evet bir yildan uzun suredir sizleri sessiz sedasiz takipteydim hatta ilk takibebasladigim zamanlar hemen baslamis ve iki ay kacamakli da olsa bu diyeti denemis biriyim bana kattigi tek sey acikmadan yemek yememek ara ogun aliskanligimi gecen yil tamamen biraktim ve o sekilde bir yilda 5 kilo verdim yani ekmek falan yiyordum ama gunde sadece iki ogun beslndim fakat bu pazartesiden itibaren kesin olarak bu sekilde yasamaya basladim :) ve kesinlikle burasi sizler insani fena gaza getiriyorsunuz eminim benim gibi yazmayan pek cok kisi vardir :)
simdi kizlar ben bu greckayi eve almistim fakat nedir falan bilmiyordum buralarda pek meshur kahvaltida yersin dene dediler ama benim damak zevkime uyar mi bilemedim bir de sizler den deneyen var mi nasil yapilir biliyorum karatay bulgura izin veriyor eger becerirsem yarin aksama yapmayi planliyorum var mi soyle guzel yontem? yoksa klasik bulgur pilavi mi yapiyosunuz ?
öğlen taze fasülye avuçiçi kadar haşlama tavuk,yoğurt
akşam kahvaltılık +1 poğaça offfffff ya bugün bana noldu kesin ++++ çıkıcam.azönce çantaları yedim akıllanmadım.sinirlendim bugün ve sinirimi yiyerek çıkardım
evet bir yildan uzun suredir sizleri sessiz sedasiz takipteydim hatta ilk takibebasladigim zamanlar hemen baslamis ve iki ay kacamakli da olsa bu diyeti denemis biriyim bana kattigi tek sey acikmadan yemek yememek ara ogun aliskanligimi gecen yil tamamen biraktim ve o sekilde bir yilda 5 kilo verdim yani ekmek falan yiyordum ama gunde sadece iki ogun beslndim fakat bu pazartesiden itibaren kesin olarak bu sekilde yasamaya basladim :) ve kesinlikle burasi sizler insani fena gaza getiriyorsunuz eminim benim gibi yazmayan pek cok kisi vardir :)
simdi kizlar ben bu greckayi eve almistim fakat nedir falan bilmiyordum buralarda pek meshur kahvaltida yersin dene dediler ama benim damak zevkime uyar mi bilemedim bir de sizler den deneyen var mi nasil yapilir biliyorum karatay bulgura izin veriyor eger becerirsem yarin aksama yapmayi planliyorum var mi soyle guzel yontem? yoksa klasik bulgur pilavi mi yapiyosunuz ?
Hoşgeldin yeni yaşam tarzına Hoşgeldin aramıza:)Dün itibariyle ben de bu yaşam tarzına dahil olmuş bulunmaktayım. Yıllardır inanılmaz düzensiz yaşıyordum. Kilo problemim yok 54 kg yim. Ancak göbeğim benden önce köşeleri dönmeye başlamıştı. Hep bir şişlik, bağırsak sorunları, kabız-ishal, bel bölgesinde yağlanma, göz altlarında beyaz bezeler, saç dökülmesi, yemek sonrası yaşanan uyuklamalar da cabası. İlk annem bu beslenme düzenine geçti. ilk ben de tereddütteydim. Bu kadın kesinlikle bu kiloları veremez diye çünkü bildim bileli ağzına sabahları bir lokma ekmek sıkıştırıp ve doğru düzgün yemek yemeyen kadın bir türlü kilo veremiyordu. cildi bozuk, şekeri düşük, uyuklayan, hiç bir zaman hali olmayan bir kadındı. İlk kitabı aldı ve uygulamaya başladı. benim de hiç aklım ermiyordu yumurta,et filan. dedim anne kolestrolden gideceksin falan diye. velhasıl 72 kg olan annem şu an 55 kg ve 36 beden giyiyor, kan değerleri muazzam ve 57 yaşında. cildi pırıl pırıl, hayat ve enerji dolu. sürekli yürüyor, geziyor ve neşeli. anti-deprasan kullanmayı da bıraktı. Annem bu hayat düzeniyle yaşamaya devam ediyor ve çok mutlu. bunu sakın zayıflamak için kısa vadeli uygulamayın, hayat tarzınız olsun. besinlerin hormonları, özellikle şeker ve hamur işi kullanımının ruh halini bile nasıl değiştirdiğini şu bir yıl içinde kendi gözleriyle görmüş biri olarak ben dearanıza katılıyorum. umarım bu kadar yakından gözlemlediğim süreç sizi daha sağlıklı yaşamak için motive eder ki benim gibi komplo teoricisi bir insan bile boyun eğmiştir :)Sevgiler...
Süper bilgiler okudukça motive oluyorum .. Eline sağlık..GÜNDE EN AZ İKİ YUMURTA
Doğal beslenen özgür tavukların yumurtası kan kolesterolünü yükseltmez. Aksine sağlıklı bir hayat için günde en az iki tane yumurta yenmelidir. Eskiden haftada bir yiyin, sarısıyla beyazını ayırın denilirdi. Onların hepsi 2002'de tarihe karıştı. İster 2 tane ister 6 tane yiyin. Hiç korkmayın. Yalnız pişirilmesine dikkat edilecek. Mesela yumurtayı çok fazla haşladığınız zaman sarısının etrafı yeşil olur. İşte o çok tehlikeli! Çünkü o artık yumurta değildir. Zaten ağzınıza aldığınızda un gibi dağılır. Bu sebeple yumurtayı kayısı kıvamında pişirmek gerekiyor. Tabii isteyen rafadan da yiyebilir.
*** YEMEK BÜYÜK YANILGI Sağlıklı kiloda kalabilmek için vücudumuzdaki insülin ve leptin hormonunu bilmemiz gerekir. İnsülin çok önemli bir antioksidandır ve vücuttaki şekerin yakılmasını sağlar. Fazla enerjiyi ve yağları depo eder. Leptin hormonu ise depo edilmiş yağların enerji olarak kullanılmasını sağlar. Dolayısıyla bu iki hormonun koordineli çalışması şarttır. Leptin yemek yedikten 4-5 saat sonra salgılanmaya başlar. Yani vücuda leptini salgılamasına yetecek zamanı tanırsak yağlar depo edilmez. Dolayısıyla sık sık yemek yemek büyük bir yanılgıdır. Çünkü her yemek yediğinizde insülin salgılanacaktır. İnsülin salgılanıyorken de yağlar depo edilecek ve yakılmasına imkân ve zaman kalmayacaktır. Onun için günde 2 ya da 3 öğün yemek yeterlidir.
TEREYAĞLI PASTIRMALI YUMURTA SERBEST Pastırma sağlıklı bir ettir. Çünkü az işlem görmüştür. Sucuk, salam, sosis gibi işlem görmüş, transyağ ve katkı maddesi içeren ürünlerden farklıdır. Dolayısıyla tereyağında pastırmayla uygun ısıda pişirilmiş bir kaç yumurtanın hiçbir zararı yoktur.
HAYATIMIZDAN NELERİ ÇIKARMALIYIZ? Eğer kilo vermek ve sağlıklı yaşamak istiyorsak öncelikle hareket etmeliyiz. Sonra ekmeği, patatesi, pirinci çıkartacağız hayatımızdan. İşlenmiş tüm ürünleri, şekeri çıkartacağız.
Bazı diyetler tıbbi problemlere yol açabilir. Bu nedenle medikal gözetim altında yapılmaları önerilmektedir. İşte kalori hesabı yaptırmayan ve sağlıklı diyet
MEYVE DE ÇOK MASUM DEĞİL Faydalı diye çoğu kez akşam televizyon izlerken bir tabak meyveyi yeriz. Oysaki meyve şekeri yani früktoz da çok tehlikeli. Ayrıca akşam saat 20.00'den sonra hiçbir şey yenmeyecek
KAHVALTI ÖNEMLİ Sabah çok kuvvetli kahvaltı yapılacak. İki yumurta, tereyağında veya zeytinyağında pastırma veya menemenle yapılabilir. Herkes kendi avuç içi kadar peynir yiyecek. Peynirin yanına ekmek yerine bir fincan ceviz veya fındık çok yakışır. Ya da mevsimine göre bir meyve. En aşağı 10-15 zeytin yenecek
KIRMIZI ET FAYDALI MI? Kırmızı etten kesinlikle kopmamak lazım. Bizim hayvanlarımızın eti Amerikan etinden farklıdır. Onlar sığır yer, biz kuzu koyun yeriz. Onun için bizim kırmızı etimiz sağlıklıdır.
HERŞEYE RAĞMEN KİLO VEREMİYORSANIZ Bir kere vücut tetkiklerinin yapılması lazım. Gizli alerji varsa kilo verilmez. İnsülin direnci kırılmadan kilo verilmez. Çünkü insülin direnci ile leptin direnci birlikte gider. İnsülin direnci olan kişilerde tansiyon yüksektir. Trioid guddesi iyi çalışmaz. İnsülin direncinin kırılması için de hareket ve sağlıklı beslenme önemlidir. Sağlıklı yağ, sağlıklı protein ve karbonhidrat yenilecek.
MARGARİNE SİNEK BİLE KONMAZ Margarin yağ değil, tamamen kimyasal bir olaydır ve çok tehlikelidir. Mesela mutfakta masanın üzerine koyun ve bekleyin. Bozulmaz, üzerine börtü böcek ve bir karasinek bile konmaz. Çünkü sinek bile sağlığının değerini bilir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
FINDIK FISTIK ÇITIR ÇITIR HEM KAN YAPAR HEM ISITIR Ben Amerika'dan gelince Gaziantep'e davet edildim. Orada Sadi Konukoğlu Tıp Merkezi'nde kalp bölümünü kurdum ve hasta bakmaya başladım. O zaman Amerika'dan yeni gelmişim ve oradaki listelere göre hastalarıma durmadan ceviz yiyin diyorum. Bir gün fıstık üreticileri ziyaretime geldi. "Hocam hep ceviz diyorsunuz fıstık satamıyoruz. Biraz da fıstık deyin" dediler. Orada bir soru işareti oluştu kafamda ve araştırdım. Hakikaten gördüm ki fındık, fıstık, ceviz, badem hepsi aynı. Yağlı diye yemediğimiz bu yiyeceklerin yağları doğal yağlar. Bu yemişlerin bir tanesi dahi doğal vitamin ve mineral deposu... Omega-3 kaynağı. Yani beynimizin ihtiyacı olanı yağı ihtiva ediyorlar. İlkokulda bize 'Fındık fıstık çıtır çıtır hem kan yapar hem ısıtır' diye öğretmişlerdi. Ben de bu başlıkta bir yazı yazdım o yıllarda. Karatay Diyeti kitabımda da bu başlıkta bir bölüm var.
Süt yerine yoğurdu tercih edin Sütün çok fazla faydası olmadığı da gösterildi. Bizim süte ihtiyacımız yok zaten. Yoğurt yiyoruz, peynir yiyoruz. Neden illa süt deniliyor. Çünkü Amerika'da yoğurt, ayran ya da beyaz peynir de yok. Halbuki yoğurt kalsiyum bakımından da, protein bakımından da yoğun olduğu için daha faydalı.
PROF.DR. Canan Efendigil KARATAY...
Netten alintidir.
Peki seker...hedef60busondiyet
canım kaçamak yaparsam çanta bavul ne varsa indirim kafama. ben razıyım
Ben de mahzen ve Selam ı merak ediyorum..kızlar mahzen nerelerde gören oldu mu:26:
Vallahi ben de kalıkla yiyorum zevkle ekmek isteği olunca ceviz atıyorum ağzıma .. Kahvaltımı zevkle yapmak beni mutlu ediyor .. Yiyorum ve kilo veriyorum yok böyle bişey ..Bu arada önceden birisi bir soru sormuştu, menemeni nasıl yiyorsunuz ekmeksiz diye...
Artık ben kahvaltıda yumurtayla yaptığım her şeyi tatlı kaşığıyla yiyorum. Biliyorsunuz Karatay katı yumurtaya izin vermiyor, sulu olması gerekiyor illaki. E böyle olunca yumurtayı patlattığınızda bütün su akıyor, ben de sarısından da faydamı almak için kaşıkla yiyorum.
Sonucunu bekliyorum bildir takipçinim..15 gün önce uzun yıllardır görmediğim bir arkadaşımı gördüm. Ve çok şaşırdım kız hiç yaşlanmamış sanki yaş 45 ama cildi bir o kadar diri ve kırışıklıkları yok denecek kadar az. Çok şaşırdım ve yüzünün neden bu kadar diri ve parlak kaldığını sordum. 2 aydır evde kefir mayalayıp içtiğini ve bundan dolayı cildinin o kadar parlak ve diri olduğunu söyledi. Hemen netten kefiri araştırdım ve hemen kefir mayası siparişi verdim. 15 günden bu yana içiyorum ama bana 1.5 ay sonunda cildimdeki değişimi farkedeceğimi söyledi. bekliyorum sizlerle paylaşmak istedim.
Biraz daha rahatladık. Bebek reflüsü imiş.. İlaçla rahatladık.. Sağol cnm..hedef60busondiyetcim çok teşekkür ederim, herkese yorum yazmışsın tek tek.. pazartesi iyi haberlerini bekliyorum.
bebeğin nasıl ağlaması devam ediyor mu?
bu sabah kahvaltıda gerçka yedim soğanlı biberli salçalı pilav gibi pişirdim 1 e 3 su koyun yazıyordu yapacaklar varsa 1 e 2 koysun çok pişmişti
bicnv
iyi yolculuklar sakın burayı aklından çıkarma ki diyetini bozmayasın
Seam hiç aklımdan çıkmadı.! Dualarımız onunla, sonuçların doktorun dediği gibi çıkmasını umuyorum...hedefcim seam dün biopside bezelerde biri patlamış su akmış biyopsiyi yapan doktor bu durumda kötü huylu çıkmaz sonuçların temiz çıkacak göreceksin demiş
kesin sonucu bekliyor inşallal sağlıkla tekrr aramıza dönecek arkadaşımız:13:
mahzen kayıp hiçbişey demeden kayboldu hayırdır inşallah:44:
sanada günaydın canım ben greçkayı akşamdan ısladım sabah kahvaltıma iki kaşık ekleyip yedim.ama çok beğenmedim.öğlen ve akşam senin gibi pişirip yemek daha iyi sanırım.biberli soğanlı daha iyi gider.sade ıslanmış hali güzel değil
Kkk dan sonra papatya çayımı içiyorum,öksürürken boğazım hala ağrıyorilaç almamakta ısrarcıyım.
Bugün de hiç kaçamak yapmayacam inşallah. ama - çıkmam çok zor.100 gr versem bile çok sevinecem..!
Seam hiç aklımdan çıkmadı.! Dualarımız onunla, sonuçların doktorun dediği gibi çıkmasını umuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?