep bırlıkte basaracagız hosgeldın
:
doktorlar sıtesınden Prf M Canan Efendıgıl Karatay a soruluyor,sorabılır,konuyla ılgılı cevaplarını okuyabılırsınız.Testi mutlaka yap canim bende her an hastalanacakmisim gibi kasik agrisi vardi ama meger hamileymisim sende bir an evvel yap tavsiye ederim. Bu arada CAnan hocaya sorulari nasil soruyordunuz nereden yardimci olursaniz sevinirim
Bunlar cok yararlı ,tatlı bagımlılıgımız var kuru meyveler kurtarıcı ,alkol de saf seker ,alkol bagımlılıgı olanlara sıyah cekırdeklı kuru uzumu onerıyor hoca ,zaten dıger tatlılar zehır.feeyong canım kuru meyve yemekten cekınme kayısı ıncır kuru erık bunlar tatlı ıhtıyacımızı karsılıyo ve tatlıya saldırmamızı engellıyo ben gun kurusu kayısının ıcıne cevız ve badem koyup yıyorum bence oyle hoskı baska tatlıya hevesım kalmıyo
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrr
yorgunluktan yatamıyom,erkenden kalktımm ve tartıldımmm,sürprizzz 73.11,6 kg gitmiş cumadan beri ,yaşasınnnnn:92::92::92::92::92:
ilk defa bir kurban bayramında kılo verdım
812807 | Soran : smilingsaucer | Soru Grup : Genel
Soru : Canan Hanım merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim, sayenizde çok rahat kilo vermeye başladım.Sabah kahvaltıda 2 olamasada en az 1 tane yumurta yiyorum.Beya peynir,domates, salatalık, biber, ceviz yiyorum.çok güzel doyuyorum.Hiç ekmek, unlu ve şekerli gıda yemiyorum.kuru meyve yiyorum.ara öğün yapmıyorum.Günde 3 litre su içiyorum.Akşam 7 den sonra meyve dahil hiçbirşey yemiyorum.Fakat yürümeye vakit bulamıyorum.Bir ayda 2 kilo verdim. bu benim için büyük başarı, çünkü hiç veremiyordum.Fakat ayrıntılı ölçüm yapılan yerde toplam kilo 2 kilo eksikti ama yağ oranım artmıştı.Bir ay öncesinde 32.6 olan yağ oranım bir ay sonra, 33.9 a yükseldi.Yağ miktarı aynı fakat oran artmış durumda.Normal midir?Bu durumda kastan ve sudan mı vermiş oluyorum?Yağdan vermek için ne yapmam gerekir?Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
09.11.2011 02:05:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Kastan vermenize imkan yok! Protein yediğiniz için. Hormonal dengeye göre, adet öncesi vs. bu ölçüler değişebişiyor. Su kaybedince de vücutta, yağ oranı artmış gibi görünebiliyor. Bu şekilde beslenme ile başata tabiiki su kaybediyoruz. Sular da yağ dokusundan gidiyor!!! Yaülar artmış gibi yanıltıcı olabiliyor. Bu nedenle biz sık sık ölçümleri önermiyoruz, başata yanıltıcı oluyor. Uzun sürede , karaciğer ve pankreas yağlarını ve vücut yağlarını gideren, oralarda biriken yağların ara öğün olarak kullanılmasını sağlayan bir yaşam biçimi? Ani kilo vermeyi beklemeyin sakın . her gün 20-30 dakika yürüyormusunuz Zeynep Hanım? Biraz masa başından kalkmalısnız! Yalniz yiyecekle düzelemezsiniz, biliyorsunuz.
hocamı kızdırmıslar yıne:)))
#812851 | Soran : permar | Soru Grup : Genel
Soru : Hocam iyi günler.karatay diyetini uyguluyorum.çok memnunum.bazı kişiler ekonomik yönden her öğünde et balıkla beslenmelerinin bütçelerini ağır geleceğinden zor olacağını buların yerine alternatif ne önerebilirsiniz.ikinci kitabınızı özlemle bekliyorum.teşekkürler.
09.11.2011 12:01:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :
Yumurta, zeytin, ceviz, fındık, fıstık, fasülyeler, mercimekler yenebilir. Ekonomi: sigara almasınlar, şeker, un, ekmek, simit, pasta almasınlar.Günde bir öğün et, balığa para yeter ve artar bile!! Meyve suyu, kola, hamburger, dondurma. da almasınlar, tatlandırıcı almasınlar, reçel bal, nugat vs, işlenmiş her türlü (toksik ve boş kalorili) şekerli, tuzlu tıkayıcı çubukları almasınlar bakın nasıl paraları ceplerinde kalıyor. Cevizi de, fındığı da kabuklu alıp tüketsinler..... Sağlıklarına kavuşurlar. 'Her öğün yenilebilir' diyorum. Mutlaka yenecek demiyorum, ifadeye dikkat! Onu dememin nedeni de senelerce insanlarımıza kırmızı et yasakandığı için.. Korkmalarına gerek yok demek, için!!! Kuru fasülye, mercimek en doğal sağlıklı protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ kaynağıdır. İnsanlarımızın biraz yaratıcı olmalarını öneriyorum!!! Benim verdiklerim ancak bir örnek!!!
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
09.11.2011 1200 tarihinde cevaplanmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?